Nem érezted ki a finom iróniát a szavaimból.gvass1 írta: ↑2024.06.07. 07:19 De, az. Oda is van írva, hogy PV hatóanyagú (OVBMG). Hol írtam, hogy nem az (KKVE)???
Ettől még:
1. a nem takonygerincű népesség 99%-a ezt bevállalja gond nélkül
2. otthon/objektumvédelemre még a takonygerincűnek is legális
3. ki is van hangsúlyozva, hogy külföldi túrákra kiváló és legális útitárs lehet (mert ott meg legtöbbször pont a PV a megengedett, pl. Olaszországban)
(4. mivel a hatóanyagos palack cserélhető benne, ha lenne belevaló CS-töltet, akkor máris nem-KKVE lenne. De sajnos nincs. Amit beletettem CS-sprayt, azzal 1 méterre sem ment el, de terített.)
Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan
Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)
Mert nem is volt benne, egyszerűen basztad végigolvasni.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
És sírva nevettünk együtt a boltban...
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
https://telex.hu/belfold/2024/06/08/sul ... t-bozsokon
Az ilyenek miatt kell valamit hordani.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
És ezért kell a paprikaspray-t KKVE-státuszban (+töltettömegkorlát) tartásáért felelősöket... CENSORED. Lényeg, hogy a menhelyi kutyák élelmezése oldódjon meg. Höhö.Fortitu írta: ↑2024.06.09. 08:36 https://telex.hu/belfold/2024/06/08/sul ... t-bozsokon
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
ÚJRA ÉRKEZIK MA az ÖNVÉDELMI BOLTOKBA! - a 16-lövetű HATVANNYOLCASkaliberű!!!
https://www.onvedelmibolt.hu/termek/umarex-hdb68/
Umarex HDB68/TB68 (Home Defence Blaster), 15 joule, 16-os tár: 98.900- Ft (MKH benne van)
Paintball/pepperball kilövő, a képen 15 mm-es QAB tömör műanyag lövedékkel be.- és kimeneti nyílások 4 méterről - ha valaki gyengének találná:-))
TELJES TESZTVIDEÓ: http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok ... x15-joule/
10 méterig hatásos, közelről arcletépő csőtorkolat:-)), szereléksín a tok tetején és az előágy oldalán.
*** WWW.ONVEDELMIBOLT.HU ***
Umarex HDB68/TB68 (Home Defence Blaster), 15 joule, 16-os tár: 98.900- Ft (MKH benne van)
Paintball/pepperball kilövő, a képen 15 mm-es QAB tömör műanyag lövedékkel be.- és kimeneti nyílások 4 méterről - ha valaki gyengének találná:-))
10 méterig hatásos, közelről arcletépő csőtorkolat:-)), szereléksín a tok tetején és az előágy oldalán.
Ez mennyire hangos?gvass1 írta: ↑2024.06.13. 10:45 ÚJRA ÉRKEZIK MA az ÖNVÉDELMI BOLTOKBA! - a 16-lövetű HATVANNYOLCASkaliberű!!!
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Mint egy hangosabb légpisztoly kb.
A hosszú cső miatt halkabb, mint a rövidebb csövű paintball/pepperball pisztolyok és fülvédő azokhoz sem kell.
Új regisztráltként rögtön olyan megoldás után kutatnék, amire valószínűleg nincs ideális válasz. Létezik-e tűzkészen hordható, elfogadható minőségű gázpisztoly napi hordásra, ráadásul olyan, aminek a dimenziói megegyeznek a lekoppintott tűzfegyveréivel, mert pöpec gyártótól származó aiwb-re specializált kydex (vagy boltaron, royalite) tokban hordanám, lásd darkwing, dcc mod 4, stb. kulcsszavak, és eléggé bosszantó lenne, ha nem passzol bele. Szóval a Gediz rögtön kiesik, mondjuk amúgy is elég böszme a célra, a Ceonic P320 ha jól látom talán teljesen hozza a P320 Compact-ot, de annak meg ha jól értem igencsak vannak tervezési és minőségi problémái. Marad a J-frame és akkor Ekol Lite? Sajna az Alfa M020 jelenleg nem fér bele a keretbe.
- WildBear23
- Veterán
Röhm RG59, az jó a Fobus Taurus TA-85 tokba.Korgull írta: ↑2024.06.17. 16:33 Új regisztráltként rögtön olyan megoldás után kutatnék, amire valószínűleg nincs ideális válasz. Létezik-e tűzkészen hordható, elfogadható minőségű gázpisztoly napi hordásra, ráadásul olyan, aminek a dimenziói megegyeznek a lekoppintott tűzfegyveréivel, mert pöpec gyártótól származó aiwb-re specializált kydex (vagy boltaron, royalite) tokban hordanám, lásd darkwing, dcc mod 4, stb. kulcsszavak, és eléggé bosszantó lenne, ha nem passzol bele. Szóval a Gediz rögtön kiesik, mondjuk amúgy is elég böszme a célra, a Ceonic P320 ha jól látom talán teljesen hozza a P320 Compact-ot, de annak meg ha jól értem igencsak vannak tervezési és minőségi problémái. Marad a J-frame és akkor Ekol Lite? Sajna az Alfa M020 jelenleg nem fér bele a keretbe.
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
Az Ekol Lite inkább K framehez van közelebb, 6 lövetű.Korgull írta: ↑2024.06.17. 16:33 Új regisztráltként rögtön olyan megoldás után kutatnék, amire valószínűleg nincs ideális válasz. Létezik-e tűzkészen hordható, elfogadható minőségű gázpisztoly napi hordásra, ráadásul olyan, aminek a dimenziói megegyeznek a lekoppintott tűzfegyveréivel, mert pöpec gyártótól származó aiwb-re specializált kydex (vagy boltaron, royalite) tokban hordanám, lásd darkwing, dcc mod 4, stb. kulcsszavak, és eléggé bosszantó lenne, ha nem passzol bele. Szóval a Gediz rögtön kiesik, mondjuk amúgy is elég böszme a célra, a Ceonic P320 ha jól látom talán teljesen hozza a P320 Compact-ot, de annak meg ha jól értem igencsak vannak tervezési és minőségi problémái. Marad a J-frame és akkor Ekol Lite? Sajna az Alfa M020 jelenleg nem fér bele a keretbe.
Röhm RG96, Umarex HK USP, Retay XPro, HW 88, HW 37Korgull írta: ↑2024.06.17. 16:33 Új regisztráltként rögtön olyan megoldás után kutatnék, amire valószínűleg nincs ideális válasz. Létezik-e tűzkészen hordható, elfogadható minőségű gázpisztoly napi hordásra, ráadásul olyan, aminek a dimenziói megegyeznek a lekoppintott tűzfegyveréivel, mert pöpec gyártótól származó aiwb-re specializált kydex (vagy boltaron, royalite) tokban hordanám, lásd darkwing, dcc mod 4, stb. kulcsszavak, és eléggé bosszantó lenne, ha nem passzol bele. Szóval a Gediz rögtön kiesik, mondjuk amúgy is elég böszme a célra, a Ceonic P320 ha jól látom talán teljesen hozza a P320 Compact-ot, de annak meg ha jól értem igencsak vannak tervezési és minőségi problémái. Marad a J-frame és akkor Ekol Lite? Sajna az Alfa M020 jelenleg nem fér bele a keretbe.
Monjuk az XPro-t meg kell próbálni, hogy passzol-e a Beretta 92 Compact tokjába.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Umarex hk p30-ra gondolhattál...usp az nincs.
---
tipp nyárra: Ekol Majarov. Lapos, tűzkészen viselhető, 40e alatti ár, Walther PP méret.
https://www.onvedelmibolt.hu/?s=Majarov ... pe=product
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Igen, hiszen 6-lövetű. Egyértelműen a L/K-frame tokokba (pl. Fobus) passzolnak az Ekol Lite, Viper, Röhm RG69, 89, 99, Zoraki R1, R2, Alfa revolvermodellek, hiszen ezek egymás másolatai.
Ja igen, P30.gvass1 írta: ↑2024.06.18. 05:21 Umarex hk p30-ra gondolhattál...usp az nincs.
