Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan

FC1
Fórumtag
Fórumtag

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: FC1 »

Nem kell vitatkozni, szeptember 6-tól legalizálják a szerelt gumilövedékest és egy 14+1 tárkapacitású öntöltő mellé már nem kell spray. :shock: :shock: :lol: :lol:
Ha nincs ló a szamár is jó!
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

FC1 írta: 2024.05.12. 18:09 Nem kell vitatkozni, szeptember 6-tól legalizálják a szerelt gumilövedékest és egy 14+1 tárkapacitású öntöltő mellé már nem kell spray. :shock: :shock: :lol: :lol:
Jaja, kár, h holnap reggel meló, addig meg ki kell józanodni😆
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Poresz
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Poresz »

FC1 írta: 2024.05.12. 18:09 Nem kell vitatkozni, szeptember 6-tól legalizálják a szerelt gumilövedékest és egy 14+1 tárkapacitású öntöltő mellé már nem kell spray. :shock: :shock: :lol: :lol:
Szeretnék fogadást kötni rá, hogy ez nem fog megvalósulni*, majd elveszteni a fogadást.

* 17 éve nem kerül ki a KKVE korm. rendeletből a paprikaspré: ennyi érdekérvényesítő képességünk van.

Az utóbbi években pedig rájöttünk, hogy 2004 óta vagy egy évtizedig a lelkesedésünk fűtötte tévedésben éltünk: rengeteg embernek ajánlottunk gázpisztolyt, hogy aztán végül egy fiókban porosodjon. Vagy ne merje használni, mert feltűnő, és egy működőképes, több tízezer forintos fegyvert nehezebb szívvel dobunk el, mint egy üres flakont.
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: zora »

Poresz írta: 2024.05.12. 19:10 Szeretnék fogadást kötni rá, hogy ez nem fog megvalósulni*, majd elveszteni a fogadást.

* 17 éve nem kerül ki a KKVE korm. rendeletből a paprikaspré: ennyi érdekérvényesítő képességünk van.

Az utóbbi években pedig rájöttünk, hogy 2004 óta vagy egy évtizedig a lelkesedésünk fűtötte tévedésben éltünk: rengeteg embernek ajánlottunk gázpisztolyt, hogy aztán végül egy fiókban porosodjon. Vagy ne merje használni, mert feltűnő, és egy működőképes, több tízezer forintos fegyvert nehezebb szívvel dobunk el, mint egy üres flakont.
Az. Emberek. Birkák
tornas78
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: tornas78 »

Poresz írta: 2024.05.12. 19:10 Szeretnék fogadást kötni rá, hogy ez nem fog megvalósulni*, majd elveszteni a fogadást.

2004-ben az ellenzők tábora még azt vizionálta, hogy majd mindenki gázpisztolyokkal fog lövöldözni. Ehhez képet meg….
Mindenki vár valamit...
Poresz
Veterán
Veterán

zora írta: 2024.05.12. 20:02 Az. Emberek. Birkák
Lehet: de az birkázzon, aki önmagáról is képes elismerni…
Én a birkaság mögött általában az információhiányt látom. Egyszerűen nem találkozunk a problémával.
Csodák nincsenek: a világ úgy működik, ahogy működhet.
Poresz
Veterán
Veterán

tornas78 írta: 2024.05.12. 20:29 2004-ben az ellenzők tábora még azt vizionálta, hogy majd mindenki gázpisztolyokkal fog lövöldözni. Ehhez képet meg….
Pszichológus mondta nekem, hogy mindig a legrosszabbat a legkönnyebb elképzelni, pedig annak bekövetkezésének a valószínűsége nem a legvalószínűbb. - Erre is ráillik ez. Meg az, hogy ha már eszükbe jutott és nem is hitték el önmaguknak, a vázolt jelenségre építve kamuztak vele.
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Poresz írta: 2024.05.12. 21:19 Lehet: de az birkázzon, aki önmagáról is képes elismerni…
Én a birkaság mögött általában az információhiányt látom. Egyszerűen nem találkozunk a problémával.
Csodák nincsenek: a világ úgy működik, ahogy működhet.
Sok mindenben tájékozatlan vagy demagóg hozzáálást tanusítok, de ebben a témában fenntartom magamnak a jogot, hogy ne kelljen lemennem a döglött fókák szellemi szintjére azért, hogy megállapítsam: a legtöbb ember birkaként tengeti mindennapjait, és leblokkol ha vízszünet van, lemerül a kocsiban az akkumulátor vagy leáll a fészbúk.
Amikor kezdő vezető voltam, apám szituációkat gyártott mellettem, hogy gondoljam végig. Mit teszel, ha a szembejövő áttér a sávodba, most beesik a kuplung vagy kifogy az üzemanyag? Mert ha most nyugiban ilyeneket végiggondolsz, élesben gyorsabban fogsz reagálni. Egyáltalán, reagálni fogsz, mert tudod, hogy lehet több megoldás is a helyzetre.
Aki megnéz egy híradót, meghallgatja a te vagy az én vagy bármelyikünk okfejtését arról miért teljesen alap dolog minimum egy deo a zsebbe és egy gp otthonra, és aztán baszik rá, az birka, aki vagy fel sem fogja, mi van a karámon kívül, vagy csak bízik benne, hogy a farkas mást választ.
tornas78
Fórumtag
Fórumtag

Poresz írta: 2024.05.12. 21:24 Pszichológus mondta nekem, hogy mindig a legrosszabbat a legkönnyebb elképzelni, pedig annak bekövetkezésének a valószínűsége nem a legvalószínűbb. - Erre is ráillik ez. Meg az, hogy ha már eszükbe jutott és nem is hitték el önmaguknak, a vázolt jelenségre építve kamuztak vele.
Akkor nyugodtan lehet legalizálni az éles lőfegyvert is normális keretek között. Nem lesz itt semmi probléma. Szerintem... Nem fog itt sem mindenki lövöldözni vele, ahogy a gumisokkal sem teszik meg most sem.
Mindenki vár valamit...
tornas78
Fórumtag
Fórumtag

zora írta: 2024.05.12. 22:47 ...vagy csak bízik benne, hogy a farkas mást választ.
Vagy kijelenti, hogy márpedig ilyen nem történhet meg vele. Majd ő eldönti és különben is... Hány ilyen van.... jaj
Mindenki vár valamit...
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

zora írta: 2024.05.12. 22:47 Sok mindenben tájékozatlan vagy demagóg hozzáálást tanusítok, de ebben a témában fenntartom magamnak a jogot, hogy ne kelljen lemennem a döglött fókák szellemi szintjére azért, hogy megállapítsam: a legtöbb ember birkaként tengeti mindennapjait, és leblokkol ha vízszünet van, lemerül a kocsiban az akkumulátor vagy leáll a fészbúk.
Amikor kezdő vezető voltam, apám szituációkat gyártott mellettem, hogy gondoljam végig. Mit teszel, ha a szembejövő áttér a sávodba, most beesik a kuplung vagy kifogy az üzemanyag? Mert ha most nyugiban ilyeneket végiggondolsz, élesben gyorsabban fogsz reagálni. Egyáltalán, reagálni fogsz, mert tudod, hogy lehet több megoldás is a helyzetre.
Aki megnéz egy híradót, meghallgatja a te vagy az én vagy bármelyikünk okfejtését arról miért teljesen alap dolog minimum egy deo a zsebbe és egy gp otthonra, és aztán baszik rá, az birka, aki vagy fel sem fogja, mi van a karámon kívül, vagy csak bízik benne, hogy a farkas mást választ.
Sztem: "aki hülye, haljon meg" (legyen áldozat nyugodtan)

De aki IDEkeveredik, vagy pl. bemegy egy fegyverboltba, az már kapjon korrekt tájékoztatást, és valószínűleg már kilépett a birka-státuszból önvédelemről való gondolkodás tekintetében.

Szóval az ALAP:
- zsebbe gázspray (takonygerinctől függő hatóanyaggal:-))
- övre egy jó gázrevolver viselésivel
- szeles időre/tömegközlekre egy folyadéksugár-kilövő
- otthonra gumis és/vagy pepperball-kilövő
- VÉGÉN ÚGYIS NIKKELEZETT NAGYBERETTÁT VESZ.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: AndyA »

gvass1 írta: 2024.05.13. 06:49 Sztem: "aki hülye, haljon meg" (legyen áldozat nyugodtan)

De aki IDEkeveredik, vagy pl. bemegy egy fegyverboltba, az már kapjon korrekt tájékoztatást, és valószínűleg már kilépett a birka-státuszból önvédelemről való gondolkodás tekintetében.

Szóval az ALAP:
- zsebbe gázspray (takonygerinctől függő hatóanyaggal:-))
- övre egy jó gázrevolver viselésivel
- szeles időre/tömegközlekre egy folyadéksugár-kilövő
- otthonra gumis és/vagy pepperball-kilövő
- VÉGÉN ÚGYIS NIKKELEZETT NAGYBERETTÁT VESZ.
...amit utána a ládafiában tart, hogy fogalma sincs, hová tette hozzá a gázlőszert. :D
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

AndyA írta: 2024.05.13. 07:57 ...amit utána a ládafiában tart, hogy fogalma sincs, hová tette hozzá a gázlőszert. :D
Neeem, a nikkelezett nagyburettát jellemzően haveroknak mutogatni is veszik, legalább addig náluk van.
Aztán rájön, hogy jó dolog ez, csak dögnehéz, és vesz valami kisebbet.
:-))
Arh
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Arh »

zora írta: 2024.05.12. 22:47 , az birka, aki vagy fel sem fogja, mi van a karámon kívül, vagy csak bízik benne, hogy a farkas mást választ.
Éééés a tizenötödik percben bevallja hogy:
-volt már életveszélyes szituban
-próbálták kirabolni
-már kirabolták
-hazáig követte valami szatír
-stb.

