Lőfegyverek, elöltöltős fegyverek, lőterek, sportlövészet

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan

gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Re: Lőfegyverek, elöltöltős fegyverek, lőterek, sportlövészet

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Poresz írta: 2024.09.24. 22:35 Armi San Marco elöltöltő fegyverekkel kinek van tapasztalata? Hulladék olasz, vagy használható olasz?
A cég már vagy 20 éve nem létezik, anno ez volt a legolcsóbb márka, minőségben nem ér fel a mai Pietta és Uberti BP revolverekkel. Egyébként alapvetően működtek, de érezhetően gyengébb felületkezelés, lötyögősebb minden , és pontatlanabbak az alkatrészek. Örömfegyvernek, ha olcsón kínálják: ettől még bátran meg lehet venni!

(De annak idején az akkor Pietta és Uberti modellek sem értek fel a maiakhoz, egyszerűen fejlődött a gyártástechnológia és minőségbiztosítás.)
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: qqriq »

kontrazok, ez mennyire nemszar? :roll:
AA kodu new army
20240925_194319.jpg
ingyom bingyom tálib-e?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

qqriq írta: 2024.09.25. 19:52 kontrazok, ez mennyire nemszar? :roll:
AA kodu new army
20240925_194319.jpg
A cső nem középen van a tokban...?
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Sjani86
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Sjani86 »

qqriq írta: 2024.09.25. 19:52 kontrazok, ez mennyire nemszar? :roll:
AA kodu new army
20240925_194319.jpg
Belőlük lett később az Euroarms asszem a 2000-res évek elején. Mindenfélét is gyártottan minőségben. Franciáknál nagy becsben vannak, az Euroarms BP vasak drágábban mennek mint a Pietta, de sokszor az Ubertinél is.

Ha van Facebookod, akkor érdemes jelentkezni a Cap and Ball revolvers csoportba, az ottani admin, Dennis Norton bődületes mennyiségű információt szedett össze a replika vasakról (Pl volt teljesen amerikai gyártású Spiller and Burr revolver is, meg volt Remington NMA is)
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

ez csak ilyen optikai ize, kozepen van az
gvass1 írta: 2024.09.25. 20:10 A cső nem középen van a tokban...?
ingyom bingyom tálib-e?
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Koszi megnezem
Sjani86 írta: 2024.09.25. 22:17 Belőlük lett később az Euroarms asszem a 2000-res évek elején. Mindenfélét is gyártottan minőségben. Franciáknál nagy becsben vannak, az Euroarms BP vasak drágábban mennek mint a Pietta, de sokszor az Ubertinél is.

Ha van Facebookod, akkor érdemes jelentkezni a Cap and Ball revolvers csoportba, az ottani admin, Dennis Norton bődületes mennyiségű információt szedett össze a replika vasakról (Pl volt teljesen amerikai gyártású Spiller and Burr revolver is, meg volt Remington NMA is)
ingyom bingyom tálib-e?
Sjani86
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Sjani86 »

qqriq írta: 2024.09.26. 04:05Koszi megnezem
IMG_20240926_082627.jpg
brh562
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: brh562 »

vissza a mutba retro romaniabol
brh562
Veterán
Veterán

a hires ak sem a regi ...
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

brh562 írta: 2024.09.26. 21:58

a hires ak sem a regi ...
1. Belnek is sikerült ilyet produkálni - sok év nemtisztítással ;)

2. Szerintem karanténos topik. :roll: Ukránul beszéltek a fijugg.. és nem a sportlőtéren.
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

:evil:
RatRace írta: 2024.09.27. 10:13 Dupla rendelés miatt eladó Hornady Hit Target Indicator.

Leírás:

https://www.kaliberinfo.hu/hirek/hornad ... alatjelzo/
….

https://magnumvadasz.hu/termek_reszlete ... 300_21855/'
Sikerült tesztelni a másikat (ami marad)? Milyen?

Azzal kapcsolatban mit gondolsz , hogy nem golyóálló? Bevallom cidriznék szétlőni egy ilyen - nem túl olcsó - holmit :roll:
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: RatRace »

Petya357 írta: 2024.09.27. 11:33 :evil:

Azzal kapcsolatban mit gondolsz , hogy nem golyóálló? Bevallom cidriznék szétlőni egy ilyen - nem túl olcsó - holmit :roll:
Őszintén?
Nem TOM.
Kettő szettet rendeltünk a barátommal, de sikerült 3 szettet tenni a kosárba.
És az eladó cég nem igazán kommunikált velem, így megjött, árát meg levonták.
két heten át gyomorgörcsöm volt, hogy egyáltalán küldik, vagy mi lesz a csomagban.
Tegnap kaptam az értesítést, hogy menjek fizetni vám-áfát a postára, ma vettem át, most meg melózom, így tartósságról nem tudok nyilatkozni.
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

nyilvan nem RatRace-nek szol de vazzeg, ez filleres cucc a vizen tul :evil:
toredekebol csinaltam fem ipsi celokat amik szamoljak az alfacsarlideltat es telefonon lehet nezni az eredmenyt :shock:
Petya357 írta: 2024.09.27. 11:33 :evil:

ingyom bingyom tálib-e?
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

qqriq írta: 2024.09.27. 12:47 nyilvan nem RatRace-nek szol de vazzeg, ez filleres cucc a vizen tul :evil:
toredekebol csinaltam fem ipsi celokat amik szamoljak az alfacsarlideltat es telefonon lehet nezni az eredmenyt :shock:
Ja, az, de az Usákok boltjainak többsége nem postáz a nagy vizen túlra.
A szállítás meg nem olcsó, főleg, úgy hogy külsős postalogisztikai cég kell, aki átveszi a megrendelésed usában, malyd továbbküldi.
Ezek után van még vám, és áfafizetés.
hát így j9n ki ez az ár, DE EZ MÉG MINDIG A FELE az itthoni forgalmazó áránál!
Fizetett bér-Troll.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

nem neked irtam hanem a forgalmazo arara vazz!
RatRace írta: 2024.09.27. 12:56 Ja, az, de az Usákok boltjainak többsége nem postáz a nagy vizen túlra.
A szállítás meg nem olcsó, főleg, úgy hogy külsős postalogisztikai cég kell, aki átveszi a megrendelésed usában, malyd továbbküldi.
Ezek után van még vám, és áfafizetés.
hát így j9n ki ez az ár, DE EZ MÉG MINDIG A FELE az itthoni forgalmazó áránál!
ingyom bingyom tálib-e?
loksi67
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: loksi67 »

2 het mulva pisztolyos sziluett ob füzesabonyban

https://portal.mdlsz.com/race/2435/1715835559_2024.pdf

aki ki akarja probalni milyen 25/50/75/100ra löni kis,- ill nagykal pisztollyal azt szivesen latjuk :-)
algreg
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: algreg »

Mi pedig jövő hétvégén várunk kiskal precíziós OB-ra minden kedves sporttársat a bábonymegyeri lőtérre :)

10.05. szombat 150-200m, 10.06. vasárnap 100m
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Detonics: olcsó, egylövetű modern .500-as kaliberű elöltöltő pisztoly

https://www.kaliberinfo.hu/hirek/detoni ... -pisztoly/

Kép

Ne kérdezed meg: NEM, NEM LÁTOK BENNE FANTÁZIÁT, NEM HOZZUK BE.
Roberto68
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Roberto68 »

Urak, találkozott már valaki ezzel a márkával? Esetleg kézben fogta már vki?

https://saricamarms.com/en/m-111-2/

Egy hazai bolt kínálatában láttam, azaz rendelésre elérhető lenne itthon is és ahogy kicsit utánanéztem, nem rosszak a vélemények róla.
OK hogy a ki tudja hányadik török gyártó, de határozottan rákívántam…
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

Roberto68 írta: 2024.09.29. 21:09 Urak, találkozott már valaki ezzel a márkával? Esetleg kézben fogta már vki?

Egy hazai bolt kínálatában láttam, azaz rendelésre elérhető lenne itthon is és ahogy kicsit utánanéztem, nem rosszak a vélemények róla.
Nagyon óvatosan a random török sörétesekkel. Akadnak használhatóak, de nem túl fényesek a sokat lövős tesztek, amiket látni a jutubon.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: montecarlo »

Ezt a csatornát kedvelem, 500 lövéses tesztet még egyik olcsó török sörétes sem élte túl nála. Ezzel szemben egy Mossberg Maverick 88, bár nagyon olcsó odaát, igen.

