Fegyveres szaksajtó, szakirodalom

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan

AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Re: Fegyveres szaksajtó, szakirodalom

Hozzászólás Szerző: AndyA »

bel írta: 2024.05.17. 10:16 Szia,

+1

Persze szinkronizalashoz talalni valakit, aki szepen beszel angolul nagyon egyszeru egesz addig, amig meg nem probalja az ember. :-)

Bel
Hűje... :-D

De amúgy sajnos nagyon igazad van. Sokszor egyébként nem is az a baj, hogy nem beszél elég szépen, hanem az, hogy felvételről visszahallgatva egészen másképp hangzik. És olyat kell találni, akinek a felvételen lesz szép hangja és tiszta beszéde... Arra meg kb. csak tomkrúz képes (értsd: mission impossible).
WildBear23
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

AndyA írta: 2024.05.17. 10:26 Hűje... :-D

De amúgy sajnos nagyon igazad van. Sokszor egyébként nem is az a baj, hogy nem beszél elég szépen, hanem az, hogy felvételről visszahallgatva egészen másképp hangzik. És olyat kell találni, akinek a felvételen lesz szép hangja és tiszta beszéde... Arra meg kb. csak tomkrúz képes (értsd: mission impossible).
Lehet, hogy elég lenne angol felírat.
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
Poresz
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Poresz »

WildBear23 írta: 2024.05.17. 12:08 Lehet, hogy elég lenne angol felírat.
+1
Bőven.
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

WildBear23 írta: 2024.05.17. 12:08 Lehet, hogy elég lenne angol felírat.
Szia,

Manapsag hajlandoak az emberek feliratot olvasni?

Nem szemely szerint te, hanem annyian, hogy uzleti modelt lehet rajuk alapozni?

Bel
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

bel írta: 2024.05.17. 12:45 Szia,

Bel
Ez szerintem ilyen magyar mumus, hogy jaj csak a szinkron. Persze biztos, hogy sokkal nagyobb az elérésed ha eleve angolul csinálsz videókat, de szerintem ez a felirat ötlet nem is arra lenne, hogy berobbanj a nemzetközi mainstreambe, hanem valamekkora nézettségnövelésre.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
Poresz
Veterán
Veterán

Bel
Miért? Ha már a szemével nézi a videót, el is olvashatja a feliratot: ugyanúgy a képkivágásban van.

Sajnos Youtube-on magyar nyelvhez nincs automatikus felirat. A hang minősége, nagyothallás stb. miatt ez nálam oda vezet, hogy paradox módon az angolt jobban értem, mint az anyanyelvem.
Magyar filmekkel ugyanez a problémám.
Valamint még ha kitűnően hallok is valamit, olvasva jobban megértem.

Valószínűleg nem vagyok olyan hú de különleges eset.

Utóirat:

FélOFF, lazán kapcsolódik a Youtube két helytelen használata:
1. Diktafonnak használják a kamerát. Vágás, vizuálisan érdekesen élvezetessé tétel az mi?
2. Pofáznak rendületlenül, 10-20 perces nézhető hangfelvételt készítve, amit 5 perc alatt elolvasnék, ha inkább cikkbe leírnák. Egyáltalán: beleolvasva 15 másodperc alatt eldöntöm, hogy érdekel-e.
WildBear23
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

Poresz írta: 2024.05.17. 13:38 FélOFF, lazán kapcsolódik a Youtube két helytelen használata:
1. Diktafonnak használják a kamerát. Vágás, vizuálisan érdekesen élvezetessé tétel az mi?
2. Pofáznak rendületlenül, 10-20 perces nézhető hangfelvételt készítve, amit 5 perc alatt elolvasnék, ha inkább cikkbe leírnák. Egyáltalán: beleolvasva 15 másodperc alatt eldöntöm, hogy érdekel-e.
Pontosan.
Én sem szeretem, ha a videó nagy része öncélú szövegelés, időhúzás.
A lényeg menjen 5 percben, annyi körítéssel, hogy világosan érthető legyen!

Egyszerűen túl kevés (és ezért túl értékes) az időm a hosszú videókhoz, amikben sok a "köret".
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
G.D
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: G.D »

Simán.
Pláne ha amúgy nem értik a szöveget...
(teljesen OFFtopik, de jó példa: Dean Nicholson, akinek feliratozva van a legtöbb videója, pedig angolul /na, jó: skót-angolul :D / beszél bennük)
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
numizmata
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: numizmata »

Ne legyetek mar ennyire dinoszauruszok. Nem kell szinkronszinesz, sem angol szakos egyetemista, sem sipolos seggu lo. Gvass hangjan elkeszitheto es szajra is illesztheto a tokeletes angol hangsav, akkor is ha nem tud angolul.
Leirtam mar korabban is, hogy ez mukodo es elerheto technologia.

Ehhez viszont ket dolog kell:
- normalis, igenyes video
- szandek es elhatarozas

Az elso nem all rendelkezesre, a masodikrol nincs informaciom, de tekintettel arra, hogy gvass nem vesz reszt a diskurzusban, feltetelezem hogy nem erdekli.
Aut inveniam viam, aut faciam!
Poresz
Veterán
Veterán

WildBear23 írta: 2024.05.17. 14:13 Pontosan.
Én sem szeretem, ha a videó nagy része öncélú szövegelés, időhúzás.
A lényeg menjen 5 percben, annyi körítéssel, hogy világosan érthető legyen!

Egyszerűen túl kevés (és ezért túl értékes) az időm a hosszú videókhoz, amikben sok a "köret".
Az idő még hagyján. - De unalmas! Hosszú a videó? Annál tovább unalmas!
Én meg csak nézem, nézem és unom, unom, és azt várom, hogy végre derüljön ki, hogy mi a poén, ami miatt végigszenvedem.

Sokat segítene, ha bekerülne a köztudatba az az előadástechnikai fogás, hogy egy, maximum kettő bővített mondatban össze kell tudni foglalni, hogy mi a mondandó lényege. - És ez az első öt mondatban hangozzon is el!