---
tipp nyárra: Ekol Majarov. Lapos, tűzkészen viselhető, 40e alatti ár, Walther PP méret.
https://www.onvedelmibolt.hu/?s=Majarov ... pe=product
Az Ekol Majarov nem tudom mennyire zartós, az Umarex Walther PP-t azért nem írtam, mert szerintem nem sokat bír. Pedig az is tűzkészen viselhető.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
A Majarov sztem masszívabb, mint az Umarex PP (vaskosabb cső, túlméretes ütőszegvég a repülő ütőszegen), de a lényeg, hogy még fele annyiba SEM kerül. Egy Umarex Walther PP most éppen 91 ezer (kilencvenegyezer) forint az importőrnél, az Ekol Majarov meg nálunk 37.900- Ft.
- WildBear23
- Veterán
Az "önvédelemre csak forgót" korszak óta változott valamit az öntöltő gázpisztolyok megbízhatósága?
Gyengébb patron esetén, vagy ha kosz kerül bele, vagy gyengén van megfogva, vagy belóg a szán útjába a kabátujj, stb. nem akad el?
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Önvédelemre továbbra is forgót, de mindennek ellenére minimum 95%-ban úgyis öntöltőt vesznek, tehát igyekezzünk abból megfelelőbbet javasolni.WildBear23 írta: ↑2024.06.18. 09:50 Az "önvédelemre csak forgót" korszak óta változott valamit az öntöltő gázpisztolyok megbízhatósága?
Gyengébb patron esetén, vagy ha kosz kerül bele, vagy gyengén van megfogva, vagy belóg a szán útjába a kabátujj, stb. nem akad el?
Vegyes tárazás nálam fontos tényező Ekol Lite-ot és Alfát ismeri a kérdező. A HW-ket beírtam azértWildBear23 írta: ↑2024.06.18. 09:50 Az "önvédelemre csak forgót" korszak óta változott valamit az öntöltő gázpisztolyok megbízhatósága?
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Evidenciákat...
--
Amúgy : nyilván viselésre lehetőleg tűzkészen hordhatót, minél kisebbet és könnyebbet. Tehát úgyis azt veszed, amitől porcosodik, észérvek nem hatnak, a LÁTVÁNY MINDEN az esetek döntő többségében.
(És ez még mindig jobb, mint amikor a haverod (aki voltkatona, exrendőr, alkesz biztonsági őr stb) vagy vmi faszbúkos ostoba állat tanácsaira hallgatsz, aki azt akarja rádmelegíteni, amit ő vett, önigazolásként. )
Hibás a felirat. Hejesen: nagyburetta.gvass1 írta: ↑2024.06.18. 11:14 Evidenciákat...
http://www.kaliberinfo.hu/wp-content/up ... eretta.png
--
Amúgy : nyilván viselésre lehetőleg tűzkészen hordhatót, minél kisebbet és könnyebbet. Tehát úgyis azt veszed, amitől porcosodik, észérvek nem hatnak, a LÁTVÁNY MINDEN az esetek döntő többségében.
(És ez még mindig jobb, mint amikor a haverod (aki voltkatona, exrendőr, alkesz biztonsági őr stb) vagy vmi faszbúkos ostoba állat tanácsaira hallgatsz, aki azt akarja rádmelegíteni, amit ő vett, önigazolásként. )
Ami meg picit változott szerintem, legalábbis nálam biztosan, az a forgók megbízhatóságának a megítélése . Megdőlni látszik az korabbi evidencia, hogy egy forgóval szinte soha, szinte semmilyen baj nem szokott lenni. A valóságban inkább “átlalában sokkal megbízhatóbb, de ez us attól függ”. Minden bizonnyal ez eddig is így volt, csak most többet tudunk. Lehalábbis saját magam ezt tapasztalom.WildBear23 írta: ↑2024.06.18. 09:50 Az "önvédelemre csak forgót" korszak óta változott valamit az öntöltő gázpisztolyok megbízhatósága?
Mondom mindezt, mint bizonyítottan nagy revolver rajongó A gyakorlati tapasztalat viszont azt mutatja, hogy míg a öntöltők hibái jól ismertek voltak, és azok is maradtak, a revolverekre nem irányult ugyanakkora fókusz. A hibák egy része orvosolható egyszerű ismételt billentyű elhúzassal, és ezzel lehet együtt élni, egy része viszont egyáltalán nem hárítható el olyan könnyen, mint egy öntöltőnél.
Összességében most még mindig úgy gondolom, hogy gázpisztolyban jobb a forgó, de nem sokkal-sokkal jobb, mint korábban gondoltam, hanem csak valamivel jobb, és az sem mindig, mert attól függ.
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
A forgók hibája általában (de persze nem mindig) a patron hibája valójában. Abból meg jelenleg nincs is vegyes tárazásra lehetőség, kivéve a PAK forgók.Petya357 írta: ↑2024.06.18. 12:54 Ami meg picit változott szerintem, legalábbis nálam biztosan, az a forgók megbízhatóságának a megítélése . Megdőlni látszik az korabbi evidencia, hogy egy forgóval szinte soha, szinte semmilyen baj nem szokott lenni. A valóságban inkább “átlalában sokkal megbízhatóbb, de ez us attól függ”. Minden bizonnyal ez eddig is így volt, csak most többet tudunk. Lehalábbis saját magam ezt tapasztalom.
Mondom mindezt, mint bizonyítottan nagy revolver rajongó A gyakorlati tapasztalat viszont azt mutatja, hogy míg a öntöltők hibái jól ismertek voltak, és azok is maradtak, a revolverekre nem irányult ugyanakkora fókusz. A hibák egy része orvosolható egyszerű ismételt billentyű elhúzassal, és ezzel lehet együtt élni, egy része viszont egyáltalán nem hárítható el olyan könnyen, mint egy öntöltőnél.
Összességében most még mindig úgy gondolom, hogy gázpisztolyban jobb a forgó, de nem sokkal-sokkal jobb, mint korábban gondoltam, hanem csak valamivel jobb, és az sem mindig, mert attól függ.
Köszi a tippeket mindenkinek. Umarexben azért nem gondolkoztam eleve, mert bár az lenne ideális tokválasztáshoz, gáz-riasztóban elég fos hírnevük van, nekem legalábbis úgy jött át, hogy ár-érték arányban eléggé a lista végén kullognak. Az RG96 nekem már túl nagy övön belüli hordásra, a Retay X Pro inkább csak hunyorogva Beretta által inspirált, tuti nem fog belemenni a specifikus tokba. Amúgy az a ritka kezdő gp vásárló lennék, akit teljesen hidegen hagy a fegyver kinézete, nincs mozi által inspirált kedvencem, ebben a kategóriában engem kizárólag a megbízhatóság és a rejthetőség érdekel (bár amúgy elég nagy fegyverbuzi vagyok, de önvédelemben nekem csak ez a két dolog számít). Nyilván ismerem az önvédelemre csak revolver mondást, de szerintem ez messze nem ilyen fekete-fehér, mert egyfelől bár töltény probléma esetén tényleg csak annyi a megoldás, hogy a következőre húzza az ember, de ha akár egy valóban minőségi revolverrel tényleg gebasz van, akkor az kellemetlenebb lehet, mint egy öntöltőnél. Az olcsó török revolver minőségi szintnél pedig gondolom mindez hatványozottan fennálhat. A peremes .380 R riasztótöltények sem túl magas színvonalat képviselnek, ha jól tudom. Végül pedig a tűzfegyverem, a légpisztolyaim, az airsoft pisztolyaim is mind öntöltők (de ez csak így alakult, amúgy semmi ellenérzésem nincs a revolverekkel szemben), szóval sokkal jobban bejáratódott vagyok a kezelésükre és a gyors hibaelhárításra. De mindezt nem azért írtam le, hogy megideológizáljam a nagyburetta vásárlást Sőt, az említett Arminiusok kimondottan tetszenek. Jelentenek bármi hátrányt a könnyű alumínium alkatrészek a 88-nál?
Off: ami meg az XDM-et illeti, az USA-ban a megítélése egy kalap alá esik a Taurus-szal, olcsó emberek még azért elmegy kategóriája, még ha sokan nem is tudják, hogy a Springfield csak importálja K-Európából és ráteszi a nevét (oké, nem teljesen, mert van saját fejlesztés is már benne).