(Mind megtörtént eset alapján írom.)

Természetesen ha eljutunk idáig és az ostoba/tapló kijelentései miatt el nem hajtom a picsába.

Nyilván nem mindenki birka, de tapasztalat hogy az emberek 90%-a az, mert konkrétan elmebetegnek titulál ha felhozod egyáltalán a témát. A maradék java pedig fogalmatlan, és csak egy nagyon kis rész edukálható. Annak pedig még kisebb része gyakorol rendszeresen.
gabor86
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: gabor86 »

gvass1 írta: 2024.05.13. 07:59 Neeem, a nikkelezett nagyburettát jellemzően haveroknak mutogatni is veszik, legalább addig náluk van.
Aztán rájön, hogy jó dolog ez, csak dögnehéz, és vesz valami kisebbet.
:-))
Szerintem az itthoni vasarlok nagy resze igy indult el a faegyvertartas utjan
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

gvass1 írta: 2024.05.13. 06:49 - VÉGÉN ÚGYIS NIKKELEZETT NAGYBERETTÁT VESZ.
ÉS nem viseli.

A burettával nem az a gond hogy buretta meg hogy nikkelezett, és viszonylag elfogadhatóan működik is. Hanem az, hogy otthon marad.

Sokkal jobb az egy szem spré, ami mindig nálam van, mint egy 44 Magnum, ami otthon marad.
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
Cajga
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Cajga »

zora írta: 2024.05.12. 22:47 Sok mindenben tájékozatlan vagy demagóg hozzáálást tanusítok, de ebben a témában fenntartom magamnak a jogot, hogy ne kelljen lemennem a döglött fókák szellemi szintjére azért, hogy megállapítsam: a legtöbb ember birkaként tengeti mindennapjait, és leblokkol ha vízszünet van, lemerül a kocsiban az akkumulátor vagy leáll a fészbúk.
Saját családon belüli példa. Nővérem mondta, amikor indulás elött az övembe dugtam belső tokban a HW88-at, hogy "ebben a városban (megyeszékhely) tuti hogy csak te vagy olyan hülye, hogy ilyet viselsz."
Aztán az idén kérdezte, hogy hol tud és milyen gázsprét venni. :shock:

Fél Off!
Másik ide kapcsolodó sztori. Pár hónapja kórházba kerültem, majd 2 napot "intenzivnek" hívott osztályon voltam. Egyik nap ismerős doki volt az osztályos orvos. Üdvözlés, majd nekiállt a párnám alatt kutakodni. Mozdulni nagyon nem tudtam ( zsinorok, csövek stb.). Kérdeztem tőle, mit keresel. Azt, ami nem illik oda, és keresgélt tovább. Mégis mit keresel? Erre oldalra fordul és vigyorogva a tenyerével az oldalát kezdte csapkodni. Bakker, a stukkert kereste, mert tudta, hogy mindig nálam van! :lol: :D :o :shock:
Teljes On!
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Cajga írta: 2024.05.13. 18:30 Saját családon belüli példa. Nővérem mondta, amikor indulás elött az övembe dugtam belső tokban a HW88-at, hogy "ebben a városban (megyeszékhely) tuti hogy csak te vagy olyan hülye, hogy ilyet viselsz."

Fél Off!
Másik ide kapcsolodó sztori. Pár hónapja kórházba kerültem, majd 2 napot "intenzivnek" hívott osztályon voltam. Egyik nap ismerős doki volt az osztályos orvos. Üdvözlés, majd nekiállt a párnám alatt kutakodni. Mozdulni nagyon nem tudtam ( zsinorok, csövek stb.). Kérdeztem tőle, mit keresel. Azt, ami nem illik oda, és keresgélt tovább. Mégis mit keresel? Erre oldalra fordul és vigyorogva a tenyerével az oldalát kezdte csapkodni. Bakker, a stukkert kereste, mert tudta, hogy mindig nálam van! :lol: :D :o :shock:
Teljes On!
guns.gif
guns.gif (2.21 MiB) Megtekintve 21688 alkalommal
LoneStar
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: LoneStar »

Cajga írta: 2024.05.13. 18:30 Saját családon belüli példa. Nővérem mondta, amikor indulás elött az övembe dugtam belső tokban a HW88-at, hogy "ebben a városban (megyeszékhely) tuti hogy csak te vagy olyan hülye, hogy ilyet viselsz."

Fél Off!
Teljes On!
:lol: :lol: :lol: :lol: Ez de nagy! Akkor már ketten biztosan vagyunk. Engem is folyamatosan paranoiásnak néznek a családom, barátok, mikor arra adom a fejem hogy a III. kerületből átvillamosozom a népliget irányába és előtte felcsatolom a taktikai övet benne a cs+paprika kombóval tökig megtöltött csőre töltött automata zoraki 914-el :lol: :lol: Inkább sose kelljen használni és legyen az oldalamon, mintsem ha helyzet van nyúlkálnék a semmiért :D
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

A SZILVESZTER MÉG MESSZE VAN, de egy masszív soksoksoklövetű gázpisztolyt már most ideje beszerezni:-))
Érkezett egy ilyen Zoraki 918 HASZNÁLT (9 mm PAK, 17+1) gombokért (38.900-), FRISS MŰSZAKIVAL az ASIA Center Önvédelmi Boltba!

https://www.onvedelmibolt.hu/termek/zor ... ekete-ptb/

Kép

(A kép az aktuális használt darabról készült.)
chucky
Forumtag
Forumtag

Hozzászólás Szerző: chucky »

Egy kis időre visszatérek de nem maradok sokáig mert külföldre megyek melózni egy időre.
Ez volt az oka,hogy sajnos megváltam az összes önvédelmi és lakásvédelmi fegyveremtől.
Viszont.....mivel egy kis csúszás van a munkakezdéssel gondoltam addig is kéne egy kis gyakorlás.
Egy számomra ismeretlen kategóriába tartozó fegyverrel ismerkedtem meg :mrgreen:
Airsoft után igen csak nagy volt a meglepetés mert erre ku..ra nem számítottam.
Bizony,egy .50-es kaliberű Umarex HDP 50 keltette fel a kíváncsiságomat.
Fa..om!Ez kibeb..ott jó móka!! 8-) :lol: :lol:
Kicsit felpimpeltem egy hosszú csővel és egy airsoft tompítóval és máris
egy Spec Ops fegyverre emlékeztető fegyver lett belőle :mrgreen:
A tompító egy átlagos de nagyon jó minőségű airsoft cucc amiben szivacskarikák vannak gyárilag.
Persze volt eszem és lövedék nélkül próbáltam ki először.Összegyűrte a nyomás a szivacsot.
Ezért egy egyszerű klíma csőhéj került a helyére.Kicsit mélyebb és halkabb lett tőle a lövés
hangja.Sajnos a tompító 45mm átmérőjű és pont belelóg az irányzékba de még így is
tökéletesen lehet célozni vele.A képek önmagukért beszélnek 8-) 8-) :mrgreen:

IMG_20240526_190204_HDR.jpg
IMG_20240526_183620_HDR.jpg
IMG_20240526_184621_HDR.jpg
IMG_20240526_185122_HDR.jpg
IMG_20240526_190347_HDR.jpg
Ha nem gyakorolsz,akkor hiába vagy felkészült és tök mindegy miket viselsz... 8-)
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

chucky írta: 2024.05.26. 20:52 Egy kis időre visszatérek de nem maradok sokáig mert külföldre megyek melózni egy időre.
Ez volt az oka,hogy sajnos megváltam az összes önvédelmi és lakásvédelmi fegyveremtől.
Viszont.....mivel egy kis csúszás van a munkakezdéssel gondoltam addig is kéne egy kis gyakorlás.
Egy számomra ismeretlen kategóriába tartozó fegyverrel ismerkedtem meg :mrgreen:
Airsoft után igen csak nagy volt a meglepetés mert erre ku..ra nem számítottam.
Bizony,egy .50-es kaliberű Umarex HDP 50 keltette fel a kíváncsiságomat.
Fa..om!Ez kibeb..ott jó móka!! 8-) :lol: :lol:
Kicsit felpimpeltem egy hosszú csővel és egy airsoft tompítóval és máris
egy Spec Ops fegyverre emlékeztető fegyver lett belőle :mrgreen:
A tompító egy átlagos de nagyon jó minőségű airsoft cucc amiben szivacskarikák vannak gyárilag.
Persze volt eszem és lövedék nélkül próbáltam ki először.Összegyűrte a nyomás a szivacsot.
Ezért egy egyszerű klíma csőhéj került a helyére.Kicsit mélyebb és halkabb lett tőle a lövés
hangja.Sajnos a tompító 45mm átmérőjű és pont belelóg az irányzékba de még így is
tökéletesen lehet célozni vele.A képek önmagukért beszélnek 8-) 8-) :mrgreen:

IMG_20240526_190204_HDR.jpg
IMG_20240526_183620_HDR.jpg
IMG_20240526_184621_HDR.jpg
IMG_20240526_185122_HDR.jpg
IMG_20240526_190347_HDR.jpg

Én is régóta mondom, hogy mókafaktorban (főleg az olcsó üzemeltetéshez képest) nagyon erősek ezek a cuccok.