PowerPointtal és Youtube-bal van megverve a világ, mert sok ember íráskészsége köbgyökzéró. Ezt ha még csak nem is sejti önmagáról valaki, azt tudja, hogy írni utál, mert lusta. Szövegelni viszont tud, és az eszébe se jut, hogy ez még nem előadókészség. Úgyhogy az említett két eszközt használva nekiáll dumálni, ezzel leírhatatlan szenvedéseket okozva az első világban.
Poresz
Veterán
Veterán

numizmata írta: 2024.05.17. 15:59 Ne legyetek mar ennyire dinoszauruszok. Nem kell szinkronszinesz, sem angol szakos egyetemista, sem sipolos seggu lo. Gvass hangjan elkeszitheto es szajra is illesztheto a tokeletes angol hangsav, akkor is ha nem tud angolul.
Leirtam mar korabban is, hogy ez mukodo es elerheto technologia.
Sejtettem, hogy egy fantasztikus korban élek, amikor minden nap olyan, mintha karácsony lenne. - Fúrja az oldalam a kíváncsiság: ez hogyan működik?
numizmata
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: numizmata »

Poresz írta: 2024.05.17. 17:12 Sejtettem, hogy egy fantasztikus korban élek, amikor minden nap olyan, mintha karácsony lenne. - Fúrja az oldalam a kíváncsiság: ez hogyan működik?
Ahhoz hasonlo, mint a deepfake. Nyilvan mivel nem en, hanem testverem ebben a magus, nem ertek hozza.
Aut inveniam viam, aut faciam!
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Poresz írta: 2024.05.17. 13:38 Miért? Ha már a szemével nézi a videót, el is olvashatja a feliratot: ugyanúgy a képkivágásban van.

Sajnos Youtube-on magyar nyelvhez nincs automatikus felirat. A hang minősége, nagyothallás stb. miatt ez nálam oda vezet, hogy paradox módon az angolt jobban értem, mint az anyanyelvem.
Magyar filmekkel ugyanez a problémám.
Valamint még ha kitűnően hallok is valamit, olvasva jobban megértem.

Valószínűleg nem vagyok olyan hú de különleges eset.

Utóirat:

FélOFF, lazán kapcsolódik a Youtube két helytelen használata:
Nekem a videoriportok meg a podcastek ilyenek... Nincs nekem annyi időm... Szövegben, leírva tizede idő alatt meglenne ugyanez az infó.

YouTube videó még elmegy, ha érdekel a képi infó, 1,5-1,75-re gyorsítva időben is tűrhető.
Poresz
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2024.05.17. 23:51 Nekem a videoriportok meg a podcastek ilyenek... Nincs nekem annyi időm... Szövegben, leírva tizede idő alatt meglenne ugyanez az infó.
+1
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Poresz írta: 2024.05.18. 11:46+1
Na ja, de a félanalfabéta többség sajnos ezt igényli...
pogessor
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: pogessor »

AndyA írta: 2024.05.17. 23:51 Nekem a videoriportok meg a podcastek ilyenek... Nincs nekem annyi időm... Szövegben, leírva tizede idő alatt meglenne ugyanez az infó.
+1
Podcast az újságírás-cikkírás legalja, mert még csak le sem írják. Kereshetetlen, hivatkozhatatlan szemét.
hegyespenge
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: hegyespenge »

YouTube videó még elmegy, ha érdekel a képi infó, 1,5-1,75-re gyorsítva időben is tűrhető.
+1
Poresz
Veterán
Veterán

pogessor írta: 2024.05.18. 14:56 +1
Podcast az újságírás-cikkírás legalja, mert még csak le sem írják. Kereshetetlen, hivatkozhatatlan szemét.
+1
Remélem, az AI-technológia gyorsan segít segít ezen, azaz: készít tűrhető átiratot.

Pozitív: a Lucky Gunner-ben azt szeretem, hogy minden videójuk cikként is olvasható, már évek óta.
AndyA írta: 2024.05.18. 13:06 Na ja, de a félanalfabéta többség sajnos ezt igényli...
Ne legyünk szigorúak: sokaknak csak a füle szabad munka közben. Ezért van szinte minden műhelyben rádió.

Metakérdés: ugyanazt a szöveget elolvasva miért nem értik, ha hallás után igen?
hegyespenge
Fórumtag
Fórumtag

pogessor írta: 2024.05.18. 14:56 +1
+1
Fegyveres vonalon pláne értelmetlen, hiszen általában dolgokat kívánunk megmutatni. Képek vagy videók nélkül ez elég nehézkes.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Poresz írta: 2024.05.19. 10:05 +1
Remélem, az AI-technológia gyorsan segít segít ezen, azaz: készít tűrhető átiratot.

Pozitív: a Lucky Gunner-ben azt szeretem, hogy minden videójuk cikként is olvasható, már évek óta.

Ne legyünk szigorúak: sokaknak csak a füle szabad munka közben. Ezért van szinte minden műhelyben rádió.

Metakérdés: ugyanazt a szöveget elolvasva miért nem értik, ha hallás után igen?
Mert funkcionális analfabéták, és az értő olvasás képessége lassan populációs szinten kezd kihalni.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

hegyespenge írta: 2024.05.19. 10:12 +1
Fegyveres vonalon pláne értelmetlen, hiszen általában dolgokat kívánunk megmutatni. Képek vagy videók nélkül ez elég nehézkes.
Én is sokkal jobban szeretem az audiovizuális médáit, előbb megnézek egy videót valamilyen témában, de a felirat az nem zavar egyáltalán.
Poresz
Veterán
Veterán

hegyespenge írta: 2024.05.19. 10:12 +1
Anno a Kalibernek is volt olyan szerzője, akinek ugyan voltak képek a cikkeiben, de ezek nem tették érthetővé azt, amit oldalakon át írt arról, hogy a szerkezetben mi hány milliméteres és ez miért hallatlanul zseniális megoldás…
De arról sosem írt, mit tapasztalt, amikor lőtt a fegyverrel. Valamint nagyon szeretett sokat másolni a magyar nyelvű kezelési utasításokból. :)

Sokat tanultam az írásaiból, de még többet lehetett volna, ha tolómérőzés helyett arra koncentrál, hogy a szerkezetnek milyen általános tanulságai vannak.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

AndyA írta: 2024.05.19. 10:31 Mert funkcionális analfabéták, és az értő olvasás képessége lassan populációs szinten kezd kihalni.
Már az ókori görögök is szidták a mai fiatalokat :lol: mégsem haltunk ki.

