Szia,gvass1 írta: ↑2024.08.03. 09:57 Bronzérmes a sportlövő Major Veronika!
https://24.hu/sport/2024/08/03/parizs-o ... bronzerem/
Nagy gratula neki!
Bel
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan
Szia,gvass1 írta: ↑2024.08.03. 09:57 Bronzérmes a sportlövő Major Veronika!
Menő! Megagratula!gvass1 írta: ↑2024.08.03. 09:57 Bronzérmes a sportlövő Major Veronika!
Bár érdekesek az ilyen tesztek, de a szívem szakad meg mikor röhögve ejtenek betonra olyan szuper (és kva drága…) vasakat, amiből a legalja sem valószínű hogy a szekrényembe kerülhet…Fortitu írta: ↑2024.08.04. 20:03 Pisztolyok drop tesztje:
https://www.youtube.com/watch?v=RMTe87kATmU
Én lőttem.
Tényleg durva látni, hogy kb. 10 millió HUF értékű pisztolyt vagdosnak földhöz és kettőt el is törnek.Fortitu írta: ↑2024.08.04. 20:03 Pisztolyok drop tesztje:
https://www.youtube.com/watch?v=RMTe87kATmU
Mit érzel, amikor autókkal csinálják ugyanezt?
Csak a Nokianal TE gyártottad a terméket, amit TE teszteltél, töréssel. Hogy ami piacra kerül, az jó legyen.Petya357 írta: ↑2024.08.05. 10:37 Mit érzel, amikor autókkal csinálják ugyanezt?
Sajnos kell. Tök jók a szimuláció, meg okosszoftverek - de a fegyver mindig jobban tudja a fizikát…
Amikor Nokia akkumulátort gyártottam, megboldogult minőségbiztosítási mérnök koromban, naponta (!) több tucatnyi (!) tökéletesen jó mobiltelefon akksit tettünk tönkre drop teszttel.Darabja 8e Ft volt. 20 éve 8e Ft komoly pénz volt.
Tök igazad van. Ezt a gyártónak kell elvégezni .gvass1 írta: ↑2024.08.05. 10:41 Csak a Nokianal TE gyártottad a terméket, amit TE teszteltél, töréssel. Hogy ami piacra kerül, az jó legyen.
Itt meg a gyártó munkáját végzi a végfelhasználó, mert a termék alapos tesztelése gyártásba engedés előtt elmaradt. És ráadásul pont biztonsági szempontból, nem például tartósság terén.
(Természetesen ez is nagyon hasznos, bár a statisztikai minta nagyon kicsi.)
https://youtu.be/pwYL1ZfUwzI?si=ylOSzj2caiXf95igpogessor írta: ↑2024.08.05. 11:33 Egy AR-15 feltételezhetően meghibásodott kissé...
https://www.youtube.com/shorts/JSe2QdT_ ... ture=share
Mondjuk ha kiveszi a tárat, akkor máris megáll a folyamat 1 lövés után.Fortitu írta: ↑2024.08.05. 11:37 https://youtu.be/pwYL1ZfUwzI?si=ylOSzj2caiXf95ig
Cookoff, atom meleg volt a fegyver.
Még a lőtéren is a kezemre csap az Öreg, ha csak annyira lerakom a csőre töltött 22-est, hogy megigazítsam a szemüvegem...
Érzésben mindenképpen más, ha a tesztet profi mérnökök, erre tervezett körülmények között (pl. Euro NCAP) végzik el, mintha “amcsi gazdag hülyegyerekek” csinálják vigyorogva szórakozva. Láttam már tőlük érdekes és komoly videót is, azért írtam idézőjelben.Petya357 írta: ↑2024.08.05. 10:37 Mit érzel, amikor autókkal csinálják ugyanezt?
