Aréna, avagy vitatopik

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan

aksurv
Veterán
Veterán

Re: Jog & Fegyver, fegyverliberalizáció

Hozzászólás Szerző: aksurv »

gvass1 írta: 2024.09.12. 11:53 A többi szokásos hőbörgésre és világmagyarázatra nem reagálnék, de SZTEM alapvetően az emberek között, esetleg sűrűn lakott közegben lőfegyvert* viselni az alapvetően igényel egy többlet képességet, gyakorlottságot, képzettséget (akár jogi, akár fegyverkezelési szempontból).

Ezt pedig sztem igenis célszerű előírni, megkövetelni és vizsgálni (Nyilván egy észszerű szinten, nem SWAT Team vagy IPSC-világbajnok szintet megkövetelve).

Aki jogellenesen akar valamit csinálni, azt értelemszerűen ezzel NEM fogod tudni befolyásolni (a tartás megtiltásával sem nagyon), DE az alapvetően jogkövető többség esetében IGENIS pozitív hatása van ennek, és józan ésszel belátja, hogy neki és környezetének is jobb ez így, KÉPZETTEN.

(Nem, ilyen szempontból például nem tetszik az USA-ban a Constitutional Carry mozgalom.)

*tehát egy olyan eszközt, melynek lövedéke akár gurulatot kapva is több száz méterig halálos hatású marad.
Mesélj, milyen képzés kell gázpisztolyra és ebből mennyi valósul meg németeknel.
Ehhez képest az USAban 25 államnál jarnak a CC vel.
Nem ezekben az államokban van fegyvergondok többsége.
A fegyver balesetek miatt sincs patakver.
Az amerikai fegyvertartás pedig nem az önvédelemrol hanem sz alkotmányos jogok védelméről szól. Furcsa lenne, ha azok szigorításának akik túl hatalma ellen létrehozták.
Az európai államszemléletet értelmetlen az USAra alkalmazni
.
Te megvédted a német szigorítást a gp engedélyt miatt.
Csak hogy nekik pont úgy, mint Amerikában nem fa egyverekkel és a késekkel van, problémajuk.
@ Mutte behívott par millió olyan habibit aki nem tud késsel villával enni.
Ez odaverte a közbiztonságot és az ellátórendszert, ami a párt preferenciák megváltozásával jart.
Az AfD miatt veszélybe került a regnaló erők hatalma ezért próbálnak olyan intézkedéseket hozni ami szavazatokat hozhat.
Sem határvédelemnek, sem ezeknek a szigorításoknak a világon semmi hatása nem lesz a problémáikra, de remélik elég balekok lesznek a németek és beveszik.
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb...
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

aksurv írta: 2024.09.12. 12:28 Mesélj, milyen képzés kell gázpisztolyra és ebből mennyi valósul meg németeknel.
Ehhez képest az USAban 25 államnál jarnak a CC vel.
Nem ezekben az államokban van fegyvergondok többsége.
A fegyver balesetek miatt sincs patakver.
Az amerikai fegyvertartás pedig nem az önvédelemrol hanem sz alkotmányos jogok védelméről szól. Furcsa lenne, ha azok szigorításának akik túl hatalma ellen létrehozták.
Az európai államszemléletet értelmetlen az USAra alkalmazni
.
Te megvédted a német szigorítást a gp engedélyt miatt.
Csak hogy nekik pont úgy, mint Amerikában nem fa egyverekkel és a késekkel van, problémajuk.
@ Mutte behívott par millió olyan habibit aki nem tud késsel villával enni.
Ez odaverte a közbiztonságot és az ellátórendszert, ami a párt preferenciák megváltozásával jart.
Az AfD miatt veszélybe került a regnaló erők hatalma ezért próbálnak olyan intézkedéseket hozni ami szavazatokat hozhat.
Sem határvédelemnek, sem ezeknek a szigorításoknak a világon semmi hatása nem lesz a problémáikra, de remélik elég balekok lesznek a németek és beveszik.

A hallucinációidba ne vonjál bele!!! NE KÉPZELJ ODA OLYAT, AMIT NEM MONDTAM, MERT ANYÁZÁS LESZ.

Semmit nem védtem meg. ÍGY KEZDTEM: "az egész intézkedéscsomag jórészt pótcselekvés és faszság"

Senki nem beszélt gp-hez képzésről, képzésről ÉLES ÖNVÉDELMI MAROKLŐFEGYVERNÉL beszéltem, napnál világosabban: LÁSD: *tehát egy olyan eszközt, melynek lövedéke akár gurulatot kapva is több száz méterig halálos hatású marad.

A politizálásba, konteókba, zavaros világmagyarázatokba: NEM MEGYEK BELE, ÍRTAM. Ne habosítsd. Kösz.

És szerintem itt, ebben a topikban ezeknek helye sincs. Ez nem külpolitikai szabad nép félóra.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2024.09.12. 12:40
A hallucinációidba ne vonjál bele!!! NE KÉPZELJ ODA OLYAT, AMIT NEM MONDTAM, MERT ANYÁZÁS LESZ.

Semmit nem védtem meg. ÍGY KEZDTEM: "az egész intézkedéscsomag jórészt pótcselekvés és faszság"

Senki nem beszélt gp-hez képzésről, képzésről ÉLES ÖNVÉDELMI MAROKLŐFEGYVERNÉL beszéltem, napnál világosabban: LÁSD: *tehát egy olyan eszközt, melynek lövedéke akár gurulatot kapva is több száz méterig halálos hatású marad.

A politizálásba, konteókba, zavaros világmagyarázatokba: NEM MEGYEK BELE, ÍRTAM. Ne habosítsd. Kösz.

És szerintem itt, ebben a topikban ezeknek helye sincs. Ez nem külpolitikai szabad nép félóra.
Felesleges piros betűvel ordibalni, és még feleslegesebb az amerikai fegyvertartásba egy fegyver magazin szerkesztőjeként szigorítást propagálni.
Ez nem politizálás volt hanem a német állapotok leírása. Erről szól az egész, nem a késekről.

A lőfegyveres képzésről.
A saját véleményem, és ebben sok órai bírói tapasztalat is benne van, az, hogy az a két dolog, hogy valódi képességeket kovetelj meg egy tűzharcban és hogy széleskörű fegyvertartás legyen, egymást kizáró dolgok.
Ugyanis ezt még sok ezer leadott lövés se garantálja.
Gyakorlott versenyzők, a bejárt pályán simán meglövik a mögöttes vétleneket, és ott senki nem akarja belüket kiontani.
A cseheknél is a jogszabályi háttér szigorúbb, a gyakorlati tudás pedig minimálisabb megkövetelése van és attól siman meglőnek vétleneket az utcán.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

aksurv írta: 2024.09.12. 13:16 Felesleges piros betűvel ordibalni, és még feleslegesebb az amerikai fegyvertartásba egy fegyver magazin szerkesztőjeként szigorítást propagálni.
Ez nem politizálás volt hanem a német állapotok leírása. Erről szól az egész, nem a késekről.

A lőfegyveres képzésről.
A saját véleményem, és ebben sok órai bírói tapasztalat is benne van, az, hogy az a két dolog, hogy valódi képességeket kovetelj meg egy tűzharcban és hogy széleskörű fegyvertartás legyen, egymást kizáró dolgok.
Ugyanis ezt még sok ezer leadott lövés se garantálja.
Gyakorlott versenyzők, a bejárt pályán simán meglövik a mögöttes vétleneket, és ott senki nem akarja belüket kiontani.
A cseheknél is a jogszabályi háttér szigorúbb, a gyakorlati tudás pedig minimálisabb megkövetelése van és attól siman meglőnek vétleneket az utcán.

Mondtam, hogy ne csináld, ugye????????????????????????? De nem értesz a szóból!

Ki a lófasz propagált szigorítást az amerikai fegyverjogba? Én csupán egy fejlődési iránnyal kapcsolatban jeleztem a nemtetszésem, NEM AZT ÍRTAM, HOGY CSINÁLJÁK VISSZA, BASZOD!

Tényszerűen meg megint mellélőttél, a cseheknél a GYAKORLATI, LÖVÉSZETI VIZSGA IGENIS KOMOLY, és nincsenek tömeges vétlenlövések, talán ezért is.

ÉS MÉG EGYSZER: NE adj a számba olyanokat, amiket nem mondtam, vagy kifejezetten az ellenkezőjét mondtam!!!
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Józsi bácsi
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Józsi bácsi »

gvass1 írta: 2024.09.12. 13:22 Mondtam, hogy ne csináld, ugye????????????????????????? De nem értesz a szóból!

Ki a lófasz propagált szigorítást az amerikai fegyverjogba? Én csupán egy fejlődési iránnyal kapcsolatban jeleztem a nemtetszésem, NEM AZT ÍRTAM, HOGY CSINÁLJÁK VISSZA, BASZOD!

Tényszerűen meg megint mellélőttél, a cseheknél a GYAKORLATI, LÖVÉSZETI VIZSGA IGENIS KOMOLY, és nincsenek tömeges vétlenlövések, talán ezért is.

ÉS MÉG EGYSZER: NE adj a számba olyanokat, amiket nem mondtam, vagy kifejezetten az ellenkezőjét mondtam!!!
Nyugi, Gábor!
Nem ér annyit az egész,hogy felmenjen a vérnyomásod.
Az egészséged többet ér ,mások butaságánál!
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2024.09.12. 13:22 Mondtam, hogy ne csináld, ugye????????????????????????? De nem értesz a szóból!