Más embereknek más média válik be. 30 éve még nem volt más csak az írott anyag, jobb estben képekkel. Mindenevő vagyok : könyv, cikk, videó. Az angol nyelvűt a legszívesebben, de felirat is teljesen OK. A hangoskönyvet és a podcastot nem kedveltem még, decattól még nem nézem hülyének azt aki így tanul :roll: sokan szeretnek pl így művelődni vezetés közben.

3 gyerekemből 2 könyvmoly aki 500 oldalas könyveket kiolvas egy szuszra 1 pedig videó fan aki nem hajlandó egy Wikipédia cikknél hosszabbat elolvasni. Mindegyik életképesnek tűnik. 8-) mindegyik fogyaszt írott és audió-vizuális médiát, csak más arányokban
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Egy kis CIKKAJÁNLÓ!

Az orosz Kalashnikov.ru újság érdekes cikke a Makarov-pisztolyhoz vezető útról, sosem látott prototípusok fotóival!
(Mondjuk érdemes picit tudni oroszul/gugliangol hülyeségeit visszafejteni.)

"В честной борьбе."

https://www.kalashnikov.ru/v-chestnoj-b ... t-pervaya/
makarov 1947 7,65.jpg
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

gvass1 írta: 2024.06.04. 15:25 Egy kis CIKKAJÁNLÓ!

Az orosz Kalashnikov.ru újság érdekes cikke a Makarov-pisztolyhoz vezető útról, sosem látott prototípusok fotóival!

"В честной борьбе."

makarov 1947 7,65.jpg
Köszi!
Felrakod majd a folytatást is?
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

jó ha van írta: 2024.06.06. 11:25 Köszi!
Felrakod majd a folytatást is?
Ha a szovjet elvtársak felteszik csaszty vtaraja-t, akkor majd linkelem.
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.06.06. 11:34 Ha a szovjet elvtársak felteszik csaszty vtaraja-t, akkor majd linkelem.
Padazsgyom
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Poresz
Veterán
Veterán

Leginkább ide illik…

Ulrich Bretscher: The History of Black Powder - an entirely new view. - Több éve olvastam, most végre újra megtaláltam: az úriember svájci vegyész(mérnök?), és érdekes dolgokat állít. Például hogy a forrásokban szereplő receptek alapján tutira nem a kínaiak találták fel a feketelőport (mert az egyszerűen kémiailag nem működik).

Kellemes olvasgatást! Várom kis közösségünk vegyészeinek véleményezését.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

gvass1 írta: 2024.06.04. 15:25 Egy kis CIKKAJÁNLÓ!

"В честной борьбе."

makarov 1947 7,65.jpg

És itt is a második rész a Makarov-pisztolyhoz vezető út bemutatásában!

В честной борьбе. Часть вторая

https://www.kalashnikov.ru/v-chestnoj-b ... t-vtoraya/
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Cikkajánló, orosz nyelvű Makarov-pisztoly sztori 3. rész

Részletes leírás, hogy hogyan szoptak vagy másfél évtizedet az elvtársak, mire stabil minőségben tudták tömeggyártani az amúgy faék egyszerű pisztolyt.

A cikk végén foglalkoznak még a leváltásra és továbbfejlesztésre irányuló próbálkozásokkal valamint a civil és exportpiaccal is. Nagyon érdekes cikksorozat volt!

https://www.kalashnikov.ru/mnogolikij-pm/

Kép
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.07.03. 11:57 Cikkajánló, orosz nyelvű Makarov-pisztoly sztori 3. rész

Nagyon érdekes cikksorozat volt!

https://www.kalashnikov.ru/mnogolikij-pm/

Kép
Az. Köszönet érte!
hegyespenge
Fórumtag
Fórumtag

Fortitu írta: 2024.05.19. 11:26 Én is sokkal jobban szeretem az audiovizuális médáit, előbb megnézek egy videót valamilyen témában, de a felirat az nem zavar egyáltalán.
Talán ide köthető leginkább a következő téma.
Hozzá jutottam egy izgalmas Colt revolverhez, amiről sok érdekes dolgot találtam. Legszívesebben cikket írtam volna róla (még megtörténhet), de a bemutatására a videó alkalmasabbnak tűnt. Még akkor is, ha olyan kezdetleges, mint amit összehoztam.
Aki esetleg kíváncsi rá, az itt megnézheti.

https://drive.google.com/file/d/1FZO8jc ... p=drivesdk

Erről a fegyverről van szó egyébként.
Csatolmányok
1719301106434.jpg
1719301106441.jpg
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

hegyespenge írta: 2024.07.21. 10:35 Talán ide köthető leginkább a következő téma.
Hozzá jutottam egy izgalmas Colt revolverhez, amiről sok érdekes dolgot találtam. Legszívesebben cikket írtam volna róla (még megtörténhet), de a bemutatására a videó alkalmasabbnak tűnt. Még akkor is, ha olyan kezdetleges, mint amit összehoztam.

Köszi, érdekes volt! Tecsőre nem mehet fel?

Mondjuk végig vártam, h lősz is vele.

...és jöhet a cikk is!😉
hegyespenge
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.07.21. 12:49 Köszi, érdekes volt! Tecsőre nem mehet fel?

Mondjuk végig vártam, h lősz is vele.

...és jöhet a cikk is!😉
Örülök, hogy érdekesnek találtad! Viszont arra nem sikerült rájönnöm, hogy mi az a "Tecső". 😊

Szívesen lőttem volna vele ott, ahol felvettem az anyagot, csak a történetesen a konyhánkról van szó. Ebben az esetben előbb számíthattam volna a hatóságok megértésére, mint a feleségemére.

Azt viszont kifelejtettem, hogy tényleg leadtam vele olyan 30-40 lövést, nyilván lőtéren. 10-15 m-es távolságon mondjuk egy kisebb emberalak stabilan meglőhető vele, de ennél még a snubby S&W 640-es (DAO) is egy nagyságrenddel pontosabb volt. Az állítható irányzéktól nem csökken a szórás, ha a cső belül ugyanaz mint a fix irányzékosaknál.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

hegyespenge írta: 2024.07.21. 18:34 Örülök, hogy érdekesnek találtad! Viszont arra nem sikerült rájönnöm, hogy mi az a "Tecső". 😊

Szívesen lőttem volna vele ott, ahol felvettem az anyagot, csak a történetesen a konyhánkról van szó. Ebben az esetben előbb számíthattam volna a hatóságok megértésére, mint a feleségemére.

