OFF topik

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan

G.D
Veterán
Veterán

Re: OFF topik

Hozzászólás Szerző: G.D »

Kép
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
G.D
Veterán
Veterán

Poresz írta: 2024.05.01. 10:02 Aegisub?
Feliratozásra tuti alkalmas, ha még nekem is ment vele. (Lusta voltam megnézni, hogy vajon vágni is lehet-e vele.)
Nem lehet vágni vele (legalábbis nekem nem sikerült).
Az Openshot sajnos borzasztóan szaggat a gépemen, a Shotcut határeset, még kísérletezek vele, hátha sikerrel járok.
Mindenesetre köszi a tippeket mindegyikőtöknek :!:
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: montecarlo »

A para nem normális, vagy nem paranormális? Á, mindegy, csoki nem beszél spanyolul, mert nem tud :)
AndyA írta: 2024.05.02. 21:13 Nem, nem para, hanem csak riasztópatron.

Bocs... :-)
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Van esetleg valaki akinel lehetne gyorsan es olcson B+E jogsit szerezni? :roll:

mod: budospesten vagy szuk kornyezeteben
ingyom bingyom tálib-e?
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: AndyA »

qqriq írta: 2024.05.03. 12:06 Van esetleg valaki akinel lehetne gyorsan es olcson B+E jogsit szerezni? :roll:

mod: budospesten vagy szuk kornyezeteben
Gyorsan még talán, de olcsón...? Manapság...?

A B96 nem elég? Azt egyszerűbb. 3500 helyett 4250 kg-ig vontathatsz vele, de pl. külföldön tudni kell a sebességkorlátokat. Ausztriában a normál 80-as országút helyett 70, az autóút-autópálya 100 helyett pedig 80 az ilyen vontatmány max. megengedett sebessége.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

azzal nem lehet huzni 3.5tonnas futot :(
AndyA írta: 2024.05.03. 12:28 Gyorsan még talán, de olcsón...? Manapság...?

A B96 nem elég? Azt egyszerűbb. 3500 helyett 4250 kg-ig vontathatsz vele, de pl. külföldön tudni kell a sebességkorlátokat. Ausztriában a normál 80-as országút helyett 70, az autóút-autópálya 100 helyett pedig 80 az ilyen vontatmány max. megengedett sebessége.
ingyom bingyom tálib-e?
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

qqriq írta: 2024.05.03. 12:36 azzal nem lehet huzni 3.5tonnas futot :(
Nagyon pici autóval, de. :-D
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

AndyA írta: 2024.05.03. 13:09 Nagyon pici autóval, de. :-D
Tévedsz. A vontató üres tömege nagyobb kell legyen a pótkocsi megengedett össztömegénél.
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

AndyA írta: 2024.05.03. 12:28 Gyorsan még talán, de olcsón...? Manapság...?

Gyorsan sem egyszerű. Kresz+egyéb elmélet, bü oktatás, bü vizsga, rutin, rutin vizsga, forgalom, forgalmi vizsga. Nem 2-3 nap...
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

jó ha van írta: 2024.05.03. 14:09 Tévedsz. A vontató üres tömege nagyobb kell legyen a pótkocsi megengedett össztömegénél.
Tudom. Volt lakókocsim, és megvan a B96-om is.
Blekk Rájgó
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Blekk Rájgó »

Petya357 írta: 2024.04.25. 14:49 Vastag +1 mindenre

Különösen az ajtó bezárására. Öten vagyunk , öt kulccsal. A legnagyobb veszélyforrás, amikor többen majdnem, de nem teljesen egyszerre érkeznek haza - ilyenkor megoszlik a figyelem és a felelősség. A második eset után, amikor nyitva találtam az ajtót, Rembrandt festménye, ès Lukjanenko könyve után harmadikkent a sorban megalkottam az Éjjeli Őrjáratot. 8-)

lefekvés előtt személyesen végigpróbálom a kilincseket. Átlag kéthavonta valaki mindig elfelejtette ráfordítani a kulcsot :? Ha talàlunk ilyen esetet, kinyomozzuk hogy történt, és megbeszéljük a gyerekekkel, vagy felnőttekkel, aki éppen figyelmetlen volt, hogy történt, mit kell változtatni. Azt vettem észre, h ez segít.
(korábban a leb.szast is próbáltam - az nem segít)

Kifelé menet - amikor üresen hagyjuk a lakást - szerencsére még soha sem volt ilyen.
Kívül nem gombos címke van?

Ha lakótelepen laksz, egy jó trükk még a saját belső lépcsőházi világítás-nyomógomb...
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

Blekk Rájgó írta: 2024.05.03. 21:58 Kívül nem gombos címke van?

Ha lakótelepen laksz, egy jó trükk még a saját belső lépcsőházi világítás-nyomógomb...
Nem. Klasszikus belvárosi polgári lakás, gangos házban.
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
Chuck Norris
Moderátor
Moderátor

Hozzászólás Szerző: Chuck Norris »

GYŰJTÉS a fórum éves fenntartására
A TÁMOGATÓS TOPIKBAN
Minden Star Wars filmben főszerepet játszottam.
Én voltam az erő.
Poresz
Veterán
Veterán

Ezermesterefek figyelem! - Szódásszifon

Hozzászólás Szerző: Poresz »

Szeretnék szódagéphez való patront használni a szódásszifonhoz. - Anélkül, hogy a baleseti sebészeten kötnék ki.

Ha rápillantunk a naptárra és kimerészkedünk a szabadba, akkor tapasztalhatjuk, hogy menthetetlenül megérkezett az idei szódaszezon.
Kifejezetten jól tud esni egy pohár szóda, almafröccs, fröccs; a szörp is jobb, ha kicsit bököd; este már egy kicsit fejbevágósabb dolgok is jól tudnak esni, például egy mojito, nekem inkább Zwack & Soda, és a mint juleppel is szeretnék közelebbi ismeretséget kötni (éljen Hunter S. Thompson és a Kentucky Derby züllése és hanyatlása! :) ); továbbá tervbe van véve, hogy pancsolok saját tonikot. - Minden markecing ellenére szénsavas ásványvízzel egyik sem működött ezek közül, amivel megpróbáltam.*
(Palacsintába felesleges: dédimamáim ha akartak volna sem tudtak volna szódát venni az ántivilágban, de palacsinát mégis sütöttek. - Ezt a kunsztot én is megismételtem tegnap este, itt vendégeskedő cimborám nagy megelégedésére.)
Apropó: a 14-15 éve berobbant "fény"' - szénsavas vodka - még divatos hülyeség?

* Ezenkívül totálisan nincs igényem rá. Nem tartozom a csapvízrettegő és -gyűlölő szektához.
Pár hónapja tartott a munkahelyemen előadást egy ásványvizes cég alapítója és vezérigazgatója. Technikus munkatársam magas szinten műveli az intelligens és gondolatébresztő bunkóságot, és épp' formában volt: "Magyarország egyik legnagyobb környezetszennyezője ezzel a sok PET-palackkal! Pofátlan haszonnal, mert mennyiben is kerül egy köbméter csapvíz? Annak literje mennyi is?"

Szomorúan kallódik otthon egy sokáig szeretett és megbecsült szódásszifon. - Ez a Liss pár évvel ezelőtti döntésének a következménye: beszüntették a visszaváltható 8 grammos szén-dioxid patronok gyártását. Persze, van vissza nem váltható, de valahogy nem látom a boltokban.
Amit viszont látok, hogy divatba jöttek a szódagépek, és ahova boltba járok, van hozzájuk való szódapatron. - "De jó lenne ezt használni a szódaszifonhoz!"
Kalkuláció: nem fontos, ez hobbi. Most már az ötlet tehetetlensége és a barkácsolás vágya visz tovább.

Az Ezermester fórumon mások is kísérleteztek ezzel - eredménnyel -, de nem magyarázták agyon nem-ezermesterek számára.

Az általam jelenleg ismert megoldandó pontok:
1. A szódagéphez való patron nyaka menetes: ez diktálja a csatlakoztatás megoldását.
2. A partont nagy örömömre nem kell kiszúrni, mert van rajta egy (visszacsapó-)szelep. - Ezt a szelepet valahogyan ki kell nyitni. Valamivel be kell nyomni: valószínűleg árulnak is ilyesmit.
3. Nyilvánvaló pazarlás lenne, ha kifúvatnám a patron egész tartalmát: a patront el is kell zárni, valamilyen csappal.
4. Állítólag 9 bar nyomásra tervezték a szódásszifonokat. Ennél biztosan nagyobb a nyomás a patronban. Egy reduktorral (=nyomásszabályozó, nyomáscsökkentő) a nagyobb nyomásból kisebbet kell csinálni.
5. Nyilván kell a nyomást elviselő cső. Vagy menettel csatlakozik, vagy szorítóbilincs a megoldás. A teflonszalag is jó barát.
--Eddig van valami halvány elképzelésem arról, hogyan és mivel fogom ezeket megoldani.--
6. Az egészet csatlakoztatni kell a szódásszifonhoz. - Lehetőleg úgy, hogy semmit se kelljen módosítani rajta. - A szódásszifonon menet van a patrontartónak. Az Ezermester fórumon hollandert emlegetnek, csak mit fogok azzal odaszorítani?
7. A szódásszifon kiszúrótüskéjénél van egy visszacsapószelep: ha levesszük a patrontartót és a patront, nem fúj ki semmi. - Mi nyitja: a patron nyaka, vagy a nyomás? (Nagyon remélem, hogy az utóbbi.)