Más tartunk komolynak.
Az nem komoly vizsga ami néhány száz lövéses gyakorlattal abszolválható.
Példaként az autóvezetést szoktam hozni, ugyanis mind a leadott lövésszám mind a levezett kilométer egyenes korrelációban van a gyakorlati tudással. És mindkettőben azok a legjobbak akik a nagy szám mellett, még plusz képzésekre is járnak.
Tehát amikor kérdezik tőlem, hogy mennyire tudnak lőni, azt szoktam mondani, annyira amennyire vezetnie tudnának ugyanennyi kilométer levezetése után.
Nos nem hiszem, hogy bárki szeretne beülni olyan kéket nyomó autóba ahol a pilótának pár szaz kilométer vezetési tapasztalata van.
aksurv
Veterán
Veterán

Józsi bácsi írta: 2024.09.12. 13:37 Nyugi, Gábor!
Köszönöm, hogy minősíted érvek nélkül a hozzászólásaimat. Így tovább...
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: AndyA »

Józsi bácsi írta: 2024.09.12. 13:37 Nyugi, Gábor!
Hányszor mondtam már, hogy nem kell etetni a trollt, és akkor simán éhen hal... Csak mindig van valaki, akit bele tud rángatni a parttalan vitába.
Józsi bácsi
Fórumtag
Fórumtag

aksurv írta: 2024.09.12. 13:47 Köszönöm, hogy minősíted érvek nélkül a hozzászólásaimat. Így tovább...
Nagyon szívesen!😏♥️
Józsi bácsi
Fórumtag
Fórumtag

AndyA írta: 2024.09.12. 14:04 Hányszor mondtam már, hogy nem kell etetni a trollt, és akkor simán éhen hal... Csak mindig van valaki, akit bele tud rángatni a parttalan vitába.
GIF-4515a537fb8c8b340afc8f5e05d36776.gif
GIF-4515a537fb8c8b340afc8f5e05d36776.gif (84.79 KiB) Megtekintve 8510 alkalommal
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

aksurv írta: 2024.09.12. 13:45 Más tartunk komolynak.
Az nem komoly vizsga ami néhány száz lövéses gyakorlattal abszolválható.
Példaként az autóvezetést szoktam hozni, ugyanis mind a leadott lövésszám mind a levezett kilométer egyenes korrelációban van a gyakorlati tudással. És mindkettőben azok a legjobbak akik a nagy szám mellett, még plusz képzésekre is járnak.
Tehát amikor kérdezik tőlem, hogy mennyire tudnak lőni, azt szoktam mondani, annyira amennyire vezetnie tudnának ugyanennyi kilométer levezetése után.
Nos nem hiszem, hogy bárki szeretne beülni olyan kéket nyomó autóba ahol a pilótának pár szaz kilométer vezetési tapasztalata van.
Ez pedig egy vélemény.

Te - velem ellentétben, lásd: (Nyilván egy észszerű szinten, nem SWAT Team vagy IPSC-világbajnok szintet megkövetelve) - kifejezetten swat team/ipsc világbajnok szintet követelnél meg.

Bizonyára a jogosítványodat is 10 ezer km levezetése után szerezted meg, hiszen azt látod helyesnek.

Szerencsére a világon sehol nem osztják ezt a véleményed.

Ennyi.
aksurv
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2024.09.12. 14:04 Hányszor mondtam már, hogy nem kell etetni a trollt, és akkor simán éhen hal... Csak mindig van valaki, akit bele tud rángatni a parttalan vitába.
a másik.
De egyébként tiszteled az ellenvéleményt.
Csak egyezzen a tiéddel.
theHassan
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: theHassan »

gvass1 írta: 2024.09.12. 14:55 Ez pedig egy vélemény.

Te - velem ellentétben, lásd: (Nyilván egy észszerű szinten, nem SWAT Team vagy IPSC-világbajnok szintet megkövetelve) - kifejezetten swat team/ipsc világbajnok szintet követelnél meg.

Bizonyára a jogosítványodat is 10 ezer km levezetése után szerezted meg, hiszen azt látod helyesnek.

Ennyi.
Azért jó, hogy leírtad, mert nekem már nem kell.
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2024.09.12. 14:55 Ez pedig egy vélemény.

Ennyi.
Osztják.
Te vagy köztünk aki a fegyveres világról, a fegyverekről a legtöbbet tudod, de a löveszeti képzésről és az ehhez tartozó lövésszámokrol kevésbé vagy tájékozott.
Tavaly vitatkoztunk az amerikai rendőrökről őket példaul túlértékelted lövésszamban.

En tanultam és tanulok lőni, oktatóktól, régen éveken át heti szinten most már sajnos sokkal ritkábban.
Tehát megvannak a saját tapasztalataim ezen a téren és azokké is akiktől tanultam.
Nyilván fel lett nekik téve a kérdés mennyit kell lőni, hogy tudj lőni.
Érdekes módon meglepően konkrét számokat mondtak.
Puska alapképzés 800-1000 lövés.
Pisztoly alap 1500-2000 lövés
Ez az a szint amikor megtanulod a biztonság alapjait, megtanulod kezelni a fegyvert, akadályt elhárítani, fedezéket használni, pozíciót váltani, és javítják a lövőhibáid nagyobb részét. Marad így is évekre vele munka.
Ez nagyjából 100 lövéssel számolva 15-20 alkalom tehat olyan 30 óra lőtéren. Végig csináltam, tehát tudom.
Ha ezt megtanultad, akkor vagy a friss jogsis szintjén, tehát egyedül lehet hagyni a fegyverrel. És ebben nincs taktika stb. Tudod kezelni fegyvert, nagyjából biztonságosan. Pont.
A valódi tanulás erre jön sok ezer lövéssel és akinek erre lehetősége ezután van a harcolni tudás megtanulása is.

Amilyen adatokat találtam a világban .
Alapképzés
US Marines
500 lövés de erről olvastam olyat, hogy 1800 körülire akarják emelni.

FBI alapképzés
tehát talpas csengőnyomkodó ügynök nem pedig HRT.
Ez egyébként legmagasabb lövésszám amit egy adott szervezet minden tagjának teljesíteni kell. Erre jön a rendszeres képzés.
Őket még ezzel átlagos utcai eseményekre készítik fel, tehát hasonlo dolgokra, mint amibe egy átlagember is bele futhat.

"Az FBI gyakornokai a képzésük során átlagosan körülbelül 4,000 lövést adnak le a szolgálati pisztolyukkal (általában Glock 19M), míg további 120–150 lövést hajtanak végre a Remington 870P sörétes puskával és 620 lövést a Colt Pattern karabéllyal. A lőfegyveres kiképzés fontos része az FBI gyakornokok felkészítésének, hogy biztosítsák azok jártasságát és biztonságos kezelését a szolgálati fegyverekkel."
https://www.fbi.gov/video-repository/be ... g.mp4/view

Ezután jönnek a nagyfiúk akik már maguknak keresik a bajt.
Ezt kerestetem, mert nem találtam egyenes forrást.

HRT Tier1 egységek
Az FBI különleges műveleti egységei, mint például a Hostage Rescue Team (HRT), és a Tier 1 katonai alakulatok, mint a Navy SEAL Team 6 (DEVGRU) vagy a Delta Force, nagy hangsúlyt fektetnek a lőkiképzésre. Pontos adatokat a lőtéri gyakorlatokról nem szoktak nyilvánosságra hozni, de általánosan elmondható, hogy ezek az egységek hetente több ezer lövést leadnak, különböző forgatókönyvek és helyzetek során.

Néhány jellemző adat:

1. Hostage Rescue Team (HRT): Az FBI elit túszmentő csapata rendkívül magas lőgyakorlat-kvótákat tart, hiszen pontosan és gyorsan kell cselekedniük túszhelyzetekben. Gyakran 1,000–2,000 lövést is leadhatnak egy héten.

2. Tier 1 katonai egységek (pl. DEVGRU, Delta Force): Ezek az egységek még intenzívebb lőkiképzést kapnak, és akár heti 2,000–5,000 lövést is leadhatnak, különösen amikor küldetésekre készülnek fel.

Mindkét egység számára kritikus fontosságú a lőfegyverek használata, és folyamatosan tökéletesítik képességeiket a lőkiképzés révén.

Ez éves szinten 50 000- 100 000 lövés.

A Top pedig az általad említett Ipsc vilagbajnok színt.

Egy Max Michel átlagosan 1000 lövést lő naponta.
Tehát az hogy te gurulatra figyelj az nem cseh fegyvervizsga szint.

Hogy miért nincsen ezzel gond.
1. rohadt ritka esemény a valóságban lövöldözés.
2. Mivel a lövők 90 % nem kepzett, ha az nem egy kivégzés akkor csak lövöldöznek egymás irányába aztán elszalad mindenki.

Coresz akkor van, ha az egyik képzett mert ott akkor gyorsan vége van dalnak.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Elnézést, de ez a zavaros betűhalmaz már megint mi a csodára válasz? Ilyenkor felmerül bennem, hogy vajon józanon fórumozol egyáltalán? Mi az istenre válaszoltál? Ezekről ugyanis SZÓ SEM VOLT!

Mert mi volt az eredeti "vita"? (Visszaolvashatóan)

- Én jeleztem, hogy a POLGÁRI KÖZTERÜLETI LŐFEGYVERVISELÉSNÉL (CCW) _helyesnek tartom_, ha értelmes (nem SWAT/IPSC világbajnok szintű) gyakorlati lőtudást és jogi ismereteket számonkérnek.
- EZÉRT én nem tartom helyes iránynak az USA-ban a Constitutional Carry-t (amely minden ilyen képesség vizsgálatát mellőzi, értelemszerűen).