Azt viszont kifelejtettem, hogy tényleg leadtam vele olyan 30-40 lövést, nyilván lőtéren. 10-15 m-es távolságon mondjuk egy kisebb emberalak stabilan meglőhető vele, de ennél még a snubby S&W 640-es (DAO) is egy nagyságrenddel pontosabb volt. Az állítható irányzéktól nem csökken a szórás, ha a cső belül ugyanaz mint a fix irányzékosaknál.
You+tube

te+cső😆
hegyespenge
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.07.21. 18:39 You+tube

te+cső😆
Banyek. Túl sokat vagyok a négy fal között. 🥴

Hát eléggé sok baki van benne, meg ki is felejtettem a lövészeti részt. Szóval volna mit finomítani rajta. Azt hiszem, hogy ezért is kötődöm jobban az íráshoz. Ott van időm ötvenszer újra olvasni, kiegészíteni ahol kimaradt valami, kigyomlálni, ha túl terjengős.
(És ezek ellenére a cikkek leadása után is rendszeresen beugrik valami, amit lehetett volna még jobban csinálni.)
G.D
Veterán
Veterán

hegyespenge írta: 2024.07.21. 18:51 (És ezek ellenére a cikkek leadása után is rendszeresen beugrik valami, amit lehetett volna még jobban csinálni.)
A novellákat az elejéről semmiképp ne felejtsd le! :D
hegyespenge
Fórumtag
Fórumtag

G.D írta: 2024.07.21. 19:32 A novellákat az elejéről semmiképp ne felejtsd le! :D
😁👍
Roberto68
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Roberto68 »

G.D írta: 2024.07.21. 19:32 A novellákat az elejéről semmiképp ne felejtsd le! :D
Azokat én is hiányolnám, nagy kedvencek :D
hegyespenge
Fórumtag
Fórumtag

Roberto68 írta: 2024.07.21. 21:20 Azokat én is hiányolnám, nagy kedvencek :D
Ez nagyon jól esik. Köszönöm szépen!
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Roberto68 írta: 2024.07.21. 21:20 Azokat én is hiányolnám, nagy kedvencek :D
Majd a román szekus sztorit olvassátok - hamarosan megjelenik!:-)
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

hegyespenge írta: 2024.07.21. 18:34 Örülök, hogy érdekesnek találtad! Viszont arra nem sikerült rájönnöm, hogy mi az a "Tecső". 😊

Hát a tiedtubus. :D
bcsob
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: bcsob »

hegyespenge írta: 2024.07.21. 10:35 Talán ide köthető leginkább a következő téma.

Sanyi bácsi, egy kis kritika:
0:27nél először (és aztán sajnos jópárszor) a saját fej/arc irányába forduló fegyvercső nem volt valami szép látvány.
Értem én, hogy ürített fegyver meg stb. de akkor is. Az én szememben eléggé vörös posztó az efféle mozdulat, főképp, hogy egy olyan felületről beszélünk, ami (a fegyverek története mellett) a biztonságos fegyverkezelés alapjait is hivatott bemutatni/elmélyíteni a nézőközönségében.
Egyébként nagy kedvelője vagyok mind késes, mind fegyveres munkásságodnak, Kaliber hasábjain megjelent cikkeid mindig elsőbséget élveznek másokkal szemben, a "kötelező" novelláiddal együtt.
Talán ezért is volt különösen rossz érzés végignézni ezt a mozdulatsort.

Tisztelettel: Cs
Aki az AK-at szereti, rossz ember nem lehet.
hegyespenge
Fórumtag
Fórumtag

bcsob írta: 2024.07.22. 20:51 Sanyi bácsi, egy kis kritika:
0:27nél először (és aztán sajnos jópárszor) a saját fej/arc irányába forduló fegyvercső nem volt valami szép látvány.
Értem én, hogy ürített fegyver meg stb. de akkor is. Az én szememben eléggé vörös posztó az efféle mozdulat, főképp, hogy egy olyan felületről beszélünk, ami (a fegyverek története mellett) a biztonságos fegyverkezelés alapjait is hivatott bemutatni/elmélyíteni a nézőközönségében.
Egyébként nagy kedvelője vagyok mind késes, mind fegyveres munkásságodnak, Kaliber hasábjain megjelent cikkeid mindig elsőbséget élveznek másokkal szemben, a "kötelező" novelláiddal együtt.
Talán ezért is volt különösen rossz érzés végignézni ezt a mozdulatsort.

Tisztelettel: Cs
Kedves Cs!

Teljesen igazad van, és köszönöm az észrevételt! Oda fogok figyelni erre is, ha esetleg készülne még hasonló anyag. Sajnos ezt már késő újra felvenni.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

ÚJ! Kaliber 2024. augusztus (316.)
Benne Hegyes Sanyi remek securitate-témájú novellájával!:-)))

http://www.kaliberinfo.hu/hirek/uj-kali ... sztus-316/

Kép
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: Kojak »

Lassan szaksajtó lesz a Portfólió. :)

Screenshot_20240726-185021_Chrome.jpg
Screenshot_20240726-185032_Chrome.jpg
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Kojak írta: 2024.07.26. 18:53 Lassan szaksajtó lesz a Portfólió. :)

Screenshot_20240726-185021_Chrome.jpg

Screenshot_20240726-185032_Chrome.jpg
Akkor ki kéne javítani a Wikipédián is:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/SVD_(rifle)
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Megint okádnom kell a telextől:
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/telex-a ... -eltetese/

Kép

https://telex.hu/after/2024/07/27/trump ... polo-merch

Mert szerintük, a Trumpúrra rálövő nyomorult azért lőtt, mert sok fegyveres jutyúb-csatornát nézett, tehát milyen jó, hogy TILCSUKBE.

" Az új szabályozás sok olyan tartalomgyártót érint, akik sokat tesznek azért, hogy az érzékeny téma ellenére a lehető legkörültekintőbben járjanak el, de a Trump elleni merénylet rávilágít arra, hogy valóban szükség volt a szigorításra.

A változtatások hátterében civil szervezetek éles kritikája áll, mely szerint a Youtube korábbi szabályzata nem védte meg eléggé a fiatalokat, akikben a menő, vicces fegyveres videók láttán egészségtelen és potenciálisan veszélyes megszállottság alakulhat ki a fegyverekkel kapcsolatban."