Off: ami meg az XDM-et illeti, az USA-ban a megítélése egy kalap alá esik a Taurus-szal, olcsó emberek még azért elmegy kategóriája, még ha sokan nem is tudják, hogy a Springfield csak importálja K-Európából és ráteszi a nevét (oké, nem teljesen, mert van saját fejlesztés is már benne).
shall not be infringed
Zseniális, és minőségi revkó, semmi hátrányt nem tudnék mondani.
Dobozból kivéve, újonnan is lehet számítani ilyen problémákra?
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
nem hiszem, ez nem limitalt szerias premium revko
ingyom bingyom tálib-e?
Szia,
[off]
Eddig a legkellemetlenebb hiba, amit ontoltonel lattam, az az volt, hogy a torott szan eltorte a lovo orrat.
Ennek oka, hogy azt, amikor az ontotlo puska zavarzata beleallt a lovo vallaba, nem lattam a sajat szememmel.
Es azt se, amikor az ontolto soretes puska tarja felrobbant a lovo kezeben (gyorsan kiengedtek a korhazbol, kb 2 nappal az esemeny utan mar loteren talalkoztunk).
[on]
Mindket fegyvernel elofordulhat nagy hiba, en nem gondolom, hogy forgonal nagyobb a valoszinusege a nagy hibanak, mint ontoltonel.
Ezzel szemben az biztos, hogy elharitast igenylo kis hiba nagyon gyakori az ontoltonel, sokkal-sokkal gyakoribb, mint forgonal.
Bel
Én ezért vettem 37-est (spiáter+acél), valamikor 2005 körül fobus tokkal (gunboxos volt még anno mindkettő). Azóta rengetegszer volt hordva, sőt, 2-3 szilveszteren is meg volt járatva jobban, tisztítva alig, szösz is ment bele rendesen a kabátból. Aztán kb 5 éve elérte a barnakönyves sors, most már csak néha kerül elő, lakásvédelmis lett, illetve szilveszterkor kimegy rajta 5-10, de már csak a hangulat kedvéért. Nem zömült, nem csetteg, működik. Szóval ha nem ipsc gyakorásra veszi az amber, hanem "munkaeszköznek", akkor szerintem 10+ évre simán lehet vele tervezni.
Ha sokat használod. Amúgy minden gp-nél számolj kb 200 lövéses élettartammal, akkor nincs meglepi nagyon talán. Évente-félévente ellősz gyakorlásra egy adagot, aztán "kuka", a szilveszteri cuccokat meg persze úgyis törésig nyúzza az ember.
HW-k dobozból kivéve működnek azért.
Ejj! Hívd fel a gyártót, ne anonim módon hetvenkedj itt a neten! létezik olyan példány is ami gyárilag működik.
Hát igen - minden fegyvert tesztelni kell, nem szabad feltételezgetni.
De egy HWnál IMHO nem annyira életszerű, hogy dobozból kivéve csetteg.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Ugyan, dehogy.
A HW37/88SA dobozból kivéve kifejezetten megbízhatóak, különösen a kb. 5-6 évvel ezelőtti módosítás óta, mióta pl. hosszabb lett az ütőszeg, így az érzéketlenebb csappantyúkat, meg az esetleg kissé zömült dobot is kiegyenlíti.
A túledzett, túl kemény kakas (amiről a felhúzófelület törött le, ha keményre ejtetted, de ugyanúgy tudtál tovább lőni DA-ban) és az ugyancsak túledzett, üres csettegtetéstől eltörő ütésátadó karra sem nagyon hallani panaszt azóta.
Más kérdés, hogy ritkán tudják szállítani és a HW88SA ára bőven 100e fölé kúszott fel.
---
Egyik sem szilveszterezős cucc (5-lövetű zsebrevolver, nyilván), évi néhány dobnyi gyakorló-kipróbáló riasztólövés mellett sok-sok évig kitartanak.
Általában is sokszor leírtuk: érdemes szétválasztani az ÖNVÉDELMI (VISELŐS) és a játszós (szilveszterezős, kutyakiképzős stb) gáz-riasztókat. Utóbbira nyilván a vaskosabb szános ezerlövetű modellek közül érdemes választani, ami több ezer lövést is kibírnak. Hordásra meg a filigránabb, könnyebb darabokat, és azokat nem széjjelnyúzni rokettaeső kilövésével.
Néhány hónapja nekem szorulásom volt.
Elkezdtem megmérni a különböző töltények fenékvastagságát és bizony azok okozták a bajt. Ha kellően kicsi a dobhézag, akkor olyan gyönyörűen megszorul a dob, hogy gyakorlatilag be is fejezted az önvédekezést az eszközzel.
Nálam a Dobrinján túl a Zoraki 914 nyerő. Megcsinálhatná végre a török műanyag tokkal, hogy könnyebb legyen a cucc.
A PP fazonban egyetértek VasG szavaival, messze a legjobb a Majarov. Volt (van) több német PP gázosom, de sem a minőségük, sem a megbízhatóságuk nem teszi őket jól használható önvédekező eszközzé. No persze ez természetesen szigorúan a full amatőr magánvéleményem.
A Z 914 markolatával is csinálhatnának valamit, hogy jobb fogású legyen. Nálam még az egysoros tár árán is beleférne.
A műanyag tok is jó ötlet. De csinálhatna valamelyik török gyártó egy subcompact glock klónt, vagy egy hellcat formát stb. Persze tűzkészen viselhető da/sa-t.
Tudom túl sokat voltam a napon.
A műanyag tok is jó ötlet. De csinálhatna valamelyik török gyártó egy subcompact glock klónt, vagy egy hellcat formát stb. Persze tűzkészen viselhető da/sa-t.
Tudom túl sokat voltam a napon.
A Z914 tűzkészen viselhető. Az egyik.legjobb, legtartósabb, legmegbízhatóbb.
A diskurzus viszont onnan indult, hogy olyan gl-t keres a topiktárs,ami élessel megegyező méretű, higy kapjon hozzá rendes tokot, és tűzkészen viselhető. A Z914-hez meg kell a rendes tok, mert nehéz, vaskos.
A Dobos féle vesetok mindenhez (is) jó.zora írta: ↑2024.06.19. 20:31 A Z914 tűzkészen viselhető. Az egyik.legjobb, legtartósabb, legmegbízhatóbb.
A diskurzus viszont onnan indult, hogy olyan gl-t keres a topiktárs,ami élessel megegyező méretű, higy kapjon hozzá rendes tokot, és tűzkészen viselhető. A Z914-hez meg kell a rendes tok, mert nehéz, vaskos.
A PA-hoz való jó a 914-hez.
De én 911-esről írtam.
Ez igaz, de ha már szóba került a Zoraki 914...
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
A Z911 kb. 15 éve nincsen gyártásban, nálunk meg sosem volt forgalomban.
A Riggs-féle Z914Kurz (10+1) viszont tök jó lenne, bár baromi vaskos ez is:
De szerintem van ennél is jobb, az Ekol Aras Compact hasonlóképpen 10-es tárasra körülmetélve, mert az még lapos is!
CIKK: http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/ekol-a ... yar-modra/
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
???
Az Ekol Aras Magnum és Compact is tűzkészen viselhetőek!
Minél kisebb, minél könnyebb, kifejezetten zsebben/zsebtokban jól hozható gázpisztolyban mit javasoltok? Az ár másodlagos szempont - legyen jó.
A HW 88 SuperAirweightet már ismerem, szeretem. Öntöltőben van hasonlóan kicsi, de megbízható, tűzkészen viselhető 9mm PAK példány? Ha nagyobb, és nehezebb mint a HW88, akkor nem igazán érdekes.
Köszönöm!
A HW 88 SuperAirweightet már ismerem, szeretem. Öntöltőben van hasonlóan kicsi, de megbízható, tűzkészen viselhető 9mm PAK példány? Ha nagyobb, és nehezebb mint a HW88, akkor nem igazán érdekes.
Köszönöm!
ZVI Night HawkPetya357 írta: ↑2024.06.20. 10:06 Minél kisebb, minél könnyebb, kifejezetten zsebben/zsebtokban jól hozható gázpisztolyban mit javasoltok? Az ár másodlagos szempont - legyen jó.
Köszönöm!