Lenne hozzáfűznivalóm:
- a tömör műanyag QAB/PLB lövedékekkel még sokkal jobb a szórásuk (és ha nem kemény célra lövöd, akkor szintén újrafelhasználható)
- a hosszú cső ezt a 11 J-os markert még valószínűleg nem tolja a jogszabályi 15 J korlát fölé, de ezzel amúgy vigyázni kell. (Mondjuk a HDR68 pont 15J határon van, ott nem szabad hosszabb csövet tenni bele.)
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: montecarlo »

Welcome home, pusztuljanak a zombik :)
chucky írta: 2024.05.26. 20:52 Egy kis időre visszatérek de nem maradok sokáig mert külföldre megyek melózni egy időre.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

parazstaposo írta: 2024.05.29. 07:19 Rá kellene venni egy humán tesztre. 8-)

https://youtube.com/shorts/r7qAlayT7h0? ... Z5hdKwmkKg
Háttérben a Pfeffer KO... :o
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

parazstaposo írta: 2024.05.29. 07:19 Rá kellene venni egy humán tesztre. 8-)

https://youtube.com/shorts/r7qAlayT7h0? ... Z5hdKwmkKg
"a gp nem jó szarra se"

Elitista, mindenkit lenéző, tipikus sportlövő (és szerintem életképtelen) szemszög. De amúgy is leginkább reklámvidiket készít a srác (mellesleg nem rosszakat, csak néhol bántóan szakszerűtleneket), a saját fegyverismereti vizsgára felkészítő tanfolyamát hirdetve.

Itt meg kilóg a lóláb, amikor annyi jogi ismerete nincsen, hogy a háttérbe kipakolt paprikaspray-ről sem tudja, hogy azért ugrik a sportbohóc engedélye és neki még a munkahelye is:-))

Szóval ez most inkább önbeégetés volt részéről sajnos. Ami kár, mert amúgy egész ügyes.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: qqriq »

ize, mint alapito elit lovesz klubtag kikerem magamnak!
ez csak egy paprikajancsi, nem tartozik kozenk!
gvass1 írta: 2024.05.29. 07:26
Elitista, mindenkit lenéző, tipikus sportlövő
ingyom bingyom tálib-e?
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

gvass1 írta: 2024.05.29. 07:26 "a gp nem jó szarra se"

Elitista, mindenkit lenéző, tipikus sportlövő (és szerintem életképtelen) szemszög. De amúgy is leginkább reklámvidiket készít a srác (mellesleg nem rosszakat, csak néhol bántóan szakszerűtleneket), a saját fegyverismereti vizsgára felkészítő tanfolyamát hirdetve.

Itt meg kilóg a lóláb, amikor annyi jogi ismerete nincsen, hogy a háttérbe kipakolt paprikaspray-ről sem tudja, hogy azért ugrik a sportbohóc engedélye és neki még a munkahelye is:-))

Szóval ez most inkább önbeégetés volt részéről sajnos. Ami kár, mert amúgy egész ügyes.
Egyetlen videóját néztem meg, ami a biztonsági szabályokról szól. Azzal le is írta magát.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TotoHU »

Akkor pofánlőhetem vele párszor, ha ezek a játékfegyverek a recskázáson kívül nem jók semmi másra? :lol:
De nem ér AR15-el jönni, sportbohócnál az a páncélban van elzárva, ugye.

Annyira viccesek ezek a másokat lenéző dumák. De tényleg, mindenhol, minden hobbimnál ezt tapasztalom. Mindig mindenki lenézi a másikat, ami nem éppen pont olyan, mint az ő kis törzse. Külvárosiak és belvárosiak, vidékiek és fővárosiak, városiak és falusiak. És akkor a környező országokról meg ne is beszéljünk, az egyik a tót, a másik az oláh, a harmadik a labanc, kb. mindenki hülye aki nem mi vagyunk.
Sportlövők és vadászok, hivatásos rendvédelmisek és sportlövők, hobbi kocogók és profi atletizálók (maraton teljesítése után megkaptam, hogy 5:00/km részidő alatt ne igazán nevezzem magam futónak csak kocogónak, mert amit csinálok az nem futás hanem kocogás). Mindenhol megy a mindenki mások fikázása. Valahol érthető a jelenség, mindenki abban bízik és azt szereti, amit igazán jól ismer. De azért az már visszatetsző, amikor ennyire elszabadul a kognitív torzítás, tombol a törzsi szemlélet, a negativitási torzítás és az etnocentrikus jellegű gondolkodás.
Jáájjj...
Poresz
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2024.05.29. 10:27 Annyira viccesek ezek a másokat lenéző dumák. De tényleg, mindenhol, minden hobbimnál ezt tapasztalom. Mindig mindenki lenézi a másikat, ami nem éppen pont olyan, mint az ő kis törzse. Külvárosiak és belvárosiak, vidékiek és fővárosiak, városiak és falusiak. És akkor a környező országokról meg ne is beszéljünk, az egyik a tót, a másik az oláh, a harmadik a labanc, kb. mindenki hülye aki nem mi vagyunk.
Sportlövők és vadászok, hivatásos rendvédelmisek és sportlövők, hobbi kocogók és profi atletizálók (maraton teljesítése után megkaptam, hogy 5:00/km részidő alatt ne igazán nevezzem magam futónak csak kocogónak, mert amit csinálok az nem futás hanem kocogás). Mindenhol megy a mindenki mások fikázása. Valahol érthető a jelenség, mindenki abban bízik és azt szereti, amit igazán jól ismer. De azért az már visszatetsző, amikor ennyire elszabadul a kognitív torzítás, tombol a törzsi szemlélet, a negativitási torzítás és az etnocentrikus jellegű gondolkodás.
Jáájjj...
Pedig kiskorunkban annyiszor elmondták a felnőttek: “Te mit szólnál hozzá, ha veled ezt csinálnák?”
Poresz
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2024.05.29. 07:26 De amúgy is leginkább reklámvidiket készít a srác (mellesleg nem rosszakat, csak néhol bántóan szakszerűtleneket), a saját fegyverismereti vizsgára felkészítő tanfolyamát hirdetve.
zora írta: 2024.05.29. 09:46 Egyetlen videóját néztem meg, ami a biztonsági szabályokról szól. Azzal le is írta magát.
Magyarul pont azokat húzza le, akik a hiányos informáltságuk miatt a legsebezhetőbbek.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

+1 minden szóval egyetértek.
hehe, amikor ennyi éves voltam, mint ő most, meg mindent tudtam. Most már nincs ekkora önbizalmam :lol:

Egyébként úgy érzem, hogy elsiklunk a lényeg felett. Ha a cél a promóció (nem pedig a világ megváltása, szemléletformás, ifjú nemzedékek felnevelése, vagy teszem azt népszerűségi verseny megnyerése) és a saját tanfolyam eladása, akkor csillagos ötös. Működik. Beszélünk róla. Szóval működik.

A módszer: Elég OK a tartalom, ad is valamit, ami nem az igazi, de az átlag tudatlanságnál mindenképpen jobb, mindenbe azért nem lehet belekötni, nem unalmas, és direkt megosztó. Akinek tetszik az őszinteségnek gondolt nettó bunkóság (ez működik, elég csak néhány politikust megnézni, pl Trump ez mesteri szinten csinálja csak hogy ne hazai példát mondjak), azért fog kommentelni, akinek kinyílik a bicska a zsebében mert az ő szamuráj becsületkódexének nem felel meg, az pedig amazert. Az embert nem ismerem - vagy ilyen, vagy csak ez az online person a-ja - de IMHO a szerep anitveljátszik, erről szól. A shorts-tiktok formátum pedig szükségszerűen egyszerű üzeneteket követel meg. Orwell óta tudjuk, hogy a “négy láb jó, két láb rossz” műkődik. Ismét lásd modernkori politikusok.

Mi akar? Klikket, és promóciót. Megkapja? Igen. Ügyes. Mondta egyszer is, hogy szeretné kiváltani Gvass1 félórás, 100x pontosabb és szakmaibb fegyver videóit, vagy Poresz tíz oldalas, szakmailag kifogástalan rövid kommentjeit!? Nem mondta. ;) Más a cél. Mi a jobb, a Kalasnyikov vagy a Leopárd tank? Attól függ, mire.
nemtokregelni
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: nemtokregelni »

TotoHU írta: 2024.05.29. 10:27 Akkor pofánlőhetem vele párszor, ha ezek a játékfegyverek a recskázáson kívül nem jók semmi másra? :lol:
De nem ér AR15-el jönni, sportbohócnál az a páncélban van elzárva, ugye.

Annyira viccesek ezek a másokat lenéző dumák. De tényleg, mindenhol, minden hobbimnál ezt tapasztalom. Mindig mindenki lenézi a másikat, ami nem éppen pont olyan, mint az ő kis törzse. Külvárosiak és belvárosiak, vidékiek és fővárosiak, városiak és falusiak. És akkor a környező országokról meg ne is beszéljünk, az egyik a tót, a másik az oláh, a harmadik a labanc, kb. mindenki hülye aki nem mi vagyunk.
Jáájjj...
Ilyenek vagyunk szinte mindenben. Mikor legénykoromban motoroztam, a banda szólt, hogy robogósnak nem kell inteni az úton, de volt olyan crew, akik japán motornak sem köszöntek vissza... :D
Sapienti sat.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2024.05.29. 13:46 +1 minden szóval egyetértek.
hehe, amikor ennyi éves voltam, mint ő most, meg mindent tudtam. Most már nincs ekkora önbizalmam :lol:

Egyébként úgy érzem, hogy elsiklunk a lényeg felett. Ha a cél a promóció (nem pedig a világ megváltása, szemléletformás, ifjú nemzedékek felnevelése, vagy teszem azt népszerűségi verseny megnyerése) és a saját tanfolyam eladása, akkor csillagos ötös. Működik. Beszélünk róla. Szóval működik.

