Lőfegyverek, elöltöltős fegyverek, lőterek, sportlövészet
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan
Re: Lőfegyverek, elöltöltős fegyverek, lőterek, sportlövészet
Sziasztok . Tulammo , Barnaul lőszerekről lehet tudni valamit ? Próbálta valaki 223 rem. kaliberben ? Megeshet hogy acélmagvas ? ( Ára miatt gyanus ) Tehet kárt a fegyvercsőben ?
Nyilván elsősorban Gvass felé irányul a kérdés, de azért ide írom, hátha más is tud valamit.
Várható a jövőben bármikor is, bármilyen formában Machine Gun Tours, vagy valami hozzá hasonló esemény kint?
(Tudom, most Covid, meg minden, de háhtha van valami hírcsepp)
Várható a jövőben bármikor is, bármilyen formában Machine Gun Tours, vagy valami hozzá hasonló esemény kint?
(Tudom, most Covid, meg minden, de háhtha van valami hírcsepp)
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
azelmagvas nem lehet polgari forgalomba. attol hogy acelmagvas miert tenne kart a csoben?
ingyom bingyom tálib-e?
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Már 3 éve is azt mondták, h az lesz az utolsó, most meg idén még egy nyomorult étterembe sem ülhetsz be, külföldre sem mehetsz, fű sem nő.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Lőjed nyugodtan, nem lesz semmi baja. Mármint a bolti Barnault.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
Szia,
Szerintem a Barnaul, de ugy altalaban az az orszag osszes loszergyarara igaz, hogy nem gyart acelmagvas .223-as lovedeket egyaltalan.
Bel
Szerintem a Barnaul, de ugy altalaban az az orszag osszes loszergyarara igaz, hogy nem gyart acelmagvas .223-as lovedeket egyaltalan.
Bel
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Van .223-as Barnaulom. A Galilt tökéletesen viszi, sőt az eddig próbált lőszerek közül ez volt a legerősebb, érzésre.
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
Van valakinek gyakorlati tapasztalat a Chiappa M4-el kapcsolatban?
Mennyire pontos, mennyire "gagyi" muanyag?
Mennyire pontos, mennyire "gagyi" muanyag?
ingyom bingyom tálib-e?
Plinkerkedni szuper nincs benne BHO bekem a hosszu sines van meg azzal nehez az eleje a fagyisban kaphato 28 ft os federalt szereti sztem mokazni kivalo
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
Koszi, alapvetoen plinkelni es rapidra kellene, de jo lenne ha 50-100 meteren azert meg ertelmes -mondjuk tenyernyi- szorasa lenne. azt probaltad mar?
ingyom bingyom tálib-e?
TFB-n elég durva videora akadtam, 3D-s fegyvernyomtatás témakör, USA-ban lehet, EU-ban hivatalosan nem. A riporter gyerek ellatogat egy magat 3D nyomtatasbol kikepzett srachoz, aki anonim modon interjut ad es mukodokeps pisztolyt, geppisztolyt tud nyomtatni, egyfajta anarachista, szabadasgparti allaspontot kepvisel - eleg zavaros az ideologia - de lathaoan mukodik a dolog es kozosseget epitenek raadasul. Sztem eleg gaz, riporter is azt feszegeti, hogy ha barki, aki bejelentkezik hozzajuk, annak elerhetove teszik a fajlokat, amivel aztan nyomtatgathat otthon. Es ha rossz kezekbe kerul?
Csak hogy tudjatok, hogy hol tart a technika 2021-ben:)
https://www.youtube.com/watch?v=jlB2QV5 ... e=emb_logo
Csak hogy tudjatok, hogy hol tart a technika 2021-ben:)
https://www.youtube.com/watch?v=jlB2QV5 ... e=emb_logo
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Szép pár lesznek a Dan Wessonnal.gvass1 írta: ↑2021.02.12. 05:42 BRÉKING: tényleg megvették!
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/colt-10 ... ette-a-cz/
Nem bánnám, ha a Colt ismét "a" revolvergyártó lenne a Smith & Wesson mellé újra felzárkózva. Habár az 1945 utáni revolverpalettájukon végigtekintve a Smith & Wesson innovatívabbnak tűnik a betétcsöves, titán-, alumínium-szkandium ötvözet, éjszakai irányzékos, Centennial és Bodyguard kialakítású konstrukcióikkal. Szerintem a kis(ebb) sorozatban gyártott prémium kategóriát érdemes megcélozniuk, mert az olcsó revolverek piacát már elfoglalta a Taurus és a Ruger.