Bizonyos termékek azt mutatják, nem vagyok egyedül a dilimmel:
- CO2 reduktor SodaStream palackhoz(sic!);
- Aqua Art CO2 Sodastream reduktor.
Ha ezekkel a nyomás csökkentésén túl még el is lehet zárni patront, akkor az 1-5. pont kipipálva.

Nyilván nagyon boldog lennék, ha mindezt meg lehetne oldalni csak összeszerelést igénylő kerelemekkel.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Re: Ezermesterefek figyelem! - Szódásszifon

Poresz írta: 2024.05.05. 12:05 Szeretnék szódagéphez való patront használni a szódásszifonhoz. - Anélkül, hogy a baleseti sebészeten kötnék ki.

Ha rápillantunk a naptárra és kimerészkedünk a szabadba, akkor tapasztalhatjuk, hogy menthetetlenül megérkezett az idei szódaszezon.
Kifejezetten jól tud esni egy pohár szóda, almafröccs, fröccs; a szörp is jobb, ha kicsit bököd; este már egy kicsit fejbevágósabb dolgok is jól tudnak esni, például egy mojito, nekem inkább Zwack & Soda, és a mint juleppel is szeretnék közelebbi ismeretséget kötni (éljen Hunter S. Thompson és a Kentucky Derby züllése és hanyatlása! :) ); továbbá tervbe van véve, hogy pancsolok saját tonikot. - Minden markecing ellenére szénsavas ásványvízzel egyik sem működött ezek közül, amivel megpróbáltam.*
(Palacsintába felesleges: dédimamáim ha akartak volna sem tudtak volna szódát venni az ántivilágban, de palacsinát mégis sütöttek. - Ezt a kunsztot én is megismételtem tegnap este, itt vendégeskedő cimborám nagy megelégedésére.)
Apropó: a 14-15 éve berobbant "fény"' - szénsavas vodka - még divatos hülyeség?

* Ezenkívül totálisan nincs igényem rá. Nem tartozom a csapvízrettegő és -gyűlölő szektához.
Pár hónapja tartott a munkahelyemen előadást egy ásványvizes cég alapítója és vezérigazgatója. Technikus munkatársam magas szinten műveli az intelligens és gondolatébresztő bunkóságot, és épp' formában volt: "Magyarország egyik legnagyobb környezetszennyezője ezzel a sok PET-palackkal! Pofátlan haszonnal, mert mennyiben is kerül egy köbméter csapvíz? Annak literje mennyi is?"

Szomorúan kallódik otthon egy sokáig szeretett és megbecsült szódásszifon. - Ez a Liss pár évvel ezelőtti döntésének a következménye: beszüntették a visszaváltható 8 grammos szén-dioxid patronok gyártását. Persze, van vissza nem váltható, de valahogy nem látom a boltokban.
Amit viszont látok, hogy divatba jöttek a szódagépek, és ahova boltba járok, van hozzájuk való szódapatron. - "De jó lenne ezt használni a szódaszifonhoz!"
Kalkuláció: nem fontos, ez hobbi. Most már az ötlet tehetetlensége és a barkácsolás vágya visz tovább.

Az Ezermester fórumon mások is kísérleteztek ezzel - eredménnyel -, de nem magyarázták agyon nem-ezermesterek számára.

Az általam jelenleg ismert megoldandó pontok:
1. A szódagéphez való patron nyaka menetes: ez diktálja a csatlakoztatás megoldását.
2. A partont nagy örömömre nem kell kiszúrni, mert van rajta egy (visszacsapó-)szelep. - Ezt a szelepet valahogyan ki kell nyitni. Valamivel be kell nyomni: valószínűleg árulnak is ilyesmit.
3. Nyilvánvaló pazarlás lenne, ha kifúvatnám a patron egész tartalmát: a patront el is kell zárni, valamilyen csappal.
4. Állítólag 9 bar nyomásra tervezték a szódásszifonokat. Ennél biztosan nagyobb a nyomás a patronban. Egy reduktorral (=nyomásszabályozó, nyomáscsökkentő) a nagyobb nyomásból kisebbet kell csinálni.
5. Nyilván kell a nyomást elviselő cső. Vagy menettel csatlakozik, vagy szorítóbilincs a megoldás. A teflonszalag is jó barát.
--Eddig van valami halvány elképzelésem arról, hogyan és mivel fogom ezeket megoldani.--
6. Az egészet csatlakoztatni kell a szódásszifonhoz. - Lehetőleg úgy, hogy semmit se kelljen módosítani rajta. - A szódásszifonon menet van a patrontartónak. Az Ezermester fórumon hollandert emlegetnek, csak mit fogok azzal odaszorítani?
7. A szódásszifon kiszúrótüskéjénél van egy visszacsapószelep: ha levesszük a patrontartót és a patront, nem fúj ki semmi. - Mi nyitja: a patron nyaka, vagy a nyomás? (Nagyon remélem, hogy az utóbbi.)

Bizonyos termékek azt mutatják, nem vagyok egyedül a dilimmel:
- CO2 reduktor SodaStream palackhoz(sic!);
- Aqua Art CO2 Sodastream reduktor.
Ha ezekkel a nyomás csökkentésén túl még el is lehet zárni patront, akkor az 1-5. pont kipipálva.

Nyilván nagyon boldog lennék, ha mindezt meg lehetne oldalni csak összeszerelést igénylő kerelemekkel.
Régen volt "nagypatron", és ahhoz szódásüveg töltő eszköz. Az meg csereszabatos menetes a SodaStreammel, csak 2/3 olyan hosszú.
WildBear23
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

Poresz írta: 2024.05.05. 12:05 Szeretnék szódagéphez való patront használni a szódásszifonhoz. - Anélkül, hogy a baleseti sebészeten kötnék ki.
Poresz, érdemes ezzel foglalkozni?
Ha a szódásszifonra véletlenül ráengeded a patron nyomását, szétszállhat.

A palack üzemi nyomása 9 Bar, a patronban a codoj nyomása ennek a többszöröse, 50 Bar rémlik.

A reduktornál figyelembe kell venni, hogy a hirtelen kiterjedő gáz lehűl, befagyhat a reduktor.

Én ezzel biztos nem szórakoznék, vennék egy f@sza nagy szifont, és hozzávaló patront. ;-)

(De ha hobbiból csinálnád, az persze más!)
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
Poresz
Veterán
Veterán

WildBear23 írta: 2024.05.05. 12:24 Poresz, érdemes ezzel foglalkozni?
Sok szódát kell a nullszaldóhoz meginni, tehát pénzügyi szempontból: nem. - Ez arról szól, hogy: "Megcsináltam, ügyes vagyok! Rajtam kívül másnak ilyen nincs (vagy legalábbis Ti nem ismeritek)!" :)
AndyA írta: 2024.05.05. 12:12 Régen volt "nagypatron", és ahhoz szódásüveg töltő eszköz. Az meg csereszabatos menetes a SodaStreammel, csak 2/3 olyan hosszú.
Ezt hogyan kell elképzelnem?
WildBear23
Veterán
Veterán

Poresz írta: 2024.05.05. 12:37 Sok szódát kell a nullszaldóhoz meginni, tehát pénzügyi szempontból: nem. - Ez arról szól, hogy: "Megcsináltam, ügyes vagyok! Rajtam kívül másnak ilyen nincs (vagy legalábbis Ti nem ismeritek)!" :)

Mondjuk meg lehet csinálni Steampung stílusban, réz csövek, nyomásmérő, biztonsági szelep, stb. :)
Csak óvatosan!
Védőszemüveg, esetleg arcvédő plexi.
Anno játszottunk azzal, hogy kis matchbox autókra szigszalagoztunk szódáspatront, és kiszúrtuk... van benne kraft.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Poresz írta: 2024.05.05. 12:37 Sok szódát kell a nullszaldóhoz meginni, tehát pénzügyi szempontból: nem. - Ez arról szól, hogy: "Megcsináltam, ügyes vagyok! Rajtam kívül másnak ilyen nincs (vagy legalábbis Ti nem ismeritek)!" :)

Keresgéltem, de sehol nem látok, még képen sem. Bele kellett tekerni a nagypatront, és a sima patron helyére valahogyan bedugni. Állítólag 60 patronra való töltet volt benne, azaz a mai SidaStreamnel kb. 80-100 is lehetne.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2024.05.05. 12:54 Mondjuk meg lehet csinálni Steampung stílusban, réz csövek, nyomásmérő, biztonsági szelep, stb. :)
Csak óvatosan!
Védőszemüveg, esetleg arcvédő plexi.
Anno játszottunk azzal, hogy kis matchbox autókra szigszalagoztunk szódáspatront, és kiszúrtuk... van benne kraft.
Mi spárgát lógattunk fel a terem hosszában, és a patronra drótból csináltunk "akasztót", vagyis szódapatron meghajtású űrhajt. Azután kalapács, szög, paff - és egy másodpercen belül a másik "paff" az a cucc volt a terem túlsó végében a falon... :lol:
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: zora »

Ezen én is átmentem pár éve, kivéve a legutolsó fázist, eszembe se jutott nyomástartó edényekkel házilag kísérletezni.
Vettem egy sodastream-et, csapvízzel haszálom, már biztosan visszahozta az árát.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

WildBear23 írta: 2024.05.05. 12:24 Poresz, érdemes ezzel foglalkozni?
Ha a szódásszifonra véletlenül ráengeded a patron nyomását, szétszállhat.