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Nem azért mondom, de amikor rákerestem a "HW 88 SuperAirweight"-re (nem guglival!), első találatnak gvass1 halálboltját hozta a kereső.Petya357 írta: ↑2024.06.20. 10:06 Minél kisebb, minél könnyebb, kifejezetten zsebben/zsebtokban jól hozható gázpisztolyban mit javasoltok? Az ár másodlagos szempont - legyen jó.
Köszönöm!
Nincs. A PP méretű Ekol Majorov van hozzá legközelebb.Petya357 írta: ↑2024.06.20. 10:06 Minél kisebb, minél könnyebb, kifejezetten zsebben/zsebtokban jól hozható gázpisztolyban mit javasoltok? Az ár másodlagos szempont - legyen jó.
Köszönöm!
Vagy Zoraki 906, és gyakorlod a gyors csőretöltést, vagy - mivel amúgy van biztonsági állása, a kakas felhúzását lövés előtt.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Tűzkész GR zsebfegyver az sajnos NINCS (a ZVI-t hagyjuk, annyi pénzért nálunk használtautót vesznek: https://www.russ-guns-de.net/en/steel-e ... firing-gun), a Z906-ot én inkább cocked-and-locked hordanám, a kézzel kakasfelhúzás eléggé necces és ha kakasra esik: elsül.
Ami ilyen mikroméretben szóba jöhet és valóban kapható, létező LEGKISEBB/legkönnyebb 9 mm PAK öntöltő gp: a Record 15-9.
https://www.onvedelmibolt.hu/termek/record-15-9/
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
iGEN, Az ALP/Alper modellek überfaszák lennének, REPÜLŐ ÜTŐSZEGGEL. De olyat újat gyártani és beszerelni (és egyedileg letesztelni a megbízhatóságot) már eladhatatlan árat eredményezne.
Mondjuk ezek SEM zsebpisztolyok, de övön belüli tokban remek EDC modellek.
Ezek az olcsó bőrtokok tényleg jók, főleg, ha szeretnél egy kis izgalmat az életedbe, és izgalmasnak találod a láblövést.
https://www.itstactical.com/warcom/fire ... ischarges/
shall not be infringed
Nekem olyan ALP-om van, hogy van a kakasnak biztonsági állása. Minimális odafigyelést igényel, de egyszerűbb és megbízhatóbb mint a repülő ütőszeg.
Vagy ALP-hoz ez a megoldas, cocked and locked es egy ilyen glock 19 tok:
((Csak egy darab lyukat kell furni tudni:))
De 906-hoz is lehet csinalni hasonlot, valamelyik bőrös mestert ra kell venni aztan összehoz egyet.vato írta: ↑2022.03.10. 11:39 Ha valakit érint, olcsó Cytac G19-es tokba passzol az Alper, biztonságos hordhatóság SA-ban pedig egy kakas blokkoló gumilappal megoldható (kakas véletlen leoldása esetén nem tudja elérni az ütőszeget így).
Rántáskor a gumiblokkoló elhajlik magától, csak rántani, lőni kell
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⢿⣿⡿⠟⢻⣿⣿⡟⠛⠛⠛⠉⠙⠛⠋⠀⠈⠉⠀⠈⠉⠁
⢸⣿⠿⠟⠋⠉⠀⢀⣾⡿⠉⠀⠈⠸⣿⣧⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⠁⠀⠀⠀⠀⠹⣿⣷⣤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⢿⣿⡿⠟⢻⣿⣿⡟⠛⠛⠛⠉⠙⠛⠋⠀⠈⠉⠀⠈⠉⠁
⢸⣿⠿⠟⠋⠉⠀⢀⣾⡿⠉⠀⠈⠸⣿⣧⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⠁⠀⠀⠀⠀⠹⣿⣷⣤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Balf*sz módon bármilyen tok veszélyes lehet.Korgull írta: ↑2024.06.20. 12:50 Ezek az olcsó bőrtokok tényleg jók, főleg, ha szeretnél egy kis izgalmat az életedbe, és izgalmasnak találod a láblövést.
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
ez elegge juzer hibanak tunik
Korgull írta: ↑2024.06.20. 12:50 Ezek az olcsó bőrtokok tényleg jók, főleg, ha szeretnél egy kis izgalmat az életedbe, és izgalmasnak találod a láblövést.
ingyom bingyom tálib-e?
Nyilván lehet, hogy az illető nem figyelt oda, csak éppen túl sok hasonló eset történik a merev megerősítés nélküli, olcsó bőrtokokkal ahhoz, hogy kizárólag balfaszozással ezt le lehessen tudni. Sajnos ez a fajta híg a leve megoldás eleve magában hordozza a probléma lehetőségét. Na mindegy, ez úgyis offt már ebben a topikban.
Ja és köszi a sok tippet mindenkinek, hétfőn megyek a nagyberettáért HW37-ért
shall not be infringed
+1 a “tok nem hiba biztos, de mindig nagyon nagyon odafigyelek” az nem megoldás. Ha elég sokszor megismétlünk valamit, ahol nem nulla a hiba lehetősége, akkor szinte garantáltan meg fog történni a baj. Olyan tok kell, ami kizárja ezt a fajta hibát - ezt az igazi tuti biztos megoldás, PLUSZ akkor is nagyon oda kell figyelni mert pl begyűrődhet egy póló, és az sem vicces. Nem értem, miért kellene kompromisszumot kötni ott, ahol van tuti jó megoldás.Korgull írta: ↑2024.06.21. 12:39 Nyilván lehet, hogy az illető nem figyelt oda, csak éppen túl sok hasonló eset történik a merev megerősítés nélküli, olcsó bőrtokokkal ahhoz, hogy kizárólag balfaszozással ezt le lehessen tudni. Sajnos ez a fajta híg a leve megoldás eleve magában hordozza a probléma lehetőségét. Na mindegy, ez úgyis offt már ebben a topikban.
IMHO egy toknál elvárható , hogy ne kelljen odanézni, úgy is eltehető legyen a fegyver. IWBnél ehhez elég merev tok kell. OWBnél elég egy közepesen merev is. Aki a mélyrejtést választja puha tokkal, azt tisztában kell hogy legyen vele, hogy nagyon picit, de magasabb a kockázat. Ezért (is) f.osok az appendix carrytől, bármilyen formában. “Shit happens”
Viszont a Galco pont hogy nem a filléres kategória, itt nem az olcsóságot szapulnám.
Grat a Hw37-hez!
A "híg leve" nekem nem ezt a Dobos féle tokot jelenti. Ennek a varrása és a felfűzése eleve nem enged efféle gyűrődést, ha a fegyverhez megfelelő méretű tokot választasz, nem tudod ezt a hibát elkövetni vele.Korgull írta: ↑2024.06.21. 12:39 Nyilván lehet, hogy az illető nem figyelt oda, csak éppen túl sok hasonló eset történik a merev megerősítés nélküli, olcsó bőrtokokkal ahhoz, hogy kizárólag balfaszozással ezt le lehessen tudni. Sajnos ez a fajta híg a leve megoldás eleve magában hordozza a probléma lehetőségét. Na mindegy, ez úgyis offt már ebben a topikban.
Természetesen lőtéren én is az adott fegyverhez való tokot használom. Ezt a vesetokos megoldást a viselt Zoraki 914-hez és a Dobrinjához használom, napi hordásra kiválóan bevált. Mondom ezt úgy, hogy van és sokáig használtam is a JEL formatokot.
- WildBear23
- Veterán
Ha már szóba került az Adásvételben:
a viselési engedéllyel hordott önvédelmi gumisokat teszteltük lőtéren olyan módon, hogy a fegyver töltve, rejtve, tokban,
a lövész sétálgat a lőállásban, majd egy jelre(*) fegyvert ránt, és 6 gyors lövést ad le a lőlapra.
(12mm Kaucsuk-Profi gumi, Ruag-Geco patron)
(*)Jel: "ADJ CIGIT!", "KURVAANYÁD!", stb..
Összesen két alu pitbullt, egy Duplabullt, és egy Pitbull Classikot teszteltünk.
Hiba, akadály nem volt, a lövések 4-5 méterről szépen rajta voltak a lőlapon, kb. tenyérnyi területen.
Az egyik alu Pitbull előzetesen javítva volt (dobforgatás).