Roberto68 írta: 2024.09.29. 21:09 Urak, találkozott már valaki ezzel a márkával? Esetleg kézben fogta már vki?

Otisz
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Otisz »

Én Hunt Group öntöltő shotit vettem nem rég az XDM-nél(van mások török fegyverem is, nem kapok kiütést tőlük :)). Jobban tetszik a konstrukció mint ezeknél az M4 klónoknál, ugyanis nem a stock tube-ban van a recoil spring, hanem a csőtáron. Mondjuk nem vétlen, ugyanis a támasz behajtható. Elég masszív konstrukció. Az általad linkelt modellnél általában az állítható váltámasz hullik szét. Eddigi tapasztalataim jók vele, 24 grammos lőszerig próbáltam, jól viszi őket(alapos át kénes és némi 28 grammos járatás után). Alá nem mentem.

Érdekesség még, hogy a gyártó egy táras, pumpás modelljét rendszresítették a lengyel rendőrségnél.

https://xdm.hu/hg_mh-hs12-012_2_511

A csomag ami a képen van. Jár hozzá egy kemény gurulós műanyag koffer és egy teljes choke készlet.
IMG_8273.jpeg
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hogy egy sóskekszről neveznek el pisztolyt az egy újdonság!:-)))
Új Taurus 22TUC: a PT-22 modernizált kivitele
https://www.kaliberinfo.hu/hirek/uj-tau ... -kivitele/

Kép
Roberto68
Fórumtag
Fórumtag

montecarlo írta: 2024.09.29. 23:24 Ezt a csatornát kedvelem, 500 lövéses tesztet még egyik olcsó török sörétes sem élte túl nála. Ezzel szemben egy Mossberg Maverick 88, bár nagyon olcsó odaát, igen.

Igen, ezt a videót utána én is megtaláltam, valóban nem győzött meg hogy ez egy annyira remek fegyver lenne. Azért amikor kidobta a szemetes konténerbe, szívesen kivettem volna :D
Láttam egy másik tesztet is, ott egyértelmű lőszer inkompatibilitási probléma is volt a Sterling típussal, de pl rendszeresen felakadt a töltő kanál, mindennel is. A lőszerrel tudsz mit kezdeni, megkeresed amivel jól működik, de egy ilyen kanál felakadás egy steel versenyen nagy bukó.
Ha jól működne, az viszont nagy előny lenne hogy a kiegészítők szempontjából totál kompatibilis a Benelli M4-el, annyira klón. Annyira nem fenyeget a veszély hogy mostanában vennék új sörétest, de lesz majd egy öntöltő vmikor, van időm válogatni.
Roberto68
Fórumtag
Fórumtag

Otisz írta: 2024.09.30. 01:31 Én Hunt Group öntöltő shotit vettem nem rég az XDM-nél(van mások török fegyverem is, nem kapok kiütést tőlük :)). Jobban tetszik a konstrukció mint ezeknél az M4 klónoknál, ugyanis nem a stock tube-ban van a recoil spring, hanem a csőtáron. Mondjuk nem vétlen, ugyanis a támasz behajtható. Elég masszív konstrukció. Az általad linkelt modellnél általában az állítható váltámasz hullik szét. Eddigi tapasztalataim jók vele, 24 grammos lőszerig próbáltam, jól viszi őket(alapos át kénes és némi 28 grammos járatás után). Alá nem mentem.

Érdekesség még, hogy a gyártó egy táras, pumpás modelljét rendszresítették a lengyel rendőrségnél.

https://xdm.hu/hg_mh-hs12-012_2_511

A csomag ami a képen van. Jár hozzá egy kemény gurulós műanyag koffer és egy teljes choke készlet.

IMG_8273.jpeg
Köszi a valós tapasztalat megosztást. Határozottan jó csomagnak tűnik ezen az áron. Nyilván az igazi egy eredeti M4 lenne, de annyi pénz csak matekleckében van, így ezen az olcsó török vonalon nézem a lehetőségeket. Ez egy jó opciónak tűnik.
Roberto68
Fórumtag
Fórumtag

Azt azért fontos megjegyeznem, hogy nem is emlékszem olyan versenyre, ahol random török öntöltő sörétessel ne lett volna vmilyen akadály. Az egyszerű nem zárolt rendesen hibától a totál eltört benne vmi és emiatt azzal a fegyverrel versenyt felad anyázásig volt már minden.
De az is tény, hogy Saigával vagy Benellivel ilyet nem láttam. Biztos van azokkal is akadály, de ott nem jött elő és ez azért nagy előny tud lenni. Szóval tisztában vagyok az olcsóság ilyen hátrányaival is… De hát a vágyak meg a lehetőségek nem mindig találkoznak :D
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Benelli M4

Ez eléggé magáért beszél.

Vagy vennék egy megbízható Mossberget, vagy elkezdenék félrerakni egy eredeti M4-re, egunon most ez a legolcsóbb.

https://egun.de/market/item.php?id=19727204
Roberto68 írta: 2024.09.30. 08:19 Azt azért fontos megjegyeznem, hogy nem is emlékszem olyan versenyre, ahol random török öntöltő sörétessel ne lett volna vmilyen akadály. Az egyszerű nem zárolt rendesen hibától a totál eltört benne vmi és emiatt azzal a fegyverrel versenyt felad anyázásig volt már minden.
Roberto68
Fórumtag
Fórumtag

Re: Benelli M4

montecarlo írta: 2024.09.30. 08:34 Ez eléggé magáért beszél.

Vagy vennék egy megbízható Mossberget, vagy elkezdenék félrerakni egy eredeti M4-re, egunon most ez a legolcsóbb.

https://egun.de/market/item.php?id=19727204
Biztos lehetne találni jól működő és olcsó török sörétest, amennyire tudom a versenyeken elakadtakat is vagy már tuningolták, vagy pl éppen nem volt kéznél a bevált lőszer, vagy annyira új volt pl. egy Deriya hogy nem volt rendesen bejáratva és még a tuti lőszert is próbálták kitapasztalni.

A Mossberg JM Pro teszt cikk nem győzött meg és ha jól emlékszem, az is török volt (lehet már keverem, sorry), szóval az sem biztos hogy jó irány. A pumpás egy szintén török SXP hi-cap, nagyon szeretem, a mostani irányzék gondján kívül soha semmi baja sem volt, csuklás nélkül megy mindennel, de hát pont ez a dolga az ilyen faék szerkezetnek :D

A Benelli egyelőre erős vágy marad, de tuti marad a bakancslistán egy AR15 PCC és a .223-as nagytesó mellett (és a végtelen egyéb vasról ne is beszéljünk :D )
Otisz
Fórumtag
Fórumtag

Roberto68 írta: 2024.09.30. 08:19 Azt azért fontos megjegyeznem, hogy nem is emlékszem olyan versenyre, ahol random török öntöltő sörétessel ne lett volna vmilyen akadály. Az egyszerű nem zárolt rendesen hibától a totál eltört benne vmi és emiatt azzal a fegyverrel versenyt felad anyázásig volt már minden.
De az is tény, hogy Saigával vagy Benellivel ilyet nem láttam. Biztos van azokkal is akadály, de ott nem jött elő és ez azért nagy előny tud lenni. Szóval tisztában vagyok az olcsóság ilyen hátrányaival is… De hát a vágyak meg a lehetőségek nem mindig találkoznak :D
Mert még nem voltunk együtt versenyen. :) 28 grammos lőszerrel 0 hiba, 24-essel eddig egy kémény volt versenyen. Bár ott szerintem inkább azzal az egy lőszerrel lehetett valami gikszer mert a többi kb 64-69 lövés hiba nélkül ment ki a puskából. Ellenben ugyan ezen a versenyen a sporttárs saiga-ja gyakorlatilag minden lövésnél akadt a 24-es trap lőszerrel(a márkára sajnos nem emlékszem). Amúgy respekt mert így is végig lőtte a 60 lövéses lvl 1-es rapidot. :)

Személy szerint vásárlás előtt rendesen bele ástam magam a témába, és 4-500 ezer forintig szinte teljesen mindegy mi van rá írva, biztosan török lesz a gyártás.
Roberto68
Fórumtag
Fórumtag