A palack üzemi nyomása 9 Bar, a patronban a codoj nyomása ennek a többszöröse, 50 Bar rémlik.

A reduktornál figyelembe kell venni, hogy a hirtelen kiterjedő gáz lehűl, befagyhat a reduktor.

Én ezzel biztos nem szórakoznék, vennék egy f@sza nagy szifont, és hozzávaló patront. ;-)

(De ha hobbiból csinálnád, az persze más!)
Nekem kb a kezemben robbant fel egy műanyag szifon. Betekertem a patront, éppcsak elengedtem a palackot, amikor azt vettem észre, hogy nem hallok, eltűnt a szifon, meg minden vizes. Nem jó móka. Utólag arra jutottam, hogy hülye fejjel kivettem a nívócsövet, aztán túl sok vizet töltöttem bele, így nem maradt elég levegő a vízszint felett. Megúsztam sérülés nélkül, egy darab éppcsak megütötte a hasamat, de ennyi.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
Blekk Rájgó
Fórumtag
Fórumtag

Fortitu írta: 2024.05.05. 16:22 Nekem kb a kezemben robbant fel egy műanyag szifon. Betekertem a patront, éppcsak elengedtem a palackot, amikor azt vettem észre, hogy nem hallok, eltűnt a szifon, meg minden vizes. Nem jó móka. Utólag arra jutottam, hogy hülye fejjel kivettem a nívócsövet, aztán túl sok vizet töltöttem bele, így nem maradt elég levegő a vízszint felett. Megúsztam sérülés nélkül, egy darab éppcsak megütötte a hasamat, de ennyi.
A régi üvegek a szódásnál nem egyszer kézigránátként robbantak szét, a védőkosár se védett még mindig!
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

tizenkettes huvelybol kiutottuk a csapit, a szodaspatron meg pont passzolt bele. ramarkol, csapi helyen be egy 80-as szog, raut es repul :roll:
AndyA írta: 2024.05.05. 13:05 Mi spárgát lógattunk fel a terem hosszában, és a patronra drótból csináltunk "akasztót", vagyis szódapatron meghajtású űrhajt. Azután kalapács, szög, paff - és egy másodpercen belül a másik "paff" az a cucc volt a terem túlsó végében a falon... :lol:
ingyom bingyom tálib-e?
Poresz
Veterán
Veterán

Blekk Rájgó írta: 2024.05.05. 18:40 A régi üvegek a szódásnál nem egyszer kézigránátként robbantak szét, a védőkosár se védett még mindig!
Most hívtak otthonról, hogy előkerült nagyapám egyik szódásüvege. (Szerintem nem olvassák a fórumot, és gőzünk sincs mit tervezek.) Drótos tótot én csak filmen láttam; lehet, jól jönne egy védőkosár.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Az ezer mester hype hullámra ráülve:

Poresz, ha ennyit kell kérdezni a szódás projekthez, és ilyenek a kommentek- mindkettő azt valószínűsíti, hogy sokkal komplexebb, és veszélyesebb projekt, mint ahogy azt Móricka magának elképzelte. Hétköznapi nyelven: IMHO vagy soha sem fog elkészülni, vagy kalóz szerepeket is vállalhatsz majd , fél szemmel és fél karral. Nem erőltetném.

Random, előrejelezhetetlen irányba elrepülő valami téma - ebben a műfajban nemrég tanultam újat. Gyujtószinór, gondoltam egy húszcentis darabon leellenőrzöm, mennyire igaz az 1cm/s égési sebesség (igaz volt). Az utolsó két centi már kínosan közel volt az ujjamhoz, elengedtem. Gondoltam leesik az aszfaltra. Legnagyobb meglepetésemre elrepült. Nem kicsit, hanem vagy vagy 10 méterre . :shock: :o Mondom WTF?
Egy másik 2 centis, kontroll darab dugóhúzó mintát szántva az éjbe fel az égbe, ooyan 5-8 méter magasra, és utána váratlanul oldalra húzott. Olyan gyorsan cikázott mindkettő, mint egy darázs. A textil köntösbe préselt, égő feketelőpor irányítatlan mini rakétát varázsolt belőle. A kunkorodó alak pedig biztosítja, hogy még véletlenül sem egyenesen repüljön!
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Poresz írta: 2024.05.05. 19:19 Most hívtak otthonról, hogy előkerült nagyapám egyik szódásüvege. (Szerintem nem olvassák a fórumot, és gőzünk sincs mit tervezek.) Drótos tótot én csak filmen láttam; lehet, jól jönne egy védőkosár.
Revideálom a korábbi állításomat. Nem fogsz kalózt sem játszani. Az 50 bár amit vagy sikerül 9-re redukálni, vagy nem, és a vastag üveg halálos kombónak tűnik. :roll:

Less-than-lethal élmény minden pohárral :mrgreen:
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2024.05.05. 19:31 Revideálom a korábbi állításomat. Nem fogsz kalózt sem játszani. Az 50 bár amit vagy sikerül 9-re redukálni, vagy nem, és a vastag üveg halálos kombónak tűnik. :roll:

Less-than-lethal élmény minden pohárral :mrgreen:
Lehet tippelni, hogy ezt mi okozta. A forma elég árulkodó.
Screenshot_20240505_193628_Gallery.jpg
Blekk Rájgó
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2024.05.05. 19:25 Az ezer mester hype hullámra ráülve:

Poresz, ha ennyit kell kérdezni a szódás projekthez, és ilyenek a kommentek- mindkettő azt valószínűsíti, hogy sokkal komplexebb, és veszélyesebb projekt, mint ahogy azt Móricka magának elképzelte. Hétköznapi nyelven: IMHO vagy soha sem fog elkészülni, vagy kalóz szerepeket is vállalhatsz majd , fél szemmel és fél karral. Nem erőltetném.
Szekér mester mondott hasonlót: "Az egyik szemem üvegszem, két ujjam hiányzik, de mindenki azzal és úgy kísérletezik, ahogy akar."

Aki nem ismeri: lövész, lőszertöltő, pirotechnikus, vegyészmérnök. Ezt kommentelte egy házibarkács csappantyú-készítős videóra.
Blekk Rájgó
Fórumtag
Fórumtag

zora írta: 2024.05.05. 19:38 Lehet tippelni, hogy ezt mi okozta. A forma elég árulkodó. Screenshot_20240505_193628_Gallery.jpg
Ez a régi idők Autopress kávéfőzője is meg tudta csinálni, a kerámia födém-béléstestbe is beleállt.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Blekk Rájgó írta: 2024.05.05. 19:39 Szekér mester mondott hasonlót: "Az egyik szemem üvegszem, két ujjam hiányzik, de mindenki azzal és úgy kísérletezik, ahogy akar."

Aki nem ismeri: lövész, lőszertöltő, pirotechnikus, vegyészmérnök. Ezt kommentelte egy házibarkács csappantyú-készítős videóra.
Régóta ismerem. 10+ évig klubtársnak voltunk. Tőle tanultam az Islay szigetről származó skót viszik szeretetét. Minden szava igaz. Chariot megjelenése önmagában felér 10 “kids, don’t do this az home” figyelmeztetéssel.
Poresz
Veterán
Veterán

Petya357 írta: 2024.05.05. 19:31 Revideálom a korábbi állításomat. Nem fogsz kalózt sem játszani. Az 50 bár
60 bar. :roll:

A szódásüveggel nem szórakozom, mert véletlenül megmaradt gyerekkori emlék szeretett nagyapámtól (akinél műanyagra kicserélődött az összes többi valamikor hét éves koromban.) Plusz egy ilyen rideg anyagban kevésbé bízom.
Petya357 írta: 2024.05.05. 19:25 Hétköznapi nyelven: IMHO vagy soha sem fog elkészülni, vagy kalóz szerepeket is vállalhatsz majd, fél szemmel és fél karral.
Szoktam azzal viccelődni, hogy a félszemű, félkezű és féllábú kalóz mellett én lennék a féleszű… Velem teljes a legénység. Yarr! :)

Annyira azért nem hiszem, hogy gáz(os) lenne ez a dolog, mert qqrq is mutatja a szomszéd - mondjuk pont túlélés nevű… - topikban, hogy csinált hasonlót, és egy másik fórumtárs is előbújik ha akar, aki privátban jelezte, hogy ő sörcsapot hajt sodastreames patronnal.

Egyezzünk meg abban, hogy körbejárom azt a kérdést, hogy ehhez hasonlót hányan csináltak, és ennek fényében valószínűsítem a kockázatokat.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2024.05.05. 19:50 Régóta ismerem. 10+ évig klubtársnak voltunk. Tőle tanultam az Islay szigetről származó skót viszik szeretetét. Minden szava igaz. Chariot megjelenése önmagában felér 10 “kids, don’t do this az home” figyelmeztetéssel.
Jessz!