A táloság 4-5 méter. A zöld sorozat a lőtérre érkezve, nehéz táskákat éppen hogy le pakolva,, full utcai viseltből és ráhangolatlan fejjel , váratlan jelre rántva (egészen autentikusra sikeredett, WildeBear23 “kurvaanyádat “ vezényszava, meg is szeppentem ) kb erre lehet számítani reálisan az utcán. Mellalak tuti meglesz, fej már nem biztosan.WildBear23 írta: ↑2024.06.22. 20:14 Ha már szóba került az Adásvételben:
a viselési engedéllyel hordott önvédelmi gumisokat teszteltük lőtéren olyan módon, hogy a fegyver töltve, rejtve, tokban,
a lövész sétálgat a lőállásban, majd egy jelre(*) fegyvert ránt, és 6 gyors lövést ad le a lőlapra.
(12mm Kaucsuk-Profi gumi, Ruag-Geco patron)
(*)Jel: "ADJ CIGIT!", "KURVAANYÁD!", stb..
Összesen két alu pitbullt, egy Duplabullt, és egy Pitbull Classikot teszteltünk.
Hiba, akadály nem volt, a lövések 4-5 méterről szépen rajta voltak a lőlapon, kb. tenyérnyi területen.
Az egyik alu Pitbull előzetesen javítva volt (dobforgatás).
Összehasonlításként: élessel 13 méterről egészen stabilan megvan a fej, de gumist cserébe lehet hordani és mindig nálad lehet
A piros az “verseny” módban, fejben kicsit ráhangolódva (kevésbé autentikus) - kb ennyi lehet belőle kihozni DAban sterilebb körülmények között.
Mindkettő DAban, amilyen gyorsan csak lehet.
Alul Pitbull, 12 (12,5?) akármilyen gyári gumi, 9mm Geco riasztó. Sok ilyet csináltunk, nagyon jó móka. Több is lehetett volna, de az szerelt lőszeren szocializálódott puhány ember sajnos egy idő után megunja a zsíros tömködős tökölést. Nagyon örülök, hogy javítás végre hibátlanul működik a Putbullom. Így már merem hordani.
Az össze többi gumis ugyanezt hozta, nem volt értékelhető eltérés. Mennyit lőhettünk? Legalább 50? Egy csett, vagy hiba sem volt.
A tudjatok milyen gumival amivel minimalis a hordas lottetek?Petya357 írta: ↑2024.06.22. 21:07 IMG_6876.jpeg
A táloság 4-5 méter. A zöld sorozat a lőtérre érkezve, nehéz táskákat éppen hogy le pakolva,, full utcai viseltből és ráhangolatlan fejjel , váratlan jelre rántva (egészen autentikusra sikeredett, WildeBear23 “kurvaanyádat “ vezényszava, meg is szeppentem ) kb erre lehet számítani reálisan az utcán. Mellalak tuti meglesz, fej már nem biztosan.
Összehasonlításként: élessel 13 méterről egészen stabilan megvan a fej, de gumist cserébe lehet hordani és mindig nálad lehet
A piros az “verseny” módban, fejben kicsit ráhangolódva (kevésbé autentikus) - kb ennyi lehet belőle kihozni DAban sterilebb körülmények között.
Mindkettő DAban, amilyen gyorsan csak lehet.
Alul Pitbull, 12 (12,5?) akármilyen gyári gumi, 9mm Geco riasztó. Sok ilyet csináltunk, nagyon jó móka. Több is lehetett volna, de az szerelt lőszeren szocializálódott puhány ember sajnos egy idő után megunja a zsíros tömködős tökölést. Nagyon örülök, hogy javítás végre hibátlanul működik a Putbullom. Így már merem hordani.
Az össze többi gumis ugyanezt hozta, nem volt értékelhető eltérés. Mennyit lőhettünk? Legalább 50? Egy csett, vagy hiba sem volt.
Nem. Olyannal lőttünk ami VOLT. Ha nem tévedek, pont gyártói ajánlás töltettel, a gumi is, és a riasztó is - mert ez volt otthon.
A nap célja egyébként nem a szóráskép javítása vagy Level II mellény átlövése volt, hanem maguknak a fegyvernek látszó tárgyaknak a tesztelése. Működik-e, és ha már úgyis lőni kell, akkor gyakoroljunk kicsit.
Egyébként a mágikus uránporos-kafferbivalyölős tuti kombináció helyett mindenkinek azt ajánlom, hogy gyakoroljon. Semmit sem ér az egész, ha a pisztoly nem működik. Akkor sem, ha mellélövünk. Az ismerettségi körben is elkeserítő, milyen arányban nem lőnek semennyit az emberek az önvédelmi revolverükkel. Ki KELL próbálni - mind a fegyvert, mind a lövőt. Láttunk már meglepetést mindkettővel…
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Tegyük hozzá (visszahozva ide, a szaktopikba), hogy a gáz-riasztó fegyver LÉNYEGE pont az, hogy BÁRKINEK képes egy hatásos önvédelmi eszközt a kezébe adni ez a kategória, nem csak egy sznob elitnek vagy irreálisan sok és drága gyakorlással.
Mert ki lehet hozni minimális átgondoltság mellett:
- 1 db használható gp-t
- 1-1 csomag CS és PV gáztöltényt
- egy maroknyi riasztót
- egy már használható tokot (nyilván nem handmade bőr/kydex!)
- viselési engedélyt
(- bónuszként egy jó gázspray-t csendes backupnak)
150-200 EURÓ környéki összegből.
- WildBear23
- Veterán
Gumi: 12,7-es PDS (ez volt önvédelemre betöltve, NEM vasporos), majd 12mm-es Kaucsuk-Profi. (Mindkettő gyártói ajánlás.)
Patron: Ruag/Geco 380RBlanc
Anno amikor gumissal versenyeztünk, akkor a 12,7-es pontosabbnak tűnt, de önvédelemnél nincs jelentősége.
Amit viszont nem értek:
rengeteg gumiképes gázpisztolyt adtak el, és gondolom sokat viselnek is.
Pitbull, Revenge, Alfa, Zoraki.
Gyakorolnak ezekkel?
Nem otthon, "szárazon" próbálgatva, hanem lőtéren, gumi+patron+tok+(enyhe)stresszhelyzet.
Qrva fontos ezekkel gyakorolni, tesztelni a fegyver megbízhatóságát, a fegyver rántását, eltalálsz-e vele valamit, stb.
7-8 versenyt lőttem végig Pitbullal, ez 350-400 lövés, ennyi mondjuk nem kell, de félévente 1x mindenképp el KELL menni lőtérre az önvédelemre hordott gumissal. Amúgy is illik időnként gumit cserélni. és kilőni a régit.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Sajnos pontosan tudjuk, hogy az emberek elsöprő része NEM gyakorol a gumisokkal sosem.WildBear23 írta: ↑2024.06.23. 08:21 Gumi: 12,7-es PDS (ez volt önvédelemre betöltve, NEM vasporos), majd 12mm-es Kaucsuk-Profi. (Mindkettő gyártói ajánlás.)
Anno amikor gumissal versenyeztünk, akkor a 12,7-es pontosabbnak tűnt, de önvédelemnél nincs jelentősége.
Amit viszont nem értek:
Gyakorolnak ezekkel?
Nem otthon, "szárazon" próbálgatva, hanem lőtéren, gumi+patron+tok+(enyhe)stresszhelyzet.
Qrva fontos ezekkel gyakorolni, tesztelni a fegyver megbízhatóságát, a fegyver rántását, eltalálsz-e vele valamit, stb.
7-8 versenyt lőttem végig Pitbullal, ez 350-400 lövés, ennyi mondjuk nem kell, de félévente 1x mindenképp el KELL menni lőtérre az önvédelemre hordott gumissal. Amúgy is illik időnként gumit cserélni. és kilőni a régit.
Mert drága, hangos, macerás, és különben is "ÉN MESTERLÖVÉSZ VOLTAM ÁEMDÉVEL A NÉPHADSEREGBEN, NEKEM NEM KELL!".
A 40-50 ezres gp helyett kifizet 3x annyit egy gumisért, és sokkal kevesebb VALÓS biztonságot szerez vele, mert élesben semmit nem találna el.