Sajnos kell. Tök jók a szimuláció, meg okosszoftverek - de a fegyver mindig jobban tudja a fizikát…
Amikor Nokia akkumulátort gyártottam, megboldogult minőségbiztosítási mérnök koromban, naponta (!) több tucatnyi (!) tökéletesen jó mobiltelefon akksit tettünk tönkre drop teszttel.Darabja 8e Ft volt. 20 éve 8e Ft komoly pénz volt.
Sok feliratkozoja van + szponzorok, neki ez apropenz ha egyaltalan fizet erteRoberto68 írta: ↑2024.08.05. 17:49 Érzésben mindenképpen más, ha a tesztet profi mérnökök, erre tervezett körülmények között (pl. Euro NCAP) végzik el, mintha “amcsi gazdag hülyegyerekek” csinálják vigyorogva szórakozva. Láttam már tőlük érdekes és komoly videót is, azért írtam idézőjelben.
Tényleg érdekes és hasznos így, felhasználói oldalról is tesztelve, de akkor is kiverte a biztosítékot hogy ilyen hanyagul dobálnak sok százezres fegyvereket, amikre én csak sóvárogva nézhetek maximum… De ez az én egyéni szociális problémám, valszeg ha bármikor meg tudnám venni bármelyiket (mind anyagilag, mind jogi környezetet tekintve), közel sem zavarna ennyire.
Igen.
Nem emlékszem hogy bármikor is gondunk lett volna a gázátömlő furat eltömődésével, akármilyen lövedéktípust használtunk is.
Hm, fél éve Sz Petit megkérdeztem és ő is azt mondta hogy ez valódi veszély.
Fene tudja. Ennyi év távlatából arra már nem emlékszem, hogy milyen arányban használtunk FMJ-t (lehet hogy sokkal kevesebbet, mint ahogy nekem rémlik), az viszont elég tisztán megvan, hogy akárhányszor én rájuk néztem, a gázátömlők mindig tiszták voltak, sőt, a tapasztalt hibák jelentős része inkább arra engedett következtetni, hogy "overgassed" a cucc.
Azt biztosan mondta Peti, hogy a rézzel futtatott, galvanizált (LOS?) az sem elég, hiába ott fedett az ólom minden irányból - Mert túl vékony. Rendes köpeny kellG.D írta: ↑2024.08.08. 21:24 Fene tudja. Ennyi év távlatából arra már nem emlékszem, hogy milyen arányban használtunk FMJ-t (lehet hogy sokkal kevesebbet, mint ahogy nekem rémlik), az viszont elég tisztán megvan, hogy akárhányszor én rájuk néztem, a gázátömlők mindig tiszták voltak, sőt, a tapasztalt hibák jelentős része inkább arra engedett következtetni, hogy "overgassed" a cucc.
Manapság elég nagy ínség van "kész" 357 lőszerből, nemigen kapni semmit, szinte mindenhol várólistás, nincs készleten stb. (Vagy heroinárban van, pont emiatt...)smith15 írta: ↑2024.08.09. 08:10 Ha már lőszer típusok,meg főleg energiák. Picit más téma, de mégse.
Két napja beszélgettünk egy felvidéki ismerőssel, aki szlovákban él és hord fegyvert. Járnak sokat túrázni és venne egy revolvert a medvespray mellé, biztos ami biztos alapon. S&W-ban gondolkodik, de 3"-nál nagyobbat nem szeretne a tömeg és a méret miatt. Azon ment a beszélgetés lényege, hogy vajon 3"-ból elég lehet egy medve ellen egy jól megválasztott .357, vagy mindenképp kéne a .44? YouTube-os tesztek alapján nem jutottunk dűlőre, viszont én azt vallottam, hogy elég lehet (ha csökkenteni akarjuk a méretet és a tömeget, illetve a hátrarúgást).
Nektek mi a véleményetek? Ha elég, akkor pl. milyen lőszerek, amik jók lehetnek (ami mondjuk be is szerezhető ebben a térségben)?