Most elég kevés van itthon, mert megittam :D , de olyan 4-5 féle mindig szokott lenni itthon.

Bontok is egy újat hamar, meghoztad a kedvem. :P
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

en igy csinalom/tam a szodat PET palackban

sodastream palackra reduktor:
Kép
pet palckra kupak ball lock cuclival:
Kép
ball lock csatlakozo:
Kép

reduktor a patronra, reduktor atlatszo csovel osszekotve a ball lock csatlakozoval, a fem kupak belso csonkjara kell vagni egy akkor a csovet ami leer a pet palack aljig, palack 2/3-ig megtolt vizzel, kupak rarak, reduktor 5-6 barra beallit es mehet neki a szendiokszid. celszeru hideg vizzel csinalni mert az jobban felszivja a cuccot.

Poresz írta: 2024.05.05. 19:51 60 bar. :roll:

A szódásüveggel nem szórakozom, mert véletlenül megmaradt gyerekkori emlék szeretett nagyapámtól (akinél műanyagra kicserélődött az összes többi valamikor hét éves koromban.) Plusz egy ilyen rideg anyagban kevésbé bízom.

Szoktam azzal viccelődni, hogy a félszemű, félkezű és féllábú kalóz mellett én lennék a féleszű… Velem teljes a legénység. Yarr! :)

Annyira azért nem hiszem, hogy gáz(os) lenne ez a dolog, mert qqrq is mutatja a szomszéd - mondjuk pont túlélés nevű… - topikban, hogy csinált hasonlót, és egy másik fórumtárs is előbújik ha akar, aki privátban jelezte, hogy ő sörcsapot hajt sodastreames patronnal.

Egyezzünk meg abban, hogy körbejárom azt a kérdést, hogy ehhez hasonlót hányan csináltak, és ennek fényében valószínűsítem a kockázatokat.
ingyom bingyom tálib-e?
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

AndyA írta: 2024.05.05. 19:55 Jessz!

Most elég kevés van itthon, mert megittam :D , de olyan 4-5 féle mindig szokott lenni itthon.

Nem Islay lett, hanem Highland. Ez akadt a kezembe elsőnek. :lol:

Kép
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

az semmit nem jelent, I.Z "mester" mindent is jobban tud!
(szarkazmus, ha ugyanarra a videora es keszitojere gondolunk)
Blekk Rájgó írta: 2024.05.05. 19:39 Szekér mester mondott hasonlót: "Az egyik szemem üvegszem, két ujjam hiányzik, de mindenki azzal és úgy kísérletezik, ahogy akar."

ingyom bingyom tálib-e?
Poresz
Veterán
Veterán

Petya357 írta: 2024.05.05. 19:50 Régóta ismerem. 10+ évig klubtársnak voltunk. Tőle tanultam az Islay szigetről származó skót viszik szeretetét.
AndyA írta: 2024.05.05. 19:55 Jessz!

Sheep Dip Islay, Big Peat, Laphroaig 10 és Quarter Cask, Ardbeg…
Aki szereti a füstölt sajt és a füstölt hal ízvilágát, nem zavarja a gyógyszeres-jódos beütés, az bizony megtalálja Islay-n a számítását.
Aki pedig egy igazán jó ismeretterjesztő filmet is látni akar róla, annak ajánlom figyelmébe: Scotch: A Golden Dream.

Két hét múva Smokehead kóstolót tervezek itthon… :)
Egy mellényúlás érzékenyen érintette volna (és még most is érintené: kösz brexit és euróárfolyam és infláció!) a zsebünket, ezért cimborám négy éve kitalálta, hogy vegyünk egy palackkal, üljünk össze hárman-öten, kóstoljunk, és dobjuk szét az árát. Ezekből az egész estés szeánszokból egész jó dolgok kisültek, például a pincémben érő több tucat palack házi pezsgő, egyikünk HR-közeli felesége által fogósabbá tett CV-m… :)
Malt Whiskey.jpg
Malt Whiskey.jpg (22.55 KiB) Megtekintve 15976 alkalommal
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Poresz írta: 2024.05.05. 20:18 Sheep Dip Islay, Big Peat, Laphroaig 10 és Quarter Cask, Ardbeg…
Aki szereti a füstölt sajt és a füstölt hal ízvilágát, nem zavarja a gyógyszeres-jódos beütés, az bizony megtalálja Islay-n a számítását.
Aki pedig egy igazán jó ismeretterjesztő filmet is látni akar róla, annak ajánlom figyelmébe: Scotch: A Golden Dream.

Két hét múva Smokehead kóstolót tervezek itthon… :)
Egy mellényúlás érzékenyen érintette volna (és még most is érintené: kösz brexit és euróárfolyam és infláció!) a zsebünket, ezért cimborám négy éve kitalálta, hogy vegyünk egy palackkal, üljünk össze hárman-öten, kóstoljunk, és dobjuk szét az árát. Ezekből az egész estés szeánszokból egész jó dolgok kisültek, például a pincémben érő több tucat palack házi pezsgő, egyikünk HR-közeli felesége által fogósabbá tett CV-m… :)
Malt Whiskey.jpg
A Laphroaig nagy barátom nekem is. Az "felnőtt" ital, nem mindenkinek való, sőt. Quarter Cask még jobb.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

szerintem meg ez a legjobb viszki es nem is draga:roll:
Kép
ingyom bingyom tálib-e?
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

qqriq írta: 2024.05.05. 20:30 szerintem meg ez a legjobb viszki es nem is draga:roll:
Kép
Kukorica? Az a malacba való, nem whiskybe...
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TotoHU »

Szia,

Szerintem ezt kicsit túlgondolod. :-) Sörfőzős oldalakon nagyon érdemes nézelődni, vannak kitűnő kulcsrakész megoldások, kifejezetten modern, erre tervezett, és ami a legfőbb, biztonságos eszközökkel. Szóval nem kell feltalálni a kereket mert már feltalálták. :lol: Azért érdemes a sörös vonalat nézni, mert amivel sört tudsz szénsavasítani, azzal szódát is tudsz készíteni, és az utóbbi időben a homebrew forradalom révén nagyot ment ez a téma. Millió eszköz és infó elérhető itthon is hozzá. Nem kell sokat tervezni, csak kinézni az igényeidnek megfelelő szettet, megvenni és összeszerelni. Technikai alapokat érdemes elolvasni, ezekre külök FAQ-k meg videók vannak a neten tonnaszám.

Komplett szetteket árulnak a sörfőzős boltok, Sodastream palack + sodastream adapter + reduktor (dupla manométerrel, CO2 palackot is méri + ital oldalt is méri, állítható + biztonsági lefúvó szelep) Vezetékek, gyorscsatlakozós ball lock-ok, csapolófej, mindent kapsz a csomagban. Befér a hűtőbe, probléma megoldva. A Sodastream palacknál sokan jobban szeretik a 2 és 5 kg-os CO2 palack megoldásokat, ezeket újratölteni sokkal problémásabb, Sodastream viszont rengeteg helyen van.

Ez a szerintem legigényesebb hazai webshop, nézelődj pl itt, ez 3x8 liter palackos kezdő szett
https://www.hopline.hu/3x8L-Polykeg-kez ... ack-nelkul

Ennek a boltnak egyébként szuper igényes blogja is van, ha jól emlékszem 3 vagy 4 külön részletes blogposzt van kint a CO2 rendszerekről.

VAGY ha sok a 3x8 literes palack, akkor rendeld be az alkatrészeket külön-külön, kevesbb palackkal. Van 4 literes palack is náluk, lehet jobban jársz ha abból rendelsz egyet-kettőt, vagy amennyi kell.

Vagy itt van ez, ez kifejezetten rozsdamentes acél szódakeggel van szerelve. VIszont a 19 literes szódakeg az nagy, nehezen fér a hűtőbe, problémás. Ha persze nem szempont a hűtött szóda, akkor ez lehet a nyerő.
https://www.hopline.hu/19l-corny-keg-kezdoszett

Itt van pár kép a saját rendszeremről, vannnak polykegjeim is, és 19 literes szódakegem is.
IMG_20240427_123507.jpg
IMG_20240502_115227.jpg
IMG_20240504_135930.jpg
0-02-05-b5f7bad2af8391e9e83910b37b9d791565be061b9242167629e3fb67f43f84b5_1d08f289727c251.jpg
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára TotoHU 2024.05.05. 20:42-kor.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

miert, az arpa mitol lenne jobb?
AndyA írta: 2024.05.05. 20:33 Kukorica? Az a malacba való, nem whiskybe...
ingyom bingyom tálib-e?
Poresz
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2024.05.05. 20:25 A Laphroaig nagy barátom nekem is. Az "felnőtt" ital, nem mindenkinek való, sőt. Quarter Cask még jobb.
Hajjaj… Eleve szeretni kell ezt az ízvilágot. Ennek is van egy iskolája, aminek az osztályait ki kell járni. A hangulat sem mindegy. Például ma este nem érzem magam elég figyelmesnek egy Arran Quarter Caskhoz, úgyhogy egy Hankey-Bannister csúszik le az egészségetekre. :-)
qqriq írta: 2024.05.05. 20:30 szerintem meg ez a legjobb viszki es nem is draga:roll:
Szerintem Neked ízlene a Four Roses, a Woodford Reserve és a Buffalo Trace is. Ugyanez az árkategória nagyjából, szintén bourbon.
AndyA írta: 2024.05.05. 20:33 Kukorica? Az a malacba való, nem whiskybe...
Nekem hiányoznának a bourbonök. Hmm, Koval… :)
Ittam már 100% kukoricawhiskey-t - Plate Valley Corn -: úgy elment, de megvagyok nélküle. Mondjuk egy kissé érleletlen átlátszó színe volt, ahogy a fehér whisky-t, esetleg a moonshine-t elképzelem. Plusz emlékezetesen élesztős íze.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