Nyulván tudod a válasz. Az elsöprő többség l.faszt nem gyakorol. Semennyit. Zéró. Nada. Ни х.я. 连一个。WildBear23 írta: ↑2024.06.23. 08:21
Amit viszont nem értek:
Gyakorolnak ezekkel?
Ki beszél itt rendszeres gyakorlásáról? Ki sincs próbálva. ami elkeserítő, de nem tudom, hogy mit kezdjünk vele. A mi dolgunk elmondani, példákkal, és ha csak egy ember elszégyeli magát és durrant párat egy Ikeás dobozból improvizált lőlapra hogy naazértmégiscsak , akkor már volt értelme.
A gumis olyan cucc, amivel célozni is kell, és el is kell találni a célt. Nem ugyanaz, mint egy gázpisztoly. Ha nem vagy hajlandó legalább kipróbálni, és évente-félévente kilőni egy dobot, akkor önvédelemre ne vegyél gumist. Vegyél valami mást.
+1
Cserébe órákat tud vitatkozni uránporos gumiról és hogy a sárga, vagy a piros marhakábító a jobb bele
Egyre inkább úgy látom, hogy a gázgumis is sokkal inkább rétegfegyver, mint amit a fórumot olvasva gondolná az ember. Csak az tudja kihasználni az előnyeit, aki gyakorol vele. Ha nem gyakorol, az csak hamis biztonságérzetet ad, és tényleg jobban járna egy gázpisztollyal…
12.7 egy ido utan domboru lesz pitbullban es szoraskepet rontja, en 2-3 havonta szoktam vagy elloni vagy ujra kicserelniWildBear23 írta: ↑2024.06.23. 08:21 Gumi: 12,7-es PDS (ez volt önvédelemre betöltve, NEM vasporos), majd 12mm-es Kaucsuk-Profi. (Mindkettő gyártói ajánlás.)
Amit viszont nem értek:
Gyakorolnak ezekkel?
Zorakival meg csak evente lovok az elettartalma miatt. Ezert is jo az acelpitbull, az birja
a mostani riasztópatron-árak - nos - riasztóak, de a lőterek sem olcsók, szóval a gyakorlás hiánya ennek is betudható.
A majorov DA sütése viszont botrányosan sz@r.gvass1 írta: ↑2024.06.18. 09:07 A Majarov sztem masszívabb, mint az Umarex PP (vaskosabb cső, túlméretes ütőszegvég a repülő ütőszegen), de a lényeg, hogy még fele annyiba SEM kerül. Egy Umarex Walther PP most éppen 91 ezer (kilencvenegyezer) forint az importőrnél, az Ekol Majarov meg nálunk 37.900- Ft.
Legalábbis az én példányomon szinte használhatatlan.
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Mindenkinek köszönöm szépen a zseb-gázpisztolyos válaszokat, hasznos tanácsokat.
De Zorának különösen! A fórumtárs mindig tartogat az ember számára 1-2 kellemes meglepetést. Tudta, hogy ma találkozni fogunk a SAS OBn, és direkt hozott egy kazal gázpityut tapizni.
Baromira jól esett a törődés Köszönöm!
Ráadásul nagyon hasznos. Más képen nézegetni, és más egymást mellé tenni egy HW-88SAt és egy Zoraki 906-ost. Ezek valódi zsebpisztolyok. Egy PA-at is hozott, csak a mérete miatt - ez , és a hozzá hasonló Majarov és társai sem nagy, de már határozottan nem zsebbe való. Ez képeken nem jön át. Kb mint Playboyt lapozni, vs randizni
A gumis Lupara csak ráadás volt - nagyon állat, beszarás milyen jól néz ki. Ennek még békebeli Suhl volt az alapja, nem török, nagyon finom a nyitása, nem kell erőlködni. Kézbe véve, a Desperado betét zenéje magától indul az ember fejében...
De Zorának különösen! A fórumtárs mindig tartogat az ember számára 1-2 kellemes meglepetést. Tudta, hogy ma találkozni fogunk a SAS OBn, és direkt hozott egy kazal gázpityut tapizni.
Ráadásul nagyon hasznos. Más képen nézegetni, és más egymást mellé tenni egy HW-88SAt és egy Zoraki 906-ost. Ezek valódi zsebpisztolyok. Egy PA-at is hozott, csak a mérete miatt - ez , és a hozzá hasonló Majarov és társai sem nagy, de már határozottan nem zsebbe való. Ez képeken nem jön át. Kb mint Playboyt lapozni, vs randizni
A gumis Lupara csak ráadás volt - nagyon állat, beszarás milyen jól néz ki. Ennek még békebeli Suhl volt az alapja, nem török, nagyon finom a nyitása, nem kell erőlködni. Kézbe véve, a Desperado betét zenéje magától indul az ember fejében...
Van olyan hipotézis, ami érthetővé teszi:WildBear23 írta: ↑2024.06.23. 08:21 Amit viszont nem értek:
Gyakorolnak ezekkel?
Utóirat: tudod már hány pusztanindzsa büszkélkedett nekem pár fröccs után, hogy "Nekem ám van (engedély nélkül) fegyverem!"? Elsőre nézek nagyot, hogy: "Baz+, ennyire már ne bízz meg bennem, hogy hazafele nem ugrok be a rendőrségre!" Másodszorra pedig próbálok komoly pofát vágni, amikor mutogatja az Umarex 343-ast vagy a valamilyen csúszótárasat.Poresz írta: ↑2021.07.12. 12:27 A riasztótölténnyel gumilövedéket kilövő gáz-riasztó és muzeális fegyverek valamit nagyon megérintenek a magyar néplélekben. Megkockáztatom, a legfontosabb funkciójuk: szabadon tartható éles fegyver-pótlék. Mert:
- szilárd lövedéket lőnek ki;
- célozni kell velük;
- nagyot durrannak és lángot okádnak;
- gyakran éles fegyvereket alakítanak át nem-halálos fegyverekké;
- ez az a fegyver amit használni mernek. Mert ha akarnák, [öncenzúrázva], ahogy minden szilveszterkor a petárda is utat talál kis hazánkba. De ilyesmi a legritkábban kerül be a hírekbe. (Összesen két esetről tudok, ha sok évre visszaemlékezek.)
- meg van az "Ügyes és okos vagyok!"-érzés: "Kiskaput hagyott a hülye jogalkotó, van legálisan tartott szilárd lövedéket kilövő fegyverem, a rendőrök pedig csak nézhetik, bi-bi-bi!"
Nagyon szívesen!Petya357 írta: ↑2024.06.23. 21:34 Mindenkinek köszönöm szépen a zseb-gázpisztolyos válaszokat, hasznos tanácsokat.
IMG_6911.jpeg
A PA konverzió amúgy szintén viselős gázpisztolyom, kimondottan megbízható. Igaz, a rászánt munkaórák és a tesztre ellőtt patronok árából kijönne egy Night Hawk.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Nyilván, ezért is lettek gyorsan nagyon népszerűek a paintball/pepperball markerek, mert:
- maguk a fegyverek sokkal olcsóbbak
- szinte bárhol (kertben, lakásban) lehet velük gyakorolni, mert nincs dörej és lőporszag, csak légfegyveres csattanás
- sokkal jobb a szórásuk
- a lövedékek jelentős része újrafelhasználható
- a CO2-patron olcsó, 1 riasztópatron árából átlag 15 lövés jön ki.
Nem véletlen, hogy ezekhez 30-asával viszik a patront, míg a gumisokhoz ritka, ha egy teljes doboz riasztót elvisznek, inkább 6-12-18-24 db-ot vásárolnak a revolverekhez.
Sziasztok!
Vki tudja, hogy Máltára milyen fegyvereket lehet vinni magunkkal? Milyenek ott a helyi fegyvertörvények és a yardok mentalitása külföldiekkel?
Több helyen is olvasatam, hogy sajnos a paprikaspray illegális és nagyon kevés infot találni más fegyvertípusokról is. Sztetek a pepperball blast mehetne vagy ilyet repülőre fel se lehetne vinni? Vagy ott vajon, lehet ilyet kapni?
Egy paintballos oldalt találtam Máltán ebből azt gondolom, hogy a paintball az talán még mehet, de a Joule limitekről semmit nem találtam.
Ha bárki, bármit tud előre is köszi!