A legelső kérdésem az lenne, hogy 44 Magnummal képes-e eltalálni gyorsan, ismételve a célt. Mert nagyon nem egyszerű uralni. Személy szerint a 357esnél maradnék, mert azzal találok is. Én a 4" felé kacsintgatnék, de érthető ha az már túl nagy hordáshoz.smith15 írta: ↑2024.08.09. 08:10 Ha már lőszer típusok,meg főleg energiák. Picit más téma, de mégse.
Két napja beszélgettünk egy felvidéki ismerőssel, aki szlovákban él és hord fegyvert. Járnak sokat túrázni és venne egy revolvert a medvespray mellé, biztos ami biztos alapon. S&W-ban gondolkodik, de 3"-nál nagyobbat nem szeretne a tömeg és a méret miatt. Azon ment a beszélgetés lényege, hogy vajon 3"-ból elég lehet egy medve ellen egy jól megválasztott .357, vagy mindenképp kéne a .44? YouTube-os tesztek alapján nem jutottunk dűlőre, viszont én azt vallottam, hogy elég lehet (ha csökkenteni akarjuk a méretet és a tömeget, illetve a hátrarúgást).
Nektek mi a véleményetek? Ha elég, akkor pl. milyen lőszerek, amik jók lehetnek (ami mondjuk be is szerezhető ebben a térségben)?
A legfontosabb kérdést már feltette Fortitu: mennyire gyakorlott lövő? Mert az általam ismert átlag lövő még fullos .357 Magnummal sem tud elég jól lőni 3” fegyverből nagy a visszarúgás, torkokattűz. Revolverrel úgy általában véve sem lő jól a legtöbb ember - ezt kifejezetten külön gyakorolni kell.smith15 írta: ↑2024.08.09. 08:10 Ha már lőszer típusok,meg főleg energiák. Picit más téma, de mégse.
Mármint expanzívat, vagy pont olyat, ami nem nyílik ki becsapódáskor?Fortitu írta: ↑2024.08.09. 08:24 A legelső kérdésem az lenne, hogy 44 Magnummal képes-e eltalálni gyorsan, ismételve a célt. Mert nagyon nem egyszerű uralni. Személy szerint a 357esnél maradnék, mert azzal találok is. Én a 4" felé kacsintgatnék, de érthető ha az már túl nagy hordáshoz.
Keresgélem, de nem találom, úgy emlékszem valaki pont nemrég linkelt egy elemzést kaliberek vs medve témában megtörtént esetek alapján. Úgy emlékszem nem a kaliberen múlott általában.
Lőszerben valami nagy behatolásút választanék, akár tiszta réz.
Fotelből logikázok, érdemes szakirodalmat olvasgatni olyanoktól akik értenek is hozzá, valós esetek alapján.
Gyors guglizással ezt találtam:
https://sportingclassicsdaily.com/defen ... y-caliber/
Két cikk a témában mindegyiket olvassa el, mert részletesen kivesézik a kérdést.smith15 írta: ↑2024.08.09. 08:10 Ha már lőszer típusok,meg főleg energiák. Picit más téma, de mégse.
Jogos felvetések bizony!Fortitu írta: ↑2024.08.09. 08:24 A legelső kérdésem az lenne, hogy 44 Magnummal képes-e eltalálni gyorsan, ismételve a célt. Mert nagyon nem egyszerű uralni. Személy szerint a 357esnél maradnék, mert azzal találok is. Én a 4" felé kacsintgatnék, de érthető ha az már túl nagy hordáshoz.
Keresgélem, de nem találom, úgy emlékszem valaki pont nemrég linkelt egy elemzést kaliberek vs medve témában megtörtént esetek alapján. Úgy emlékszem nem a kaliberen múlott általában.
Fotelből logikázok, érdemes szakirodalmat olvasgatni olyanoktól akik értenek is hozzá, valós esetek alapján.
Pontosan.Petya357 írta: ↑2024.08.09. 09:04 A legfontosabb kérdést már feltette Fortitu: mennyire gyakorlott lövő? Mert az általam ismert átlag lövő még fullos .357 Magnummal sem tud elég jól lőni 3” fegyverből nagy a visszarúgás, torkokattűz. Revolverrel úgy általában véve sem lő jól a legtöbb ember - ezt kifejezetten külön gyakorolni kell.