- Erre AKSURV nekem támad:
1. hogy én szigorítást szorgalmazok az USA-ban (ROTFL)
2.(WTF: 1. és 2. önellentmond) amúgy is az ő versenybírói ténykedése alapján még a gyakorlott sportlövő sem elég jó ehhez (CCW), és autóvezetéshez is hasonlóan sok ezer lövés/km kellene ehhez.
3. erre írom, hogy NEM egy véleményen vagyunk, és a világon sehol sem követelnek meg a civil fegyverviselőtől (hiszen végig erről van szó) SWAT/IPSC-világbajnok szintet -> erre jön ez a zavaros faszság mindenféle kommandósmókusokkal és US Marines-ról. A civil fegyverviselésnél BŐRNYAKÚAK. OMG.

Tényleg fogyasztottál valamit?

aksurv írta: 2024.09.12. 17:51 Osztják.
Te vagy köztünk aki a fegyveres világról, a fegyverekről a legtöbbet tudod, de a löveszeti képzésről és az ehhez tartozó lövésszámokrol kevésbé vagy tájékozott.
Tavaly vitatkoztunk az amerikai rendőrökről őket példaul túlértékelted lövésszamban.

En tanultam és tanulok lőni, oktatóktól, régen éveken át heti szinten most már sajnos sokkal ritkábban.
Tehát megvannak a saját tapasztalataim ezen a téren és azokké is akiktől tanultam.
Nyilván fel lett nekik téve a kérdés mennyit kell lőni, hogy tudj lőni.
Érdekes módon meglepően konkrét számokat mondtak.
Puska alapképzés 800-1000 lövés.
Pisztoly alap 1500-2000 lövés
Ez az a szint amikor megtanulod a biztonság alapjait, megtanulod kezelni a fegyvert, akadályt elhárítani, fedezéket használni, pozíciót váltani, és javítják a lövőhibáid nagyobb részét. Marad így is évekre vele munka.
Ez nagyjából 100 lövéssel számolva 15-20 alkalom tehat olyan 30 óra lőtéren. Végig csináltam, tehát tudom.
Ha ezt megtanultad, akkor vagy a friss jogsis szintjén, tehát egyedül lehet hagyni a fegyverrel. És ebben nincs taktika stb. Tudod kezelni fegyvert, nagyjából biztonságosan. Pont.
A valódi tanulás erre jön sok ezer lövéssel és akinek erre lehetősége ezután van a harcolni tudás megtanulása is.

Amilyen adatokat találtam a világban .
Alapképzés
US Marines
500 lövés de erről olvastam olyat, hogy 1800 körülire akarják emelni.

FBI alapképzés
tehát talpas csengőnyomkodó ügynök nem pedig HRT.
Ez egyébként legmagasabb lövésszám amit egy adott szervezet minden tagjának teljesíteni kell. Erre jön a rendszeres képzés.
Őket még ezzel átlagos utcai eseményekre készítik fel, tehát hasonlo dolgokra, mint amibe egy átlagember is bele futhat.

"Az FBI gyakornokai a képzésük során átlagosan körülbelül 4,000 lövést adnak le a szolgálati pisztolyukkal (általában Glock 19M), míg további 120–150 lövést hajtanak végre a Remington 870P sörétes puskával és 620 lövést a Colt Pattern karabéllyal. A lőfegyveres kiképzés fontos része az FBI gyakornokok felkészítésének, hogy biztosítsák azok jártasságát és biztonságos kezelését a szolgálati fegyverekkel."
https://www.fbi.gov/video-repository/be ... g.mp4/view

Ezután jönnek a nagyfiúk akik már maguknak keresik a bajt.
Ezt kerestetem, mert nem találtam egyenes forrást.

HRT Tier1 egységek
Az FBI különleges műveleti egységei, mint például a Hostage Rescue Team (HRT), és a Tier 1 katonai alakulatok, mint a Navy SEAL Team 6 (DEVGRU) vagy a Delta Force, nagy hangsúlyt fektetnek a lőkiképzésre. Pontos adatokat a lőtéri gyakorlatokról nem szoktak nyilvánosságra hozni, de általánosan elmondható, hogy ezek az egységek hetente több ezer lövést leadnak, különböző forgatókönyvek és helyzetek során.

Néhány jellemző adat:

1. Hostage Rescue Team (HRT): Az FBI elit túszmentő csapata rendkívül magas lőgyakorlat-kvótákat tart, hiszen pontosan és gyorsan kell cselekedniük túszhelyzetekben. Gyakran 1,000–2,000 lövést is leadhatnak egy héten.

2. Tier 1 katonai egységek (pl. DEVGRU, Delta Force): Ezek az egységek még intenzívebb lőkiképzést kapnak, és akár heti 2,000–5,000 lövést is leadhatnak, különösen amikor küldetésekre készülnek fel.

Mindkét egység számára kritikus fontosságú a lőfegyverek használata, és folyamatosan tökéletesítik képességeiket a lőkiképzés révén.

Ez éves szinten 50 000- 100 000 lövés.

A Top pedig az általad említett Ipsc vilagbajnok színt.

Egy Max Michel átlagosan 1000 lövést lő naponta.
Tehát az hogy te gurulatra figyelj az nem cseh fegyvervizsga szint.

Hogy miért nincsen ezzel gond.
1. rohadt ritka esemény a valóságban lövöldözés.
2. Mivel a lövők 90 % nem kepzett, ha az nem egy kivégzés akkor csak lövöldöznek egymás irányába aztán elszalad mindenki.

theHassan
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.09.13. 06:40
- Én jeleztem, hogy a POLGÁRI KÖZTERÜLETI LŐFEGYVERVISELÉSNÉL (CCW) _helyesnek tartom_, ha értelmes (nem SWAT/IPSC világbajnok szintű) gyakorlati lőtudást és jogi ismereteket számonkérnek.
- EZÉRT én nem tartom helyes iránynak az USA-ban a Constitutional Carry-t (amely minden ilyen képesség vizsgálatát mellőzi, értelemszerűen).
Szabad kérnem egy kis infósegítséget?

Mi a vizsga a cseheknél?
theHassan
Fórumtag
Fórumtag

aksurv írta: 2024.09.12. 17:51
Szóval akkor a "nevegyélelőgázpisztolyt-mertamásiknálélesvan" következő szintje lesz a "ne tanulj meg alapfokon lőni az önvédelmiddel, mert a másik úgyis leszerelt HRT-s"?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

theHassan írta: 2024.09.13. 06:56 Szabad kérnem egy kis infósegítséget?

Mi a vizsga a cseheknél?
Egyszer már megleltem, most nem tudom hol van. Guglizni kéne.
theHassan
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.09.13. 07:01 Egyszer már megleltem, most nem tudom hol van. Guglizni kéne.
Millió köszi a próbáért is, guglizok!
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2024.09.13. 06:40 Elnézést, de ez a zavaros betűhalmaz már megint mi a csodára válasz? Ilyenkor felmerül bennem, hogy vajon józanon fórumozol egyáltalán? Mi az istenre válaszoltál? Ezekről ugyanis SZÓ SEM VOLT!

Mert mi volt az eredeti "vita"? (Visszaolvashatóan)

- Erre AKSURV nekem támad:
1. hogy én szigorítást szorgalmazok az USA-ban (ROTFL)
2.(WTF: 1. és 2. önellentmond) amúgy is az ő versenybírói ténykedése alapján még a gyakorlott sportlövő sem elég jó ehhez (CCW), és autóvezetéshez is hasonlóan sok ezer lövés/km kellene ehhez.
3. erre írom, hogy NEM egy véleményen vagyunk, és a világon sehol sem követelnek meg a civil fegyverviselőtől (hiszen végig erről van szó) SWAT/IPSC-világbajnok szintet -> erre jön ez a zavaros faszság mindenféle kommandósmókusokkal és US Marines-ról. A civil fegyverviselésnél BŐRNYAKÚAK. OMG.

Tényleg fogyasztottál valamit?
Az amerikai fegyvertartás más alapokon nyugszik.
Mivel ott a fegyvertartás acélja többi alkotmányos jog védelme érdekes ennek a jognak bármilyen korlátozása annak az államnak a reszeröl ami amúgy a döntéseivel ezeket jogokat fenyegeti.
Ezért tiltakoznak az amerikaiak bármilyen engedélyezési eljárás ellen.
Mondván a szólásszabadságot se a gramatika vizsga után gyakorolhatod.
Teljesen más szemlélet az európaitol. Engedjük el.

Amikor képzésszamokat irtam azzal arra reagaltam amikor azt mondtad hogy tudjon a vizsgán olyan szinten lőni, hogy a gurulatra is figyeljen.
Én meg úgy gondolom, hogy már az is eredmény egy ilyen vizsgán, ha delikvens bizonyítja, hogy az első iranyzekig terjedő távolságon belül ura fegyvernek. Még általam leírt komoly alapképzések nagy része is erről szól tehát a fegyverbiztosagrol és fegyverkezelés elsajatitasarol, nem pedig a találatokról.
És Itt jutunk ki ahhoz az első mondathoz amit írtam és amivel a vita indult, tehát az, hogy a valóban alapos tudást mérő fegyvervizsga és a széleskörű fegyvertartás egymásra ellentétesen hat.
Egyébként szerintem csak az kérdés közöttünk, hogy mit tartunk szükséges tudásnak.
A gurulat figyelése, főleg stressz alatt szerintem komolyabb tudást igényel.
Az a mondat, hogy azonosítsd a célt, és ami mögötte van nem véletlenül az utolsó a fegyverbiztosagi szabályokban. Gyakorlott versenyzők is tud az gondot okozni, hogy azt lássák ami cél ELŐTT van. pl paraván széle, nem hogy azt ami mögötte van.
Ez az a fajta tudás mint amikor az autóban a mazsola nem csak néz kifelé a szélvédőn, hanem már lát is valamit.
Idő és gyakorlás kell hozzá.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

aksurv írta: 2024.09.13. 08:08 Az amerikai fegyvertartás más alapokon nyugszik.
Mivel ott a fegyvertartás acélja többi alkotmányos jog védelme érdekes ennek a jognak bármilyen korlátozása annak az államnak a reszeröl ami amúgy a döntéseivel ezeket jogokat fenyegeti.
Ezért tiltakoznak az amerikaiak bármilyen engedélyezési eljárás ellen.
Mondván a szólásszabadságot se a gramatika vizsga után gyakorolhatod.
Teljesen más szemlélet az európaitol. Engedjük el.