Vki tudja, hogy Máltára milyen fegyvereket lehet vinni magunkkal? Milyenek ott a helyi fegyvertörvények és a yardok mentalitása külföldiekkel?
Több helyen is olvasatam, hogy sajnos a paprikaspray illegális és nagyon kevés infot találni más fegyvertípusokról is. Sztetek a pepperball blast mehetne vagy ilyet repülőre fel se lehetne vinni? Vagy ott vajon, lehet ilyet kapni?
Egy paintballos oldalt találtam Máltán ebből azt gondolom, hogy a paintball az talán még mehet, de a Joule limitekről semmit nem találtam.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Szerintem az egy sziget. Tehát esélyes, hogy repülővel mész, tehát az az érdekesebb, hogy mit tudsz a repülőre poggyászként feltűnésmentesen feladni.Zsotrám írta: ↑2024.06.24. 13:10 Sziasztok!
Hiába NEM engedélyköteles ott a paintball marker (bár nem viselhető), nem fogsz tudni fegyver alakú dologgal odarepülni.
A feladott poggyászban pepperspray-vel ellenben könnyedén tudsz, és pont zéró az esélye, hogy mezei (nem balhés) turistaként ezzel megbukjál - hacsak nem akarsz mondjuk fémkereső kapus múzeumba belépni vele, de ennyi eszed legyen már.
Vagy ott Guardian Angel, ami úgyis vízipisztolynak néz ki:-))
FélOFF
Máltán amúgy a felnőtt lakosság több, mint 10%-a engedéllyel tart lőfegyvert.
ON
FélOFF: csinált már ilyen esetben valaki olyat, hogy nagykövetségtől tájékoztatást kért?
Felsőfokon és tárgyalóképesen beszélnek magyarul, anyanyelvi szinten a célország nyelvén, és ha nem is jogászok, mégiscsak egyetemen képzett emberek (diplomaták = “nemzetközi kapcsolatok” és kémek, hírszerzők) dolgoznak ott, foglalkozásukkal együtt jár, hogy legalább picit értsenek a joghoz, és inkább valószínű, hogy megtalálják a választ, még ha nem is fegyverbuzik.
Aztán ez összehasonlítható azzal, amit az internettel és fordítóprogrammal megtudunk (lehetőleg hiteles jogforrásból).
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
LOL.Poresz írta: ↑2024.06.24. 14:05 FélOFF: csinált már ilyen esetben valaki olyat, hogy nagykövetségtől tájékoztatást kért?
Felsőfokon és tárgyalóképesen beszélnek magyarul, anyanyelvi szinten a célország nyelvén, és ha nem is jogászok, mégiscsak egyetemen képzett emberek (diplomaták = “nemzetközi kapcsolatok” és kémek, hírszerzők) dolgoznak ott, foglalkozásukkal együtt jár, hogy legalább picit értsenek a joghoz, és inkább valószínű, hogy megtalálják a választ, még ha nem is fegyverbuzik.
Aztán ez összehasonlítható azzal, amit az internettel és fordítóprogrammal megtudunk (lehetőleg hiteles jogforrásból).
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Igen, pont olyan szintű/szakszerűségű választ is kapsz, mint egy rendőrtől ebben a témában.
És 2024-ben azért inkább a gugli a barátod:-)
De ilyenkor nagyon hasznos, ha megnézed több helyi fegyverboltban mit lehet egyáltalán megvenni, mit árulnak, és oda van írva gyakran milyen kondíciók mellett.
Ez ez első szint. Aztán a legtöbb országnak van a magyar njt.hu-nak megfelelő kereshető jogszabálygyűjteménye, abban is el lehet mélyülni.
Minden bizonnyal nem sok követségi dolgozóval volt dolgod. A túlnyomó többségük ugyan jellemzően magasan képzett, de NEM beszél a célország nyelvén. Kis országok nyelvén legalábbis. A karrier diplomaták jellemzően pár évet töltenek egy országban, és tovább állnak. Ha tud máltaiul az előny, ennél nem több. Aki beszéli a célország nyelvét, azok a helyi követségi/konzulátus dolgozók.Poresz írta: ↑2024.06.24. 14:05 FélOFF: csinált már ilyen esetben valaki olyat, hogy nagykövetségtől tájékoztatást kért?
A többiben ld Gvass1 vezetőségi összefoglalóját: LOL
Amibe életszerű lehet segítséget kérni:
- ha nagyon sok embert érint egy kérdés/sokan kérdezik, mert akkor valóban utánajárnak. Kizártnak tartom , hogy ez a kérdés széles néprétegeket érdekelne
- ha bajban vagy. Pl meggyanusítanak valami komoly bcs-vel. tényleg szoktak foglalkozni letartóztatott állampolgárokkal. “Odaszólni” persze ők sem tudnak, de jogi tanácsot adni, és morális támogatást nyújtani igen
- konzuli , és kereskedelmi kérdésekben kompetensek - kivándorlás, bevándorlás, munkavállalási engedélyek, tanulmányi kérdések, cégalapítás stb - ez a fő feladataik egyike
De gázpisztoly / dezodor? Ugyan már…
Szia,Poresz írta: ↑2024.06.24. 14:05 FélOFF: csinált már ilyen esetben valaki olyat, hogy nagykövetségtől tájékoztatást kért?
Igen. Pontosabban nem nagykovetsegtol (azok szerintem nem nagyon allnak szoba sima allampolgarral), hanem konzulatussal.
Azota elevult, amit javasoltak (alairva, lepecsetelve).
Bel
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
!!! AZ UTOLSÓ _MÉG_ MEGFIZETHETŐ ÁRAZÁSÚ NÉMET GÁZREVOLVER !!!
(Érkezett a SUGÁR és ASIA Önvédelmi boltba, a héten befut a többibe is!)
https://www.onvedelmibolt.hu/termek/rec ... ef-fekete/
Record Chief 2Inch, kompakt 6-lövetű GÁZREVOLVER (9 mm R Knall), Acélbetétes kakas, acél: tűzfal, dobforgató koszorú, csőbetét.
fekete: 44.900- Ft
+7500 Ft MKH
Kisebb és könnyebb, mint a K-frame 6-lövetűek, kisebb kezűeknek is kényelmes a kombatmakrolata, és a DA sütése is lágyabb a török modellekénél, gyengébb kezűeknek (nőknek is alkalmas!)
(Érkezett a SUGÁR és ASIA Önvédelmi boltba, a héten befut a többibe is!)
https://www.onvedelmibolt.hu/termek/rec ... ef-fekete/
Record Chief 2Inch, kompakt 6-lövetű GÁZREVOLVER (9 mm R Knall), Acélbetétes kakas, acél: tűzfal, dobforgató koszorú, csőbetét.
fekete: 44.900- Ft
+7500 Ft MKH
Kisebb és könnyebb, mint a K-frame 6-lövetűek, kisebb kezűeknek is kényelmes a kombatmakrolata, és a DA sütése is lágyabb a török modellekénél, gyengébb kezűeknek (nőknek is alkalmas!)
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
+1gvass1 írta: ↑2024.06.24. 13:39
A feladott poggyászban pepperspray-vel ellenben könnyedén tudsz, és pont zéró az esélye, hogy mezei (nem balhés) turistaként ezzel megbukjál - hacsak nem akarsz mondjuk fémkereső kapus múzeumba belépni vele, de ennyi eszed legyen már.
Vagy ott Guardian Angel, ami úgyis vízipisztolynak néz ki:-))
FélOFF
Máltán amúgy a felnőtt lakosság több, mint 10%-a engedéllyel tart lőfegyvert.
ON
Repcsivel csak a pepper spray a jó opció, pipere cuccok között feladós poggyászban. Soha nem problémáznak miatta. Rengetegszer vittem így dezodort külföldre.
... És ebből legalább kétszer hazautazás előtt elfelejtettem vissza pakolni, és a security-nál ment a szemetesbe.
+1TotoHU írta:2024.06.25. 07:10 +1
Repcsivel csak a pepper spray a jó opció, pipere cuccok között feladós poggyászban. Soha nem problémáznak miatta. Rengetegszer vittem így dezodort külföldre.
... És ebből legalább kétszer hazautazás előtt elfelejtettem vissza pakolni, és a security-nál ment a szemetesbe.
Dettó, tanusítom h működik, tengerentúlra is utaztam így. Nem prepper, CS, de a lényeg ugyanaz.