A módszer: Elég OK a tartalom, ad is valamit, ami nem az igazi, de az átlag tudatlanságnál mindenképpen jobb, mindenbe azért nem lehet belekötni, nem unalmas, és direkt megosztó. Akinek tetszik az őszinteségnek gondolt nettó bunkóság (ez működik, elég csak néhány politikust megnézni, pl Trump ez mesteri szinten csinálja csak hogy ne hazai példát mondjak), azért fog kommentelni, akinek kinyílik a bicska a zsebében mert az ő szamuráj becsületkódexének nem felel meg, az pedig amazert. Az embert nem ismerem - vagy ilyen, vagy csak ez az online person a-ja - de IMHO a szerep anitveljátszik, erről szól. A shorts-tiktok formátum pedig szükségszerűen egyszerű üzeneteket követel meg. Orwell óta tudjuk, hogy a “négy láb jó, két láb rossz” műkődik. Ismét lásd modernkori politikusok.

Mi akar? Klikket, és promóciót. Megkapja? Igen. Ügyes. Mondta egyszer is, hogy szeretné kiváltani Gvass1 félórás, 100x pontosabb és szakmaibb fegyver videóit, vagy Poresz tíz oldalas, szakmailag kifogástalan rövid kommentjeit!? Nem mondta. ;) Más a cél. Mi a jobb, a Kalasnyikov vagy a Leopárd tank? Attól függ, mire.
Technikai szempontból egyetértek, elvi szempontból nem. A cél nem szentesíti az eszközt, a siker ténye önmagában nem igazolja az oda vezető utat, ha az nem etikus. Ha így volna akkor a pénzszerzés legegyszerűbb módja a bankrablás volna.

Egyébként szerintem nem tudatosan mondta amit mondott, annyira a videó alapján nem gondolom körmönfontnak.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

nemtokregelni írta: 2024.05.29. 14:26 Ilyenek vagyunk szinte mindenben. Mikor legénykoromban motoroztam, a banda szólt, hogy robogósnak nem kell inteni az úton, de volt olyan crew, akik japán motornak sem köszöntek vissza... :D
Ez a motoros integetés sem nagyon szokás olyan helyen, ahol nem hobbi, hanem "természetes" közlekedési eszköz a motor, és sok van belőle. :-)
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

nemtokregelni írta: 2024.05.29. 14:26 Ilyenek vagyunk szinte mindenben. Mikor legénykoromban motoroztam, a banda szólt, hogy robogósnak nem kell inteni az úton, de volt olyan crew, akik japán motornak sem köszöntek vissza... :D
Jó hát azért mindennek van teteje, japán mocisnak köszönni??? :D :D
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2024.05.29. 13:46

Ha Viszkok Fruzsi csinál egy élménylövészet videót, és az szakmaiatlan, semmi gond, nem az ő profilja.

Így, hogy megmagyaráztad, hogy ez egy klickbait trash, és nem kell szakmaiságot elvárni tőle, talán ok.

De pont a legális önvédelmi eszközök terén félinfókat és baromságokat terjeszteni, amikor ez az, ami a legtöbb átlgembert érint, és a hozzáértők kínkeservesen próbálják átadni a hasznos tudást személyesen, meg azon a minimális csatornán ami adott, az nem OK.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

FÉLOFF
Petya357 írta: 2024.05.29. 13:46 +1 minden szóval egyetértek.

Sztem ezt most picit túlgondolod. Nem gondolom, hogy ekkora mértékű szosölmédia tudatossága van, egyszerűen gyűlöli és nem is érti a fegyveres szcéna nem-sportlövő részét, főként mindent, ami nem engedélyköteles, ennyi.

---
BTW: a www.fegyvervideo.hu videóinak átlaghossza nincs 8 perc.:-) Tömöríteni a dolgokat is nehéz feladat.

ON
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

:evil:
TotoHU írta: 2024.05.29. 14:30 Technikai szempontból egyetértek, elvi szempontból nem. A cél nem szentesíti az eszközt, a siker ténye önmagában nem igazolja az oda vezető utat, ha az nem etikus. Ha így volna akkor a pénzszerzés legegyszerűbb módja a bankrablás volna.

Egyébként szerintem nem tudatosan mondta amit mondott, annyira a videó alapján nem gondolom körmönfontnak.
Szia! Technikai szempontból ertèkelem, mert azt érzem relevánsnak.

Komolyabb arcoknak , akinek nagy a követő tábora, netàn hivatala, felelőssége és küldetése van, nálunk magasabbak az elvárások. Ha fórumtársat, vagy barátot értékelünk - ott is magasabbak az elvárások.

Egy vadidegen megélhetési online influenszer jelöltnél a béka segge alá rakom az elvárásokat - ahhoz képest több, mint rendben van. :lol: és nem szoktam nekiállni moralizálni.

A hozzáállásomaz nevezhetjük amolyan soviniszta, elitista diszkriminációnak is - akinek a véleménye számít, akire sokan hallgatnak, azoknak van komoly felelőssége. De egy kezdő youtubert aki meg akar élni, és valahogyan muszáj felkerülnie térképre nem kell ugyanolyan szigorú elvárásoknak megfelelni, mint pl a barátaimnak 8-) vagy egy közszereplőnek. Ha estleg majd egyszer befut, és hallgatnak is rá, akkor nyilván nem elég a mostani wircsaft .

A most komolyan vehető: pl sajtónak nyilatkozó, szakértő stb ismerőseim se mind úgy kezdték, hogy ifjú korukban átmentek volna TotoHU szigorú erkölcs rendészeti követelmén rendszerén ;) - mégis sokukból embör lett - méghozzá jó embör. ezért vagyok elnézőbb - fiatal még, bohó. Reàlisan a korban a sokan semmit sem mutattak fel - se jót, se rosszat, semmit. Legalább odatette magát, èshajtja verge a tervét, tesz valamit az üzketéért - ezt tisztelem, függetlenül attól, hogy tetszik-e, vagy nem. Persze ez csak egy vélemény - az enyém semmivel se jobb, mint másé.
Bojka
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Bojka »

Ezek a " gázpisztoly nem ér semmit" megmondóemberek akkor lennének hitelesebbek, ha tartozna a mondandójukhoz egy kisvideó ahol beálltak a lövések elé 1,5 méterre (min 3-4 elé szemből), " hogy látják, ennyi, nem hatott".🙂
Ilyennel kéne előrukkolni.
Sparrow
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Sparrow »

Petya357 írta: 2024.05.29. 16:11 :evil:
...Legalább odatette magát, èshajtja verge a tervét, tesz valamit az üzketéért - ezt tisztelem, függetlenül attól, hogy tetszik-e, vagy nem. Persze ez csak egy vélemény - az enyém semmivel se jobb, mint másé.
Erre mondta öreg professzorom, hogy az a legrosszabb, ha a hülyeség kitartással és elszántsággal párosul. Anno szigorlaton azt aki ennyire odatette magát, de hülyeségeket beszélt meggyőződésből, azt nem hogy nem engedte át, hanem el is tanácsolta, nehogy véletlenül szakmába helyezkedjen el, mert akkor végünk :-D
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

en rigaval kezdtem de a cetkas csavok sose intettek vissza :(
ingyom bingyom tálib-e?
mlaca
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: mlaca »

(ekkora fingreszelést..) régen én is így gondolkoztam, aztán rájöttem, hogy ami nem tetszik, nem nézem :)
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Bojka írta: 2024.05.29. 16:33 Ezek a " gázpisztoly nem ér semmit" megmondóemberek akkor lennének hitelesebbek, ha tartozna a mondandójukhoz egy kisvideó ahol beálltak a lövések elé 1,5 méterre (min 3-4 elé szemből), " hogy látják, ennyi, nem hatott".🙂
Ilyennel kéne előrukkolni.

Meg ezek az sznob-elitista okostojglik leginkább ott basszák el, hogy nem mondják meg: JÓ, DE AKKOR MI LENNE AZ ALTERNATÍVA?*

Hogy villogsz a sport-AR-15-öddel és arra recskázol, az semmiben nem segít akkor, ha 2 megélhetési pofánbasz az utcán, hogy elvegye a telódat, ugyancsak semmit nem segít kutyatámadás esetén.

---
És ugye pont az ilyen vézna, szemüveges okostojások** azok, akiket le szoktak verni, mint feltűnően könnyű célpontokat. Pláne, ha egy sportpuskát tartalmazó hordkoffer is van náluk:-)))

---

* Én speciel értek hozzá, és tudok alternatívát: Piexon JPX. Csak kicsit más árszinten.
** nem bodyshaming, hanem viktimológia. Meg különben is: én is voltam szemüveges vézna, tehát nekem szabad.
Bojka
Veterán
Veterán

A Jpx-en nagyon gondolkodtam én is, de a rejthető az a kétlövetű. Erre nem merném a gp-t lecserélni. Ha nem találtam el a búráját, vagy többen vannak, a gázpisztoly jobb. A revkó mellé Guardian angelt hordok még.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Bojka írta: 2024.05.30. 12:27 A Jpx-en nagyon gondolkodtam én is, de a rejthető az a kétlövetű. Erre nem merném a gp-t lecserélni. Ha nem találtam el a búráját, vagy többen vannak, a gázpisztoly jobb. A revkó mellé Guardian angelt hordok még.
Nem is azt írtam, hogy TELJESEN kiváltja a JPX (folyadéksugár-kilövő) a gázpisztolyt, hanem, hogy egy alternatíva.