Amikor képzésszamokat irtam azzal arra reagaltam amikor azt mondtad hogy tudjon a vizsgán olyan szinten lőni, hogy a gurulatra is figyeljen.
Én meg úgy gondolom, hogy már az is eredmény egy ilyen vizsgán, ha delikvens bizonyítja, hogy az első iranyzekig terjedő távolságon belül ura fegyvernek. Még általam leírt komoly alapképzések nagy része is erről szól tehát a fegyverbiztosagrol és fegyverkezelés elsajatitasarol, nem pedig a találatokról.
És Itt jutunk ki ahhoz az első mondathoz amit írtam és amivel a vita indult, tehát az, hogy a valóban alapos tudást mérő fegyvervizsga és a széleskörű fegyvertartás egymásra ellentétesen hat.
Egyébként szerintem csak az kérdés közöttünk, hogy mit tartunk szükséges tudásnak.
A gurulat figyelése, főleg stressz alatt szerintem komolyabb tudást igényel.
Az a mondat, hogy azonosítsd a célt, és ami mögötte van nem véletlenül az utolsó a fegyverbiztosagi szabályokban. Gyakorlott versenyzők is tud az gondot okozni, hogy azt lássák ami cél ELŐTT van. pl paraván széle, nem hogy azt ami mögötte van.
Ez az a fajta tudás mint amikor az autóban a mazsola nem csak néz kifelé a szélvédőn, hanem már lát is valamit.
Idő és gyakorlás kell hozzá.
Engedjük el, főként mert én a Rózsaszín Párducról beszélek végig, te meg az Argentin Marhasteak-ről. Tkp. állat mindkettő, csak közük nincs egymáshoz.
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2024.09.13. 08:13 Engedjük el, főként mert én a Rózsaszín Párducról beszélek végig, te meg az Argentin Marhasteak-ről. Tkp. állat mindkettő, csak közük nincs egymáshoz.
Amiről vitatkozunk az ügy hívják Dunning–Kruger-hatás.
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Dunning ... hat%C3%A1s
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

aksurv írta: 2024.09.13. 08:17 Amiről vitatkozunk az ügy hívják Dunning–Kruger-hatás.
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Dunning ... hat%C3%A1s

Egy fenét.

Ez az, amikor TERELSZ, gasztonizálsz ezerrel. Amikor a villamos hosszúságát illető kérdésre az a válaszod, hogy annál sárgább.
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2024.09.13. 08:22 Egy fenét.

Ez az, amikor TERELSZ, gasztonizálsz ezerrel. Amikor a villamos hosszúságát illető kérdésre az a válaszod, hogy annál sárgább.
Van olyan is gvass1izálás?
:))
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Re: Aréna, avagy vitatopik

Hozzászólás Szerző: TotoHU »

[attachment=0]michaeljackson-mj.gif[/attachment]
Csatolmányok
michaeljackson-mj.gif
michaeljackson-mj.gif (231.11 KiB) Megtekintve 8244 alkalommal
Józsi bácsi
Fórumtag
Fórumtag

TotoHU írta: 2024.09.13. 08:58 michaeljackson-mj.gif
GIF-2edd32175d64f5c391286c38d505b08a.gif
GIF-2edd32175d64f5c391286c38d505b08a.gif (521.36 KiB) Megtekintve 8218 alkalommal
theHassan
Fórumtag
Fórumtag

aksurv írta: 2024.09.13. 08:08 Az amerikai fegyvertartás más alapokon nyugszik.
Azért azt lássuk be, hogy ez a hülye duma csak az NRA meg a szélsőrepublikánus kiscsapat marketing szövege. Merthogy amikor kitalálták, akkor az volt a gondolat, hogy felbukkan a semmiből egy türannosz, aki ellen felkel a jól képzett és vezetett milícia. Egy ideje már a jogkorlátozás nem a semmiből felbukkanó türannosz útján történik, hanem a Kongresszus választott képviselői által elfogadott törvényekkel. Amiket meg nem AR-15-tel lehet megváltoztatni, hanem a SCOTUS útján. Akik megpróbálták máshogy, azokat, mint közönséges bűnözőket, szépen be is csomagoltak. A részletekről pl McVeigh tudna beszélni, csak ugye kivégzés után nehéz.
aksurv
Veterán
Veterán

theHassan írta: 2024.09.13. 11:48 Azért azt lássuk be, hogy ez a hülye duma csak az NRA meg a szélsőrepublikánus kiscsapat marketing szövege. Merthogy amikor kitalálták, akkor az volt a gondolat, hogy felbukkan a semmiből egy türannosz, aki ellen felkel a jól képzett és vezetett milícia. Egy ideje már a jogkorlátozás nem a semmiből felbukkanó türannosz útján történik, hanem a Kongresszus választott képviselői által elfogadott törvényekkel. Amiket meg nem AR-15-tel lehet megváltoztatni, hanem a SCOTUS útján. Akik megpróbálták máshogy, azokat, mint közönséges bűnözőket, szépen be is csomagoltak. A részletekről pl McVeigh tudna beszélni, csak ugye kivégzés után nehéz.
Mikor lettek normálisak a politikusok, hogy a 2. módosításra már nincs szükség? Legyszives Ev. hónap nap dátummal.
Szerintem csinálj sortüzet ebben a városban. Valamivel nagyobb a rizikó mint Budapesten.
Korgull
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Korgull »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
theHassan írta: 2024.09.13. 11:48 Azért azt lássuk be, hogy ez a hülye duma csak az NRA meg a szélsőrepublikánus kiscsapat marketing szövege.
shall not be infringed
theHassan
Fórumtag
Fórumtag

aksurv írta: 2024.09.13. 12:51 Mikor lettek normálisak a politikusok, hogy a 2. módosításra már nincs szükség? Legyszives Ev. hónap nap dátummal.
Szerintem csinálj sortüzet ebben a városban. Valamivel nagyobb a rizikó mint Budapesten.
Valamiért nem érted. Nem arról van szó, hogy a politikusok megcukisodtak, hanem arról, hogy a 2A semmit nem ér az erkölcsileg jogtalan államhatalom ellen. Mert az erkölcsileg romlott államhatalom előbb átírja a jogot, így jogilag jogosan fogja gyakorolni a hatalmat, és aki ezzel szembemegy, az bűnöző. Azok ellen meg kimegy pl. a sztárolt HRT, aztán rest in pieces.

A linkelt gay pride felvonulást nem azért nem lövik szét, mert ott vannak a puskák, hanem mert a kutyát nem érdekli. Hadd sétáljanak. De ha törvényt szegnek, gond nélkül lepöttyözik őket. Ahogy oly sokszor lepöttyözték már.
aksurv
Veterán
Veterán

theHassan írta: 2024.09.13. 13:37 Valamiért nem érted. Nem arról van szó, hogy a politikusok megcukisodtak, hanem arról, hogy a 2A semmit nem ér az erkölcsileg jogtalan államhatalom ellen. Mert az erkölcsileg romlott államhatalom előbb átírja a jogot, így jogilag jogosan fogja gyakorolni a hatalmat, és aki ezzel szembemegy, az bűnöző. Azok ellen meg kimegy pl. a sztárolt HRT, aztán rest in pieces.

A linkelt gay pride felvonulást nem azért nem lövik szét, mert ott vannak a puskák, hanem mert a kutyát nem érdekli. Hadd sétáljanak. De ha törvényt szegnek, gond nélkül lepöttyözik őket. Ahogy oly sokszor lepöttyözték már.
Ez a "gay" felvonulás a rendőrséggel ellentétben hatékonyan akadályozta meg ebben a városban a tervezett Antifa BLM balhét Egy viraglada se borult fel szemben a demokrata nagyvarosokkal.
A tömegbe lövök csak Európában működik ahol nincs civil fegyvertartás.
De nem működik az USAban.
Az HRTnek 100-150 tagja van. Es Waconál se voltak a helyzet magaslatán.
Fogalma nincsen senkinek arról kinek mennyi fegyvere van., de sok száz millió körüli fegyver van civilek kezében.
Becslések szerint 80-100 millió fegyvertartó van.
A fegyveres erők 80% 2A parti . Tehát lehet fújni az Opsecet.
Az USA most vesztett két háborút képzetlen szakállasok ellen.
Mindent úgy hogy hátországa és logisztikaja béke állapotban volt. Ez egy USA belüli háborúban felejtős.
Minden hadsereget kormányt támogató gyár úthálózat célpont. lenne.
Maguk a politikusok vezetők katonák is célpontok.
Az ország méretei .
Nagyjából 1 millió katonaval és 1 millio rendvédelmissel kellene pacifikalni egy 10 millió km2 330 milliós fegyverekkel teli országot.Olyan egyenruhasokkal akik jelentős része például ennyire lojális a jelenlegi hatalomhoz.

Szóval demokratáknak nem véletlenül van baja a szörnyű assault riflesekkel.