Az mondjuk nem tetszik nekem, hogy a CZ a Dan Wessonból - ami az ínyenceket kiszolgáló cserélhető csövű revolvereivel szerzett nevet - "tizenkettő egy tucat" M1911-gyártót (összeszerelőt? felcímkézőt?) csinált. A pár éve beharangozott 715 típusszámú revolverük ma már a "Discontinued" fegyvereik között tekinthető meg.
A CZ pedig jó boltot csinált, hogy megvásárolta azt a céget, amelyik az AR-15 gyártásából-licencének eladásából éldegélt eddig.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Dan Wesson ügyben: vélhetően azt a termékvonalat tartották meg, ami stabil profitot hozott.Poresz írta: ↑2021.02.12. 09:34 Szép pár lesznek a Dan Wessonnal.
Nem bánnám, ha a Colt ismét "a" revolvergyártó lenne a Smith & Wesson mellé újra felzárkózva. Habár az 1945 utáni revolverpalettájukon végigtekintve a Smith & Wesson innovatívabbnak tűnik a betétcsöves, titán-, alumínium-szkandium ötvözet, éjszakai irányzékos, Centennial és Bodyguard kialakítású konstrukcióikkal. Szerintem a kis(ebb) sorozatban gyártott prémium kategóriát érdemes megcélozniuk, mert az olcsó revolverek piacát már elfoglalta a Taurus és a Ruger.
Az mondjuk nem tetszik nekem, hogy a CZ a Dan Wessonból - ami az ínyenceket kiszolgáló cserélhető csövű revolvereivel szerzett nevet - "tizenkettő egy tucat" M1911-gyártót (összeszerelőt? felcímkézőt?) csinált. A pár éve beharangozott 715 típusszámú revolverük ma már a "Discontinued" fegyvereik között tekinthető meg.
A CZ pedig jó boltot csinált, hogy megvásárolta azt a céget, amelyik az AR-15 gyártásából-licencének eladásából éldegélt eddig.
(És mint aki lőtt már CZ-érában készült Dan Wesson M1911-gyel: azok bizony nagyon-nagyon jó minőségű darabok. Míg az eredeti DW-revolverek anno eléggé hullámzó minőségű és kidolgozottságú cuccok voltak.)
Hogy a Colt-tal jó üzletet csináltak-e, az a jövő zenéje. Igazából olyan, mint a Remington, hogy csak a név meg a szabadalmak érnek valamit, az üzem nem sokat, a termékpaletta nagy része meg kuka, vagy már csak emlék.
Vettek egy piacot, kiütöttek/bekebeleztek egy konkurenst a polgári lőfegyverpiacon.gvass1 írta: ↑2021.02.12. 17:17 Dan Wesson ügyben: vélhetően azt a termékvonalat tartották meg, ami stabil profitot hozott.
(És mint aki lőtt már CZ-érában készült Dan Wesson M1911-gyel: azok bizony nagyon-nagyon jó minőségű darabok. Míg az eredeti DW-revolverek anno eléggé hullámzó minőségű és kidolgozottságú cuccok voltak.)
Hogy a Colt-tal jó üzletet csináltak-e, az a jövő zenéje. Igazából olyan, mint a Remington, hogy csak a név meg a szabadalmak érnek valamit, az üzem nem sokat, a termékpaletta nagy része meg kuka, vagy már csak emlék.
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Szinte semmiben nem volt nekik konkurens.
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
hihi, gvass idősebb korában
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Fegyver tisztítás téma. Nemrég ajánlották nekem, hogy próbáljam ki a nehezen hozzáférhető részek (elsütőszerkezet, főleg) tisztítására a féktisztító spray-t. A tanács szerint először fémtisztítóval befújni, majd pár perc után sűrített levegővel kicsapatni a nehezen hozzáférhető részekről a feloldott szennyeződést.
Van aki szintén tisztítja a fegyverét így? A felületkezelést, műanyagokat nem károsítja a féktisztító?
Van aki szintén tisztítja a fegyverét így? A felületkezelést, műanyagokat nem károsítja a féktisztító?
