gvass1 írta: ↑2023.10.27. 13:08
Logikus lenne, meg igazad is lehetne, HA A HATÁLYOS JOGSZABÁLY szerint nem eképpen lenne:
"(3) * Az engedéllyel rendelkező az Ftv. 3. § (2) vagy (3) bekezdése alapján
megszerzett eszközt – a lőfegyverhez tartozó lőszer kivételével –
az engedélybe történő bejegyzés céljából nyolc napon belül köteles bemutatni a tartásának engedélyezésére jogosult rendőri szervnek."
No, tehát, vagy csúnyán + szivatnak és el fogunk pereskedni, vagy itt így működik.
Vagy valamit rosszul értelmezzünk.
Deee, tény és való, h a F.tv tartalmazza az alábbiakat:
5/D §
(2) Elektronikus ügyintézés hiányában az Ftv. 4/F. §-a szerinti bejelentést (ezen alcím alkalmazásában a továbbiakban: bejelentés) írásban kell megtenni.
(3) A bejelentésről az (1) bekezdés szerinti hatóság igazolást állít ki.
5/E. § * (1) A lőfegyverek központi nyilvántartásában kizárólag a jogszerűen bejelentett tűzfegyver rögzíthető.
(2) Az Ftv. 4/F. §-a szerinti bejelentés abban az esetben tekinthető jogszerűnek, ha
a) megfelel a vele szemben a jogszabály által támasztott követelményeknek, és abban nem közöltek valótlan, illetve nem hallgattak el valós adatot,
51/A. § * Az e rendeletben előírt bejelentési kötelezettségeket a kötelezett elektronikus úton is teljesítheti.
Nyilván én nem vagyok jogász meg szakértő, de sajnos nem tudok mit tenni ebben az ügyben. Kivárok, ha nálam bejegyzik így, akkor nekem ez a jövőben egy könnyebb útja a dolgoknak.