Az egyetlen valódi visszatartó erő az országon belüli agresszióra a polgárháborútol való félelem.
Ha az akkori lakosság veszteségeket atszamoljuk a mai méretekre akkor kb. 6 millió halott lenne. A valóságban sokkal több lenne, mert már nem minie lövedék lenne a főgyilkos hanem annál sokkal hatékonyabb eszközök. Ez pedig nem hiányzik senkinek
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

theHassan írta: 2024.09.13. 13:37 Azok ellen meg kimegy pl. a sztárolt HRT, aztán rest in pieces.
Szia,

Ahogy Aksurv is irta, a HRT kicsi.

Kicsi, hiszen az a dolga, hogy tuszokat szabaditson ki, es nem az, hogy pl. az USA lakossaganak az 1%-t megsemmisitse, arra teljesen alkalmatlan.

A SWAT csapatok letszama a HRT-hez kepest nagy, a lakossag 1%-hoz kepest ez is elenyeszo.

Ami tuzeroben boven folotte van a lakossagnak, az a hadsereg. Csak hat ugye oket nem szabad bevetni, es ha buncselekmeny elkovetesere utasitjak oket, akkor ahogy ez egyik kollegam fogalmazott meg sajat sorkatonai szolgalatanak ugyeletes alegyseg reszerol: ha a katona parancsot kap, hogy lojjon, akkor loni is fog, de azt o donti el, hogy a nepre, vagy a parancsnokara.

A nemzeti garda van a legkozelebb ahhoz, hogy egy lazadast leverjen, de ok sokkal kevesbe zart kozossegben elnek mint a katonak, tehat ha a nep akar valamit, akkor a nemzeti garda jelentos resze is azt akarja - egyszeruen azert, mert ok a nepbol vannak. Szoval ok sem fognak fegyverrel nekimenni olyan eronek, akivel szimpatizalnak.

Talan azt erted felre, hogy amikor messze tized ezrelek alatti tamogattsagu csoportrol van szo (es a tized ezrelek, az 33 ezer fo!), akkor nyilvan az USA-ban is pont ugyanugy felszamoljak oket, mint barhol mashol. De ebbol veletlenul sem kovetkezik az, hogy nagyobb csoporttal szemben is megtudjak tenni ugyanezt.

Bel
aksurv
Veterán
Veterán

bel írta: 2024.09.13. 20:34 Szia,

Kicsi, hiszen az a dolga, hogy tuszokat szabaditson ki, es nem az, hogy pl. az USA lakossaganak az 1%-t megsemmisitse, arra teljesen alkalmatlan.

A SWAT csapatok letszama a HRT-hez kepest nagy, a lakossag 1%-hoz kepest ez is elenyeszo.

Ami tuzeroben boven folotte van a lakossagnak, az a hadsereg. Csak hat ugye oket nem szabad bevetni, es ha buncselekmeny elkovetesere utasitjak oket, akkor ahogy ez egyik kollegam fogalmazott meg sajat sorkatonai szolgalatanak ugyeletes alegyseg reszerol: ha a katona parancsot kap, hogy lojjon, akkor loni is fog, de azt o donti el, hogy a nepre, vagy a parancsnokara.

A nemzeti garda van a legkozelebb ahhoz, hogy egy lazadast leverjen, de ok sokkal kevesbe zart kozossegben elnek mint a katonak, tehat ha a nep akar valamit, akkor a nemzeti garda jelentos resze is azt akarja - egyszeruen azert, mert ok a nepbol vannak. Szoval ok sem fognak fegyverrel nekimenni olyan eronek, akivel szimpatizalnak.

Talan azt erted felre, hogy amikor messze tized ezrelek alatti tamogattsagu csoportrol van szo (es a tized ezrelek, az 33 ezer fo!), akkor nyilvan az USA-ban is pont ugyanugy felszamoljak oket, mint barhol mashol. De ebbol veletlenul sem kovetkezik az, hogy nagyobb csoporttal szemben is megtudjak tenni ugyanezt.

Bel
+1
Az amerikaiaknal van a 3 % milícia.
A nevét onnan kapta, hogy állítólag az angolok ellen ennyien harcoltak a lakosságbol ténylegesen milícia tagként.
Egyébként ez egy elég általános ökölszám a világban, hogy a társadalom hány százaléka hajlandó önként harcolni.
Nos 100 millió fegyvertartóval számolva ez három millió ember.
Viszonyításképpen a NATO összes katonája együtt mind a 32 országban összesen 3.5 millió katona.
theHassan
Fórumtag
Fórumtag

bel írta: 2024.09.13. 20:34 Szia,

Bel
Nem értem félre. Csak én nem abban az álomvilágban élek, amiben ő.

Tökmindegy, hogy a HRT létszáma hogyan aránylik az USA lakosságának 22,69%-ához, mert egyszerre legfeljebb 10 2A-fundamentalista letartóztatását kell intézni.

Lásd a belinkelt milicia pride. Ahogy én a Leideni Egyetem kurzusán tanultam, a politikai célú erőszak az terrorizmus. A terroristákat meg a rendőrök elpakolják (kivéve egy olyan failed state-ben, ahol a rendőr beszarik a terroristától, de talán az USA még nem ez). Ez a fő baj a 2A mai helyzetével. Ahhoz, hogy a bürokráciamentes fegyvergyűjtésen kívül bármire jó legyen, ahhoz bűnözővé kell válni.
aksurv
Veterán
Veterán

theHassan írta: 2024.09.13. 21:37 Nem értem félre. Csak én nem abban az álomvilágban élek, amiben ő.

Tökmindegy, hogy a HRT létszáma hogyan aránylik az USA lakosságának 22,69%-ához, mert egyszerre legfeljebb 10 2A-fundamentalista letartóztatását kell intézni.

Lásd a belinkelt milicia pride. Ahogy én a Leideni Egyetem kurzusán tanultam, a politikai célú erőszak az terrorizmus. A terroristákat meg a rendőrök elpakolják. Ez a fő baj a 2A mai helyzetével. Ahhoz, hogy a bürokráciamentes fegyvergyűjtésen kívül bármire jó legyen, ahhoz bűnözővé kell válni.
A leideni egyetemen és Európában láthatóan nagyon értenek a terrorizmushoz. A bölcsész karok az egész világon arról híresek.
Ha egy amerikai kormányzat olyan döntéseket hoz ami tömegeket érint valóban hátrányosan akkor azt nem tudja erőszakkal átnyomni rajtuk, mert előbb utóbb előkerülnek a fegyverek. Mondjuk képzelj el a BLM meretű zavargásokat fegyverrel.
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

theHassan írta: 2024.09.13. 21:37 Ahogy én a Leideni Egyetem kurzusán tanultam, a politikai célú erőszak az terrorizmus.
Szia,

Ertem, tehat amikor az angol rendor elveszi a kest az allampolgartol, az terrorizmus.

Szerintem nem jo az a definicio.

Bel
theHassan
Fórumtag
Fórumtag

bel írta: 2024.09.14. 13:02 Szia,

Ertem, tehat amikor az angol rendor elveszi a kest az allampolgartol, az terrorizmus.

Bel
1. Ha van erre egy érvényes és hatályos jogszabály, akkor nem terror, hanem law enforcement.
2. Ha nincs jsz, akkor:
2a Ha az egyén ellen irányuló egyedi eset, akkor hatáskörtúllépés, nem terror.
2b Ha az egyén elleni közvetlen fellépésen túlmutató célja van (általában az összes késviselőnek szóló üzenet, "statuálás") vagy rendszerszintű jelenség, akkor terror.
nemtokregelni
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: nemtokregelni »

theHassan írta: 2024.09.13. 21:37 Nem értem félre. Csak én nem abban az álomvilágban élek, amiben ő.

Lásd a belinkelt milicia pride. Ahogy én a Leideni Egyetem kurzusán tanultam, a politikai célú erőszak az terrorizmus. A terroristákat meg a rendőrök elpakolják (kivéve egy olyan failed state-ben, ahol a rendőr beszarik a terroristától, de talán az USA még nem ez). Ez a fő baj a 2A mai helyzetével. Ahhoz, hogy a bürokráciamentes fegyvergyűjtésen kívül bármire jó legyen, ahhoz bűnözővé kell válni.
OFF
Nekem egy másik egyetemen tanították, de ott az hangzott el, hogy a szakma is küzd az egységes meghatározással és igazából két dolog biztos csak, a politikai cél és a félelemkeltés.
Sapienti sat.
aksurv
Veterán
Veterán

bel írta: 2024.09.14. 13:02 Szia,

Bel
lol
+1
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Re: Katonai és rendvédelmi

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

A jó hír: A tiltólista egészen jól működik, pl nem kell olvasnom a Krempl propagandáját 8-)

A rossz hír: a szegregáció nem tökéletes. Pl a beidézett szövegek átjönnek. Nem lehetne légyszi mégis az ilyen összesküvés elméleteket a két direkt ilyenekre fenntartott dilitopikban? Az Arénában és az Oroszukránban lehet tolni a laposgöldet és a gyíkembereket , de lécci ne sz.rjátok tele a katonait is csacsi konteókkal.

Köszönöm szépen!
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
Poresz
Veterán
Veterán

Re: Katonai és rendvédelmi

Hozzászólás Szerző: Poresz »

Petya357 írta: 2024.09.14. 22:22 A rossz hír: a szegregáció nem tökéletes. Pl a beidézett szövegek átjönnek. Nem lehetne légyszi mégis az ilyen összesküvés elméleteket a két direkt ilyenekre fenntartott dilitopikban? Az Arénában és az Oroszukránban lehet tolni a laposgöldet és a gyíkembereket , de lécci ne sz.rjátok tele a katonait is csacsi konteókkal.