Lövedék - nehéz! és nem expanzív! FMJ, vagy tömör. A pisztolylőszerek nevetségesen gyengék a puskákhoz képest. Még a 44 Magnum is.. az ember gyenge, és törékeny. A medve nagy, és erős. A pontos találat sokkal sokkal fontosabb, mint mint egy puskánál, és a átütés sokkal fontosabb, mint az expanzió.
A fentiek fényében IMHO a leherősebb fegyvert hordja, és lőszert amivel biztosan el tud találni egy kutya konzervet 5 méterről, egymás után többszőr. Sokkal jobb egy Glock 19 9mm Luger FMJvel, amivel beviszi az agy találatot, mint egy .44 Magnum amivel melléllő.
Ha magasan képzett, gyakorlott lövő, és valóban tud forgóval is pontosan lőni - csak akkor - nem nevetni! - .454 Casull vagy .44 Magnum Redhawk Alaskan. Csak 2,5 coll, és .454 helyett lehet .45 Long Coltot, .44 Mag helyett .44 Specialt tárazni. Ezeket pontosan erre találtak ki - megveönvédelemre. Ismerek is egy felvidéki úriembert, aki viseli! És tud is vele lőni.
(Petya 357 Kényelmesen helyezkedik a fotelben)
Saját töltés neki nem játszik.
Ezért is írtam a hátragugás csökkentését is a .357-hez, mert nekem se lenne kellemes egy 3" ,de akár 4"-ből is .44-el gyorsan duplázgatni.Fortitu írta: ↑2024.08.09. 08:24 A legelső kérdésem az lenne, hogy 44 Magnummal képes-e eltalálni gyorsan, ismételve a célt. Mert nagyon nem egyszerű uralni. Személy szerint a 357esnél maradnék, mert azzal találok is. Én a 4" felé kacsintgatnék, de érthető ha az már túl nagy hordáshoz.
Most Glock 19 van neki, én is gondoltam arra, hogy lehet még a sok 9x19 is jó lehet, de szerintem nem annyira jó lövő, hogy fejbe tudja lőni, inkább testre sorozna. Oda viszont gondoltam, hogy inkább akkor legyen erősebb.Petya357 írta: ↑2024.08.09. 09:04
A legfontosabb kérdést már feltette Fortitu: mennyire gyakorlott lövő? Mert az általam ismert átlag lövő még fullos .357 Magnummal sem tud elég jól lőni 3” fegyverből nagy a visszarúgás, torkokattűz. Revolverrel úgy általában véve sem lő jól a legtöbb ember - ezt kifejezetten külön gyakorolni kell.
Lövedék - nehéz! és nem expanzív! FMJ, vagy tömör. A pisztolylőszerek nevetségesen gyengék a puskákhoz képest. Még a 44 Magnum is.. az ember gyenge, és törékeny. A medve nagy, és erős. A pontos találat sokkal sokkal fontosabb, mint mint egy puskánál, és a átütés sokkal fontosabb, mint az expanzió.
A fentiek fényében IMHO a leherősebb fegyvert hordja, és lőszert amivel biztosan el tud találni egy kutya konzervet 5 méterről, egymás után többszőr. Sokkal jobb egy Glock 19 9mm Luger FMJvel, amivel beviszi az agy találatot, mint egy .44 Magnum amivel melléllő.
Ha magasan képzett, gyakorlott lövő, és valóban tud forgóval is pontosan lőni - csak akkor - nem nevetni! - .454 Casull vagy .44 Magnum Redhawk Alaskan. Csak 2,5 coll, és .454 helyett lehet .45 Long Coltot, .44 Mag helyett .44 Specialt tárazni. Ezeket pontosan erre találtak ki - megveönvédelemre. Ismerek is egy felvidéki úriembert, aki viseli! És tud is vele lőni.