Főként, ha az átlagosnál nagyobb százalékban fordul elő zárt térben előforduló támadás esélye (pl. tömegközlek dominál), és/vagy sűrűn előfordul a külföldre ellátogatás, pl. munka miatt, határmenti településeken stb.

A gázpisztoly a maga hatalmas gázfelhőjével, csak minimális célzási igényével stressz alatt a legkönnyebben bevethető és leghatékonyabb biokémiai elven működő holmik egyike, bónuszként az igencsak jelentős pszichológiai flash-bang hatással, ami állattámadás esetén is felettébb hasznos.
Bojka
Veterán
Veterán

Igen, egyetértek. Nekem legfőképpen akkor hiányzik egy jpx amikor nagy szél van. Akkor a GA marad, meg a gp-vel jó közelről pofánlövés.🙂
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Bojka írta: 2024.05.30. 15:27 Igen, egyetértek. Nekem legfőképpen akkor hiányzik egy jpx amikor nagy szél van. Akkor a GA marad, meg a gp-vel jó közelről pofánlövés.🙂
Megjegyzem: volt már ugye (nem szándékoltan) brutális szélben HUMÁN TESZT.

Méghozzá élő adásban, amikor fejbelőttem Sebestyén Balázst meg Vadon Janit. Ott ugyanis pont egy brutális szélviharos reggel volt, és kb. 20 méter magasban egy nyitott teraszon kellett csinálni a mókát. És mivel féltek, 2 méternél nem mehettem közelebb hozzájuk. Nyilván sokkal korlátozottabb volt így a hatás, de 6 lövéstől mindkettő percekre harcképtelen lett, Balázs fuldoklott, Jani meg nem tudta kinyitni a szemét.

Szóval a gp erős szélben is működik, de lényegesen gyengébben (nyilván), és olyankor bizony a kitérést közelebb lépésből tüzeléssel kell megindítani.
viricsi
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: viricsi »

Bojka írta: 2024.05.30. 12:27 A Jpx-en nagyon gondolkodtam én is, de a rejthető az a kétlövetű. Erre nem merném a gp-t lecserélni. Ha nem találtam el a búráját, vagy többen vannak, a gázpisztoly jobb. A revkó mellé Guardian angelt hordok még.
Jómagam a Dobrinjába szerettem bele. :) :)
Öt darab, irgalmatlan hatású töltet, jól rejthető, könnyen pisztolyként rántható és használható. Mióta megvan, gyakorlatilag csak ezt hordom.
Kár, hogy jelenleg nem elérhető sem az eszköz sem a töltet a kereskedelemben. Szerencse hogy beraktároztam belőle.
Dobrinja.jpg
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

viricsi írta: 2024.05.31. 07:56 Jómagam a Dobrinjába szerettem bele. :) :)
Öt darab, irgalmatlan hatású töltet, jól rejthető, könnyen pisztolyként rántható és használható. Mióta megvan, gyakorlatilag csak ezt hordom.
Kár, hogy jelenleg nem elérhető sem az eszköz sem a töltet a kereskedelemben. Szerencse hogy beraktároztam belőle.
Dobrinja.jpg
Így van, zseniális cucc, de pont a leírtak okán sajnos NEM alternatíva már😤
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

ÚJRA ÉRKEZETT!!!!!!!!! KICSI, DE ENERGIKUS:-))

Az egyik ***legkisebb*** műanyagtokos 9 mm PAK gázpisztoly, NAGYON KEVÉS PÉNZÉRT A ZSEBEDBEN LEHET!
https://www.onvedelmibolt.hu/termek/ekol-botan-fekete/

Ekol Botan 9 mm PAK, 6+1: 34.900- Ft
MKH benne van

*** WWW.ONVEDELMIBOLT.HU ***

Resizer_16221341651794.jpg
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Ma végre találkozhattam egy magyar honfitársammal, akinek ÖNVÉDELMI CÉLBÓL VAN ENGEDÉLYE SZERELT LŐSZERES GUMILÖVEDÉKES FEGYVERRE!

...egy pici probléma volt: nem BARNAkönyve volt, hanem ZÖLD.
roman gumis onvedelmi engedely.jpg
WildBear23
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

gvass1 írta: 2024.06.02. 14:08 Ma végre találkozhattam egy magyar honfitársammal, akinek ÖNVÉDELMI CÉLBÓL VAN ENGEDÉLYE SZERELT LŐSZERES GUMILÖVEDÉKES FEGYVERRE!

Háát, inkább nem kell szerelt gumis, mint hogy románul legyen kitöltve az engedélyem. ;)

Ha jól látom telefonról, Röhm RG88, az 7 lövetű 10x22 Traumatic, 50 Joule körüli torkolati energiával.

Érdekes doksi mindenesetre, nem láttam még román engedélyt.
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

gvass1 írta: 2024.06.02. 14:08 Ma végre találkozhattam egy magyar honfitársammal, akinek ÖNVÉDELMI CÉLBÓL VAN ENGEDÉLYE SZERELT LŐSZERES GUMILÖVEDÉKES FEGYVERRE!

Érdekes az előző oldalon meg sportfegyverek vannak bejegyezve. Nincs szétszedve tartási célonként. Vajon ha vadászik, azt is ugyanebbe az egy könyvbe írják?
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2024.06.02. 14:20 Háát, inkább nem kell szerelt gumis, mint hogy románul legyen kitöltve az engedélyem. ;)

Ha jól látom telefonról, Röhm RG88, az 7 lövetű 10x22 Traumatic, 50 Joule körüli torkolati energiával.

Érdekes doksi mindenesetre, nem láttam még román engedélyt.
Szerettem az RG88-ast gr-ként, de bűn, hogy gyárilag nem viselhető tűzkészen. Gondolom ez a gumisnál sincs másként.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

zora írta: 2024.06.02. 14:27 Érdekes az előző oldalon meg sportfegyverek vannak bejegyezve. Nincs szétszedve tartási célonként. Vajon ha vadászik, azt is ugyanebbe az egy könyvbe írják?
Itt a másik oldalon erőslégpuskák (6,35-ös, 30-40 J) voltak bejegyezve.

(Nálunk sincs szétszedve természetes személynél, csak az önvédelmi külön könyv, a sport meg a vadász nálunk is egybe megy.)

---

RG88 10x22T: nyilván nem egy fullacél csúcsmodell pl. a Grand Powertől - nem fegyverbuzi, hanem kellett neki valami megfizethető hétköznapi önvédelemre. Meg ugyanazzal a vizsgával vehet erőslégpuskát is játszásra, azok is Gamo-k, nem HW vagy FX.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

HASZNÁLT GUMISPUSKA OLCSÓÓÓÓÉRT az ASIA Center Önvédelmi Boltban!

Onesta-REVOLVERPUSKA

18 mm GUMI/9 mm R Knall, 4-lövetű 100-120 joule, MUZEÁLIS: 99.900- Ft

KIVÁLÓ ÁLLAPOTÚ HASZNÁLT! MKH: 2029-ig.

https://www.onvedelmibolt.hu/termek/one ... asznalt-2/

Kép
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2024.06.02. 14:20 Háát, inkább nem kell szerelt gumis, mint hogy románul legyen kitöltve az engedélyem. ;)

FÉLoff

Függetlenül attól, hogy egy országban mi az államnyelv, az okosabbtól sosem szégyen tanulni.

És úgy tűnik, hogy Románia ezen tekintetben erősen megelőzött bennünket, egy egyértelmű, átlátható, normatív, mindenkire vonatkozó szabályozást alkalmaznak a nem halálos traumatikus önvédelmi fegyverekre. (Hogy ez túl szigorú-e, vagy mi hány dzsull, azon lehet vitatkozni, de ezen szempontból irreleváns.)

Ehelyett mi beleragadtunk a "MEGÓÓÓÓLDJUK OKOSBA'", hívjuk másként, tegyünk bele valami mást, "osztán ha nem lesz baj, akkor nem lesz baj" büdös nyugat-balkáni összekacsintós mentalitásba.
(Le is köröztek minket gazdaságilag is a lenézett románok. Is.)

ON
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Asszem ide illik, úgy gondolom, korrekt megosztani a tapasztalataimat. A riasztókat korábban hibásan elsütő (egy 6-os dobból átlag 1 db melléütött) Alu Pitbullhoz kettő , neve elhallgatását kérő :roll: fegyvermester is kellett, hogy meg szerelje ahhoz, hogy működjön.

Montecarló fórumtárs a minap feláldozza magát ;) , és segített az eredmény tesztelésben - egy full doboz riasztót kilőtt, 50 db-ot, mind elsőre kiment. Úgyhogy megnyugodtam, most már hordható.

Más fegyverek viszont ezt gyakran előre is tudják :( , de most már működik. Ami bosszantó, hogy a gyártó - Keserű Művek - tökéletesen túsztában van a hibákkal, de nem szán rá pénzt hogy elsőre jót gyártson, hanem a végeredmény a szerencsére van bízva. Pedig nagyon fasza kis stukker - csak sajnos a végfelhasználóra van bízva a minőségbiztosítás.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

Petya357 írta: 2024.06.03. 12:31 Asszem ide illik, úgy gondolom, korrekt megosztani a tapasztalataimat. A riasztókat korábban hibásan elsütő (egy 6-os dobból átlag 1 db melléütött) Alu Pitbullhoz kettő , neve elhallgatását kérő :roll: fegyvermester is kellett, hogy meg szerelje ahhoz, hogy működjön.