Köszönöm szépen!
+1
Garfield politics worst nightmare.gif
Garfield politics worst nightmare.gif (46.52 KiB) Megtekintve 7671 alkalommal
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

jó ha van írta: 2024.09.16. 10:03 Mert nem érdekelt.
Wildbear hsz-ra reagáltam, amit f@szért nem olvastál el? Akkor láttad volna, hogy odaírtam azt is: "egyéb módon szűkítve". Persze, ha a 2 stift nem fogadható el "egyéb módon szűkítésnek", akkor nyilván neked van igazad, mint mindig IS.
(Most rólad elvonatkoztatva, a magatartásformáról.)

Kisfaszom tele van amúgy az ilyen faszbúk/fórumhuszárokkal, akiknek mindenhez hozzá kell böffenniük, de főként olyasmihez, amiről fogalmuk nincsen, NEM IS ÉRDEKLI ŐKET, de kommentelnie azt kell, feltétlenül, mert különben viszket neki.

Mint a múltkori retardállat, aki csuklóból odakommentelte, hogy "SZAR A SZÓRÁSA" - egy olyan fegyvernek, ami előtte 18 és fél perccel került csak be a boltokba, soha előtte forgalomban nem volt, tehát objektíve fogalma nem lehetett róla, ha nem a gyártónál dolgozik külföldön. De böffennie kellett.

De tökmindegy, mert ha nyitott szívműtétről volna szó, vagy az atomfizikához, ahhoz is fingik valamit oda. De legelemibb alap tájékozódásra lusta, mint a szar, és manapság már a guglit sem ismeri.

Mondjuk ezeket a saját felületekről úgy szoktam kibaszni, hogy lábuk sem éri a földet.
WildBear23
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

gvass1 írta: 2024.09.16. 10:14 (Most rólad elvonatkoztatva, a magatartásformáról.)

Kisfaszom tele van amúgy az ilyen faszbúk/fórumhuszárokkal, akiknek mindenhez hozzá kell böffenniük, de főként olyasmihez, amiről fogalmuk nincsen, NEM IS ÉRDEKLI ŐKET, de kommentelnie azt kell, feltétlenül, mert különben viszket neki.

Mint a múltkori retardállat, aki csuklóból odakommentelte, hogy "SZAR A SZÓRÁSA" - egy olyan fegyvernek, ami előtte 18 és fél perccel került csak be a boltokba, soha előtte forgalomban nem volt, tehát objektíve fogalma nem lehetett róla, ha nem a gyártónál dolgozik külföldön. De böffennie kellett.

De tökmindegy, mert ha nyitott szívműtétről volna szó, vagy az atomfizikához, ahhoz is fingik valamit oda. De legelemibb alap tájékozódásra lusta, mint a szar, és manapság már a guglit sem ismeri.

Mondjuk ezeket a saját felületekről úgy szoktam kibaszni, hogy lábuk sem éri a földet.
Hát, ha jelen vagy valamilyen netes felületen, akkor ehhez hozzá kell szokni.
"Nem is létezik a vírus, az oltásokban majomhere van, stb."

A másik az, hogy nem mindenki fegyverekkel fekszik és kel, sokaknak az Alfa az "a" oldallal szemközti szöget jelenti a háromszögben.

Ilyenkor take it easy, elég annyit írni hogy "van benne két stift, amin csak a gumi megy át", és kész.
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

gvass1 írta: 2024.09.16. 10:14 (Most rólad elvonatkoztatva, a magatartásformáról.)

Ismét meg kell hajolnom csodás szónoki tudásod előtt. Hogy ahelyett, ja, látom vazze, télleg odaírtad hogy "egyéb módon szűkítve", inkább írtál egy fél oldal dühöngést. De most tényleg, ha számomra nyilvánvalónak tűnik, hogy medve hülyeséget írt ezzel a "bezzeg ezekbe nem kell akasztó" dumával, és ráírok, hogy szerintem másként viszont megoldották a dolgot, akkor minek kéne elolvasnom az eredeti cikket, ha anélkül is nyilvánvaló, hogy a mackó eltévedt kicsit a málnásban? :roll:
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
WildBear23
Veterán
Veterán

jó ha van írta: 2024.09.16. 22:21 Ismét meg kell hajolnom csodás szónoki tudásod előtt. Hogy ahelyett, ja, látom vazze, télleg odaírtad hogy "egyéb módon szűkítve", inkább írtál egy fél oldal dühöngést. De most tényleg, ha számomra nyilvánvalónak tűnik, hogy medve hülyeséget írt ezzel a "bezzeg ezekbe nem kell akasztó" dumával, és ráírok, hogy szerintem másként viszont megoldották a dolgot, akkor minek kéne elolvasnom az eredeti cikket, ha anélkül is nyilvánvaló, hogy a mackó eltévedt kicsit a málnásban? :roll:
Én a leírtakra válaszoltam:
BeHappy írta: 2024.09.15. 13:02 Az jutott eszembe így ebéd közben, hogy érdekes lenne egy teszt, ahol a régi akasztós csövű és az új akasztó nélküli Alfa gumis lenne összehasonlítva.
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2024.09.16. 22:29 Én a leírtakra válaszoltam:
Hagyjuk a csudába, Medve! Már így is több időt fordítottunk rá, mint amennyit megér a dolog.
De legalább tudjuk, hogy mindenért BeHappy a hibás! :lol: :mrgreen:
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
WildBear23
Veterán
Veterán

jó ha van írta: 2024.09.16. 22:47 Hagyjuk a csudába, Medve! Már így is több időt fordítottunk rá, mint amennyit megér a dolog.
De legalább tudjuk, hogy mindenért BeHappy a hibás! :lol: :mrgreen:
Ez az egésznek az Alfája és Omegája..! ;) :lol:
BeHappy
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: BeHappy »

WildBear23 írta: 2024.09.16. 22:29 Én a leírtakra válaszoltam:
Ami viszont tényszerűen igaz. :roll: Azóta ezt még szerkezeti rajzok is igazolják. A stiftek a korábbi modellben is benne voltak, tehát az akasztó ki lett véve az új modell csövéből, ennyi a lényegi változás a régihez képest.

Megint fel fogjátok idegesíteni Gvasst.....
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

BeHappy írta: 2024.09.17. 09:31

Ami, Petya357 szava járásával: "feature, nem bug". :lol:
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

BeHappy írta: 2024.09.17. 09:31 Ami viszont tényszerűen igaz. :roll: Azóta ezt még szerkezeti rajzok is igazolják. A stiftek a korábbi modellben is benne voltak, tehát az akasztó ki lett véve az új modell csövéből, ennyi a lényegi változás a régihez képest.

Nem kéne habosítani a szart tovább szerintem, senki által.

Ugyanis az EREDETI "felvetés" egészen egyértelműen "teljesen akasztó mentes" ergo HALÁLOS hatású "gumis" mivoltára kérdezett rá:

"Akkor az is teljesen akasztó mentes lett?
Nem arról volt szó, hogy kellene akasztó a muzeálisok csövébe? "

Ezzel kifejezetten azt sugallva, hogy "bort iszunk és vizet prédikálunk", mint egyes gyártók, akik mellkasdöngetnek az emberélet kioltására alkalmatlanság magas erkölcsi piedesztáljára emelkedve, AZTÁN kifejezetten és szándékosan halálos töltény/lövedék kombókra fejlesztik és gyártják "gumis" fegyvereiket.

Ez volt itt a fennforgás, nem egyéb EREDETILEG.

(Jó ha van csak utána szállt be, pedig nem is érdekli...)
WildBear23
Veterán
Veterán

BeHappy írta: 2024.09.17. 09:31 Ami viszont tényszerűen igaz. :roll: Azóta ezt még szerkezeti rajzok is igazolják. A stiftek a korábbi modellben is benne voltak, tehát az akasztó ki lett véve az új modell csövéből, ennyi a lényegi változás a régihez képest.
Na, akkor ez a lényeg, köszi! ;-)
Korgull
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Korgull »

Én teljesen kívülről nézem ezt a kissé fura vitát, de ezt a részt nem csak te látod bele esetleg, személyes érintettség miatt? Nekem úgy tűnt, csak műszaki szinten folyt a diskurzus, én legalábbis nem láttam benne utalgatós támadást ellened.
gvass1 írta: 2024.09.17. 09:53 Ezzel kifejezetten azt sugallva, hogy "bort iszunk és vizet prédikálunk", mint egyes gyártók, akik mellkasdöngetnek az emberélet kioltására alkalmatlanság magas erkölcsi piedesztáljára emelkedve, AZTÁN kifejezetten és szándékosan halálos töltény/lövedék kombókra fejlesztik és gyártják "gumis" fegyvereiket.

shall not be infringed
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Korgull írta: 2024.09.17. 10:19 Én teljesen kívülről nézem ezt a kissé fura vitát, de ezt a részt nem csak te látod bele esetleg, személyes érintettség miatt? Nekem úgy tűnt, csak műszaki szinten folyt a diskurzus, én legalábbis nem láttam benne utalgatós támadást ellened.
Dehogy csak én látom, egyértelmű a kérdés mire irányult 1000%-ban.
WildBear23
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2024.09.17. 10:29 Dehogy csak én látom, egyértelmű a kérdés mire irányult 1000%-ban.
Már sokadjára előfordul, hogy olyat látsz bele egy-egy hozzászólásba, ami nincs is benne.
(Nem csak nálam, másnál is.)

Nem követem a múzeális gumisokat, mert nem sok értelmét látom egy olyan, hordható méretű gumisnak, amit nem szabad közterületen hordani. Ezt évekkel ezelőtt a kétlövetű Atlasnál is leírtam.