(Petya 357 Kényelmesen helyezkedik a fotelben)
Beszéltünk 10mm-ről is, sok alaszkai videó kapcsán, de annak a beszerezhetőségei (és ára) kétségesebb, mint a .357, illetve erre a feladatra mindenképp revolvert szeretne, megbízhatósági szempontból.gvass1 írta: ↑2024.08.09. 09:10
Jogos felvetések bizony!
Sztem meg lehet, hogy egy Glock 20 10 mm AUTO a jó válasz állatok elleni önvédelemre. Kb. .357 Magnum teljesítmény, 15 lőszer, uralhatóbb hátrarúgás, könnyebben megtanulható sütés, mint egy .357 Mag "snubbie"-nál, és egy full acél 3" 6-löv. .357 Magnumnál jellemzően könnyebb és kisebb.
Írtam is, hogy spray mellé szeretné.
9 mm fmj főleg a flat nose elég nagy biztonsággal atuti. A cikkek amiket limkeltem eléggé kiemelik riasztó lövések jelentőségét ezért nem javasolják a revolvert illetve tartják fontosnak tartalék tárat. Szerintem európai viszonylatban bőven elég a 9 mm fmj. Nem egy esetben g43 bol is hatékony volt. A g19 tök elég..WildBear23 írta: ↑2024.08.09. 09:12 Pontosan.
Első körben medvespray.
Soha nem lőttem még medvére (naná , mennyire ijed meg a lövés hangjától?
Mert ha nem kifejezetten támad, csak kíváncsian meg akar szaglászni és kóstolni, akkor lehet, hogy egy riasztólövéstől megijed.
A második kérdés nekem az, hogy a 6db .357 helyett mennyiben más, ha beletárazol 17db 9x19 FMJ-t a fejébe?
A koponyacsontot átüti pár méterről a 9x19FMJ? (Vadászok?)
Én is rövidre zárnám, a medvespray (+ esetleg chiliporos petárda) mellé hordjon egy megbízható 9x19 öntöltőt, és tanuljon meg lőni.aksurv írta: ↑2024.08.09. 09:45 9 mm fmj főleg a flat nose elég nagy biztonsággal atuti. A cikkek amiket limkeltem eléggé kiemelik riasztó lövések jelentőségét ezért nem javasolják a revolvert illetve tartják fontosnak tartalék tárat. Szerintem európai viszonylatban bőven elég a 9 mm fmj. Nem egy esetben g43 bol is hatékony volt. A g19 tök elég..
Én inkább emellé azt az afrikai megoldást javasolnám amit az egyik ültetvény őre csinált az elefántok ellen
Böszme erős csilipor csomagot kötött egy izmos petárdára. Nagy durranás nagy csilli felhő. Szerintem a kíváncsi medvét is elriasztana.
+1WildBear23 írta: ↑2024.08.09. 09:52 Én is rövidre zárnám, a medvespray (+ esetleg chiliporos petárda) mellé hordjon egy megbízható 9x19 öntöltőt, és tanuljon meg lőni.
Esetleg magára akaszthat egy medveriasztó csengettyűt is.
én sztem egy Glock 20-ast vennék erre a célrasmith15 írta: ↑2024.08.09. 08:10 Ha már lőszer típusok,meg főleg energiák. Picit más téma, de mégse.
Pontosan.WildBear23 írta: ↑2024.08.09. 09:52 Én is rövidre zárnám, a medvespray (+ esetleg chiliporos petárda) mellé hordjon egy megbízható 9x19 öntöltőt, és tanuljon meg lőni.
nem saját tapasztalat, sporttárs mondta:smith15 írta: ↑2024.08.09. 08:10 Ha már lőszer típusok,meg főleg energiák. Picit más téma, de mégse.