Otisz írta: 2024.09.30. 09:32 Mert még nem voltunk együtt versenyen. :) 28 grammos lőszerrel 0 hiba, 24-essel eddig egy kémény volt versenyen. Bár ott szerintem inkább azzal az egy lőszerrel lehetett valami gikszer mert a többi kb 69 lövés hiba nélkül ment ki a puskából. Ellenben ugyan ezen a versenyen a sporttárs saiga-ja gyakorlatilag minden lövésnél akadt a 24-es trap lőszerrel(a márkára sajnos nem emlékszem). Amúgy respekt mert így is végig lőtte a 60 lövéses lvl 1-es rapidot. :)
Na ez egy komoly érv a puska mellett, köszi! Jó ilyen saját tapasztalatot hallani, főleg hogy én is hasonló körülmények között használnám. Jók az USA nyúzós videók, de teljesen más a hozzáállás, ők ezeket valszeg egy olcsó xarnak tekintik, úgy is bánnak velük. Ha üti-vágja, persze hogy nem is működik úgy ahogy kellene. Értem én hogy nézzük meg az eszköz határait, nyúzzuk meg hogy mit bír még ki, kell az ilyen tapasztalat is, sokat elmond a várható élettartamról is.
Mi itthon meg sporteszközként vigyázunk rá, töredéke terhelést kap és sztem ezt meg is hálálja és így nem is igazán lehet messzemenő következtetéseket levonni egy USA “na ezt most addig nyúzom míg meg nem nyekken” videóból. De ott is volt olyan, ahol 800 lövés felett járt már az M4 klón tisztítás nélkül és dicsérte nagyon, mert teljesen jól működött.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Ami a linkeden szerepel, az azonban nem öntöltő sörétes, hanem straight-pull ISMÉTLŐ*. Biztosan olyat akarsz?

*olyan országok számára, ahol a pump-action tilos.
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: zora »

Roberto68 írta: 2024.09.30. 09:53 De ott is volt olyan, ahol 800 lövés felett járt már az M4 klón tisztítás nélkül és dicsérte nagyon, mert teljesen jól működött.
Szerintem itt a lényeg. Nem egyenletes a minőség. Gyári újként sorjás élek, lötyögő irányzék - Hatsan.
Szerintem a Winchester most az a középút, ami ár érték arányban elfogadható, talán mégiscsak elvárnak egyfajta minőséget. Ja és kapható hozzá alkatrész, nem egy "kis" török cég, ami ki tudja, hol lesz 5 év múlva.
Roberto68
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.09.30. 09:56 Ami a linkeden szerepel, az azonban nem öntöltő sörétes, hanem straight-pull ISMÉTLŐ*. Biztosan olyat akarsz?

*olyan országok számára, ahol a pump-action tilos.
Bocsi, akkor rosszat linkeltem, amit néztem az tuti öntöltő volt és ugyanígy nézett ki

Ez lesz a jó link: https://saricamarms.com/en/m-111/
Otisz
Fórumtag
Fórumtag

Roberto68 írta: 2024.09.30. 08:56 A Mossberg JM Pro teszt cikk nem győzött meg és ha jól emlékszem, az is török volt
Eddigi kutatásaim szerint Európában olyan 4-500 ezer forintig minden öntöltő shoti török gyártmány lesz, mindegy mi van rájuk írva. ;)
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Otisz írta: 2024.09.30. 11:11 Eddigi kutatásaim szerint Európában olyan 4-500 ezer forintig minden öntöltő shoti török gyártmány lesz, mindegy mi van rájuk írva. ;)
Ez az USA-ban is így van már, meg szerintem a világon mindenhol, és valószínűleg pump-actionben is hamarosan itt tartunk.
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Engem a Chiappa Triple Threat ára döbbent meg (1M Ft), figyelembe véve, hogy török gyártás.

Értem én, hogy 3 csövet szabályozni több munka, mint kettőt, de török órabér pereg, nem egy német HK dolgozóé.

https://magnumvadasz.hu/termek_reszlete ... 078_20283/'
Triple_barrel_drilling_soretes_{77078_22491}.jpg
Triple_barrel_drilling_soretes_{77078_22491}.jpg (46.57 KiB) Megtekintve 6154 alkalommal
Otisz írta: 2024.09.30. 11:11 Eddigi kutatásaim szerint Európában olyan 4-500 ezer forintig minden öntöltő shoti török gyártmány lesz, mindegy mi van rájuk írva. ;)
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Mexet továbbra is szívből ajánlom mindenkinek. Aki magyar AR-t akar venni, vagy kb akármit beszerezni, keresse bizalommal :)
20240929_181003.jpg
sama
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: sama »

Fortitu írta: 2024.09.30. 16:37 Mexet továbbra is szívből ajánlom mindenkinek. Aki magyar AR-t akar venni, vagy kb akármit beszerezni, keresse bizalommal :)
20240929_181003.jpg
Várjuk a tapasztalatokat vele.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

sama írta: 2024.09.30. 19:00 Várjuk a tapasztalatokat vele.
Amint jut rá időm mindenképpen. Sajnos az endoszkópom egyrészt gagyi, másrészt nem fér be ilyen szűk csőbe, de a töltényűrbe talán be is tudok kukkantani, mennyire koszolódik. Mert 22-essel tuti azért nagyobb a szennyeződés, és hát nem elég a csövön áttolni a kefét, vagy a csőkígyót, attól még a töltényűr nem lesz kivakarva. Tippre amúgy is ez lehet a kényesebb pont, hiszen a csövön átlőve 1-2 223-as FMJ-t amúgy is kipucolja a lerakódásokat.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Titán Pé-Sieben? Izgalmasan hangzik.
P7Pro: HK P7 feltámasztási projekt az USA-ban:
https://www.kaliberinfo.hu/hirek/p7pro- ... z-usa-ban/

Kép
Otisz
Fórumtag
Fórumtag

montecarlo írta: 2024.09.30. 14:59 Engem a Chiappa Triple Threat ára döbbent meg (1M Ft), figyelembe véve, hogy török gyártás.

Értem én, hogy 3 csövet szabályozni több munka, mint kettőt, de török órabér pereg, nem egy német HK dolgozóé.

https://magnumvadasz.hu/termek_reszlete ... 078_20283/'

Triple_barrel_drilling_soretes_{77078_22491}.jpg
Vannak gyártók akiknek elég érdekes az árképzése. Gondolom itt az is benne lehet, hogy egy nem túl gyakori, mondhatni kuriózum fegyverről van szó, ahol a viszonylag kis darabszámon akarják behozni a profitot. Meg hát ugye ez nálunk ennyi, látva, hogy egy 20 dolláros dolgot akarnak itthon eladni 140 ezer forintért... :)
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

B-Pro lőtér abszurd

Hozzászólás Szerző: TotoHU »

Mai lőtér-élmény abszurd.
Bejelentkeztem telefonon a B-Pro-ra, hogy ha van szabad lőállás ekkor és ekkor, akkor mennék lőni. Hölgy érdeklődik voltam-e már, meg hogy van-e lövészetvezetői engedélyem? (Az egyre több helyen elhangzó kérdés...)
Mondom hogy voltam is már többször, és van is érvényes lövészetvezetői papírom, részben miattuk. Válasz: hát oké, de ezt akkor is egyeztetni kell a lőtér ügyvezetőjével, hogy ismernek-e és felmérték-e a korábban a tudásomat (így, szó szerint!!) hogy kell-e mellém oktató? És majd visszahívnak, hogy akkor mehetek-e?

WTF??? Van érvényes barna könyvem 12 éve, nyilván fegyvervizsgám is, és igen, még lövészetvezetőim is (amit a múltkor hiányoltak), hát mi a tarka f***** kell még egy lőtérnek hogy nagy kegyesen beengedjenek egy lőállásba, köztársasági elnöki ajánlás? Meg milyen tudás felmérés??? Megköszöntem a hölgynek a "segítséget" és elengedtem a B-Pro-n lövészetet. Kár, pedig ideális helyen van útban hazafelé. De nem hiszem hogy könyörögni kellene egy szolgáltatásokból élő piacon, majd megyek máshová.
A korrekt az, ha kiírják (mint a Papole-n) hogy két tag ajánlása kell a taggá váláshoz, vagy hogy bocs de csak tagok vagy csoportok tudnak nálunk lőni.
De ez a "megkérdezem a főnököt és majd ő eldönti", ez valami mélyen kelet-európai hozzáállás, a legrosszabb értelemben. És értem én hogy tudjuk-mi-a-probléma-forrása (még azért most sem akarok velük kib...szni, ezért le sem írom), de ezt ne így és ne nekem kelljen megoldanom már.