Az ütötte meg a szememet, hogy "akasztó nélküli Alfa", ezért kérdeztem rá; megválaszolták, ennyi. ;)
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

Korgull írta: 2024.09.17. 10:19 Én teljesen kívülről nézem ezt a kissé fura vitát, de ezt a részt nem csak te látod bele esetleg, személyes érintettség miatt? Nekem úgy tűnt, csak műszaki szinten folyt a diskurzus, én legalábbis nem láttam benne utalgatós támadást ellened.
Az utalás egyértelmű volt, nem olyan régen meg is jelent írás az ólomgolyós (vagy csapágygolyós, vagy ami épp akad otthon) 9mmK (vagy marhaölős...) nem halálosnak marketingelt eszközökről. Ettől még a kérdésre az egyszerű válasz annyi: de, van a csőben akadály, de nem a klasszikus belógó akasztós megoldás, hanem két stift a csőfarnál. A kérdés maga szerintem teljesen ontopik, meg jogos, hogy milyen megoldás is van ennek a csövében.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Fortitu írta: 2024.09.17. 10:46 Az utalás egyértelmű volt, nem olyan régen meg is jelent írás az ólomgolyós (vagy csapágygolyós, vagy ami épp akad otthon) 9mmK (vagy marhaölős...) nem halálosnak marketingelt eszközökről.

A kérdés maga szerintem teljesen ontopik, meg jogos, hogy milyen megoldás is van ennek a csövében.
Csak éppen az pont többször meg volt már tárgyalva (műszaki rajz is berakva), és pont a témát felhozó videóban ÉS pont annak szövegében is tisztázva volt.

Éppen ezért is volt egyértelmű az UTALÁS nekem is, neked is:-)
Józsi bácsi
Fórumtag
Fórumtag

Fortitu írta: 2024.09.17. 10:46 Az utalás egyértelmű volt, nem olyan régen meg is jelent írás az ólomgolyós (vagy csapágygolyós, vagy ami épp akad otthon) 9mmK (vagy marhaölős...) nem halálosnak marketingelt eszközökről. Ettől még a kérdésre az egyszerű válasz annyi: de, van a csőben akadály, de nem a klasszikus belógó akasztós megoldás, hanem két stift a csőfarnál. A kérdés maga szerintem teljesen ontopik, meg jogos, hogy milyen megoldás is van ennek a csövében.
Te nem szoktál így belemenni a mások csesztetésébe! Engem is ,hogy betámadtál...
Mi történt Veled?
Mindig is a segítőkész, objektív ember benyomását keltetted!
Szerintem Gábornak van igaza.
A műszaki rajz amit beszkennelt, egyértelműen bizonyítja,hogy csak gumi lövedék kilövésére alkalmas az eszköz,a két stift miatt.
Lehet , hogy a frontos időjárás miatt feszült itt mindenki...
Én most ettem egy adag gyulai töltött sertés karajt(paprikás szalámi,poréhagyma,,sajt),steak burgonyával,+májgaluska levest.
Úgyhogy most elég békés hangulatban vagyok 😏
Jó jó étvágyat kívánok Nektek az ebédhez!
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Józsi bácsi írta: 2024.09.17. 11:32 Te nem szoktál így belemenni a mások csesztetésébe! Engem is ,hogy betámadtál...
Mi történt Veled?
Mindig is a segítőkész, objektív ember benyomását keltetted!
Szerintem Gábornak van igaza.
A műszaki rajz amit beszkennelt, egyértelműen bizonyítja,hogy csak gumi lövedék kilövésére alkalmas az eszköz,a két stift miatt.
Lehet , hogy a frontos időjárás miatt feszült itt mindenki...
Én most ettem egy adag gyulai töltött sertés karajt(paprikás szalámi,poréhagyma,,sajt),steak burgonyával,+májgaluska levest.
Úgyhogy most elég békés hangulatban vagyok 😏
Jó jó étvágyat kívánok Nektek az ebédhez!
Ok.
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.09.17. 09:53 Nem kéne habosítani a szart tovább szerintem, senki által.

Ugyanis az EREDETI "felvetés" egészen egyértelműen "teljesen akasztó mentes" ergo HALÁLOS hatású "gumis" mivoltára kérdezett rá:

"Akkor az is teljesen akasztó mentes lett?
Nem arról volt szó, hogy kellene akasztó a muzeálisok csövébe? "

Ezzel kifejezetten azt sugallva, hogy "bort iszunk és vizet prédikálunk", mint egyes gyártók, akik mellkasdöngetnek az emberélet kioltására alkalmatlanság magas erkölcsi piedesztáljára emelkedve, AZTÁN kifejezetten és szándékosan halálos töltény/lövedék kombókra fejlesztik és gyártják "gumis" fegyvereiket.

(Jó ha van csak utána szállt be, pedig nem is érdekli...)
Egyértelműen melletted. Azért nem is értem, miért lettem lebarmolva, miért lettél velem szemben Gvass1 helyett Vass 1 G. Simicska után, szabadon...
vato
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: vato »

WildBear23 írta: 2024.09.16. 16:14 ...

Ilyenkor take it easy, elég annyit írni hogy "van benne két stift, amin csak a gumi megy át", és kész.
1 ólom / csapágy golyót α-ból is ki lehet lőni, csőbe szemből kell beletolni le a stiftig aztán a riasztó kiviszi :D

én csak bennehagytam volna azt a lapakasztót, biztos ami biztos!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⢿⣿⡿⠟⢻⣿⣿⡟⠛⠛⠛⠉⠙⠛⠋⠀⠈⠉⠀⠈⠉⠁
⢸⣿⠿⠟⠋⠉⠀⢀⣾⡿⠉⠀⠈⠸⣿⣧⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⠁⠀⠀⠀⠀⠹⣿⣷⣤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

vato írta: 2024.09.17. 13:08 1 ólom / csapágy golyót α-ból is ki lehet lőni, csőbe szemből kell beletolni le a stiftig aztán a riasztó kiviszi :D

Ki másnak is jutott volna eszébe :D
Jó kérdés, hogy ilyenkor a jóval nagyobb térrel a lövedék mögött, meg a csőfar dob hézaggal vajon mennyi értékelhető energia maradna, valószínűleg jóval harmatosabb az eredmény a konkurenciához képest.
WildBear23
Veterán
Veterán

vato írta: 2024.09.17. 13:08 1 ólom / csapágy golyót α-ból is ki lehet lőni, csőbe szemből kell beletolni le a stiftig aztán a riasztó kiviszi :D

+1
Azért ez így nagyon veszélyes... :o :shock: :roll:
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Meg lehet kisebb valamivel az a csapágygolyó, és kaphat egy puha gumi/műanyag köpenyt, ami átviszi a stiftek között... Csak hogy adjam a tippeket.

De mint tudjuk, mindent (is) lehet full illegálba tolni, ha valaki nagyon szeretné. Klasszikusokat idézve: az ellen nem véd!
vato
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2024.09.17. 13:27 Meg lehet kisebb valamivel az a csapágygolyó, és kaphat egy puha gumi/műanyag köpenyt, ...
ez pont most jött szembe a neten :roll: :) :D :D
sabot.png
sabot.png (118.34 KiB) Megtekintve 6912 alkalommal
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
theHassan
Fórumtag
Fórumtag

De az 1 golyó. Azt meg akármilyen csőből ki lehet lőni. Lásd japán politikus. Ezeknek a csapoknak az az értelme, hogy a dobból nem lehet kilőni a hatot DA ravaszhúzogatással.
vato
Veterán
Veterán

theHassan írta: 2024.09.17. 14:04 De az 1 golyó. Azt meg akármilyen csőből ki lehet lőni. Lásd japán politikus. Ezeknek a csapoknak az az értelme, hogy a dobból nem lehet kilőni a hatot DA ravaszhúzogatással.
Most hogy mondod, igazad van ;)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Józsi bácsi
Fórumtag
Fórumtag

theHassan írta: 2024.09.17. 14:04 De az 1 golyó. Azt meg akármilyen csőből ki lehet lőni. Lásd japán politikus. Ezeknek a csapoknak az az értelme, hogy a dobból nem lehet kilőni a hatot DA ravaszhúzogatással.
A "ravasz"az a róka, nem?
Elsütőbillentyű, amire gondolsz?
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Józsi bácsi írta: 2024.09.17. 14:28 A "ravasz"az a róka, nem?
Mink itten nem katonák vagyunk, itten mondhassuk ravasznak is. Mer amúgy mindenki annak híjja.
Józsi bácsi
Fórumtag
Fórumtag

jó ha van írta: 2024.09.17. 14:33 Mink itten nem katonák vagyunk, itten mondhassuk ravasznak is. Mer amúgy mindenki annak híjja.
Sir, yes,sir 😏
Józsi bácsi
Fórumtag
Fórumtag

jó ha van írta: 2024.09.17. 14:33 Mink itten nem katonák vagyunk, itten mondhassuk ravasznak is. Mer amúgy mindenki annak híjja.
Csak Neked,csak most:"Komár moped drága kincs,jó ha van,de jobb ha nincs"...😏🙋
Chronicus Magnumitis
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Chronicus Magnumitis »

Ehhez én is hozzászólnék tisztelettel.
A magyar nyelv egyszerűsít, megpróbál mindent kevesebb hangból/betűből megoldani. Kijelölt gyalogátkelőhely helyett azt mondjuk: zebra. Elektromos izzó helyett: villanykörte. Vagina helyett: ... satöbbi.
Ide tartozik a lövedék - golyó, elsütőbillentyű - ravasz is.