Ha esetleg a sok pakolás közben lekopna a felirat, lehet pótolni Axe, Nivea for Men stb címkével
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Egy kis amerikai humán teszt videó dzsúlbuzulásilag (hogy mennyi az elég), Grimburg Gavle marker, 8 grammos fémporos tömör műanyag .68-as lövedékkel, E0: 36 joule, lőtáv kb. 8 méter.
https://youtu.be/URsAO1QUtn0?si=ldOHZBiDDduZk4v7&t=646
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/grimbur ... -pisztoly/
Ebből a videóból megtudtuk, hogy egygvass1 írta: ↑2024.06.25. 17:02 Egy kis amerikai humán teszt videó dzsúlbuzulásilag (hogy mennyi az elég), Grimburg Gavle marker, 8 grammos fémporos tömör műanyag .68-as lövedékkel, E0: 36 joule, lőtáv kb. 8 méter.
- kemény,
- 8 grammos,
- .68-as lövedék
- 36 J-lal,
-egy réteg ruhán keresztül,
az úgy tűnik hogy már eléggé fájdalmas. Bármelyik tényező megváltoztatásával az eredmény már kétséges.
Nagyon soktényezős dolog a traumatikus lövedék élő szervezetre kifejtett hatása, és nincs rá megbízható mérési módszer, a humán teszten kívül - arra meg kevés a vállalkozó, meg etikailag is aggályos. Be- és áthatolási teszteket tudunk végezni, telefonkönyv, bútörlap, kutyakaja konzerv, bőrös oldalas, zselatin, stb... de egy traumatikus fegyvernél pont nem a behatolás a cél, és az élettelen céltárgyak pont a fájdalmat (traumát) nem mérik.
Régebben, amikor kétkedő ismerősöknek mutattam be hogy az a kézbe fogva könnyű gumigolyó milyen durva, akkor csináltam olyan bemutatókat, hogy a telefonkönyvbe a tizesgumi bement 300 oldalt, adtam az ismerősnek egy csillagcsavarhúzót, hogy döfje bele ugyanabba a telefonkönyvbe (alig megy bele). Meg a 19-es gumival átlőtt bútorlapot üsse át kalapáccsal (nem megy). Mondjuk ezek után meg arról nem tudtam meggyőzni őket, hogy ez tuti nem halálos...
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Thomaster írta: ↑2024.06.25. 17:37 Ebből a videóból megtudtuk, hogy egy
- kemény,
- 8 grammos,
- .68-as lövedék
- 36 J-lal,
-egy réteg ruhán keresztül,
az úgy tűnik hogy már eléggé fájdalmas. Bármelyik tényező megváltoztatásával az eredmény már kétséges.
Nagyon soktényezős dolog a traumatikus lövedék élő szervezetre kifejtett hatása, és nincs rá megbízható mérési módszer, a humán teszten kívül - arra meg kevés a vállalkozó, meg etikailag is aggályos. Be- és áthatolási teszteket tudunk végezni, telefonkönyv, bútörlap, kutyakaja konzerv, bőrös oldalas, zselatin, stb... de egy traumatikus fegyvernél pont nem a behatolás a cél, és az élettelen céltárgyak pont a fájdalmat (traumát) nem mérik.
Régebben, amikor kétkedő ismerősöknek mutattam be hogy az a kézbe fogva könnyű gumigolyó milyen durva, akkor csináltam olyan bemutatókat, hogy a telefonkönyvbe a tizesgumi bement 300 oldalt, adtam az ismerősnek egy csillagcsavarhúzót, hogy döfje bele ugyanabba a telefonkönyvbe (alig megy bele). Meg a 19-es gumival átlőtt bútorlapot üsse át kalapáccsal (nem megy). Mondjuk ezek után meg arról nem tudtam meggyőzni őket, hogy ez tuti nem halálos...
Így van - EZÉRT IS JAVASOLJUK INKÁBB A BIOKÉMIAI ELVEN (is) MŰKÖDŐ ESZKÖZÖKET! Szeme, szája, tüdeje mindenkinek van és kb. ugyanannyira érzékeny, míg a fizikai felépíts, ruházat, fájdalomtűrés eléggé eltérő. De túl könnyű az overkill irányba tolni.
A videóban is elhangzik, hogy maga a gyártó is le akarta beszélni jutyúbert, hogy mellkasra lövessen, mégis megcsinálta.
A fő gond egyébként szerintem főként az, hogy élesben kitáraznának rá a picsába, de legalább dupláznának, mégis mindig csak 1-1 lövést vizsgálnak traumatikussal. Pedig a dupla nagyon más.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
ÚJ, TŰZKÉSZEN VISELHETŐ gázpisztolytípus a magyar piacon: Ekol NIG211
Infók:
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/uj-tuzk ... ol-nig211/
Vásárlás:
https://www.onvedelmibolt.hu/termek/ekol-nig211/
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Érkezett ÚJRA az összes Önvédelmi Boltba:
Mert a "Westentaschengaspistole" milyen szép és dallamos német kifejezés!:-)))
*** A LEGKISEBB és LEGKÖNNYEBB német 9 mm PAK gázpisztoly! ***
Record 15-9, 9 mm PAK, 5+1, 116 mm teljes hossz, üres tömeg: 380 gramm: 34.900-+7500 Ft MKH
VIDEÓ TERMÉKÜNKRŐL: http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok ... zpisztoly/
Mert a "Westentaschengaspistole" milyen szép és dallamos német kifejezés!:-)))
*** A LEGKISEBB és LEGKÖNNYEBB német 9 mm PAK gázpisztoly! ***
Record 15-9, 9 mm PAK, 5+1, 116 mm teljes hossz, üres tömeg: 380 gramm: 34.900-+7500 Ft MKH
VIDEÓ TERMÉKÜNKRŐL: http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok ... zpisztoly/
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Igen, a duplapróbajeles hókamóka.
Szemle/vizsga díja+Gáz- és riasztófegyverek minősítése a tűzfegyverré alakíthatóság szempontjából és annak gravírozása díja.
(És mivel 620 forintos gázolajjal megy oda az ember, így is nettó veszteséges.)
Bővebben:
http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/miert- ... -2023-ban/
És tessékmondani, azt a tűzfegyverréalakíthatatlansági vizsgálatot minden egyes fegyveren elvégzik? Nem? Akkor milyen alapon számlázzák le minden egyes fegyverre? Jaa mert monopolhelyzetben levő cég, és az van amit mondanak, azért mert csak?gvass1 írta: ↑2024.06.28. 08:00 Igen, a duplapróbajeles hókamóka.
Szemle/vizsga díja+Gáz- és riasztófegyverek minősítése a tűzfegyverré alakíthatóság szempontjából és annak gravírozása díja.
(És mivel 620 forintos gázolajjal megy oda az ember, így is nettó veszteséges.)
Bővebben:
http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/miert- ... -2023-ban/
Szarjanak sünt. De min. 57HRC keménységű tüskékkel.
A korrektség kedvéért: megtudtam hogy IGEN, minden egyes új gáz-riasztó fegyveren vizsgálják ha nem is azt hogy az akasztót csak a fegyver tönkretétele árán távolítható el, de azt igen, hogy az akasztó van-e 57HRC keménységű. Hogy ezt a fegyver csövében, roncsolásmentesen vizsgálni tudják, beszereztek egy nem olcsó műszert, ez indokolja a plusz vizsgálati díjat.Thomaster írta: ↑2024.06.28. 09:15 pklv_gr_vizsgadij.JPG
És tessékmondani, azt a tűzfegyverréalakíthatatlansági vizsgálatot minden egyes fegyveren elvégzik? Nem? Akkor milyen alapon számlázzák le minden egyes fegyverre? Jaa mert monopolhelyzetben levő cég, és az van amit mondanak, azért mert csak?
Szarjanak sünt. De min. 57HRC keménységű tüskékkel.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
ÚJ VIDEÓ! Az Ekol új gázpisztolya: NIG211 (9 mm PAK, 16+1)
http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok ... zpisztoly/
és
http://www.fegyvervideo.hu/ekol-nig211- ... zpisztoly/
http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok ... zpisztoly/
és
http://www.fegyvervideo.hu/ekol-nig211- ... zpisztoly/