Részemről a B-Pro-t is és rátettem az "oda soha többé" listára.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára TotoHU 2024.10.01. 15:03-kor.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Re: B-Pro lőtér abszurd

TotoHU írta: 2024.10.01. 14:53 Mai lőtér-élmény abszurd.
Bejelentkeztem telefonon a B-Pro-ra, hogy ha van szabad lőállás ekkor és ekkor, akkor mennék lőni. Hölgy érdeklődik voltam-e már, meg hogy van-e lövészetvezetői engedélyem? (Az egyre több helyen elhangzó kérdés...)
Mondom hogy voltam is már többször, és van is érvényes lövészetvezetői papírom, részben miattuk. Válasz: hát oké, de ezt akkor is egyeztetni kell a lőtér ügyvezetőjével, hogy ismernek-e és felmérték-e a korábban a tudásomat (így, szó szerint!!) hogy kell-e mellém oktató? És majd visszahívnak, hogy akkor mehetek-e?

Mondom: WTF?? Van érvényes barna könyvem, és igen, még lövészetvezetőim is (amit a múltkor hiányoltak), hát mi a tarka f***** kell még egy lőtérnek hogy nagy kegyesen beengedjenek egy lőállásba, köztársasági elnöki ajánlás? Megköszöntem a hölgynek a "segítséget" és elengedtem a B-Pro-n lövészetet. Kár, pedig ideális helyen van útban hazafelé. De nem hiszem hogy könyörögni kellene egy szolgáltatásból élő piacon, megyek máshová.
Korrekt az, ha kiírják (mint a Papole-n) hogy két tag ajánlása kell a taggá váláshoz, vagy hogy bocs de csak tagok vagy csoportok jöhetnek lőni.
De ez a "megkérdezem a főnököt és majd ő eldönti", ez valami mélyen kelet-európai hozzáállás, a legrosszabb értelemben. És értem én hogy tudjuk-mi-a-probléma-forrása (még azért most sem akarok velük kib...szni, ezért le sem írom), de ezt ne így és ne nekem kelljen megoldanom már.

Nem tudom, nem hallottam a beszélgetést, lehet a Sünök szálltak rájuk, bármi lehet a háttérben.

Azonban már a jogi topikban und by Bokrosdoki is tisztázva lett: a lövészetvezetői
1, semmire nem jogosít fel, hacsak nem azon a lőtéren vagy ilyen beosztásban, alkalmazotti hozzájárulással dolgozó
2, lőtér ilyet nem követelhet meg (pláne barnakönyvestől) és attól még ha van, lövészetvezető jelenléte nélkül nem engedheti, hogy lőjél.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

gvass1 írta: 2024.10.01. 15:03 Nem tudom, nem hallottam a beszélgetést, lehet a Sünök szálltak rájuk, bármi lehet a háttérben.

Azonban már a jogi topikban und by Bokrosdoki is tisztázva lett: a lövészetvezetői
1, semmire nem jogosít fel, hacsak nem azon a lőtéren vagy ilyen beosztásban, alkalmazotti hozzájárulással dolgozó
2, lőtér ilyet nem követelhet meg (pláne barnakönyvestől) és attól még ha van, lövészetvezető jelenléte nélkül nem engedheti, hogy lőjél.
Nálam a "tudás felmérésén" (sic!!) akadt ki a lemez, hogy WTF? Blue line vizsga? Vagy köregységet nézünk, ha meglövöm lőhetek, ha nem nem? Esetleg azt hogy tudok-e biztonságosan tölteni-üríteni, cső végig semleges irányba mutat, nem forgok fegyverrel lőállásban, stb?
Nekem ez inkább ilyen "ha ismerjük jöhet ha nem nem". Ami egy nagyon qrvára keleteurópai haveri rendszer, és irigylésre méltó ha egy elvileg piacból élő szereplő ezt megengedheti magának.
Meg persze nyilván az is valid amit írtál az 1-2. pontokban, de ezt nem is szeretném jobban boncolgatni, mert amellett hogy felb.sztam az agyam mérhetetlenül, továbbra sem szeretnék se nekik, se semmilyen más lőtérnek problémát.
A mostani szolgáltatási színvonaluk mindenesetre pacikuki tormával.

Mod: már meg is van a másik időpont holnapra, máshová.
Poresz
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Poresz »

Tipp: szimplán oda kellett volna menni nyitvatartási időben, és ha már élőben ott áll előttük a vendég (=a pénz), akkor nehezen engedik távozni fizetés nélkül. - Az “Itt van és most van!”-nak hatalmas ereje van.

Utóirat:
TotoHU írta: 2024.10.01. 14:53 érdeklődik voltam-e már, meg hogy van-e lövészetvezetői engedélyem? (Az egyre több helyen elhangzó kérdés...)
Amikor a lövészetvezetői vizsgára készültem, bizony szempont volt, hogy barnakönyv és versenyengedély nélkül valahogy bizalmat ébresszek önmagam iránt. Amikor pedig a vizsgára készültem, végig az volt a benyomásom, hogy semmi olyat nem követelnek, ami nem hiányzik fájóan a fegyverismereti vizsga általános részéből: tkp. hogyan kell a lőtéren biztonságosan létezni. (Elég baj, hogy ennél nem sokkal többet tanítottak.) - De azért nem ez volt az elképzelésem ennek a hiányosságnak az orvoslásáról.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: AndyA »

WTF??? Van érvényes barna könyvem 12 éve, nyilván fegyvervizsgám is, és igen, még lövészetvezetőim is (amit a múltkor hiányoltak), hát mi a tarka f***** kell még egy lőtérnek hogy nagy kegyesen beengedjenek egy lőállásba, köztársasági elnöki ajánlás? Meg milyen tudás felmérés??? Megköszöntem a hölgynek a "segítséget" és elengedtem a B-Pro-n lövészetet. Kár, pedig ideális helyen van útban hazafelé. De nem hiszem hogy könyörögni kellene egy szolgáltatásokból élő piacon, majd megyek máshová.
A korrekt az, ha kiírják (mint a Papole-n) hogy két tag ajánlása kell a taggá váláshoz, vagy hogy bocs de csak tagok vagy csoportok tudnak nálunk lőni.

Ha a főnöké a felelősség, ha bármi történik a lőtéren, akkor nem elsősorban az ő K-európai hozzáállásával van baj, mert az már csak következmény. Hanem az összes hatóság, igrend és ezek K-európai hozzáállásával... :-(
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Magnum lőtéren Fóton

A múlt héten sürgősen kellett valamit ellenőriznem, és ők voltak közel, messzebbre nem volt időm autózni . Jó is hogy mentem , mert a gyanúm beigazolódott - a távoli lövések pontosságán kismértékben, de érződött a kulcskyukazás , úgy hogy más lőszerrel löttem az OBt. Azért ilyeneken már múlhat egy fejlövés 15 méterről.
IMG_0875.jpeg
IMG_0876.jpeg
Rendőrség által kiadott engedélyem van-e löveszetvezetéshez? Ha nincs, akkor sajnos fizetni kell a löveszetvezetőt is. Ezt korrektül elmondtak telefonon .

Fél óráert fizettem 3e forint lőtér bérleti díjat + 6e forintot lövészet vezetőért. Ja és vittem saját IDPA lőlapot , amiért a végén fel akartak számolni 500 Ft “megsemmisítési díjat”. Mondtam WTF!???? akkor elviszem. Ilyet még nem b.sztam. Az normális, hogy a lőlapért fizetni kell, na de a sajátomért? Nekem ez volt sok. Nem csak hogy drága, ezt elfogadom hogy Blaseres vadászokat lenyúlják, minek mentem oda - és nem az 500 Fton múlik bármi is - de szerintem nem fair és pofátlanság az utóbbi “füstadó”

A lövészetvezető láttam, hogy tök kínosan érezte magát, mert tudta hogy ez nem ideális, rá nem haragszom - ez volt nekik kiadva. Úgyhogy jó drága és nagyon tanulságos lőtér látogatás volt :shock:

Ha az időm engedte volna, mentem volna a Celerirashoz (ahol tag vagyok) vagy Gyálra (ahol még jobb a lőtér rész és normális árak vannak )
Poresz
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2024.10.01. 15:56 Ha a főnöké a felelősség, ha bármi történik a lőtéren, akkor nem elsősorban az ő K-európai hozzáállásával van baj, mert az már csak következmény. Hanem az összes hatóság, igrend és ezek K-európai hozzáállásával... :-(
+1
Az emberek nem önmaguktól ilyenek, csak mert jól esik, hanem gyakran belekényszerülnek.
Az más kérdés, hogy a piramisban minden szint a felette lévő szint faksznijainak túlteljesítésében véli megtalálni önön biztonságát. Ami a csúcson esetleg még némileg ésszerű, az lefelé haladva egyre abszurdabb.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

AndyA írta: 2024.10.01. 15:56 Ha a főnöké a felelősség, ha bármi történik a lőtéren, akkor nem elsősorban az ő K-európai hozzáállásával van baj, mert az már csak következmény. Hanem az összes hatóság, igrend és ezek K-európai hozzáállásával... :-(
Bocs de ez minden lőtérnél így van. Mindenhol a lőtér dolgozói- és tulajdonosa (esetleg bérlője) viselik a felelősséget. A joxabályi feltételek pont ugyan azok és ugyan úgy vonatkoznak az egyik lőtérre, mint a másikra. A rendőrségi- és katonai lőterek nyilván más téma.
Ez a hozzáállás eléggé példa nélküli, a "ha-ismerlek-jöhetsz-ha-nem-ismerlek-nem-jöhetsz". Te még nálam is többet kell tapasztaljad ott kint, hogy mennyire minden az objektíven leírt, fekete-fehér feltételekkel működik egy jól működő országban. Ahol nem a haverság meg az uram-bátyám rendszer mozgatja a dolgokat.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Szentendre nyitva van télen is, ill. van legalább 25 m fedett-zárt részük, ahol nem veszi meg az embert télen az isten hidege?