Montecarló fórumtárs a minap feláldozza magát ;) , és segített az eredmény tesztelésben - egy full doboz riasztót kilőtt, 50 db-ot, mind elsőre kiment. Úgyhogy megnyugodtam, most már hordható.

Más fegyverek viszont ezt gyakran előre is tudják :( , de most már működik. Ami bosszantó, hogy a gyártó - Keserű Művek - tökéletesen túsztában van a hibákkal, de nem szán rá pénzt hogy elsőre jót gyártson, hanem a végeredmény a szerencsére van bízva. Pedig nagyon fasza kis stukker - csak sajnos a végfelhasználóra van bízva a minőségbiztosítás.
Pár hónap múlva teszteld újra! Sajnos gyakran állásukban is megdöglenek, akkor is ha hozzá se nyúlsz. Remélem a fegyvermesterek jó munkát végeztek, és tényleg nem lesz vele gond.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Fortitu írta: 2024.06.03. 12:53 Pár hónap múlva teszteld újra! Sajnos gyakran állásukban is megdöglenek, akkor is ha hozzá se nyúlsz. Remélem a fegyvermesterek jó munkát végeztek, és tényleg nem lesz vele gond.
A lő túloldalára se essünk azért - ha ugyanarról a Pitbullról panaszkodunk félévente, akkor 2 év után mér úgy tűnik, mintha 4 ipari hulladékot állítottak volna elő a Művekben, pedig csak egyet ;) Példa: 15+ éve volt egy nagy csalódásom darab hibás Guardian Angellel, azóta is a saját sztorimat ismételik , hozzám is visszaért már torzítva - pedig GAval valóban nagyon ritkán van gond.

De a Pitbulokkal sajnos egyáltalán nem ritka a bibi - SENKI sem lepődött meg, amikor elsírtam a bajokat, egy kedves fórumtárs felhívott és elsorolt 4 okot, ami “szokott” ilyen gondot okozni. Vagyis határozottan nem egyedi eset.

Egyébként pedig mindent mindig rendszeresen ellenőrizni kell. Sprék lejárata, gumi nem rohadt-e vele a vasba, riasztó működik-e, tartalék autó indul-e, stb. A Pitbull is bekerül a szokásos rutinba.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2024.06.03. 14:16 A lő túloldalára se essünk azért - ha ugyanarról a Pitbullról panaszkodunk félévente, akkor 2 év után mér úgy tűnik, mintha 4 ipari hulladékot állítottak volna elő a Művekben, pedig csak egyet ;) Példa: 15+ éve volt egy nagy csalódásom darab hibás Guardian Angellel, azóta is a saját sztorimat ismételik , hozzám is visszaért már torzítva - pedig GAval valóban nagyon ritkán van gond.

De a Pitbulokkal sajnos egyáltalán nem ritka a bibi - SENKI sem lepődött meg, amikor elsírtam a bajokat, egy kedves fórumtárs felhívott és elsorolt 4 okot, ami “szokott” ilyen gondot okozni. Vagyis határozottan nem egyedi eset.

Egyébként pedig mindent mindig rendszeresen ellenőrizni kell. Sprék lejárata, gumi nem rohadt-e vele a vasba, riasztó működik-e, tartalék autó indul-e, stb. A Pitbull is bekerül a szokásos rutinba.
Tudom, hogy nem 4 ipari hulladékot állítottak elő, nem is mondtam ilyet. Tudtommal tényszerűen probléma a típusnál a rugók elhalálozása önmaguktól. Ha cserélve lett olyan fajta, meg minőségű alkatrészekre, akkor persze nem releváns amit mondtam, de alapvetően ha az életedet bízod rá, meg hogy tényleg meglegyen benne a bizalmad, én újratesztelném pár hónap múlva. Gyakorolni meg amúgy se árt párhavonta vele ;)
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: Kojak »

Akkor itt vagyok ellenpéldának:
Eddig három Keserű fegyverem volt (Revenge 14M, acél Pitbull 19M, acél DuplaBull), dobozból kivéve mindegyik hibátlan volt.
Kizárólag gyártói ajánlás belevalókkal használtam mindet, se csett, se timing error. Előbbi kettő már nincs meg, a Duplabull-t egy hete járattam meg pár tucat lövéssel.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Kojak írta: 2024.06.03. 19:53 Akkor itt vagyok ellenpéldának:
Eddig három Keserű fegyverem volt (Revenge 14M, acél Pitbull 19M, acél DuplaBull), dobozból kivéve mindegyik hibátlan volt.
Kizárólag gyártói ajánlás belevalókkal használtam mindet, se csett, se timing error. Előbbi kettő már nincs meg, a Duplabull-t egy hete járattam meg pár tucat lövéssel.
Ez lenne a normális. 8-) Hallottál bárkit is ömledezni, hogy wauuu vettem egy Glockot és képzeld már 2 tárat kilőttek akadály nélkül? ;)

Az a durva, hogy nem fehér holló a hibás, hanem sok van előle. A Pitbull nagyon jó, átgondolt stukker, a hazai joghézagokra szabva. Szinte tökéletes. Csak számíthatna rá az ember. De nem tud. Muszáj teszttel kezdeni, már az első randin.

Na ez az, ami gáz. Mert TUDNÁNAK tényleg jót gyártani. A Pitbull tényleg prémium termék LEHETNE - mindenféle irónia nélkül. IMHO a pokolban egy külön forróbb hely van fenntartva az igényteleneknek. Mert szerintem nagyobb bűn trehányságból nem megtenni azt az extra mérföldet, úgy, hogy pontosan tudod hogyan kéne, mint egyszerűen gyenge terméket gyártani. :roll:
Poresz
Veterán
Veterán

Petya357 írta: 2024.06.03. 21:50 Na ez az, ami gáz. Mert TUDNÁNAK tényleg jót gyártani. A Pitbull tényleg prémium termék LEHETNE - mindenféle irónia nélkül.
Ma délután a boldog jövőmben bízva bámészkodtam és nyálcsorgattam az Alfa Proj honlapján. 1993-ban alapították. - Köszönöm, elmondtam, amit akartam.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2024.06.03. 21:50 Na ez az, ami gáz. Mert TUDNÁNAK tényleg jót gyártani. A Pitbull tényleg prémium termék LEHETNE - mindenféle irónia nélkül. IMHO a pokolban egy külön forróbb hely van fenntartva az igényteleneknek. Mert szerintem nagyobb bűn trehányságból nem megtenni azt az extra mérföldet, úgy, hogy pontosan tudod hogyan kéne, mint egyszerűen gyenge terméket gyártani. :roll:
A korábban ilyenkor rendszerintr kirobbant flame war-ok konklúziója rendszerint az lett, hogy van egy masszívnak tekinthető rajongó tábora a Művek termékeinek, akiknek a gyártó nyíltan zászlójára tűzött manufakturális termeléséből, kis szériás gyártásából eredő hibák, pontatlanságok beleférnek, elfogadják őket a termékek előnyeiért cserébe. Voltaképpen mindezekkel a felmerült problémákkal együtt a Művek rajongó tábora rendületlen, meg sem reccen.

Nekem erről Zorán régi nagy slágere jut mindig az eszembe.

"Hogy nekünk így is jó, így is jó, így is jó
Jobb nem is jár
Ha nekünk így is jó, így is jó, így is jó
Langyos a sör
Döcög a gép
Hamis a harmonika
De így is jó, így is jó, így is jó
Vizes a bor
Ha nekünk így is jó
Jobb nem is jár
Ha nekünk így is jó"

/Zorán - Így is jó/
Poresz
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2024.06.03. 23:10 A korábban ilyenkor rendszerintr kirobbant flame war-ok konklúziója rendszerint az lett, hogy van egy masszívnak tekinthető rajongó tábora a Művek termékeinek, akiknek a gyártó nyíltan zászlójára tűzött manufakturális termeléséből, kis szériás gyártásából eredő hibák, pontatlanságok beleférnek, elfogadják őket a termékek előnyeiért cserébe. Voltaképpen mindezekkel a felmerült problémákkal együtt a Művek rajongó tábora rendületlen, meg sem reccen.
El tudja nekem magyarázni valaki, hogyan és miért keletkezett ez a rajongótábor?
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: Kojak »

Poresz írta: 2024.06.03. 23:33 El tudja nekem magyarázni valaki, hogyan és miért keletkezett ez a rajongótábor?
Gondolom azért, amiért a rendszerváltás előtt az emberek dicsérték a keleti autókat: mert nem volt más.
Atlas (Globserver) egyszer csinálhatott volna egy nagy dobást a gáz-riasztó gumis derringerrel, aztán azt is elb@szták.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

;)
Poresz írta: 2024.06.03. 23:33 El tudja nekem magyarázni valaki, hogyan és miért keletkezett ez a rajongótábor?
Nyilván ha annyira sz.r lenne, akkor nem lenne anbyira népszerű. A KM sokat innovál, és korán megértette, hogy mi kell a népnek - olcsó, fegyvernek látszó tárgy.

Ehhez képest a Pitbull/ Duplabull konkrétan egyedülálló termék, ami fullra kihasználja az összes kiskaput, ami csak létezik. A közösségi fejlesztések előnyeit is élvezte - rengeteg apróságot csiszoltak rajta, mint szinte tökéletes nem lett. Ez valljuk be, ritka, becsülendő kincs.