AndyA írta: 2024.05.05. 20:25 A Laphroaig nagy barátom nekem is. Az "felnőtt" ital, nem mindenkinek való, sőt. Quarter Cask még jobb.
Jajj, skót whisky... Nagy szerelem volt éveken át. A sherrybombák és a füstös szörnyek világa. Aztán a szingli korszak végével ez is lecsillapodott, de azért még van jópár palack bontva itthon abból az korszakból, pár 18 sőt 30 éves whisky is. Most már ezek megfizethetetlenek lennének, akkor a mostan fele-harmada áron lehetett ezeket még kapni.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Nem igazan iszok alkoholt, ha meg igen akkor is csak a hangulat kedveert.
leulok a szekre, felb@szom a labam az asztalra, porgetem a coltot es szurcsolom a dzsonivokert mert dzsentlemen vagyok :roll:
egyszer majd ha ugy alakul es kedvem is lesz osszerakni a fozot sajat viszkivel teszem 8-)
Poresz írta: 2024.05.05. 20:45 Szerintem Neked ízlene a Four Roses, a Woodford Reserve és a Buffalo Trace is. Ugyanez az árkategória nagyjából, szintén bourbon.
ingyom bingyom tálib-e?
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

TotoHU írta: 2024.05.05. 21:11 Jajj, skót whisky... Nagy szerelem volt éveken át. A sherrybombák és a füstös szörnyek világa. Aztán a szingli korszak végével ez is lecsillapodott, de azért még van jópár palack bontva itthon abból az korszakból, pár 18 sőt 30 éves whisky is. Most már ezek megfizethetetlenek lennének, akkor a mostan fele-harmada áron lehetett ezeket még kapni.
Livigno.

Ezért jó, ha az ember szeret síelni (is).
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

AndyA írta: 2024.05.05. 21:31 Livigno.

Ezért jó, ha az ember szeret síelni (is).
Most nem az 50 EUR környéki whiskykről beszélek, hanem azokról a tételekről amiknek az ára felment 150-180-ról 500-600 euróra. Mindenhol, az EU-ban is. (Springbank 21, például) Brexit, brit adóemelések, postcovid, stb.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

TotoHU írta: 2024.05.05. 20:37 Szia,

Szerintem ezt kicsit túlgondolod. :-) Sörfőzős oldalakon nagyon érdemes nézelődni, vannak kitűnő kulcsrakész megoldások, kifejezetten modern, erre tervezett, és ami a legfőbb, biztonságos eszközökkel.
Remek a javaslatod, mégsem fogják megfogadni. T.i. van egy végzetes hibája - nem elég bonyolult :lol:
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2024.05.05. 23:59 Remek a javaslatod, mégsem fogják megfogadni. T.i. van egy végzetes hibája - nem elég bonyolult :lol:
Lehet ezt is ám a végletekig bonyolítani, amit másoknál láttam:

-"Ne kelljen már nyitogatni a hűtő ajtót" upgrade: hűtő ajtó kifúrása után sör és szóda csap felszerelése az ajtóra, így a hűtő kinyitása nélkül lehet hideg sört és szódát csapolni.
- "Ki se kelljen mennem a kamrába/garázsba" fokozat: kamra/garázs ajtó átfúrása, és vezeték kivezetése és csapolófej felszerelése a konyhafalba. A falból jön a hideg sör/szóda.
- "Olyan macerás újratölteni a szódás hordót" kit: átfolyó szelep felszerelése a szódakegre, bekötése a víz hálózatra, így ahogy fogy a szóda a hűtőben, egyből újra is töltődik vízzel.

És persze ilyenkor már nem Sodastream kell az embernek hanem 22 kg-os élelmiszeripari CO2 palack, amit elég egy-két évente tölteni, folyamatos használat mellett. : 8-)

Ezek a pokol nagyon mély bugyrai már. 8-)
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

TotoHU írta: 2024.05.05. 21:41 Most nem az 50 EUR környéki whiskykről beszélek, hanem azokról a tételekről amiknek az ára felment 150-180-ról 500-600 euróra. Mindenhol, az EU-ban is. (Springbank 21, például) Brexit, brit adóemelések, postcovid, stb.
Na jó, de az eleve nem fehér embernek való...
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

csinaltal mar szodat corny keg-ben? en egyszer probalkoztam de nem lett tul bubis benne a viz :(
TotoHU írta: 2024.05.06. 05:54 Lehet ezt is ám a végletekig bonyolítani, amit másoknál láttam:

-"Ne kelljen már nyitogatni a hűtő ajtót" upgrade: hűtő ajtó kifúrása után sör és szóda csap felszerelése az ajtóra, így a hűtő kinyitása nélkül lehet hideg sört és szódát csapolni.
- "Ki se kelljen mennem a kamrába/garázsba" fokozat: kamra/garázs ajtó átfúrása, és vezeték kivezetése és csapolófej felszerelése a konyhafalba. A falból jön a hideg sör/szóda.
- "Olyan macerás újratölteni a szódás hordót" kit: átfolyó szelep felszerelése a szódakegre, bekötése a víz hálózatra, így ahogy fogy a szóda a hűtőben, egyből újra is töltődik vízzel.

És persze ilyenkor már nem Sodastream kell az embernek hanem 22 kg-os élelmiszeripari CO2 palack, amit elég egy-két évente tölteni, folyamatos használat mellett. : 8-)

Ezek a pokol nagyon mély bugyrai már. 8-)
ingyom bingyom tálib-e?
Poresz
Veterán
Veterán

Petya357 írta: 2024.05.05. 23:59 Remek a javaslatod, mégsem fogják megfogadni. T.i. van egy végzetes hibája - nem elég bonyolult :lol:
Nem is!
Gondolkodtam a dolgon.
Ebből a pénzből elmegyek a szódáshoz egy rekesz szódáért. :)
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Poresz írta: 2024.05.06. 09:03 Nem is!
Gondolkodtam a dolgon.
Ebből a pénzből elmegyek a szódáshoz egy rekesz szódáért. :)
Az nagyon jó tud lenni, ha faszán szűrt vízzel dolgoznak az íze remek, és olyan bubis a víz, amit házilag nehéz elérni. Viszont. Csak reménykedhetsz, hogy a csere során is kiváló minőséget kapsz és nem olyat, aminek a kiömlő csőre meg van rágva, vagy ami korábban sokáig állt pincében dohos helyen, ennek az íze is jól érezhető a frissen cserélt palackon. És még volt pár ilyen élvezeti faktort rontó tényező, de leginkább az amikor megláttam, hogy hogy töltik ezeket. Speciális állványra ráteszik, ami benyomva tartja a kart, és a kiömlöre csatlakoztatott csövön töltik be a szódát. Ha láttad már, hogy pl építkezésen, vagy szüret/disznóvágás alkalmából hogy használják ezt páran - mint emlőt a kisded - és undorodsz idegenek nyálától, ez minden alkalommal eszedbe fog jutni.
Szóval végigjártam, Sodastream.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

kb ennyi.
mivel egyebkent is van nagy palackom a hegeszto miatt igy fillerekert tudom tolteni, az aldiban mar 3000 korul cserelik.
zora írta: 2024.05.06. 11:12 Az nagyon jó tud lenni, ha faszán szűrt vízzel dolgoznak az íze remek, és olyan bubis a víz, amit házilag nehéz elérni. Viszont. Csak reménykedhetsz, hogy a csere során is kiváló minőséget kapsz és nem olyat, aminek a kiömlő csőre meg van rágva, vagy ami korábban sokáig állt pincében dohos helyen, ennek az íze is jól érezhető a frissen cserélt palackon. És még volt pár ilyen élvezeti faktort rontó tényező, de leginkább az amikor megláttam, hogy hogy töltik ezeket. Speciális állványra ráteszik, ami benyomva tartja a kart, és a kiömlöre csatlakoztatott csövön töltik be a szódát. Ha láttad már, hogy pl építkezésen, vagy szüret/disznóvágás alkalmából hogy használják ezt páran - mint emlőt a kisded - és undorodsz idegenek nyálától, ez minden alkalommal eszedbe fog jutni.
ingyom bingyom tálib-e?
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

zora írta: 2024.05.06. 11:12 Az nagyon jó tud lenni, ha faszán szűrt vízzel dolgoznak az íze remek, és olyan bubis a víz, amit házilag nehéz elérni. Viszont. Csak reménykedhetsz, hogy a csere során is kiváló minőséget kapsz és nem olyat, aminek a kiömlő csőre meg van rágva, vagy ami korábban sokáig állt pincében dohos helyen, ennek az íze is jól érezhető a frissen cserélt palackon. És még volt pár ilyen élvezeti faktort rontó tényező, de leginkább az amikor megláttam, hogy hogy töltik ezeket. Speciális állványra ráteszik, ami benyomva tartja a kart, és a kiömlöre csatlakoztatott csövön töltik be a szódát. Ha láttad már, hogy pl építkezésen, vagy szüret/disznóvágás alkalmából hogy használják ezt páran - mint emlőt a kisded - és undorodsz idegenek nyálától, ez minden alkalommal eszedbe fog jutni.
Saját üveget kell frissen töltetni. Nálunk eleve az idegen palackot nem is cserélik, csak újratöltik.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