Újpest felé mi van még, amit nem csuktak be? Papole megvan, azután volt kicsit beljebb is valami a Fóti úton talán, Limes SE vagy ilyesmi lőtere a pinyóban, meg nem messze onnan tovább az M3 felé a MÁV-osoknak volt egy lőtere valami nagy MÁV telep szélén? Messzebb kifelé van Magnum, miegyéb, de az már túl messze van nekem.
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

Petya357 írta: 2024.10.01. 16:16 Magnum lőtéren Fóton

A múlt héten sürgősen kellett valamit ellenőriznem, és ők voltak közel, messzebbre nem volt időm autózni . Jó is hogy mentem , mert a gyanúm beigazolódott - a távoli lövések pontosságán kismértékben, de érződött a kulcskyukazás , úgy hogy más lőszerrel löttem az OBt. Azért ilyeneken már múlhat egy fejlövés 15 méterről.

IMG_0875.jpegIMG_0876.jpeg

Rendőrség által kiadott engedélyem van-e löveszetvezetéshez? Ha nincs, akkor sajnos fizetni kell a löveszetvezetőt is. Ezt korrektül elmondtak telefonon .

Fél óráert fizettem 3e forint lőtér bérleti díjat + 6e forintot lövészet vezetőért. Ja és vittem saját IDPA lőlapot , amiért a végén fel akartak számolni 500 Ft “megsemmisítési díjat”. Mondtam WTF!???? akkor elviszem. Ilyet még nem b.sztam. Az normális, hogy a lőlapért fizetni kell, na de a sajátomért? Nekem ez volt sok. Nem csak hogy drága, ezt elfogadom hogy Blaseres vadászokat lenyúlják, minek mentem oda - és nem az 500 Fton múlik bármi is - de szerintem nem fair és pofátlanság az utóbbi “füstadó”

A lövészetvezető láttam, hogy tök kínosan érezte magát, mert tudta hogy ez nem ideális, rá nem haragszom - ez volt nekik kiadva. Úgyhogy jó drága és nagyon tanulságos lőtér látogatás volt :shock:

Ha az időm engedte volna, mentem volna a Celerirashoz (ahol tag vagyok) vagy Gyálra (ahol még jobb a lőtér rész és normális árak vannak )
Bányavölgyi lőté Galgamácsa:
Golyós 300 méteres, és 75 méteres pálya 8000/óra
300-as pályán még csak esőbeálló sincs.
Fizetett bér-Troll.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

TotoHU írta: 2024.10.01. 16:29 Bocs de ez minden lőtérnél így van. Mindenhol a lőtér dolgozói- és tulajdonosa (esetleg bérlője) viselik a felelősséget. A joxabályi feltételek pont ugyan azok és ugyan úgy vonatkoznak az egyik lőtérre, mint a másikra. A rendőrségi- és katonai lőterek nyilván más téma.
Ez a hozzáállás eléggé példa nélküli, a "ha-ismerlek-jöhetsz-ha-nem-ismerlek-nem-jöhetsz". Te még nálam is többet kell tapasztaljad ott kint, hogy mennyire minden az objektíven leírt, fekete-fehér feltételekkel működik egy jól működő országban. Ahol nem a haverság meg az uram-bátyám rendszer mozgatja a dolgokat.
Ausztriában mindenki magáért felel. Ennyire egyszerű.

Van olyan lőtér, ahol ugyan foglalni kell, hogy ne legyen ütközés, meg vita, hogy ki ért oda előbb, de amúgy van egy tokened, amivel reggel 7 és este 9 között akkor nyitod ki az ajtót, amikor akarod, bemész, és lősz. Ennyi, történet vége.

A közelemben lévő kis lőtéren az első gyakorlásomat végignézte az ottani egyik ember. Azután látta, hogy nem csinálok hülyeséget, meg hogy a végén rendet söpörtem magam után, azóta rám sem néznek, ha megyek lőni.

Igen, valóban nagyon furcsa érzés az itthoni viszonyok után... :-)

Ja, és a kis lőtér, ahol 25 m sportpisztoly és 50 m kiskal puska lőhető (nem lehet zajongani a szomszédok miatt), 75 Euro/év, heti négy este vannak nyitva, de lehet szólni, ha máskor menne az ember. Novembertől áprilisig a kinti részek csukva vannak, mert hideg van, olyankor csak 10 m légfegyveres pálya van a pincében.

A mondott tokenes lőtér ugyan 480 euro/év, de az egy jókora pincelőtér, ahol több 10-20 m-es pisztolypálya van, 25m-es pisztolypálya behúzható céltáblákkal, 85 m pálya szintén behúzható célokkal puskának, és több IPSC pálya. Ott kb. azzal lő az ember, amivel akar, és amit a két kezében elbír, hogy le bírja oda cipelni. :-)
Poresz
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2024.10.01. 16:29 Bocs de ez minden lőtérnél így van. Mindenhol a lőtér dolgozói- és tulajdonosa (esetleg bérlője) viselik a felelősséget. A joxabályi feltételek pont ugyan azok és ugyan úgy vonatkoznak az egyik lőtérre, mint a másikra.
Ez valóban azonos minden lőtéren. De a kockázatvállalási hajlandóság egyénfüggő, márpedig a lőtér(ért) felelős tulajdonosok és alkalmazottak hús-vér emberek, akik pont úgy nem szabványosak, ahogy senki sem.

Olyan jogszabály pedig nincs, hogy lőtéren bárkit kötelező kiszolgálni, sőt! Az ellenkezőjére van jogszabály.
Poresz
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2024.10.01. 16:38 Ausztriában mindenki magáért felel. Ennyire egyszerű.

Van olyan lőtér, ahol ugyan foglalni kell, hogy ne legyen ütközés, meg vita, hogy ki ért oda előbb, de amúgy van egy tokened, amivel reggel 7 és este 9 között akkor nyitod ki az ajtót, amikor akarod, bemész, és lősz. Ennyi, történet vége.

A közelemben lévő kis lőtéren az első gyakorlásomat végignézte az ottani egyik ember. Azután látta, hogy nem csinálok hülyeséget, meg hogy a végén rendet söpörtem magam után, azóta rám sem néznek, ha megyek lőni.