Mire lehet itthon beíratni?gvass1 írta: ↑2024.08.10. 08:42 Zéró affinitásom van a precíziós puskalövészethez, zéró affinitásom van a könyvelői munkához. De a film tetszett, ez a cucc pedig megdobbantja a szívet:-))
A könyvelő új aktatáskája (Gunwerks the Accountant)
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/a-konyv ... ccountant/
http://www.kaliberinfo.hu/wp-content/up ... untant.jpg
sportra. 5 mm csőhossz+ és vadászatra is.
Szia, ez nagyon részletes, minden is le van írva, szájbarágósan: működés, rendeltetes, tényleg mindenPoresz írta: ↑2024.08.10. 20:12 A cirill betűkkel vagy a szláv nyelvekkel barátságban álló fórumtársak segítségét kérem: szeretném megszerezni az SzPS-44/SzPS-2 kezelési és javítási utasításait, hogy belenézhessek. - Néhány oldal már megvan.
De azt sem bánom, ha a magyar utasítások kerülnek elő: találtam ráutaló információkat, hogy rendszeresítve volt a Magyar Néphadseregben is.
Kiesett egy laza csap. Majd benzinben fürdetés közben néhány alkatrész. - Összegépészkedem, de a boldog jövőre előkészülnék egy mankóval.
Köszönöm, jónak tűnik.Petya357 írta: ↑2024.08.10. 21:14 Szia, ez nagyon részletes, minden is le van írva, szájbarágósan: működés, rendeltetes, tényleg minden
http://nastavleniya.ru/SPSh/spsh.html
Ilyen egyszerűen nem várhatok el - fordítottam már elég sokat: agyzsibbasztó meló -, és nem is várom el. Majd Google Translate és DeepL megoldja.
Szerintem az a gond, hogy eleve nem könnyű a tárból hátrafelé kihúzni a lőszert (sokkal könnyebben elakad, mint ha a hegyes végével előre kitolod; valamint lőszert húzni nehezebb, mint tolni), aztán egy másik pályára állítva betolod a csőbe.. Sokkal bonyolútabb, és bizonytalabb dolog szvsz, mint a mostani gyakorlat.pogessor írta: ↑2024.08.12. 18:34 Üdv
Meglehet hülyeséget kérdezek, de hátha értelmes választ kapok.
Szóval, a bullpup elrendezésű karabélyok elleni néhány fő érv közül az egyik érdemi, hogy a tárcsere furán kínos pozícióban zajlik; valahogy az egész nem esik kézre. Túl hátul van a tár - ami nem csak a tárcserét teszi körülményesebbé, de a fegyver egyensúlya is netán véleményes így.
Erre a felvetésem-kérdésem: Miért nem csinálnak-csináltak olyan bullpup karabélyt, aminek a tárkialakítása is "bullpup"; vagyis olyasmi, mint pl. a BondArms furaszerzet Bullpup9 pisztoly tárja. Vagyis a lőfegyver "kihúzza" a lőszert hátrafelé a tárból, ahelyett, hogy előre kitolná szokott módon. Ezzel a tár előrébb kerülhetne a bullpup karabélyon (közelebb az elsütőbillentyűhöz), ami néhány problémát mitigálna. (Vagy ha csináltak ilyet, hát melyik karabély ilyen?)
(És nem tudom, hogy mennyire üzembizonytalan ez a "bullpup" tár koncepció; de hát láttuk, meg lehet csinálni, valahogy...)
Én ugyan nem vagyok fegyvertervező mérnök, de egy karabély lőszert először hátra húzni majd előre tolni.. borzasztó bonyolult és drága lenne gyártani, valamint borítékolható, hogy nem lenne üzembiztos.pogessor írta: ↑2024.08.12. 18:34 Üdv
Szóval, a bullpup elrendezésű karabélyok elleni néhány fő érv közül az egyik érdemi, hogy a tárcsere furán kínos pozícióban zajlik; valahogy az egész nem esik kézre. Túl hátul van a tár - ami nem csak a tárcserét teszi körülményesebbé, de a fegyver egyensúlya is netán véleményes így.