qqriq írta: 2024.05.06. 08:39 csinaltal mar szodat corny keg-ben? en egyszer probalkoztam de nem lett tul bubis benne a viz :(
Dehogyis, hát lopom én a drága CO2-t hogy vízre pazaroljam SÖR helyett?? :D :D :D
Csak egyszer próbáltam egy 8 literes polykegben, az összeszerelés után próbaképp, az hasonlóan működött. De csak megkóstoltam, nem ittam meg, kiöntöttem, kellett sörnek a hely. :D
Én slow carb-al teszem bele a bubit, 1 bar kb 1 hét és megvan. Lehet elvileg force carb-al a 2 bar-os keget földön gurítani és rázogatni, úgy nagyobb felületen érintkezik a CO2-vel és úgy állítólag pár óra alatt megvan a dolog. Víznél talán ez a jó módszer.
Vannak akik corny-ban csinálják a szódát, és a teljesen elvetemültek átfolyó szeleppel folyamatosan töltik a vizet, és kivezetik a falon át a konyhába a szódás csapot.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

AndyA írta: 2024.05.06. 06:40 Na jó, de az eleve nem fehér embernek való...
Ó dehogynem, parádés whiskyk vannak közöttük. Saját palackot ebből sosem vettem, és elég kevesen vesznek, erre való a whisky klub. Összeállni páran, megvenni az egyébként brutálisan drága drága palackot, és kimintázni 10-12-15 ember között 3-5 cl-es kis mintákkal. Amíg 5e Ft volt egy ilyen koros whiskyből a minta, addig néha belefért és vettem egy-egy mintát. Természetesen ár-érték arányban ezek messze nem annyival jobbak mint amennyivel drágábbak, de érdekességképp jó volt kóstolni ilyet is.
Most hogy ezeket a whiskyket befektetők felvásárolják (az arany áránál jobban emelkedik évek óta a "befektetési" whisky ára, és erre sokan rájöttek) már mintázásra is megfizethetetlen ez a kategória, legalábbis nekem.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

TotoHU írta: 2024.05.06. 13:31 Ó dehogynem, parádés whiskyk vannak közöttük. Saját palackot ebből sosem vettem, és elég kevesen vesznek, erre való a whisky klub. Összeállni páran, megvenni az egyébként brutálisan drága drága palackot, és kimintázni 10-12-15 ember között 3-5 cl-es kis mintákkal. Amíg 5e Ft volt egy ilyen koros whiskyből a minta, addig néha belefért és vettem egy-egy mintát. Természetesen ár-érték arányban ezek messze nem annyival jobbak mint amennyivel drágábbak, de érdekességképp jó volt kóstolni ilyet is.
Most hogy ezeket a whiskyket befektetők felvásárolják (az arany áránál jobban emelkedik évek óta a "befektetési" whisky ára, és erre sokan rájöttek) már mintázásra is megfizethetetlen ez a kategória, legalábbis nekem.
A 30 éves Caol Ila volt a legdrágább, amire rá tudtam venni magam, hogy pénzt adjak érte... :-(
G.D
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2024.05.06. 13:04 Saját üveget kell frissen töltetni. Nálunk eleve az idegen palackot nem is cserélik, csak újratöltik.
Nálunk is.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Ha belföldről rendelek csomagot, magyar webshoptól budapesti címmel, amit a Magyar Posta kézbesít, akkor vajon miért kapok félig cseh nyelvű emailt a kézbesítésről? 8-)
IMG_20240507_114753.jpg
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára TotoHU 2024.05.07. 11:50-kor.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

TotoHU írta: 2024.05.07. 11:49 Ha belföldről rendelek csomagot amit a Magyar Posta kézbesít, akkor vajon miért kapok félig cseh nyelvű emailt a kézbesítésről? 8-)

IMG_20240507_114753.jpg
Mert külföldről küldték?
TurboP
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: TurboP »

Az elérhetőségnél látszik is Cseh cég mivel olyan adószáma van:
Manu JTC
Bank: K&H Bank
Számla szám: 10400401-50526881-72901000
Adószám: CZ06539408

TotoHU írta: 2024.05.07. 11:49 Ha belföldről rendelek csomagot, magyar webshoptól budapesti címmel, amit a Magyar Posta kézbesít, akkor vajon miért kapok félig cseh nyelvű emailt a kézbesítésről? 8-)

IMG_20240507_114753.jpg
"..."
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

TurboP írta: 2024.05.07. 12:24 Az elérhetőségnél látszik is Cseh cég mivel olyan adószáma van:
Manu JTC
Bank: K&H Bank
Számla szám: 10400401-50526881-72901000
Adószám: CZ06539408
Közben kisakkoztam én is. Amit némileg átbaszásnak érzek, ha nem muszáj nem rendelek külföldről. Nem azért mert ekkora hazaffy vagyok, hanem mert ha bármi gond van akkor sokkal problémásabb a visszaküldés vagy problémás az ügyfélszolgálat (hiába beszélek elég jól angolul, rémtörténeteket éltem meg az írásban auto fordítóval makogó, telefonon csak a helyi nyelven beszélő ügyfélszolgálatosokkal).
Ennél a cégnél is csekkoltam a Kapcsolat és a Rólunk menüpontokat. Megadott magyar cím, magyar telszám, magyar nevű ügyfélszolgálatos.
Aztán kiderül hogy ja cseh, és az oldal létezik .cz domainen is pontosan ugyanígy.
Hát igen, a cseh adószámot benéztem, ebben szemfülesebb voltál, pedig ott volt a magyar KH-s számlaszámuk alatt.

https://www.manutea.hu/
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

TotoHU írta: 2024.05.07. 12:49 Közben kisakkoztam én is. Amit némileg átbaszásnak érzek, ha nem muszáj nem rendelek külföldről. Nem azért mert ekkora hazaffy vagyok, hanem mert ha bármi gond van akkor sokkal problémásabb a visszaküldés vagy problémás az ügyfélszolgálat (hiába beszélek elég jól angolul, rémtörténeteket éltem meg az írásban auto fordítóval makogó, telefonon csak a helyi nyelven beszélő ügyfélszolgálatosokkal).
Ennél a cégnél is csekkoltam a Kapcsolat és a Rólunk menüpontokat. Megadott magyar cím, magyar telszám, magyar nevű ügyfélszolgálatos.
Aztán kiderül hogy ja cseh, és az oldal létezik .cz domainen is pontosan ugyanígy.
Hát igen, a cseh adószámot benéztem, ebben szemfülesebb voltál, pedig ott volt a magyar KH-s számlaszámuk alatt.

https://www.manutea.hu/
Az Alza is cseh. Nem ezen múlik, hogy milyen minőségű az ügyfélkiszolgálás, jótállás ügyintézése stb...
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

AndyA írta: 2024.05.07. 13:06 Az Alza is cseh. Nem ezen múlik, hogy milyen minőségű az ügyfélkiszolgálás, jótállás ügyintézése stb...
Alzának van egy óriási bemutatóterme/üzlete a Róbert Károly körúton. Abban igazad van hogy nem ezen múlik, a kisebb cégekre jellemző hogy leszarnak egy sor dolgot. (De mondjuk a legnagyobb csatám épp a Banggood kínai ügyfélszolgálatosaival volt...)
Poresz
Veterán
Veterán

qqriq írta: 2024.05.06. 19:45 siman megoldhato, kell hozza esztergaltatni egy cuclit amit be lehet tenni a patrontartoba es a vegere egy csonk a csonek amit rakotsz a reduktorra.
Szerintem még az esztergálással sem kell bajlódni, rátaláltam erre (vagy legalábbis ehhez hasonló a megoldás):
G1_2 csőcsatlakozó.jpeg
G1_2 csőcsatlakozó.jpeg (10.63 KiB) Megtekintve 15634 alkalommal
Most már csak meg kell mérnem a szifonon a patrontartóhoz csatlakozó orsómenetet. - Jó kérdés, hogy vajon metrikus, Whitworth- vagy csőmenetnek (BSP, "gázmenet") bizonyul-e. (Arra fogadok, hogy G1/2 lesz.)
Ezzel már hallgatólagosan feltételezem, hogy nem a patron nyaka, hanem a nyomás nyitja töltéskor a szelepet.
G.D
Veterán
Veterán

Kép
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: Kojak »

"-Mennyire vagy sötét?
-Még nincs rá megfelelő kifejezés."

Rendőrt hívtak egy dílerre Budakalászon, miután fegyverrel sem tudtak drogot rabolni tőle

https://24.hu/belfold/2024/05/07/rendor ... QPTxmVc6tW
WildBear23
Veterán
Veterán

Leköpik, megdobálják, sörrel öntik le az ellenőröket, de volt, akire dobócsillaggal támadtak

"Egy notóriusan visszatérő társasággal történt incidens. Rendszeresen Ercsiben szállnak fel és Érd felsőig vesznek jegyet, de minden esetben Kelenföldig utaznak, amit szóvá tettem nekik. Szóváltás után dobócsillaggal támadtak rám, csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem sérültem meg."