Igen, valóban nagyon furcsa érzés az itthoni viszonyok után... :-)
Az itthoni viszonyokkal az a baj, hogy emberek tömegeibe belenevelik a rettegést a szabadságtól. - Elég belehallgatni vagy olvasni bármilyen beszélgetésbe amiben egy szabályozás megengedőbbé válásáról van szó: teljes a pánik, és elborzasztóan gyönyörű példák tömegét adják az ún. csúszós lejtő érvelési hibára.
aksurv
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: aksurv »

Poresz írta: 2024.10.01. 17:16 Az itthoni viszonyokkal az a baj, hogy emberek tömegeibe belenevelik a rettegést a szabadságtól. - Elég belehallgatni vagy olvasni bármilyen beszélgetésbe amiben egy szabályozás megengedőbbé válásáról van szó: teljes a pánik, és elborzasztóan gyönyörű példák tömegét adják az ún. csúszós lejtő érvelési hibára.
Mondjuk ez az érvelési hibának beállított állítás erősen vitatható.
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb...
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Lehet félrement a kommunikació, de szerintem reális felmérni egy lövész tudásszintjét, és az alapján foglalkozni vele, vagy engedni/nem engedni neki dolgokat.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Kemény árak... Az 500Ft viszont lehet simán csak ösztönző, hogy az emberek ne hagyjanak ott szemetet, jóhogy inkább mindenki elpakolja amit vitt.
vato
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: vato »

OMG

Kb. 2-3 eve rendszeresen jartam oda, akkor 1óráért 3eft ot fizettem, semmi baxakodas nem volt. Most meg ugyanaz lenne 12500ft ha jol ertem😅 hihetetlen
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⢿⣿⡿⠟⢻⣿⣿⡟⠛⠛⠛⠉⠙⠛⠋⠀⠈⠉⠀⠈⠉⠁
⢸⣿⠿⠟⠋⠉⠀⢀⣾⡿⠉⠀⠈⠸⣿⣧⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⠁⠀⠀⠀⠀⠹⣿⣷⣤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Otisz
Fórumtag
Fórumtag

Fortitu írta: 2024.10.01. 17:53 Kemény árak... Az 500Ft viszont lehet simán csak ösztönző, hogy az emberek ne hagyjanak ott szemetet, jóhogy inkább mindenki elpakolja amit vitt.
Vagy inkább a szarrágás netovábbja. A papír újrahasznosítható hulladék, ingyen szállítják. Semmilyen megsemmisítés nincs. Maximum valakinek el kell vinne a gyűjtő konténerig...
Otisz
Fórumtag
Fórumtag

Sokan meg fognak kövezni, de vállalom a véleményem.

Ez a kötelező lövészetvezető a világ faszsága. Mintha a bérelt autó mellé adnának egy oktatót vagy felügyelőt. Ha a saját fegyveremmel teszek kárt saját magamban, akkor azért csakis én lehetek a felelős. Ha bármi másban azért is. Ilyen egyszerű. Vissza kanyarodva az előző példához: a bérelt autónál sem a bérbe adó a felelős ha bármit okozok. Egy dologban van felelőssége, hogy megbizonyosodjon róla, hogy mindenem megvan-e ami feljogosít a vezetésre mielőtt oda adja a járművet. Itt is vélemény szerint erről lenne szó. Bár tudjuk milyen a rendszer, de ha van barna könyvem meg érvényes verseny engedélyem akkor sportlövőként mindenem meg van ahhoz, hogy az erre alkalmas helyen használjam a fegyvereimet. Legyen az verseny vagy gyakorlás.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Otisz 2024.10.01. 20:23-kor.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

vato írta: 2024.10.01. 18:36 OMG

Kb. 2-3 eve rendszeresen jartam oda, akkor 1óráért 3eft ot fizettem, semmi baxakodas nem volt. Most meg ugyanaz lenne 12500ft ha jol ertem😅 hihetetlen
Szerintem ha ismernek, mindenhol mindig minden más. Az utcáról estem be, azt a két embert akk éppen ügyelt nem ismertem. Ez is hozzátartozik a teljes képhez.
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Otisz írta: 2024.10.01. 20:19 Sokan meg fognak kövezni, de vállalom a véleményem.

Ez a kötelező lövészetvezető a világ faszsága. Mintha a bérelt autó mellé adnának egy oktatót vagy felügyelőt. Ha a saját fegyveremmel teszek kárt saját magamban, akkor azért csakis én lehetek a felelős. Ha bármi másban azért is. Ilyen egyszerű. Vissza kanyarodva az előző példához: a bérelt autónál sem a bérbe adó a felelős ha bármit okozok. Egy dologban van felelőssége, hogy megbizonyosodjon róla, hogy mindenem megvan-e ami feljogosít a vezetésre mielőtt oda adja a járművet. Itt is vélemény szerint erről lenne szó. Bár tudjuk milyen a rendszer, de ha van barna könyvem meg érvényes verseny engedélyem akkor sportlövőként mindenem meg van ahhoz, hogy az erre alkalmas helyen használjam a fegyvereimet. Legyen az verseny vagy gyakorlás.
Ha egy lőtéren valaki kárt tesz saját magában, azt a lőteret általában fél évre bezárják.
Otisz
Fórumtag
Fórumtag

zora írta: 2024.10.01. 21:14 Ha egy lőtéren valaki kárt tesz saját magában, azt a lőteret általában fél évre bezárják.
Ezt saját tapasztalat alapján tudom cáfolni, idén nyáron, ráadásul versenyen, tapasztalt lövő lőtte meg magát(szerencsére nem súlyosan). A lőtér köszöni szépen azóta is üzemel...
Poresz
Veterán
Veterán

Otisz írta: 2024.10.01. 20:19 Sokan meg fognak kövezni, de vállalom a véleményem.

Akkor kettőnket fognak megkövezni (nem tudom, jó társaságban kellemesebb-e…): +1 & Glike.

Pont ugyanez jutott eszembe délután, csak nem bérautóval: mintha jogosítvánnyal csak akkor vezethetnék autót, ha ott ül az anyósülésen egy oktató.

Azt megértem, hogy egy élménylövészt, kezdőt, random beeső embert - azaz: bárkit, akinek fegyverkezelési jártasságáról (és emberi minőségéről) semmit sem tudunk, vagy pont eleget… - azt igenis felügyelje lövészetvezető. Plusz aki kéri. (Nagy tisztelet annak, akiben ilyen mértékű önismeret és önkritika van, és lehalkítja az egóját.) - De az, hogy lövészetvezetői engedéllyel nem lőhetek egyedül lőtéren, hanem kell még egy lövészetvezető, az tényleg a f@$zságnak a tetőfokára hágása.

…és itt még egyszer megjegyzem: a lövészetvezetői tanfolyamon nem hallottam semmi olyat, és a jogszabályokban sem olvastam semmi olyat, ami nem az általános fegyverismeret része, amit nem kellene számon kérni egy tisztességes fegyverismereti vizsgán is. (Például a lövészetvezetőn vagy -jelöltön számon kérik, hogy tudja-e, mi a "Tűzet szüntess!" sípjele, de ezt egy lövésznek is tudnia kell, mert különben nem tudja, mit jelent, amit hall. Hasonlóan tudni illik mi a golyófogó, hogy mindneki tudja, hova szabad lőni. És így tovább.)
zora írta: 2024.10.01. 21:14 Ha egy lőtéren valaki kárt tesz saját magában, azt a lőteret általában fél évre bezárják.
Ez azért rossz érv, mert rossz a szabály: ez nem a lőtér hibája, hanem a lövészé, és amíg önmagában tesz kárt, az a saját teste, neki fáj a saját hülyesége, és nem másnak. Vagy ahogy szlovákiai magyar cimborám mondta: "Ilyenkor Szlovákiában kijön a rendőrség, megkérdezik, hogy esett-e kár másban, és ha nem, akkor azt mondják, hogy: »Hülye vagy, úgy kell neked, ebből most tanultál, és legközelebb majd jobban vigyázol!«"
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Otisz írta: 2024.10.01. 21:18 Ezt saját tapasztalat alapján tudom cáfolni, idén nyáron, ráadásul versenyen, tapasztalt lövő lőtte meg magát(szerencsére nem súlyosan). A lőtér köszöni szépen azóta is üzemel...
Sajnos a te tapasztalatod nem segít azokon a lőtereken, akiket meg megszivattak.
Otisz
Fórumtag
Fórumtag

zora írta: 2024.10.01. 21:40 Sajnos a te tapasztalatod nem segít azokon a lőtereken, akiket meg megszivattak.
Vagy csak simán életszerű, egyértelmű szabályozás kellene. De hát ez "Nyugat Európa és a káosz partján. Félig Ázsia, de egészen Balkán."
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Fortitu írta: 2024.10.01. 17:49 Lehet félrement a kommunikació, de szerintem reális felmérni egy lövész tudásszintjét, és az alapján foglalkozni vele, vagy engedni/nem engedni neki dolgokat.
Lövészetvezető jelenléte nélkül jogszabály alapján nem lehet lőni. Azon kívül a fegyverhez, lőszerhez hozzáférést szintén rendezik a jogszabályok. Akkor milyen egyéb tudásszint felmérésről beszélünk, és mi alapján?
A plusz szolgáltatás értékesítése plusz pénzért egy más dolog, de akkor az legyen egyértelmű, mert az nem kompetencia kérdés hanem üzleti kérdés. Tag vagy, így lőhetsz. Nem vagy tag, akkor meg így. Ne kenjük a dolgot a tudásszint felmérés nevű bullshitre, pláne ne a főnök megkérdezésére. Mert az hányinger.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