Szia,TotoHU írta: ↑2021.02.14. 18:48 Fegyver tisztítás téma. Nemrég ajánlották nekem, hogy próbáljam ki a nehezen hozzáférhető részek (elsütőszerkezet, főleg) tisztítására a féktisztító spray-t. A tanács szerint először fémtisztítóval befújni, majd pár perc után sűrített levegővel kicsapatni a nehezen hozzáférhető részekről a feloldott szennyeződést.
Keveset takaritom a fegyvereimet, de reszben igy (illetve annyival egyszerubben, hogy suritett levego nelkul, a fektisztito folyadek kicsorgasakor tavozik a kosz is, de nyilvanvaloan a levego nem art a fegyvernek), es nem vettem eszre mas hatranyat, mint hogy "tul tiszta" lesz a fegyver, vagyis az ilyen takaritas utan alaposan es hatasosan kell olajozni a fegyvert, mert kulonben nagyon surlodni fog a szerkezet.
Bel
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Sziabel írta: ↑2021.02.14. 18:57 Szia,
Keveset takaritom a fegyvereimet, de reszben igy (illetve annyival egyszerubben, hogy suritett levego nelkul, a fektisztito folyadek kicsorgasakor tavozik a kosz is, de nyilvanvaloan a levego nem art a fegyvernek), es nem vettem eszre mas hatranyat, mint hogy "tul tiszta" lesz a fegyver, vagyis az ilyen takaritas utan alaposan es hatasosan kell olajozni a fegyvert, mert kulonben nagyon surlodni fog a szerkezet.
Bel
Köszi az infót!! Akkor ezek szerint ez jó tipp volt.
A csőbe is mehet a féktisztító? Itt utána nem kell olajozni, ha jól gondolom, max kihúzni.
-
- Fórumtag
Szoktam, a forró szappanos vizes átmosás után. Az szinte mindent kihoz, a féktisztító már csak kevés maradékot. Utána azonnal(!!!) olaj.TotoHU írta: ↑2021.02.14. 18:48 Fegyver tisztítás téma. Nemrég ajánlották nekem, hogy próbáljam ki a nehezen hozzáférhető részek (elsütőszerkezet, főleg) tisztítására a féktisztító spray-t. A tanács szerint először fémtisztítóval befújni, majd pár perc után sűrített levegővel kicsapatni a nehezen hozzáférhető részekről a feloldott szennyeződést.
Acélt, alut nem károsítja, a felületkezelést sem. Elvileg a spiátert sem, bár ki kell próbálni. Fáról le tudja hozni a viaszt, olajat, némelyik műanyagot kifehéríti és a felülete kirepedezik, szóval óvatosan vele!
-
- Fórumtag
Tapasztalattal nem tudok hozzájárulni a beszélgetéshez, csak egy kérdéssel: kémiai szempontból mekkora különbség van féktisztító és féktisztító között? Az világos, hogy elvárt hatás ugyanaz: bármilyen olajat és zsírt távolítson el. (Fék, ugye: egyik sem barátja a gumiabroncsnak, és egyik sem növeli a súrlódási együtthatót.) Nem véletlenül írtátok, hogy utána olajozni kell.Blekk Rájgó írta: ↑2021.02.14. 19:59 Mehet, de kell olajozni! Nagyon száraz-tiszta felületet csinál, pillanatok alatt kicsapja a rozsda!
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
a piacon levo fektisztitok ~90%-a konnyubenzint tartalmaz, a maradek acetonos.
Poresz írta: ↑2021.02.14. 20:25 Tapasztalattal nem tudok hozzájárulni a beszélgetéshez, csak egy kérdéssel: kémiai szempontból mekkora különbség van féktisztító és féktisztító között? Az világos, hogy elvárt hatás ugyanaz: bármilyen olajat és zsírt távolítson el. (Fék, ugye: egyik sem barátja a gumiabroncsnak, és egyik sem növeli a súrlódási együtthatót.) Nem véletlenül írtátok, hogy utána olajozni kell.
ingyom bingyom tálib-e?