Az meg még viccesebb, amikor az agyhalott sajtómunkás pont a szólásszabadság ellen és a tech-cenzúra mellett tüntet. Csak mert érzékeny kis viráglelkének nem tetszik, amiről ott szó esik. Broáff.
G.D
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2024.07.24. 06:44 ÚJ! Kaliber 2024. augusztus (316.)
Benne Hegyes Sanyi remek securitate-témájú novellájával!:-)))
Ennek a vége a szokásosnál azért jóval kevésbé volt mosolyfakasztó...
hegyespenge
Fórumtag
Fórumtag

G.D írta: 2024.07.29. 20:35 Ennek a vége a szokásosnál azért jóval kevésbé volt mosolyfakasztó...
Vannak helyzetek, amelyeket nem lehet elpoénkodni.
Roberto68
Fórumtag
Fórumtag

hegyespenge írta: 2024.07.29. 22:27 Vannak helyzetek, amelyeket nem lehet elpoénkodni.
Nálam még nem járt a postás, de egyre izgatottabban várom, most már nagyon kiváncsi vagyok az új sztorira.
Poresz
Veterán
Veterán

Talált kincs: Sörétlövés.com

A Sörétlövés.com-on találtam sok-sok hasznosnak tűnő* szakmai cikk gyűjteményét.

* Inkább nem várok addig, amíg kiolvasom, és különben sem érek hozzá: csak most tanulom meg majd eltalálni a korongot. Pillanatnyilag csak puffogtatok rá, és vagy jó napom van, vagy nem.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

ÚJ! Kaliber 2024/szeptember (317.), címlapon cuki ZSEBkalasnyikovval:-)

https://www.kaliberinfo.hu/hirek/uj-kal ... ember-317/

Kép
Sparrow
Veterán
Veterán

Re: Talált kincs: Sörétlövés.com

Hozzászólás Szerző: Sparrow »

Poresz írta: 2024.08.29. 18:20 A Sörétlövés.com-on találtam sok-sok hasznosnak tűnő* szakmai cikk gyűjteményét.

* Inkább nem várok addig, amíg kiolvasom, és különben sem érek hozzá: csak most tanulom meg majd eltalálni a korongot. Pillanatnyilag csak puffogtatok rá, és vagy jó napom van, vagy nem.
Amit Szollár Andris ír, azt el lehet hinni, azt nevezhetjük hasznosnak :-) . Viszont: a sörétlövés a legtöbb sportlövészethez hasonlóan úgy áll össze, hogy:
- van egy alap (beállás, puska tartása, stb), amit meg kell tanulni, ott nincs mese, ha ott hibázik az ember, az kritikus, ha az nincs meg akkor ez csak élménylövészet (ilyen pl hogy nem fekszünk rá a tusra, vízszintben legyen a szem, lehetőleg mindkét szem legyen nyitva, merre áll a láb, stb)
- van egy erre épülő rész, amiben viszont már nem csak egy szent grál létezik, a lövő dönti el, adott helyzetben hogy lő, és itt pl lehet hogy sikeresebb lesz a nem optimális stílus, ha az jobban be van gyakorolva (pl loopert leesőben lőni, stb), illetve ha valaki lebegtetve tanult meg lőni (nem takarja ki a célt), valaki meg átmeszelősben kitakar, mindkettő lehet jó. Szóval itt aki keménykalaposan veri a mellét, hogy márpedig ez-vagy-az nem jó, ott már nem kell mindent elhinni, de segíthet jó stílust találni, meg a stílushibákat kiküszöbölni.
- és van a fizika. Ilyen a szórás, sörétszem nagyság, cső hova hord, stb. Ez egy darabig nagyon fontos (pl nem lövünk 70m-re skeet söréttel cylinder szűkítéssel, mert nem töri el a korongot, ha egyáltalán eltalálja), de utána itt is lehet ám a saját stílus illetve bizalom alapján mást használni, nem pedig azt amit ajánlanak (én matematikusként kiszámoltam pl, hogy mekkora sebesség és mekkora szűkítés adott távon mennyit jelent... és az ökölszabályok után már csak 10-30cm-ekről beszélünk, ami pl lehet egy korong különbség... nem sok, de ha valaki abban bízik, akkor már fontos). Itt is sokan mondják, hogy egy choke kell, ne cserélgesd (aztán csodálkoznak, hogy full szűkítéssel nem megy az olimpiai skeet korong...) Tipikus korongvadászaton 2mm-2.5mm és negyeded-feles szűkítések elegendőek. Aztán hogy most 2mm vagy 2.5mm a sörét 30-40 méteren az már egyéni dolog, vagy hogy 390 vagy 400 m/s a sebesség...) Én cserélgetem a choke-ot (nem verseny közben persze, de ha tudom, hogy trap-ot lövünk, akkor nem rakok be skeet choke-ot előtte)
- és itt jutunk el a mentális dolgokhoz. Valójában (ha már 100-ból 100-szor ugyanúgy veszed fel a puskát, ugyanazt látod, és ugyanúgy mozgol), akkor már csak fejben dől el minden. És ez gyakran fontosabb mint a többi. Hogy hova nézel, amikor a korongot várod, hogy hova fókuszálsz, mire figyelsz, esetleg mit ismételgetsz magadban (nem szabad elemelni a fejem a tusról..., pl én ezt).

Jó könyv még sörétlövőknek Korbán Krisztián Telitalálat című könyve. Az friss, kellően tömör, az alapok nagyon szépen benne vannak.
Amit még én ajánlani szoktam (angolul értők előnyben) az Russell Mark ausztrál olimpiai bajnok video sorozata (Go Shooting). Fent van youtube-on. Na neki pl mindent elhiszek.
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: swordmanus »