Erre a felvetésem-kérdésem: Miért nem csinálnak-csináltak olyan bullpup karabélyt, aminek a tárkialakítása is "bullpup"; vagyis olyasmi, mint pl. a BondArms furaszerzet Bullpup9 pisztoly tárja. Vagyis a lőfegyver "kihúzza" a lőszert hátrafelé a tárból, ahelyett, hogy előre kitolná szokott módon. Ezzel a tár előrébb kerülhetne a bullpup karabélyon (közelebb az elsütőbillentyűhöz), ami néhány problémát mitigálna. (Vagy ha csináltak ilyet, hát melyik karabély ilyen?)
(És nem tudom, hogy mennyire üzembizonytalan ez a "bullpup" tár koncepció; de hát láttuk, meg lehet csinálni, valahogy...)
Nagyon kis távolságot nyernél vele, és az adogatás sokkal körülményesebb, megbízhatatlanabb lenne, kétsoros tárból nem is igazán megoldható.pogessor írta: ↑2024.08.12. 18:34 Üdv
Ez szvsz elég rossz példa, mert egyrészt ahogy említetted, hevederes adogatású, nem táras, másrészt peremes lőszert tüzel és ráadásul roppantul megbízható is
Tja, nem fogalmaztam alaposan. Egy példa a hátrafelé húzom adogatásra.
1. Az utóbbi egy-két évtizedben a bullpup-koncepció bukásra áll. Optimistábban: megmarad alternatívának, de a hagyományos kialakítású fegyvereket nem tudja kiszorítani. → Ezért nem ölnek sok időt, pénzt, energiát a fejlesztésébe.pogessor írta: ↑2024.08.12. 18:34 Üdv
pogessor írta: ↑2024.08.12. 18:34 Üdv
a P90 tárkialakításának elve miért nem jó?pogessor írta: ↑2024.08.12. 18:34 Üdv
Az is - szerintem - túl bonyolult. Nem is annyira a tár, hanem az adogatás. Nem nyerünk annyit a vámon, mint vesztünk a révén. Továbbá ott kis cuki 5,7x28 lőszert kell keresztbeforgatni, nem a sokkal nagyobb, és nehezebb 5,56x45-öt. A súlypontja is jobban változik, ahogy fogy a tár. Pisztolylőszerrel akár működhet is.
Úgy tudom a P90 is igényli a kent hüvelyű lőszert, ez is bonyolítaná a dolgokat.Petya357 írta: ↑2024.08.12. 23:47 Az is - szerintem - túl bonyolult. Nem is annyira a tár, hanem az adogatás. Nem nyerünk annyit a vámon, mint vesztünk a révén. Továbbá ott kis cuki 5,7x28 lőszert kell keresztbeforgatni, nem a sokkal nagyobb, és nehezebb 5,56x45-öt. A súlypontja is jobban változik, ahogy fogy a tár. Pisztolylőszerrel akár működhet is.
gvass1 írta: ↑2024.08.14. 07:06 ÚJ CIKK! Milyen a szolgálati KISkaliberben? – CZ P-07 Kadet .22 LR – 1. rész
http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/milyen ... lr-1-resz/
Gondolom 22WMR-t akartál írni. Teljesen más kaliber, nem kompatibilis.AndyA írta: ↑2024.08.15. 10:21 Mondjatok olyan revolvert, ami a 22LR-en kívül tudja a 22 WMA lőszert is, és nem csak elméletben, mutatóba, pár tucat lövés erejéig, hanem tényleg. Ja, és nem kerül egy kar és egy fél vese árába.
Ha közben még csinos is, az nem baj. (Rozsdamentes acél...? Tudom, ez a beesésem... )
Csak dobcserével kompatibilis a .22 LR/.22 WMR egy csomó revolvernél.
Vadászaprón volt egy kb egy hete. Sőt, még fent van.AndyA írta: ↑2024.08.15. 10:21 Mondjatok olyan revolvert, ami a 22LR-en kívül tudja a 22 WMA lőszert is, és nem csak elméletben, mutatóba, pár tucat lövés erejéig, hanem tényleg. Ja, és nem kerül egy kar és egy fél vese árába.