Ha már itt tartunk, kérném, hogy a nyelvtannácik adjanak polkorrekt nevet a kakasnak is.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Esetleg a golyóba is köss bele, ha már a ravaszba, bár egy csapágygolyó esetében ez pontosan egy golyó. :-D
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Chronicus Magnumitis írta: 2024.09.17. 14:43 Ehhez én is hozzászólnék tisztelettel.
A magyar nyelv egyszerűsít, megpróbál mindent kevesebb hangból/betűből megoldani. Kijelölt gyalogátkelőhely helyett azt mondjuk: zebra. Elektromos izzó helyett: villanykörte. Vagina helyett: ... satöbbi.
Ide tartozik a lövedék - golyó, elsütőbillentyű - ravasz is.

Ha már itt tartunk, kérném, hogy a nyelvtannácik adjanak polkorrekt nevet a kakasnak is.
(Külső) ütőszerkezet.

:-D
theHassan
Fórumtag
Fórumtag

A magyar fegyveres szaknyelv történetében előbb volt a ravasz, utána jelzős szerkezetként elsütő billentyű, utána lett egyben főnév.

Egyébként miért csak a ravaszhoz van ez a nyelvfétis? A kakas miben különbözik?
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

theHassan írta: 2024.09.17. 14:53 A magyar fegyveres szaknyelv történetében előbb volt a ravasz, utána jelzős szerkezetként elsütő billentyű, utána lett egyben főnév.

Nemtom, de beszélt nyelvben én is ravasznak hívom.
WildBear23
Veterán
Veterán

A fórum hőskorában volt szokás ez a "ravasz a róka, ez elsütöbillentyű", katonaságtól átvett szöveg.

Részemről gróf Széchenyi Zsigmond, a leghíresebb magyar vadász is ravasznak hívta, úgyhogy nekem jó a ravasz is.
A köznapi beszédben billentyűnek hívom.
Sparrow
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Sparrow »

theHassan írta: 2024.09.17. 14:53 A magyar fegyveres szaknyelv történetében előbb volt a ravasz, utána jelzős szerkezetként elsütő billentyű, utána lett egyben főnév.

A kakas régi magyar neve sárkány. (De tényleg, elöltöltős körökben többször hallani, mert ugye elég régi kifejezés, és kanócos muskétákon még gyakran úgy is díszítették, szájából lógott az izzó kanóc).
theHassan
Fórumtag
Fórumtag

Sparrow írta: 2024.09.17. 16:13 A kakas régi magyar neve sárkány. (De tényleg, elöltöltős körökben többször hallani, mert ugye elég régi kifejezés, és kanócos muskétákon még gyakran úgy is díszítették, szájából lógott az izzó kanóc).
Igen. A terv az, hogy:

Nyerek a lottón.
Csinálok lőteret.
Az lesz a neve:

Lőliget a Ravasz Sárkányhoz
BeHappy
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: BeHappy »

theHassan írta: 2024.09.17. 17:37 Igen. A terv az, hogy:

Nyerek a lottón.
Csinálok lőteret.
Az lesz a neve:

:lol: :lol: :lol:
Szétoffoljátok a vitatopicot! Itt veszekedni kell, nem poénkodni! ;)
(Ez tényleg nagyon jó poén volt! :lol: :lol: )
algreg
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: algreg »

Fortitu írta: 2024.09.17. 13:15 Ki másnak is jutott volna eszébe :D
Jó kérdés, hogy ilyenkor a jóval nagyobb térrel a lövedék mögött, meg a csőfar dob hézaggal vajon mennyi értékelhető energia maradna, valószínűleg jóval harmatosabb az eredmény a konkurenciához képest.
Nekem is eszembe jutott az elöltöltős hack, de együtt a gumigolyóval. Úgy a kakaó is megmarad. A tok meg bírja amíg bírja :)
vato
Veterán
Veterán

Fortitu írta: 2024.09.17. 13:15 Ki másnak is jutott volna eszébe :D
ohh ezt most találtam, acílmagos
steel_ball.png
steel_ball.png (119.91 KiB) Megtekintve 6577 alkalommal
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

vato írta: 2024.09.18. 09:44 ohh ezt most találtam, acílmagos

steel_ball.png
Na jólvan ne itt nyissuk újra a tuning topikot... :p
vato
Veterán
Veterán

Fortitu írta: 2024.09.18. 09:52 Na jólvan ne itt nyissuk újra a tuning topikot... :p
ohh pedig már kezdtem komfotorsan érezni magam ebben a topicban :) de már biztos felnyomtak a modinál :lol:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Chuck Norris
Moderátor
Moderátor

Hozzászólás Szerző: Chuck Norris »

vato írta: 2024.09.18. 10:09 ohh pedig már kezdtem komfotorsan érezni magam ebben a topicban :) de már biztos felnyomtak a modinál :lol:
Fel bizony.

A tuning tiltott téma. Pont.
Minden Star Wars filmben főszerepet játszottam.
Én voltam az erő.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Re: Kezdők ide! - itt kérdezz először, ha kezdő fegyvertartó vagy - linkek az 1. hozzászólásban

vitara írta: 2024.09.18. 15:56 Sziasztok, apróbb kérdésem lenne:

revolverbe (g020) melyik az optimális, ha a gumilövedéket, teljesen hátra, koppanásig, vagy inkább csak éppen, hogy ne akadjon el, addig toljam?
Visszakerestem, ha jól olvasom a seiller peremes erősebb az umarexes tölténynél. Ez igaz?
Van a fiókban,pár doboz vagy 6 éves ruag, az esetleg erősebb? Majd rápróbálok, csak kíváncsi vagyok.

Köszi, üdv.
Tedd fel a kérdést a megfelelő témában (Nem halálos...)
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

AndyA írta: 2024.09.17. 14:51 (Külső) ütőszerkezet.

:-D
Az egy ólmos bot a kocsma előtt. Ha beviszed a kocsmába, akkor már belső lesz.
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

theHassan írta: 2024.09.17. 17:37 Igen. A terv az, hogy:

Nyerek a lottón.
Csinálok lőteret.
Az lesz a neve:

Nem egy lövész fog az anyósára ismerni a névben... :lol:
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

jó ha van írta: 2024.09.18. 16:29 Nem egy lövész fog az anyósára ismerni a névben... :lol:
Mint Bősárkány, azaz Anyósfalva?
Judge Dredd
Moderátor
Moderátor

Re: Kezdők ide! - itt kérdezz először, ha kezdő fegyvertartó vagy - linkek az 1. hozzászólásban

Hozzászólás Szerző: Judge Dredd »

AndyA írta: 2024.09.18. 16:14 Tedd fel a kérdést a megfelelő témában (Nem halálos...)
A tanácsod alapvetően jó, de a kezdős topik direkt erre való, hogy a valóban kezdő ember ne féljen kérdezni, ne kapjon olvassvisszabazmeget, meg csesztetést. Biztos fog rá amúgy választ kapni hamarosan valaki hozzáértőtől, ha pedig tovább fűződik a téma egy egymondatos válasznál, akkor a helyére pajoljuk amit esetleg kell.
I am the law.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Thunder írta: 2024.10.21. 15:17 milyen jó információs/ötletadó forrás a mi kis fórumunk - szívesen :)
Persze, persze, hiszen csakis innen tájékozódom.

Meg mert vannak akik tévedhetetlenek, de egyben önérzetesek is. Mostantól pedig még jobban gyűlölsz, mint a szart, mert nyilvánvalóvá tettem valamit 2x is, és nem tudod elengedni. És ott fogsz beszólni, ahol tudsz. Végtelenül ismert mintázat.

---

Szerinted amúgy nem minden kibaszott reggelt úgy kezdek, hogy átfutom a TFB, TTAG, Guns.com, all4shooters.de és az Armietiro.it híreit?:-)
Thunder
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Thunder »

gvass1 írta: 2024.10.21. 15:25 Persze, persze, hiszen csakis innen tájékozódom.

Meg mert vannak akik tévedhetetlenek, de egyben önérzetesek is. Mostantól pedig még jobban gyűlölsz, mint a szart, mert nyilvánvalóvá tettem valamit 2x is, és nem tudod elengedni. És ott fogsz beszólni, ahol tudsz. Végtelenül ismert mintázat.

---

Szerinted amúgy nem minden kibaszott reggelt úgy kezdek, hogy átfutom a TFB, TTAG, Guns.com, all4shooters.de és az Armietiro.it híreit?:-)
MÉg1x: TFB oldalon orosz gumis tömködős cikkhez kacsolódva, mintha vki más posztját kérted volna rajtam számon, félreértés szaga van dolognak. Az eredeti bejegyzésemben nem volt szó arról, hogy milyen engedélyek kellenek a különböző típusú gumisokhoz az oroszoknál, csupán mint érdekesség linkeltem! Te pedig erre tettél vitriolos megjegyezést a reflektálásodban. Miután ezt észrevételeztem, mégegyszer leírtad szinte ugyanazt, engedélyekre kihegyezve.
A kifogásolt rész a posztomból:
"Vhogy olyan emlékeim voltak korábbról, hogy az oroszoknál szerelt lőszeres gumis van, erről (szerk: tömködős gumis) nem hallottam."

Szvl, a TFB bejegyzést elolvastam és nincs szó szabályozásról.

Majd ezek után írsz róla egy cikket, mint újdonság, hogy a ruszkiknál is van most már tömködős. Hmmmm .... Mindegy, részermől lezártnak tekintem a dolgot, mert nincs mit róla beszélni a továbbiakban, de vhogy furcsa, hogy miért ragaszkodsz ahhoz, hogy jogos kritikát fogalmaztál meg? Érthetelen. Meg azért ha az embert bekóstolják, főleg alap nélkül, akkor reagál ....

Gyűlölödésről szó sincs, egyrészt nem stílusom, másrészt nincs okom rá, harmadrészt pedig meg nagyra értékelem továbbra is a munkádat, amit itthoni fegyveres/non-lethal vonalon kifejtessz. PAX :)
Válasz küldése