ÚJ VIDEÓ! Tippmann M4-22 Redline .22 LR öntöltő puska - mert egy kiskaliberű plinkernek SEM kell olcsó gagyi szärnak lennie!

https://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideo ... lto-puska/

és

https://www.fegyvervideo.hu/tippmann-m4 ... lto-puska/

Kép
Otisz
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.10.02. 06:40 ÚJ VIDEÓ! Tippmann M4-22 Redline .22 LR öntöltő puska - mert egy kiskaliberű plinkernek SEM kell olcsó gagyi szärnak lennie!

https://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideo ... lto-puska/

és

https://www.fegyvervideo.hu/tippmann-m4 ... lto-puska/

Kép
Nekem Hammerli van, jó, megbízható fegyver. Viszont egy dolgot nem fogok soha a büdös életbe megérteni, hogy miért nem sikerült megoldani rajta, hogy működjön a bolt release. Bolt catch van, csak a release button lifeg céltalanul. Pedig látszólag akkor nem egy megugorhatatlan műszaki feladat, a Colt 22-es M4-én is működik a feature. Érthetetlen...
G.D
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: G.D »

Poresz írta: 2024.10.01. 21:27Vagy ahogy szlovákiai magyar cimborám mondta: "Ilyenkor Szlovákiában kijön a rendőrség, megkérdezik, hogy esett-e kár másban, és ha nem, akkor azt mondják, hogy: »Hülye vagy, úgy kell neked, ebből most tanultál, és legközelebb majd jobban vigyázol!«"
Ez Szerbiában is valahogy így megy, legalábbis azon a versenyen, ahol az egyik lövőnek sikerült átlőnie a saját kezét, a többi pályát le se állították. Pedig az aztán Balkán a javából...
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

AndyA írta: 2024.10.01. 16:38 A közelemben lévő kis lőtéren az első gyakorlásomat végignézte az ottani egyik ember. Azután látta, hogy nem csinálok hülyeséget, meg hogy a végén rendet söpörtem magam után, azóta rám sem néznek, ha megyek lőni.
Szia,

Ha jol ertem, akkor Totonak pont ez a problemaja.

Bel
Mex
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: Mex »

Otisz írta: 2024.10.01. 19:56 A papír újrahasznosítható hulladék, ingyen szállítják.
Ja... A magánszemélyek részére. Minden másnak, bármilyen jogi személynek (vállalkozások, cégek, ide sorolhatóak az egyesületek és lőterek is) kötelező volt szerződni a MOL-MoHu Zrt.-vel, hogy majd jó pénzért elszállítják a hulladékodat. Az mindegy, hogy milyen hulladékról van szó, a szelektíven gyűjtött csomagolási hulladék (papír, nylon) is ide értendő.
Otisz
Fórumtag
Fórumtag

Mex írta: 2024.10.02. 17:32 Ja... A magánszemélyek részére. Minden másnak, bármilyen jogi személynek (vállalkozások, cégek, ide sorolhatóak az egyesületek és lőterek is) kötelező volt szerződni a MOL-MoHu Zrt.-vel, hogy majd jó pénzért elszállítják a hulladékodat. Az mindegy, hogy milyen hulladékról van szó, a szelektíven gyűjtött csomagolási hulladék (papír, nylon) is ide értendő.
Valóban 2023 júniusától változott a szabályozás. Viszont akkor elegánsabb bele kalkulálni a lőtér díjban, és senkinek nem lesz rossz szájíze.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Otisz írta: 2024.10.02. 18:57 Valóban 2023 júniusától változott a szabályozás. Viszont akkor elegánsabb bele kalkulálni a lőtér díjban, és senkinek nem lesz rossz szájíze.
Pontosan.ezeket egy kis odafigyeléssel tök jól lehet kezelni.

A nemmondjukki mertmegintmegsertödnek :roll: lőtéren ami nem szárazföldi sem az volt a gondom annó, hogy drága, hanem az, hogy nem volt átlátható az árazás. Egyszer ennyi, egyszer amannyi. Nem tudom, hogy ez változott-e, de zavaró volt , amikor nem tudod wieviel kostet, csak mondanak egy számot a végén. És általában nem ugyanannyit , mint a múltkor ugyanazért. :roll:

A korrekt megoldás - kiírni a honlapra, és a falra egyaránt, hogy ennyi az annyi, és legyen minél egyszerűbb, és átláthatóbb.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2024.10.02. 19:41 Pontosan.ezeket egy kis odafigyeléssel tök jól lehet kezelni.

A nemmondjukki mertmegintmegsertödnek :roll: lőtéren ami nem szárazföldi sem az volt a gondom annó, hogy drága, hanem az, hogy nem volt átlátható az árazás. Egyszer ennyi, egyszer amannyi. Nem tudom, hogy ez változott-e, de zavaró volt , amikor nem tudod wieviel kostet, csak mondanak egy számot a végén. És általában nem ugyanannyit , mint a múltkor ugyanazért. :roll:

A korrekt megoldás - kiírni a honlapra, és a falra egyaránt, hogy ennyi az annyi, és legyen minél egyszerűbb, és átláthatóbb.
Na ja, én is fizettem már 4 es 6 ezret is, plusz még egy ezres az ásványvíz...
Poresz
Veterán
Veterán

Petya357 írta: 2024.10.02. 19:41 A nemmondjukki mertmegintmegsertödnek :roll: lőtéren ami nem szárazföldi sem az volt a gondom annó, hogy drága, hanem az, hogy nem volt átlátható az árazás. Egyszer ennyi, egyszer amannyi.
…egyszer talán ott volt az a bizonyos fegyver, de egyszer amikor direkt előre kikértük nekem kipróbálásra, pont akkor nem.

…és nagyon nem szimpi az, ha nem lehet előre kifizetni a fogyasztásomat.

Utóirat:
Petya357 írta: 2024.10.02. 19:41 A nemmondjukki mertmegintmegsertödnek :roll: lőtéren
Az ordít a leghangosabban, akinek a háza ég!
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2024.10.02. 19:41 A korrekt megoldás - kiírni a honlapra, és a falra egyaránt, hogy ennyi az annyi, és legyen minél egyszerűbb, és átláthatóbb.
Erről van szó. Ne Oldd meg okosba' Hungarian stílusban kelljen kiskapuzni lövészet vezetői papírokkal, meg kávézaccból és állatbelekből megjósolni, mennyi lesz az aznapi tarifa. Van egy, az adott lőtér igénybe vételére vonatkozó feltétel rendszer és egy árlista, akinek ez megfelel az odamegy, akinek nem az meg nem. Nem bonyolult.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Megújult horvát versenyző a szupergazdaságos mezőnyben!
HS2000 legfrissebb generáció: Springfield Armory (HS) XD Mod.3 OSP

https://www.kaliberinfo.hu/hirek/hs2000 ... mod-3-osp/

Kép
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

300dodo? :shock:
annyier kene, idehaza mennyi lesz vajon?
gvass1 írta: 2024.10.03. 06:53 Megújult horvát versenyző a szupergazdaságos mezőnyben!
HS2000 legfrissebb generáció: Springfield Armory (HS) XD Mod.3 OSP

https://www.kaliberinfo.hu/hirek/hs2000 ... mod-3-osp/

Kép
ingyom bingyom tálib-e?
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

qqriq írta: 2024.10.03. 07:55 300dodo? :shock:
annyier kene, idehaza mennyi lesz vajon?
Ugyanennyi. Csak ezerben... :-(
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

AndyA írta: 2024.10.03. 07:55 Ugyanennyi. Csak ezerben... :-(
Igen, főszabályként 1 kisker dollár = 900-1100 kisker magyar gyengeforint.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Tegnap volt szerencsém egy Mex topiktárs által épített Bavarian BTS15-el lőni egy 50 lövést.

Számomra, aki mostanában kezdi elengedni a hollywoodi filmekből és számítógépes játékokból eredő, második világháborús / hidegháborús hadifegyver fétisét, zsibbasztó hogy mennyivel kényelmesebb, ergokomikusabb fegyver ez, és főleg milyen könnyű vele pontosan lőni! Még az én kacska LKNBF kezemből is tudott egybeszakadóakat 30m-ről.

Szóval BTS15 iszonyat jó cucc, bárki aki ilyesmin gondolkodik, nem is kérdés. Főleg, hogy itt készül Óbudán, így az árfekvése is igen barátságos.