Ha közben még csinos is, az nem baj. (Rozsdamentes acél...? Tudom, ez a beesésem... )
Mod! Ha nem lehet itt, lécci tegyétek a helyére.
22WMR, amivel nem fog tudni 22LR-t lőni - az eredeti kérdése erre irányult, de nem kompatibilis a két kaliber.
“cseredobbal is jó” - kizárólag csakis csere dobbal lesz, lehet jó. Nem értelmezhető az “is”, mert egyszerűen nincs más lehetőség, elvi szinten sem létezik olyan revolver, hogy csere dob nélkül mindkettő kaliber menjen.
Szerintem kb. 10 hozzászólásban próbáltuk neked elmagyarázni, hogy mit nem értesz:
Értsd: nem elég, ha csak 22LR vagy ha csak 22 Winmag a kivitel.
Te olvasol is, vagy csak írsz, baszodmegmármegint?
És te...?
Jogos. Az is-is kitétel elkerülte a figyelmemet.
Egyébként van Weihrauch HW3 és HW5 revolver olcsóért Duo kivitelben, gyárilag cseredobbal.
Láttam ezt is, de őszintén szólva nem tetszik. A Taurus 942 vagy 992 inkább bejön.gvass1 írta: ↑2024.08.16. 13:41 Egyébként van Weihrauch HW3 és HW5 revolver olcsóért Duo kivitelben, gyárilag cseredobbal.
https://www.progun.de/haendlershop~maik ... 2_lfb.html
https://www.progun.de/img/marktplatz/1x ... 95xn0n.jpg
Meg nem is néz ki rosszul.gvass1 írta: ↑2024.08.16. 13:57 Alfa is van így cseredobbal.
https://cdn11.bigcommerce.com/s-1d9nej1 ... 54.jpg?c=1
https://www.alfaproj.cz/alfa/22-wmr-alfa/
https://www.alfaproj.cz/wp-content/uplo ... _331_R.png
https://www.alfaproj.cz/wp-content/uplo ... barrel.png
és ez olcsó is.
... és ha letörik a billentyű, egy fogpiszkálóval pótolható? Hogy néz ez így ki...?gvass1 írta: ↑2024.08.17. 07:58 Full rozsdamantes XFive "teszkógazdaságos kivitel" - SIG Sauer full stainless steel P320 XFive SXG sportpisztoly:
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/sig-sau ... tpisztoly/
Az előző három is az.gvass1 írta: ↑2024.08.18. 07:37 Pont 30 évvel ezelőtt: EGY ELPUSKÁZOTT LEHETŐSÉG!
Igaz, ez csak a plakát, magában a filmben Hi-Powert használt a főhős, de OLYAN FÉG IS VOLT! A P9M, ugye...
http://www.kaliberinfo.hu/nap-kepe/30-e ... lehetoseg/
[img]http://www.kaliberinfo.hu/wp-content/up ... 24x710.jpg
A 4. részt ne nézd meg, nagyon gagyi lett:-((
Ebben a kaliberben milyen piacra szánják?Korgull írta: ↑2024.08.18. 20:37 Kis érdekes, mert senkit nem érint
Pár éve engedélyezett lett Indiában a magáncégek számára a tűzfegyver gyártás, az első modern pisztolynak érkezik hamarosan az utódja. A korábbi rövid csőhátrasiklásos rendszert szabad tömegzárasra cserélték, .32 ACP-ben lesz elérhető
FB_IMG_1724005572600.jpg
WildBear23 írta: ↑2024.08.18. 21:10 Ebben a kaliberben milyen piacra szánják?
Tactical Combat Signs, Tactical Serrations, nagyon taktikál, de egy manapság ennyire gyengének számító kaliberben..?
Leglább egy 9x17 Browning Short lehetett volna.