A kézzel illesztett prototípusok tök jók voltak. De a KM a jelek szerint alkalmatlan konzisztens minőségben gyártani nagy volument. Kb mint a szovjetek - űrhajót tudtak csinálni, nagyon nagyon jól, de egy kurva mosógépet nem voltak képesek sorozatgyártani. :lol: Ez az egész cirkusz rákfenéje a #jólvanazúgy mentalitás. De kicsiny országunkban úgyn néz ki, erre van igény. Abban teljesítmény szegmensben pedig nincs akternatívája. Szeretnél a Holdra túloldalára menni, nem úgy általában, hanem MOST azonnal? Akkor muszáj a kínaiakkal barátkozni , más egyszerűen nem tud, vagy nem akar oda eljuttatni.

A rajongók pedig élvezettel részletezik a vasat, a tuning nem nyűg, hanem lehetőség sokaknak. Ezt tökre meg is értem, csak nekem nincs rá időm. A löszerkészítesben, és az újabb lövészsportok megtanulásában élem ki magamat. Van, aki tuningban. Nekem áltlag Skoda kell, másnak raliautó. És ez így jó.

Béke.
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

Szia,

Szerintem egy resze 10% arkedvezmeny remenyeben.

Bel
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Azért a Művek tulajdonosa mindig igyekezett a jogszabályi lehetősegek szerint hatékony termékeket fejleszteni. És ez nagy szó.
A flóbertek, a Nokia formájú gp, a teljesítmény kontra méret relációban egyedülálló Micromax, Omerta, Onesta, Hdm, startpatronos puskák, éleskonverziók, keresztapák... és még amiket kihagytam. Mind saját fejlesztés, ez nagy dolog. Bárcsak a gyártási minőség, és az üzletpolitika finomabb volna.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

zora írta: 2024.06.04. 09:13 Azért a Művek tulajdonosa mindig igyekezett a jogszabályi lehetősegek szerint hatékony termékeket fejleszteni. És ez nagy szó.
A flóbertek, a Nokia formájú gp, a teljesítmény kontra méret relációban egyedülálló Micromax, Omerta, Onesta, Hdm, startpatronos puskák, éleskonverziók, keresztapák... és még amiket kihagytam. Mind saját fejlesztés, ez nagy dolog. Bárcsak a gyártási minőség, és az üzletpolitika finomabb volna.
Igen, mind fantasztikus innováció, ezt el kell ismerni.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya kitűnően megfogalmazta a lényeget.
Csak egyetlen dolgot tennék hozzá: a 2000-es évek végétől, 2010-es évek elejétől kezdődő gumis lázban a dzsúúl versenyt azért többnyire a Művek termékei nyerték. És valljuk be ez sokaknak igencsak vonzó dolog. Annak ellenére hogy felvet jópár jogi és etikai kérdést, és én is fel szoktam szólalni ellene, ha nem lenne élesfegyós vonalon 12 éve barna könyvem, nekem is fontos választási szempont lenne, hogy az elérhető legerősebbet szeretném.
Otthonvédelmi vonalon megszűnik a finomkodás és a filantrópia.
FC1
Fórumtag
Fórumtag

Ha már Keserű. Béla Bát, nem lehetne rávenni moon clip-es PAK evő Pitbullra? Ha acél dobja lenne, vékony falvastagságokkal, még 7 töltény is beleférne, vinnék mint a cukrot. Ha meg nem akarna tervezgetéssel bajlódni, Viper revkókat lehetne ilyenre átbabrálni. :roll:
Thomaster
Főmérnök
Főmérnök

Hozzászólás Szerző: Thomaster »

FC1 írta: 2024.06.04. 11:07 Ha már Keserű. Béla Bát, mem lehetne rávenni moon clip-es PAK evő Pitbullra? Ha acél dobja lenne, vékony falvastagságokkal, még 7 töltény is beleférne. Ha meg nem akarna tervegetéssel bajlódni, Viper revkókat lehetne ilyenre átbabrálni. :roll:
7 töltény sehogy se férne bele, de a full moon clip-es, ejektoros, PAK-os Pitbull tervei már kész vannak. Gyártva viszont nem tudom hogy mikor lesz.
FC1
Fórumtag
Fórumtag

Thomaster írta: 2024.06.04. 11:12 7 töltény sehogy se férne bele, de a full moon clip-es, ejektoros, PAK-os Pitbull tervei már kész vannak. Gyártva viszont nem tudom hogy mikor lesz.
"de a full moon clip-es, ejektoros, PAK-os Pitbull tervei már kész vannak"

Köszönöm! Ez jó hír! :D
Pitbull
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Pitbull »

Thomaster írta: 2024.06.04. 11:12 7 töltény sehogy se férne bele, de a full moon clip-es, ejektoros, PAK-os Pitbull tervei már kész vannak. Gyártva viszont nem tudom hogy mikor lesz.
Ez gáz-riasztó besorolásúnak van tervezve, vagy muzeálisnak?
Pitbull 19-M alu elox. / Pitbull 19-M rozsdamentes / Pitbull 19-M szénacél / Duplabull 19-M
WildBear23
Veterán
Veterán

Szerintem az lett volna meglepő, ha nem alakul ki rajongótábora. :-)

Amikor megjelent a gázpisztolyból kilőhető gumigolyó koncepciója, először a "véletlenül" gumiképes gázpisztolyok voltak csak.
Arminius HW10GR, Röhm RG89S, RG59DD, ezekre emlékszem.

A Művek hatalmas lendülettel állt neki a fejlesztésnek; a korai tipusokat nem ismerem, Keresztapám volt csak, ami nagy WAOH faktorral rendelkezett akkoriban (éles sörétesből átalakított gumilövedékes puska!).

Én kb. a Revenge-14M-től követem a fejlesztéseket (az volt az első Keserű gyártmányú gázgumis pisztolyom), aztán a Pitbull-19M közösségi projekt (anno a fórumon szavaztunk a fegyver részleteiről), aztán jöttek a szénacél, és rozsdamentes acél verziók, majd a Duplabull..
Otthonvédelmi vonalon a HDM, HD21 és társai.
bel írta: 2024.06.04. 08:55 Szerintem egy resze 10% arkedvezmeny remenyeben.
Ezek szerint Te közelebb vagy a tűzhöz, mert ilyenről nem hallottam.
FC1 írta: 2024.06.04. 11:07 Ha már Keserű. Béla Bát, nem lehetne rávenni moon clip-es PAK evő Pitbullra? Ha acél dobja lenne, vékony falvastagságokkal, még 7 töltény is beleférne, vinnék mint a cukrot. Ha meg nem akarna tervezgetéssel bajlódni, Viper revkókat lehetne ilyenre átbabrálni. :roll:
Én ennek nem látom sok értelmét.
Eleve a Pitbull egy viselésre optimalizált eszköz.
Ma már csak muzeálisban gyártható = nem lehet viselni.
A 7lövetűséghez át kell tervezni a dobforgatást.
Thomaster
Főmérnök
Főmérnök

Pitbull írta: 2024.06.04. 12:01 Ez gáz-riasztó besorolásúnak van tervezve, vagy muzeálisnak?
Gáz-riasztó, EU szabványos.

Mondjuk lehet hogy ezért megérdemelne egy új nevet... a Pitbull név a köztudatban erősen kötődik a gumis kivitelhez. Viszont egy világszerte jól hangzó név...
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: RatRace »

Thomaster írta: 2024.06.04. 15:45 Gáz-riasztó, EU szabványos.

Mondjuk lehet hogy ezért megérdemelne egy új nevet... a Pitbull név a köztudatban erősen kötődik a gumis kivitelhez. Viszont egy világszerte jól hangzó név...
Rottweiler....
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

kuvasz :twisted:
RatRace írta: 2024.06.04. 15:59Rottweiler....
ingyom bingyom tálib-e?
Thomaster
Főmérnök
Főmérnök

RatRace írta: 2024.06.04. 15:59Rottweiler....
Az egy nagytestű kutya... mondjuk a Revenge alapú PAK-os gázosnak jó név lenne... de az Clyde lesz (ha lesz).

Anno amikor a Bonnie név felmerült (már akkor gondolva a Clyde-ra is), nekem nem tetszett hogy bűnöző párosról elnevezni jogkövető polgárok önvédelmi eszközét... és elgondolkoztam kutya vonalon a Mopsz néven. De az angolul Pug, az meg itthon hangzik hülyén.
Thomaster
Főmérnök
Főmérnök

qqriq írta: 2024.06.04. 16:06kuvasz :twisted:
Még nagyobb kutya.

Ha már kistestű, meg minden nyelven jól hangzó kutyanév, akkor Puli. (Az ugye mindenhol puli?)

Még a P betűs kezdés is megmarad :-)
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: RatRace »

Thomaster írta: 2024.06.04. 16:15 Még nagyobb kutya.

Ha már kistestű, meg minden nyelven jól hangzó kutyanév, akkor Puli. (Az ugye mindenhol puli?)

Még a P betűs kezdés is megmarad :-)
Off
Ezen eszmefuttatás alapján legyen: Csivava.
😅
On
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
Thomaster
Főmérnök
Főmérnök

RatRace írta: 2024.06.04. 16:25 Off
😅
On
hüüüjjjeee :D :D :D
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

sicu :twisted:
RatRace írta: 2024.06.04. 16:25 Off
😅
On
ingyom bingyom tálib-e?
WildBear23
Veterán
Veterán

Thomaster írta: 2024.06.04. 15:45 Gáz-riasztó, EU szabványos.