Magyar fegyverrel aprít a Terminátor!
A Netflixen tegnap lett elérhető a Terminator ZERO (A vég kezdete) c. animációs sorozat első nyolc epizódja. A második rész harmadik-negyedik percében egy ellenálló bázisra csap le egy beszivárgó egység, kezeiben két GM6 Hiúz (Lynx) félautomata romboló puskával, amit a jelenleg is a magyar SERO gyárt és exportál a világ számos országába. A típusazonosítást a gyártó is megerősítette.
Az előzetesben 1:10 körül is feltűnik:
Nos, a filmkészítők választásához csak egy John Connor idézetet szeretnénk hozzáfűzni: "Illik is hozzád!" ("That's definitely you!")
terminatorGM6a.png
terminatorGM6b.png
terminatorGM6c.png
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

swordmanus írta: 2024.08.30. 10:37 Magyar fegyverrel aprít a Terminátor!
A Netflixen tegnap lett elérhető a Terminator ZERO (A vég kezdete) c. animációs sorozat első nyolc epizódja. A második rész harmadik-negyedik percében egy ellenálló bázisra csap le egy beszivárgó egység, kezeiben két GM6 Hiúz (Lynx) félautomata romboló puskával, amit a jelenleg is a magyar SERO gyárt és exportál a világ számos országába. A típusazonosítást a gyártó is megerősítette.
Az előzetesben 1:10 körül is feltűnik:
Nos, a filmkészítők választásához csak egy John Connor idézetet szeretnénk hozzáfűzni: "Illik is hozzád!" ("That's definitely you!")
terminatorGM6a.pngterminatorGM6b.pngterminatorGM6c.png
Helyesbítek: A vég kapujában
Poresz
Veterán
Veterán

Szeretnék kölcsönkérni egy 2011. januári Magasles magazint (88. szám), amiben elolvasható a Mese a bürokrácia élvezetéről című cikk. Anno ez egy Kaliber cikkre volt a válasz. Még nem jutottam el olyan könyvtárba, ami járatta volna.
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Poresz írta: 2024.09.15. 17:32 Szeretnék kölcsönkérni egy 2011. januári Magasles magazint (88. szám), amiben elolvasható a Mese a bürokrácia élvezetéről című cikk. Anno ez egy Kaliber cikkre volt a válasz. Még nem jutottam el olyan könyvtárba, ami járatta volna.
Legyen hozzá szerencséd! :mrgreen:
Inkább próbáld kideríteni, ki írta a cikket, és megtalálni az embert. A Magasles nem túl nagy példányszámban jelent meg, nem túl sokáig...
G.D
Veterán
Veterán

gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

ÚJ CIKK! Azt hiszem ez eleddig a legmélyebb, legátfogóbb anyag, amit magyarul a témában olvastam, evör.
Könyvajánló: Minden, amit a rendészeti lőkiképzésről tudni akartál!

https://www.kaliberinfo.hu/cikkek/konyv ... i-akartal/

Kép
theHassan
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: theHassan »

gvass1 írta: 2024.09.20. 07:39 ÚJ CIKK! Azt hiszem ez eleddig a legmélyebb, legátfogóbb anyag, amit magyarul a témában olvastam, evör.
Könyvajánló: Minden, amit a rendészeti lőkiképzésről tudni akartál!

https://www.kaliberinfo.hu/cikkek/konyv ... i-akartal/

Kép
Azért a 27. oldal 2.1-ben lévő felsorolás kicsit kiakasztotta nálam az alkotmánysértés-mérőt. Mi hiányzik a listából?

Meg egyéb hibák. Pl. a vadászatról azt írja, hogy lőfegyverrel. És az elöltöltő?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

theHassan írta: 2024.09.20. 08:07 Azért a 27. oldal 2.1-ben lévő felsorolás kicsit kiakasztotta nálam az alkotmánysértés-mérőt. Mi hiányzik a listából?
Van ami azért hiányzik, mert a gyakorlatban nem létezik, és van ami meg sztem tévedésből (vagy vágyálomból került be), DE ezt majd a részletes recenzióban és nyomtatásban fejtem ki:-))

(BTW: ahogy írtam: akármilyen kurv@jó a könyv, NEM TÖKÉLETES, egy szaklektor nagyon ráférne.)
Poresz
Veterán
Veterán

Re: Talált kincs: Sörétlövés.com

Sparrow írta: 2024.08.30. 09:51 Jó könyv még sörétlövőknek Korbán Krisztián Telitalálat című könyve. Az friss, kellően tömör, az alapok nagyon szépen benne vannak.
Köszönöm az ajánlást: múlt héten megvettem, kiolvastam, és nem mintha villanyt kapcsoltak volna a fejemben, hanem egy Nap kelt fel bent.
Most már nem fogok olyanokat kérdezni, miért csak néhány sörétes célzósínjén van a kétpontos mechanikus irányzékot hárompontossá hackelő segédcélgömb (párbajlövészetre nekem bejött a Benelli Vincin), miért nem korongoznak ghost ringgel vagy red dottal… :)
Nemsokára a vadásztanfolyam lőgyakorlatain kiderül, mit tudok kezdeni az olvasottakkal.
Sparrow írta: 2024.08.30. 09:51 Amit Szollár Andris ír, azt el lehet hinni, azt nevezhetjük hasznosnak :-)
…és Szollár András a lektora az ajánlott könyvnek. :)
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Itt van az ÚJSÁGJA, Mr. Wick! 8-) - ÚJ! Kaliber 2024/Október (318.)

https://www.kaliberinfo.hu/hirek/uj-kal ... tober-318/

Kép
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: Kojak »

gvass1 írta: 2024.09.26. 07:26 Itt van az ÚJSÁGJA, Mr. Wick! 8-) - ÚJ! Kaliber 2024/Október (318.)

https://www.kaliberinfo.hu/hirek/uj-kal ... tober-318/

Kép
Melyik részben használt ilyen fegyvert?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Kojak írta: 2024.09.26. 18:57 Melyik részben használt ilyen fegyvert?
Jövő idő...5. Részben fogja.
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: RatRace »

gvass1 írta: 2024.09.26. 19:10 Jövő idő...5. Részben fogja.
Ahoz képest hogy a J.V. filmek korhatárosak, már pl a TTI2011 kapható nerfszerűségben is. :lol:
Csatolmányok
f914adf0-c517-4a68-b572-e0d9abe0c118.jpg
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

RatRace írta: 2024.09.26. 19:17 Ahoz képest hogy a J.V. filmek korhatárosak, már pl a TTI2011 kapható nerfszerűségben is. :lol:
Nem csak a kölykök szeretnek dzsonvikkeset játszani... :mrgreen:
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.09.26. 19:10 Jövő idő...5. Részben fogja.
Persze. Hisz még csak most fog róla olVassni a Kaliberben. :mrgreen:
G.D
Veterán
Veterán

Herr gvass!
Ehavi halálmagazint meg kellett volna már kapnom?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