Az egyetlen amit változtatnék a kipróbált konfigon, az egy sportosabb sütés, de az AR15 moduláris rendszer, a hozzávaló kiegészítők száma mint égen a csillag, Európából is millió féle triggert lehet rendelni hozzá.
IMG_20241002_155931.jpg
PSX_20240913_210021.jpg
Otisz
Fórumtag
Fórumtag

TotoHU írta: 2024.10.03. 09:02 Tegnap volt szerencsém egy Mex topiktárs által épített Bavarian BTS15-el lőni egy 50 lövést.

Számomra, aki mostanában kezdi elengedni a hollywoodi filmekből és számítógépes játékokból eredő, második világháborús / hidegháborús hadifegyver fétisét, zsibbasztó hogy mennyivel kényelmesebb, ergokomikusabb fegyver ez, és főleg milyen könnyű vele pontosan lőni! Még az én kacska LKNBF kezemből is tudott egybeszakadóakat 30m-ről.

Szóval BTS15 iszonyat jó cucc, bárki aki ilyesmin gondolkodik, nem is kérdés. Főleg, hogy itt készül Óbudán, így az árfekvése is igen barátságos.

Az egyetlen amit változtatnék a kipróbált konfigon, az egy sportosabb sütés, de az AR15 moduláris rendszer, a hozzávaló kiegészítők száma mint égen a csillag, Európából is millió féle triggert lehet rendelni hozzá.

IMG_20241002_155931.jpgPSX_20240913_210021.jpg
Bizony jó cucc, még egy elégedett vásárló ;)
IMG_8962.jpeg
brh562
Veterán
Veterán

https://xdm.hu/hs_sf_19_4.5_rdr_(osp)_2_348

azér ez elég baráccságos ár
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

A volt BTK SE Fóti úti pincelőtérnek ki most az üzemeltetője, hol találni róla információt?
sama
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: sama »

TotoHU írta: 2024.10.03. 09:02 Tegnap volt szerencsém egy Mex topiktárs által épített Bavarian BTS15-el lőni egy 50 lövést.

A sütés pár száz lövés után sokat javul ha kicsit összekopnak az alkatrészek.
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: Kojak »

brh562 írta: 2024.10.03. 11:28 https://xdm.hu/hs_sf_19_4.5_rdr_(osp)_2_348

azér ez elég baráccságos ár
Én is pont ezt néztem ma.
Ha nem lenne már kettő XDM-em, mennék is érte.
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

Valahonnan ismerős a fegyver.
Ja, hogy tőlem van kölcsönbe?
#mamárnemiszomTotósöréből
:lol:
Fizetett bér-Troll.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

sama írta: 2024.10.03. 13:09 A sütés pár száz lövés után sokat javul ha kicsit összekopnak az alkatrészek.
Igen nekem is egyedül a sütésre volt panaszom, az nekem is elég reszelős volt. Mex aztán grátisz kicsit polírozott rajta, most sokkal jobb. Persze egy dropin sütés a jó megoldás annak aki valami nagyon finomat szeretne. Ez a szép az AR-ben, úgy lehet minden kis apróságot legózni, ahogy csak akarod.
Korgull
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Korgull »

Konkrétan a BProban is lábon lőtte magát valaki egy éve, ha jól tudom nem szivatták meg őket. Igaz elég jó belügyes kapcsolataik vannak.
zora írta: 2024.10.01. 21:40 Sajnos a te tapasztalatod nem segít azokon a lőtereken, akiket meg megszivattak.
shall not be infringed
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Fortitu írta: 2024.10.03. 15:18 Igen nekem is egyedül a sütésre volt panaszom, az nekem is elég reszelős volt. Mex aztán grátisz kicsit polírozott rajta, most sokkal jobb. Persze egy dropin sütés a jó megoldás annak aki valami nagyon finomat szeretne. Ez a szép az AR-ben, úgy lehet minden kis apróságot legózni, ahogy csak akarod.
Mex,

Nem lehet esetleg eleve “jobb” drop-in sütessel kérni, felárral ?

Gondolkodom én is egy BTS karabélyon, biztosan tuningolnek rajta ezt-azt - lehet egyedi ajánlatot kérni ? Akkor nem kellene a sztenderd alkatreszekre pazarolni, ha úgyis ki lesz cserélve.. gondolom Neked sincs ingyen.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2024.10.03. 19:40 Mex,

Nem lehet esetleg eleve “jobb” drop-in sütessel kérni, felárral ?

Gondolkodom én is egy BTS karabélyon, biztosan tuningolnek rajta ezt-azt - lehet egyedi ajánlatot kérni ? Akkor nem kellene a sztenderd alkatreszekre pazarolni, ha úgyis ki lesz cserélve.. gondolom Neked sincs ingyen.
Majd megválaszolja ő is, de alapvetően szinte mindent lehet nála. Kiválaszthatod a markolatot, előagyat, válltámaszt, én más biztosítót meg endplatet kértem rá, azt is azonnal beszerelte. Sütés is volt nála "tuning" készleten, de egyelőre jónak tűnik ez az igazíott "milspec".
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Ilyet még nem láttunk?
Nemo Arms Mongoose – szokatlan működésű PCC
https://www.kaliberinfo.hu/hirek/nemo-a ... odesu-pcc/

Kép
pogessor
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: pogessor »

gvass1 írta: 2024.10.04. 07:21 Ilyet még nem láttunk?
"Ez ugyanakkora előrevetíti azt"

Ez így értelmetlen. Bár csak egy kicsit.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

pogessor írta: 2024.10.04. 16:10 "Ez ugyanakkora előrevetíti azt"

Ez így értelmetlen. Bár csak egy kicsit.
elgépelés, javítva. Kösz.
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

12/65

Régi dupla söréteseket nézegettem egunon, van egy nagyon szép patinás 30-as évbek beli példány, viszonlag olcsón.
Aztán láttam meg, hogy 12/65 a kalibere. A lőszer elérhetőségét és az árát tekintve látom, hogy a 65 erős korlátozás/önszivatás, a 12/70 a kommersz.
ű.jpeg
converted_IMG_9184.jpeg
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Re: 12/65

montecarlo írta: 2024.10.05. 11:54 Régi dupla söréteseket nézegettem egunon, van egy nagyon szép patinás 30-as évbek beli példány, viszonlag olcsón.
Aztán láttam meg, hogy 12/65 a kalibere. A lőszer elérhetőségét és az árát tekintve látom, hogy a 65 erős korlátozás/önszivatás, a 12/70 a kommersz.
ű.jpeg
converted_IMG_9184.jpeg
Úgyse fogsz vele annyit lőni, hogy számítson. A 65 valóban sokkal ritkább, mint a 70, de azért nem elérhetetlen. Ha pedig mégis sokat lőnél, akkor meg kell tanulni tölteni . 8-)

Ami meg jó áron szokott lenni, az a 16Ga, mert mostanában kiment a divatból.
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Ebben igazad van.

16-osban mi a jó ár? Toz külsőkakasosokat is néztem, szinte mindig 16-osok. Én 250-300 Ft-ért találtam csak.
12/70-ből ellenben már 135-ért is: https://shop.zensport.hu/termek/12-70-23-28g-fiocchi/
Petya357 írta: 2024.10.05. 16:52 Úgyse fogsz vele annyit lőni, hogy számítson.

Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2024.10.05. 16:52 Úgyse fogsz vele annyit lőni, hogy számítson. A 65 valóban sokkal ritkább, mint a 70, de azért nem elérhetetlen. Ha pedig mégis sokat lőnél, akkor meg kell tanulni tölteni . 8-)

Így van, ilyen esetekben a töltés nagyon jó opció. Ráadásul sörétest tényleg nem is nehéz tölteni, egy roll krimp szerszámmal is megoldható mindössze.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

montecarlo írta: 2024.10.05. 17:21 Ebben igazad van.

16-osban mi a jó ár? Toz külsőkakasosokat is néztem, szinte mindig 16-osok. Én 250-300 Ft-ért találtam csak.
12/70-ből ellenben már 135-ért is: https://shop.zensport.hu/termek/12-70-23-28g-fiocchi/
Kérni lehet akármennyit, de kétlem, hogy vinnék annyiért. A jó ár - szerintem - 150e alatt keresemdő. 200+ért valóban lehet 12-est venni lőszer kompromisszum nélkül.

Azért van ilyen sok eladó 16-os, mert a sok nyugdíjas vadász kióregszik/netán hagyaték lesz belőle, és a kutya nem veszi. Ki kell várni, ameddig valaki meg akar szabadulni tőle, és akkor lecsapni ;)
Válasz küldése