Én megtartanám a bevált nevet, ha ez az új modell kaphat PTB számot, akkor Pitbull-19M helyett legyen Pitbull-PTB.

Úgyis bármilyen új nevet adnánk neki, gázriasztó Pitbullként emlegetné mindenki.
Thomaster
Főmérnök
Főmérnök

WildBear23 írta: 2024.06.04. 17:07 Én megtartanám a bevált nevet, ha ez az új modell kaphat PTB számot, akkor Pitbull-19M helyett legyen Pitbull-PTB.

Úgyis bármilyen új nevet adnánk neki, gázriasztó Pitbullként emlegetné mindenki.
PiTBull :D
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Thomaster írta: 2024.06.04. 17:12 PiTBull :D
Megvan a nyertes!

Újságból kivágott, szedett-vetett betűs, váltságdíjas levelet idéző betütípussal írva készíthető neki egy jó logó
Ebbe mindenki azt magyarázna bele, amit jónak lát … a rajongók a sexy boni-klájdos bűnöző romantika vonalat, a fujjolók a hullámzó gyártási minőséget :mrgreen:
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Thomaster írta: 2024.06.04. 17:12 PiTBull :D
Ha már új név kell, Bulldog. Ez minden nyelven ugyanaz, jól elkülönül az előzőtől, mégis egyértelműen utal rá.
vato
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: vato »

Vagy csak Bully?? ez a kép… :roll: :D :lol:
IMG_0812.png
IMG_0812.png (66.35 KiB) Megtekintve 19494 alkalommal
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⢿⣿⡿⠟⢻⣿⣿⡟⠛⠛⠛⠉⠙⠛⠋⠀⠈⠉⠀⠈⠉⠁
⢸⣿⠿⠟⠋⠉⠀⢀⣾⡿⠉⠀⠈⠸⣿⣧⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⠁⠀⠀⠀⠀⠹⣿⣷⣤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Csaxólok, hogy a PTB és az EU-előírásoknak megfelelőség NEM UGYANAZ! (A PTB szigorúbb műszaki követelményeket ír elő!)

Ami miatt tévedés van, hogy a német belföldi szabadon tarthatóság/megszerezhetőség szempontjából immár elfogadják az EU-s előírásnak megfelelést is, ha azt más EU-tagállam tanúsítja!

Waffengesetz:

"
Erlaubnisfreier Erwerb und Besitz

1.3
Schreckschuss-, Reizstoff- und
Signalwaffen,

a)

die der zugelassenen Bauart nach § 8 des Beschussgesetzes entsprechen und das Zulassungszeichen nach Anlage 1 Abbildung 2 zur Ersten Verordnung zum Waffengesetz vom 24. Mai 1976 (BGBl. I S. 1285) in der zum Zeitpunkt des Inkrafttretens dieses Gesetzes geltenden Fassung oder ein durch Rechtsverordnung nach § 25 Nummer 1 bestimmtes Zeichen tragen oder

b)

die den Rechtsvorschriften eines anderen Mitgliedstaates entsprechen, die dieser der Europäischen Kommission nach Artikel 4 Absatz 2 der Durchführungsrichtlinie (EU) 2019/69 der Kommission vom 16. Januar 2019 zur Festlegung technischer Spezifikationen für Schreckschuss- und Signalwaffen gemäß der Richtlinie 91/477/EWG des Rates über die Kontrolle des Erwerbs und des Besitzes von Waffen als Maßnahme zur Umsetzung dieser Durchführungsrichtlinie mitgeteilt hat;"
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

vato írta: 2024.06.04. 20:44 Vagy csak Bully?? ez a kép… :roll: :D :lol:

IMG_0812.png
Tom&Jerry...? :-)
s-l400-1254557408.png
s-l400-1254557408.png (82.43 KiB) Megtekintve 19371 alkalommal
WildBear23
Veterán
Veterán

Az Atlas egész pofásra megcsinálta az AGS-15M-et.
Két évvel ezelőtt, gázriasztóként (viselési engedéllyel) szerintem még lett volna értelme.
Árat nem tudok, 160 ezer Ft környéke.
Atlas AGS15-M.jpg
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

ha mar nyomtatjak akkor lehetett volna kicsit kevesbe ortoped a nyele, de nem rossz
WildBear23 írta: 2024.06.05. 08:36 Az Atlas egész pofásra megcsinálta az AGS-15M-et.
Két évvel ezelőtt, gázriasztóként (viselési engedéllyel) szerintem még lett volna értelme.
Árat nem tudok, 160 ezer Ft környéke.
Atlas AGS15-M.jpg
ingyom bingyom tálib-e?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Ismét érkezett az Önvédelmi Boltokba!

DUPLÁZD MEG LEHETŐSÉGEIDET!

Pepperspray-indító kiegészítő a HDR50/TR50, HDR68/TR68, Snowpeak Defender .50 paintball/pepperball markerekhez!
https://www.onvedelmibolt.hu/termek/hdr ... iegeszito/
Hatótáv 2,5 m, Jet kiszórás, zárt térben is alkalmazható: 12.900- Ft
Spray hozzá: 4900- Ft
https://www.onvedelmibolt.hu/termek/pepper-gel/

*** WWW.ONVEDELMIBOLT.HU ***
hdr50-pepperspray launcher.jpg
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

ÚJRA ÉRKEZETT AZ ÖSSZES ÖNVÉDELMI BOLTBA! *** Umarex Personal Guard System II ***

LÁMPA és JET spray egyben - egy költséghatékony eszköz az ÉJJELISZEKRÉNYEDRE! Szerintünk ez az egyik LEGJOBB ESZKÖZ, AMIT nem-fegyveres rokonnak, ismerősnek vehetsz otthonvédelemre, hiszen pofonegyszerű kezelni akár stressz alatt is, és még csak fegyvernek sem néz ki, főleg a narancsszínű!

https://www.onvedelmibolt.hu/termek/uma ... -pgs-ii-2/

TesztCikk az eszközről: http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/umarex ... korlatban/

A szuperkompakt (120 mm hosszú) és könnyű (210 gramm) műanyag gázspray-pisztoly felnyitható felső
részében egy 200 lumenes elemlámpa és egy 11 ml-es cserélhető gázspray
kaptak helyet.

A markolatra ráfogással aktiválódik a lámpa és a billentyű meghúzásakor
működésbe jön a gázspray. Hatótávolsága 2 méter. (1 db Pepper JET spray
tartozik hozzá alapáron.)

Kiváló lehet külföldi túrákra vinni, ahova fegyvert nem tudsz, mindig kéznél lehet vele a lámpa, meg ez bátran adható fegyverektől viszolygóknak is.

*** WWW.ONVEDLEMIBOLT.HU ***

umarex pgs2 orange sajat kep.jpg
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.06.07. 06:59 ÚJRA ÉRKEZETT AZ ÖSSZES ÖNVÉDELMI BOLTBA! *** Umarex Personal Guard System II ***

LÁMPA és JET spray egyben - egy költséghatékony eszköz az ÉJJELISZEKRÉNYEDRE! Szerintünk ez az egyik LEGJOBB ESZKÖZ, AMIT nem-fegyveres rokonnak, ismerősnek vehetsz otthonvédelemre, hiszen pofonegyszerű kezelni akár stressz alatt is, és még csak fegyvernek sem néz ki, főleg a narancsszínű!

https://www.onvedelmibolt.hu/termek/uma ... -pgs-ii-2/

TesztCikk az eszközről: http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/umarex ... korlatban/

A szuperkompakt (120 mm hosszú) és könnyű (210 gramm) műanyag gázspray-pisztoly felnyitható felső
részében egy 200 lumenes elemlámpa és egy 11 ml-es cserélhető gázspray
kaptak helyet.

A markolatra ráfogással aktiválódik a lámpa és a billentyű meghúzásakor
működésbe jön a gázspray. Hatótávolsága 2 méter. (1 db Pepper JET spray
tartozik hozzá alapáron.)

Kiváló lehet külföldi túrákra vinni, ahova fegyvert nem tudsz, mindig kéznél lehet vele a lámpa, meg ez bátran adható fegyverektől viszolygóknak is.

*** WWW.ONVEDLEMIBOLT.HU ***

umarex pgs2 orange sajat kep.jpg
Mi a hatóanyaga? És ha kapszaicin, akkor nem KKVE?
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

oda van irva hogy paprika :roll:
AndyA írta: 2024.06.07. 07:14 Mi a hatóanyaga? És ha kapszaicin, akkor nem KKVE?
ingyom bingyom tálib-e?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

AndyA írta: 2024.06.07. 07:14 Mi a hatóanyaga? És ha kapszaicin, akkor nem KKVE?

De, az. Oda is van írva, hogy PV hatóanyagú (OVBMG). Hol írtam, hogy nem az (KKVE)???

Ettől még:
1. a nem takonygerincű népesség 99%-a ezt bevállalja gond nélkül
2. otthon/objektumvédelemre még a takonygerincűnek is legális
3. ki is van hangsúlyozva, hogy külföldi túrákra kiváló és legális útitárs lehet (mert ott meg legtöbbször pont a PV a megengedett, pl. Olaszországban)
(4. mivel a hatóanyagos palack cserélhető benne, ha lenne belevaló CS-töltet, akkor máris nem-KKVE lenne. De sajnos nincs. Amit beletettem CS-sprayt, azzal 1 méterre sem ment el, de terített.)
Válasz küldése