G.D írta: 2024.10.01. 13:36 Herr gvass!
Ehavi halálmagazint meg kellett volna már kapnom?
Nekem MA hozta a postás, így sztem még 1-2 nap és meg kéne érkezzen mindenhova.
G.D
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2024.10.01. 14:08 Nekem MA hozta a postás, így sztem még 1-2 nap és meg kéne érkezzen mindenhova.
Dánke :!:
Roberto68
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.10.01. 14:08 Nekem MA hozta a postás, így sztem még 1-2 nap és meg kéne érkezzen mindenhova.
A többieknél mi a helyzet ez ügyben?
Én még most sem találtam a postaládában, kezdjek aggódni?
Simán lehet hogy a postásunknak végre sikerült elérnie hogy az utcafronton levő postaládába félig bedugott újságot végre elcsórja valaki…
G.D
Veterán
Veterán

Roberto68 írta: 2024.10.07. 14:18 A többieknél mi a helyzet ez ügyben?
Én már ki is olvastam (sőt, közben apám is).
TurboP
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: TurboP »

Remélem egy háztartásban lakik veled, mert ugye csak azon belül lehet megosztani az előfizetést. (mint a Netflix-nél)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
G.D írta: 2024.10.07. 23:44 Én már ki is olvastam (sőt, közben apám is).
"..."
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Simán lehet hogy a postásunknak végre sikerült elérnie hogy az utcafronton levő postaládába félig bedugott újságot végre elcsórja valaki…
Reméljük, hogy miután kilolvasta, visszarakja...
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Ha ezen a héten sem érkezik meg, akkor
a, indokolt a jogos védelem keretében megelőző jellegű fegyverhasználat a postással szemben:-))
b, mindenképpen jelezd az elofizetes kukac direxmedia ponthu emilünkön, és a kolléga pótolja.
Roberto68
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.10.08. 08:29 Ha ezen a héten sem érkezik meg, akkor
a, indokolt a jogos védelem keretében megelőző jellegű fegyverhasználat a postással szemben:-))
b, mindenképpen jelezd az elofizetes kukac direxmedia ponthu emilünkön, és a kolléga pótolja.
Köszi mindenkinek!

a, az automata Gatling telepítése megtörtént, most programozom a postás arcképét, ilyen többé nem fordul elő :lol:
b, köszönöm, ha mégsem jön meg a héten, így teszek
Roberto68
Fórumtag
Fórumtag

És akkor most hatalmas sóhaj mint néha ifjúkoromban, megjött, csak késett kicsit :lol: :lol:
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: RatRace »

Keresem az alábbi művet, lehetőleg pdf.
German Flare Pistols and Signal – By Dr. Lorenz Scheit
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
Poresz
Veterán
Veterán

Olvasta valaki Makrai ales & Papica Bushcraft - Túlélés, természeti életmód című könyvét?

Makrai ales meghalt még a könyv kiadása előtt (2013 vs. 2015), Papica főállású polgármester lett és nyíltan és nyilvánosan kijelentette, hogy a készlete nem eladó, abból csak ajándéknak kiérdemelhető egy-egy példány, a Szalay kiadónak pedig valószínűleg fogalma sincs, hogy mennyien keresik, jöhetne a második kiadás. Úgyhogy ma este 24-50 ezer forint között találtam eladó példányokat.

Értem, hogy ez egy ritkaság és végső esetben annyiért el tudom passzolni, amennyiért vettem, inflációval korrigálva. Megér ennyit a színvonala, kivitele (fényképek és fogalmazás minősége) és információtartalma alapján? Van benne olyan információ, ami más túlélőkönyvben nincs benne, vagy legalábbis nem egy minden könyvben agyonismételt slágertéma, -fejezet?

…mert ennyi pénzből azért be tudok iratkozni az OSzK-ba (a FSzEK-ben nincs).
BeHappy
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: BeHappy »

Poresz írta: 2024.10.28. 19:30 Olvasta valaki Makrai ales & Papica Bushcraft - Túlélés, természeti életmód című könyvét?
Szia, én olvastam, igaz már eléggé régen. A javarészt máshol is olvasható túlélési ismeretek egyfajta katonais olvasatban, kiegészítve némi bushcraftos* ismetetekkel, tehát nem okozott akkora átütő hatást, mint annó '95 körül a Buzek-féle vastag könyv a középiskolás Honvédelmi Ismeretek tankönyvhöz képest. (Megjegyzem, hogy egyébként a Buzek könyvhöz képest az azóta olvasott, neves külföldi szerzők által írt könyvek se okoztak akkora átütést, mert a Buzek könyv szerintem nagyon jó alapokat ad.)

Egyébként nem rossz. Erénye, hogy a magyar viszonyokra épül és nem terhel feleslegesen azzal, hogyan keress vizet a sivatagban és melyik trópusi gyümölcsök ehetőek a vadonban. Rémlik, hogy van benne nyúzásról fotósorozat és ha jól emlékszem, akkor QR-kóddal megnyitható videós hivatkozások is.

Valószínűleg ha felfrissiteném az olvasottakat, tudnék pontosabb véleményt is írni, de olyan nyolc év távlatából ennyire emlékszem csak belőle.

*= bushcraft, amit ma itthon ez alatt értünk, tehát a szigorú értelemben vett katonai túlélés és az erre kijelölt helyen történő, infrastruktúrával ellátott kempingezés közötti hatalmas fogalmi és tevékenységbeli tér.
Poresz
Veterán
Veterán

BeHappy írta: 2024.10.29. 14:39 Szia, én olvastam, igaz már eléggé régen. A javarészt máshol is olvasható túlélési ismeretek egyfajta katonais olvasatban, kiegészítve némi bushcraftos* ismetetekkel, tehát nem okozott akkora átütő hatást, mint annó '95 körül a Buzek-féle vastag könyv a középiskolás Honvédelmi Ismeretek tankönyvhöz képest. (Megjegyzem, hogy egyébként a Buzek könyvhöz képest az azóta olvasott, neves külföldi szerzők által írt könyvek se okoztak akkora átütést, mert a Buzek könyv szerintem nagyon jó alapokat ad.)

Egyébként nem rossz. Erénye, hogy a magyar viszonyokra épül és nem terhel feleslegesen azzal, hogyan keress vizet a sivatagban és melyik trópusi gyümölcsök ehetőek a vadonban. Rémlik, hogy van benne nyúzásról fotósorozat és ha jól emlékszem, akkor QR-kóddal megnyitható videós hivatkozások is.