Ja a BKV kamerája rögzítette az esetet:
BKV.jpg
Thomaster
Főmérnök
Főmérnök

Hozzászólás Szerző: Thomaster »

WildBear23 írta: 2024.05.11. 17:42 Leköpik, megdobálják, sörrel öntik le az ellenőröket, de volt, akire dobócsillaggal támadtak

"Egy notóriusan visszatérő társasággal történt incidens. Rendszeresen Ercsiben szállnak fel és Érd felsőig vesznek jegyet, de minden esetben Kelenföldig utaznak, amit szóvá tettem nekik. Szóváltás után dobócsillaggal támadtak rám, csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem sérültem meg."

Ja a BKV kamerája rögzítette az esetet:
BKV.jpg
Hmmm... szóváltás után... és megvolt az össz 3 fő... csoportos garázdaság, egyelőre csak az ellenőrt sikerült előállítani...
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Thomaster írta: 2024.05.11. 18:49 Hmmm... szóváltás után... és megvolt az össz 3 fő... csoportos garázdaság, egyelőre csak az ellenőrt sikerült előállítani...
Magyarország, én így szeretlek! :(
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Thomaster írta: 2024.05.11. 18:49 Hmmm... szóváltás után... és megvolt az össz 3 fő... csoportos garázdaság, egyelőre csak az ellenőrt sikerült előállítani...
Magyarország, én így szeretlek! :(
parazstaposo
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: parazstaposo »

Már az airsoft fegyvereket is tuningolják! :o

https://index.hu/belfold/2024/05/12/bud ... ngyalfold/
airsoft.jpg
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

parazstaposo írta: 2024.05.12. 11:58 Már az airsoft fegyvereket is tuningolják! :o

https://index.hu/belfold/2024/05/12/bud ... ngyalfold/

airsoft.jpg
Gumis lesz az… össze-vissza beszélnek minfkettőről. De ha “olyan hangos vol a lövés, hogy kiugrottam az ágyból” akkor nem airsoft lesz

Tuningtól pedig szó sem esett. :roll:
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Petya357 írta: 2024.05.12. 13:57 Gumis lesz az… össze-vissza beszélnek minfkettőről. De ha “olyan hangos vol a lövés, hogy kiugrottam az ágyból” akkor nem airsoft lesz

+1
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
parazstaposo
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: parazstaposo »

Petya357 írta: 2024.05.12. 13:57 Gumis lesz az… össze-vissza beszélnek minfkettőről. De ha “olyan hangos vol a lövés, hogy kiugrottam az ágyból” akkor nem airsoft lesz

Irónia.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

FC1
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: FC1 »

Francba. Remélem nem egy felvidéki magyar az elkövető. :(
Ha nincs ló a szamár is jó!
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Durva. Mint a Reagan-merénylet :o nem így kellene rendezni a nézeteltéréseket. :(

Más lapok engedéllyel tartott fegyvert írnak. Ha ez igaz, akkor duplán nem jó hír.

A tapasztalat azt mutatja, hogy az első körös hírekben sok a baromság, vagy találgatás - egy médium benyög vakamit , ami vagy úgy van vagy nen, a többi lemásolja. Várjunk kicsit, 1-2 napnés letisztul IMHO
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2024.05.15. 17:33 Durva. Mint a Reagan-merénylet :o nem így kellene rendezni a nézeteltéréseket. :(

Más lapok engedéllyel tartott fegyvert írnak. Ha ez igaz, akkor duplán nem jó hír.

A tapasztalat azt mutatja, hogy az első körös hírekben sok a baromság, vagy találgatás - egy médium benyög vakamit , ami vagy úgy van vagy nen, a többi lemásolja. Várjunk kicsit, 1-2 napnés letisztul IMHO
Túl "közel" történt... (Szándékosan idézőjelben, nem csak a fizikai távolság a lényeg.)

Ebből mi aligha fogunk jól kijönni, és mindegy, hogy engedélyes vagy illegális fegyverrel lőtt az ember.
sodoma
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: sodoma »

Van video a merényletről.Testőrök rendesen elbambultak.
Poresz
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2024.05.15. 19:09 Túl "közel" történt... (Szándékosan idézőjelben, nem csak a fizikai távolság a lényeg.)

Ebből mi aligha fogunk jól kijönni, és mindegy, hogy engedélyes vagy illegális fegyverrel lőtt az ember.
Megtörtént, a dolgok menetére eddig sem volt, ezután sem lesz több befolyásunk, mint mondjuk az időjárásra. - "Hitelbe nem aggódunk!"
Petya357 írta: 2024.05.15. 17:33 Durva. Mint a Reagan-merénylet :o nem így kellene rendezni a nézeteltéréseket. :(
--Elvonatkoztatva a jelen esettől.--
Bizony, nem így kellene: de a "nem így kellene" ott kezdődik, hogy fortéllyal és hatalommal nem kellene emberek tömegeitől elvenni a nézeteltérések rendezésének lehetőségét.
Még egy demokratikus, régen polgárosult nyugati állam polgárának is mennyi érdekérvényesítő képessége van? Magyarország még mindig a világ jobb részéhez tartozik: mégis 17 éve nem vagyunk képesek a paprikaspré legalizálását elérni! (Modern társadalmunk problémás működésének a paprikaspré tiltása a legjobb modellje és példája.) Miért? Mert aki súghat a jogalkotónak, meg sem hallgat minket, mitöbb, ha teheti szóba sem áll velünk.
Társadalmunkba bele van kódolva az, hogy a többség nyeli a mérgét, több millió ember között pedig előfordul néhány, akinek eldurran az agya és/vagy úgy érzi, nincs mit vesztenie, és egyszerűen csak oda akar b@$zn!, hogy most már másnak is fájjon, de rendesen.
Igazából az a csoda, hogy a Földön van nyolcmilliárd ember, nagyjából kétszáz ország, nagy részük egy olyan pöcegödör, amit a kelet-európai nem túl fényes viszonyokhoz képest is még gazemberebb politikusok tettek azzá és tartanak meg olyannak, és ilyesmi mégis csak ritkán fordul elő.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Bizony, ez sehogyan sem jó hír. És hányok a hazai internetes sajtót is elborító, összekacsintós "Te is arra gondolsz, hogy...?" mémektől.
Civilizált országban nem így rendezik a politikai nézeteltéréseket, ez teljesen elfogadhatatlan!

Igen, duplán rossz hogy legális fegyvertartó volt a bácsi.
A motivációkkal és a bácsi hátterével kapcsolatban eddig kettő szögesen ellentétes verzió látott napvilágot, az egyik közülük biztosan baromság, így majd meglátjuk.

Azt sokan állítják azonban a hozzáértőbbek közül, hogy a testőrök nem voltak a topon. Fegyvert tudott rántani és ötször rálőni, miközben körülötte voltak a testőrei.

https://telex.hu/kulfold/2024/05/15/kul ... t-szakerto
FC1
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: FC1 »

Szerintem a franc se gondolta hogy ez bekövetkezik, nem is értek hozzá, de nem lehetett volna az ing alá egy vékonyabb golyóálló mellényt felvenni? :roll:
Ha nincs ló a szamár is jó!
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

FC1 írta: 2024.05.15. 22:49 Szerintem a franc se gondolta hogy ez bekövetkezik, nem is értek hozzá, de nem lehetett volna az ing alá egy vékonyabb golyóálló mellényt felvenni? :roll:
Pápamobiltól a mellényen át a szemfüles és jól elhelyezett biztonsági emberekig sokmindent lehetett volna, a személy védelem is egy külön szakma, és ehhez sem értek. Az biztosnak tűnik, hogyha egy magányos és egyébként amatőr (=nem profi bérgyilkos) elkövető sikerrel jár, ott valakik nagyon nem végezték jól a dolgukat , az qrvaélet.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

TotoHU írta: 2024.05.16. 08:26 Pápamobiltól a mellényen át a szemfüles és jól elhelyezett biztonsági emberekig sokmindent lehetett volna, a személy védelem is egy külön szakma, és ehhez sem értek. Az biztosnak tűnik, hogyha egy magányos és egyébként amatőr (=nem profi bérgyilkos) elkövető sikerrel jár, ott valakik nagyon nem végezték jól a dolgukat , az qrvaélet.
Még az is előfordulhat, hogy rá tud lőni. Minden ellen nem lehet megvédeni a védett személyt. Na de ötöt, közben a biztonságiak kb. Ludas Matyit olvasnak, és három ebből még talál is...?!?!
Poresz
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2024.05.16. 08:26 Az biztosnak tűnik, hogyha egy magányos és egyébként amatőr (=nem profi bérgyilkos) elkövető sikerrel jár, ott valakik nagyon nem végezték jól a dolgukat , az qrvaélet.
A magányos merénylők ellen a legnehezebb bármit tenni, mert nincs lefülelhető kommunikáció, és nincs társ, aki meggondolhatja magát és feldobhatja.
AndyA írta: 2024.05.16. 08:38 Még az is előfordulhat, hogy rá tud lőni. Minden ellen nem lehet megvédeni a védett személyt. Na de ötöt, közben a biztonságiak kb. Ludas Matyit olvasnak, és három ebből még talál is...?!?!
Valószínűleg nem a szavazói voltak… - Ez most egy ízléstelen viccnek tűnhet, de azért gondolkodjunk el az ún. “személyi feltételeken”: egy megosztó személyiség védelme esetén - szerintem - alapvető követelmény, hogy akik védik szimpatizáljanak vele. (A svájci gárda tagjainál sem véletlenül követelmény, hogy vallásukat gyakorló katolikusok legyenek.)

