Poresz írta: ↑2024.11.26. 09:00
El tudtam volna viselni jobb híreket is ma reggel.
Elgondolkodtam azon, hogy mivel alapvetően egy példaértékűen tartós termékről van szó - nagyon helyesen! -, amire Európában van kereslet és nem igazán lehet Amerikába százezerszám eladni, ezért kezd telítődni a piaca, nem?
A névhasználati jogokkal kufárkodó spiáterkirály gyorsan amortizálódó látványfegyvereivel szemben elfogult és előítéletes vagyok. Nem bánnám, ha az Alfa Proj is felvenné a kesztyűt.
Apropó: már 12 éve felvásárolta az Umarex a Röhmtől a családi ezüstöt. Mennyire qrvította el a Röhm fegyverek minőségét?
1. Stabilan (de nyilván nem nagy számban) fogyott a HW88 a horror ára ellenére még itthon is, és gondolom Németország kevésbé volt árérzékeny, inkább volt baj, hogy rendszeresen hónapokig nem tudtak szállítani.
Nagyon ráment a HW az utóbbi évtizedben a PCP-légpuskákra, főleg exportra szabad országokba, gyanítom inkább a korlátozott termelési erőforrásokat oda csoportosították át. Vagy nem. Spekulálok.
2. az Alfa tudna készíteni alutokos 6-lövetűt, csak mivel CNC-vel kellene csinálni a tokot/dobot, Alfa-Steel árban lenne, senki nem venné meg.
5-lövetű, J-frame termékük NINCS, azt nulláról fejleszteni gigantikus költség lenne.
3. A Röhm termékek, amiket az Umarex gyárt szerintem semmiben nem maradnak el az eredeti Röhm modellektől. Talán a felületkezelésük még homogénebb is.
Az RG59 azért kézenfekvő, mert méretben még kisebb, mint a HW37/88, és valószínűleg a tok öntőforma működhet alumíniumötvözettel is, és máris lemenne a 460 gramm környéki tömege (tippem szerint) olyan 350 grammra. És valószínűleg olyan sokkal drágább sem lenne.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.