Valószínűleg ha felfrissiteném az olvasottakat, tudnék pontosabb véleményt is írni, de olyan nyolc év távlatából ennyire emlékszem csak belőle.

*= bushcraft, amit ma itthon ez alatt értünk, tehát a szigorú értelemben vett katonai túlélés és az erre kijelölt helyen történő, infrastruktúrával ellátott kempingezés közötti hatalmas fogalmi és tevékenységbeli tér.
Köszönöm: erre számítottam.
Poresz
Veterán
Veterán

Az a fülest kaptam, hogy a Hangtompító elvek című könyvnek a piros borítós változata az őseredeti szamizdat, a többi kalózkiadás. Ami számunkra, olvasók számára fontos lehet: az originálban több téma fel van dolgozva, pl. a PBSz-1 leírása, robbantott ábrája is megtalálható benne, a többiből pedig kimaradt - állítólag. (Én nem érem fel ésszel, hogy egy kalózkiadásból miért hagynak ki valamit, hiszen úgyis a szkenner dolgozik.) Ennek szeretnék utánajárni, hogy tényleg több van-e az eredetiben.
A birtokomban lévő ismeretlen kiadású elektronikus példány és a legújabb kalózkiadás között semmilyen különbséget sem fedeztem fel.
hangtompito_konyv.zip
(2.94 MiB) Letöltve 40 alkalommal.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

ÚJ! Kaliber 2024/November (319.)
https://www.kaliberinfo.hu/hirek/uj-kal ... ember-319/

Benne P. P. fórumtársunk jogi kérdései válaszokkal, valamint P. 357 fórumtársunk albán túrabeszámolója!

Kép
TurboP
Veterán
Veterán

Akit érdekel, lehet elvileg rendelni a Mesterlövész című könyvből a [email protected] email címen.
"..."
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

ÚJ! Kaliber 2025 ÉVKÖNYV! MEGJELENT!!!
Meghozta a nyomda a Kaliber 2025-ös Évkönyvét! 100 színes oldal, 4xA4 méretű, naptáras fegyverposzterrel. A 2025-ös ÉVKÖNYV megvásárolható a nagyobb újságárusoknál, de a legfontosabb, hogy *** a 2025-re ELŐFIZETŐK INGYENESEN KAPJÁK MEG! ***

https://www.kaliberinfo.hu/hirek/uj-kal ... 5-evkonyv/

Kép
TurboP
Veterán
Veterán

Nah végre megérkezett:
Egyet nem tudok: innentől kezdve mondhatom magam kommandós mesterlövésznek, vagy előtte még el is kell olvasni?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
IMG_20241114_165812(1).jpg
"..."
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

TurboP írta: 2024.11.14. 17:31 Nah végre megérkezett:
Egyet nem tudok: innentől kezdve mondhatom magam kommandós mesterlövésznek, vagy előtte még el is kell olvasni?

Mondhatod. Úgysem tudja senki, hogy elolvastad -e. Sőt azt sem, hogy tudsz-e olvasni :lol:

Jó könyv, élveztem, és 3 :!: fórumtárs is elkérte már. Az állították, hogy elolvasták.. ;) és nekik is tetszett
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

Petya357 írta: 2024.11.14. 17:37 Jó könyv, élveztem, és 3 :!: fórumtárs is elkérte már. Az állították, hogy elolvasták.. ;) és nekik is tetszett
+1

Es sok tovabbi forumtars azert nem kerte el, mert van sajatja. :-)

Bel
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

bel írta: 2024.11.14. 20:55 +1

Es sok tovabbi forumtars azert nem kerte el, mert van sajatja. :-)

Bel
De a legjobb az eredeti mellett feküdni precíziós versenyen és élőben hallgatni az okosságokat 8-) :oops: nagy élmény volt , még jobb, mint a könyv.

Ez a jó a kortárs írókkal - ameddig él, oda lehet menni és megkérdezni, hogy konkrétan mire gondolt a költő. ;)

Száz szónak is egy a vége - a könyvet érdemes megvenni. Átolvasva előjönnek olyan dolgok amik elsőre még nem.
smith15
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: smith15 »

Petya357 írta: 2024.11.14. 17:37
Jó könyv, élveztem, és 3 :!: fórumtárs is elkérte már. Az állították, hogy elolvasták.. ;) és nekik is tetszett
Nekem is megvan, én is kiolvastam, valóban nagyon jó!
TurboP
Veterán
Veterán

Elkezdtem olvasni, és meglepetésre még dedikálta is.

Petya357 írta: 2024.11.14. 17:37 Mondhatod. Úgysem tudja senki, hogy elolvastad -e. Sőt azt sem, hogy tudsz-e olvasni :lol:

"..."
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

TurboP írta: 2024.11.14. 17:31 Nah végre megérkezett:

Elég, ha a párnád alá rakod éjszakára. :lol: :lol: :lol:
TurboP
Veterán
Veterán

Igen erre én is gondoltam, bár a főiskolás tapasztalataim alapján, nagyon csekély az a tudás amit így össze lehet szedni.

AndyA írta: 2024.11.15. 08:08 Elég, ha a párnád alá rakod éjszakára. :lol: :lol: :lol:
"..."
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

TurboP írta: 2024.11.15. 08:17 Igen erre én is gondoltam, bár a főiskolás tapasztalataim alapján, nagyon csekély az a tudás amit így össze lehet szedni.
Csak eleget kell rajta szundikálni, átszivárog az.

Persze ahhoz az is kell, hogy amikor nem tudsz elaludni, akkor elővedd a párna alól és olvasgasd. :-)
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Nincs itt helye politikának, de mégiscsak a Kaliber egykori szerzője volt, ha jól rémlik.
https://index.hu/kulfold/usa/feher_haz/ ... oigazgato/
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

swordmanus írta: 2024.11.23. 09:05 Nincs itt helye politikának, de mégiscsak a Kaliber egykori szerzője volt, ha jól rémlik.
https://index.hu/kulfold/usa/feher_haz/ ... oigazgato/
Fanatikus fegyvertartó kolléga, itthon sokáig körözés alatt volt emiatt😅

Még mindig kolléga, amerikai szaklapokban a héten is jelent meg írása.
Válasz küldése