Alapvetően a politikusok elleni merényletek azért ritkák - még a többi gyilkossághoz és gyilkossági kísérlethez viszonyítva is -, mert az emberek azt gondolják, hogy a titkosszolgálatok munkatársai és a testőrök félistenek. - Nem azok.
Ti is azért kérdezitek, hogyan történhetett ez, mert ha esetleg nem is tudatosan, de ez a feltételezés a kiindulópontotok.
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

Poresz írta: 2024.05.16. 09:03 Valószínűleg nem a szavazói voltak…
Szia,

Tomegesen rugatta ki a rendoroket (nehany pedig onkent tavozott), szoval abbol, hogy pont ok kerultek (nem maradtak: kerultek) fontos beosztasba igen nagy esellyel nem egyszeruen a szavazoi, hanem aktiv segitoi lehettek.

Normalis orszagban ennek nem lenne szabad szamitania a legkisebb mertekben sem: a rendornek el kell latnia a feladatat ilyen helyzetben. Nem csak elmeletben, hanem gyakorlatban is.

Darabra jo sok rendor volt ott, feltuno, hogy meg az elfogott gyanusitottat sem egyenruhasok oriztek.

Nyilvan extrem nehez ugy dolgozni, ha valaki 20 even at minden nap teljesen feleslegesen tesz mindent, majd az egesz vilag elemzi 1 masodpercet a munkajanak. Nem is csinalom azt a munkat.

Bel
ZOLKET
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: ZOLKET »

Poresz írta: 2024.05.16. 09:03 A magányos merénylők ellen a legnehezebb bármit tenni, mert nincs lefülelhető kommunikáció, és nincs társ, aki meggondolhatja magát és feldobhatja.
Ez így igaz. Illetve mikor volt az utolsó, hogy így fejezte ki valaki a nemtetszését politikailag- fegyverrel Szlovákiában? :?:
Az a legszomorúbb, ha a Tiszavirágnak rossz napja van.
Nagyon sajnálatos, ha a tehetségtelenség szorgalommal párosul.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

ZOLKET írta: 2024.05.16. 10:06 Ez így igaz. Illetve mikor volt az utolsó, hogy így fejezte ki valaki a nemtetszését politikailag- fegyverrel Szlovákiában? :?:
Hát, amióta Szlovákia egyáltalán van...
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

AndyA írta: 2024.05.16. 10:40 Hát, amióta Szlovákia egyáltalán van...
Touché
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Fortitu írta: 2024.05.16. 10:41Touché
"Idősebb vagyok, mint Szlovákia." :-)
Poresz
Veterán
Veterán

ZOLKET írta: 2024.05.16. 10:06 Ez így igaz. Illetve mikor volt az utolsó, hogy így fejezte ki valaki a nemtetszését politikailag- fegyverrel Szlovákiában? :?:
“A gyilkosság a kritika legszélsőségesebb formája.” George Bernard Shaw
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Poresz írta: 2024.05.16. 11:21 “A gyilkosság a kritika legszélsőségesebb formája.” George Bernard Shaw
Mindenre lehet hozni egy idézetet, a legvadabb, legőrültebb elképzelésekre is, olykor más területeken neves gondolkodók, írók, értelmiségiek tollából.
Poresz gondolkozzunk egy kicsit józan paraszti ésszel: a gyilkosság nem a kritika szélsőséges formája, hanem a brutális, nyers erőszak. Teljesen mindegy hogy mi a nemtetszés oka. Ahol a nyers erőszak elfogadott eszközzé válik, azok a háborús viszonyok, és a magam részéről nem szeretnék háborús- és polgárháborús viszonyok között élni. Ahol úgy rendezzük egymás közt a nézeteltéréseket hogy lelövöm, rágyújtom, hasba szúrom, megverem, felpofozom.

Én továbbra is Hont András véleményét osztom:

"(az elkövető) nézetei leginkább zavarosnak tűnnek, amelyből mindenki kedvére kiválogathatja az álláspontját alátámasztót, a többiről meg nagyvonalúan megfeledkezhet, és kommentelhet tovább ezerrel. Már ahol még lehet, mert a kiömlő szennytől – teljesen érthetően – több portál is megijedt, és beszüntette a hozzászólási lehetőséget. Ugyanis amit még szintén tudunk, hogy egy ilyen esetre egy felnőtt és épelméjű társadalom nem úgy reagál, ahogy azt a magyar kommentszekció tette."
Poresz
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2024.05.16. 12:52
Erre azért nem válaszolok (itt) érdemben, mert az már nem általános lenne, hanem konkrét. - Márpedig ezen a fórumon - nagyon helyesen - tilos az a fajta* politizálás ami ellentétek szításával éket ver az emberek közé, mert pont közösséget akarunk építeni és összetartani.

* Az is politizálás például, hogy: “Drágul a lőszer!”
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Poresz írta: 2024.05.16. 13:01 Erre azért nem válaszolok (itt) érdemben, mert az már nem általános lenne, hanem konkrét. - Márpedig ezen a fórumon - nagyon helyesen - tilos az a fajta* politizálás ami ellentétek szításával éket ver az emberek közé, mert pont közösséget akarunk építeni és összetartani.

* Az is politizálás például, hogy: “Drágul a lőszer!”
A politika a közélettel és a közhatalommal összefüggő dolgokkal foglalkozik. A lőszer ára nem ilyen kérdés, mert egy párezer fős szubkultúrán kívül igazából senkit nem érdekel. (A HM és BM döntéshozókon kívül)

Mod: amire én utalok az hogy legyünk józanak és szemléljük józanul ezt a szomorú eseményt. Ugyanis kis hazánkban is épp eléggé túlfűtött a közhangulat, nincs szükség rá hogy az amúgy is lépten-nyomon jelen lévő verbális erőszak eszkalálódjon, és beinduljon az erőszakspirál.
Mivel felelős fegyvertartók vagyunk, kétszeresen is legyünk józanak ebben a helyzetben. Én ezt vallom.
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

Szia,

II. rongyos garda?

Bel
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

bel írta: 2024.05.16. 09:55
Nyilvan extrem nehez ugy dolgozni, ha valaki 20 even at minden nap teljesen feleslegesen tesz mindent, majd az egesz vilag elemzi 1 masodpercet a munkajanak. Nem is csinalom azt a munkat.

Szia Bel,

Én ugyan nem vagyok hivatásos (sem), de szerintem a 20 év folyamatos képzésnek és a rengeteg gyakorlásnak (jó esetben) éppen az az értelme, hogy ne legyen felesleges és abban a pár másodpercben úgy reagáljanak, ahogyan akkor és ott a legjobb.
Poresz
Veterán
Veterán

1.
Poresz írta: 2024.05.07. 20:19 Most már csak meg kell mérnem a szifonon a patrontartóhoz csatlakozó orsómenetet. - Jó kérdés, hogy vajon metrikus, Whitworth- vagy csőmenetnek (BSP, "gázmenet") bizonyul-e. (Arra fogadok, hogy G1/2 lesz.)
Patrontartó menetének mért külső átmérője ("egy mérés nem mérés"):
18,50 mm
18,50 mm
18,60 mm
18,50 mm
18,60 mm
Átlag: 18,54 mm.
A tolómérő pofái felfeküdtek a menetes részen végig: nem kúpos menet.
W & G menetek.PNG
W & G menetek.PNG (56.17 KiB) Megtekintve 14830 alkalommal
Legközelebb a W1/2" menethez áll: ebben az esetben oldalanként kb. 0,25 mm-rel kisebbre sikerült a menet.
Gőzöm sincs.

2.
Az egész projekt legnagyobb haszna, hogy felfedeztem egy fantasztikus honlapot: Szódaszifon, habszifon javítás (szifonjavitas.hu).
…és angolul is elérhető, mert a szerzője tisztában volt vele, hogyan szólhat az egész világhoz.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Poresz írta: 2024.05.20. 10:49 1.

Patrontartó menetének mért külső átmérője ("egy mérés nem mérés"):
18,50 mm
18,50 mm
18,60 mm
18,50 mm
18,60 mm
Átlag: 18,54 mm.
A tolómérő pofái felfeküdtek a menetes részen végig: nem kúpos menet.
W & G menetek.PNG
Legközelebb a W1/2" menethez áll: ebben az esetben oldalanként kb. 0,25 mm-rel kisebbre sikerült a menet.
Gőzöm sincs.

2.
Az egész projekt legnagyobb haszna, hogy felfedeztem egy fantasztikus honlapot: Szódaszifon, habszifon javítás (szifonjavitas.hu).
…és angolul is elérhető, mert a szerzője tisztában volt vele, hogyan szólhat az egész világhoz.
Riszpekt! :D
Válasz küldése