-
- Fórumtag
A pontos összetételüket nem ismerem, de amit használtam, mind igen erősen tisztít és zsírtalanít.Poresz írta: ↑2021.02.14. 20:25 Tapasztalattal nem tudok hozzájárulni a beszélgetéshez, csak egy kérdéssel: kémiai szempontból mekkora különbség van féktisztító és féktisztító között? Az világos, hogy elvárt hatás ugyanaz: bármilyen olajat és zsírt távolítson el. (Fék, ugye: egyik sem barátja a gumiabroncsnak, és egyik sem növeli a súrlódási együtthatót.) Nem véletlenül írtátok, hogy utána olajozni kell.
Igen, emiatt szerintem a féktisztító sokszor "overkill". Sokkal nagyobb odafigyelést igényel a használata utáni tökéletesen mindenre kiterjedő olajozás, mintha csak olajos ronggyal, kefével végeznék egy gyors karbantartást. Kéthetente 50-100 lövés esetén elég lehet mondjuk félévente nagytakarítást csinálni. Ha valaki hetente kitol 100-500 lövést, mert mondjuk hardcore idpa felkészülést tart, az megint más történet. És eltérő egyes fegyverek, és lőszerek hajlama a koszolásra, koszolódásra.Blekk Rájgó írta: ↑2021.02.14. 19:59 Mehet, de kell olajozni! Nagyon száraz-tiszta felületet csinál, pillanatok alatt kicsapja a rozsda!
Nekem spiáter esetén a féktisztító, utána teflonspray kombó jött be eddig a legjobban.zora írta: ↑2021.02.14. 20:46 Igen, emiatt szerintem a féktisztító sokszor "overkill". Sokkal nagyobb odafigyelést igényel a használata utáni tökéletesen mindenre kiterjedő olajozás, mintha csak olajos ronggyal, kefével végeznék egy gyors karbantartást. Kéthetente 50-100 lövés esetén elég lehet mondjuk félévente nagytakarítást csinálni. Ha valaki hetente kitol 100-500 lövést, mert mondjuk hardcore idpa felkészülést tart, az megint más történet. És eltérő egyes fegyverek, és lőszerek hajlama a koszolásra, koszolódásra.
"Szar a világ, tök a tromf!"
Sziasztok, sportfegyvernek szeretnék vásárolni egy műanyagtokos 9mm-es kaliberű pisztolyt.
Ezt a három fegyvert néztem ki:
- CZ P10 C
- Glock GEN 5
- Glock 19X
Melyiket ajánlanátok?
Ezt a három fegyvert néztem ki:
- CZ P10 C
- Glock GEN 5
- Glock 19X
Melyiket ajánlanátok?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dani23 2021.02.15. 09:57-kor.
Mind jó választás dinamikus számokra. Személy szerint a 19X-et kevésbé értem: rövidebb cső a hosszabb markolattal, de ettől még az is egy kiváló pisztoly.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
nagyobb kezűeknek nagyon kényelmes a G19X (meg szuperdögös sokak szerint).
De egyébként ez pont 3 olyan stuki, amelyek műszaki tartalma, ára olyan közel van egymáshoz, hogy érdemes kipróbálni mindhármat és azt venni, amivel a legjobban megy a lövészet.
(És akár az XDM is idetehető a kupacba, vagy a HK SFP9.)
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
19X: kapsz egy menő hype-olt külsőt, tríciumos acél irányzékot, 3 tárat a csomagban.
Ha Sima Glock-ot veszel sportra, esélyesen egyből veszel hozzá tartalék tárat, cseréled az irányzékot, stb. Ezen meg ezek eleve ott vannak a csomagban. És rohadt jól néz ki - ami mondjuk szubjektív.
Ismerősöm szintén sportfegyver vásárlás előtt áll, nála 19X a befutó a fentiek miatt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára TotoHU 2021.02.15. 11:38-kor.
P10C (vagy ha nagyobb a kezed, P10F), ár/tudás viszonyban verhetetlen, szvsz.
Én elfogult vagyok, ezért a P10C-t ajánlom.
Viszont feltétlen próbáld ki mindhármat vásárlás előtt.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
P10F-et hol forgalmaznak itthon? Nekem a P10C sajnos kicsi, de sokszor bánom hogy nem CZ-t vettem. Sokkal jobb a sütése mint a Glock-é, egyszerűen az volt az érzésem amikor lőttem vele, hogy bakker ez egy jobb pisztoly, érzésre.
A mieink a Proshooting-ból származnak.
Szerintem minden gen5-tel 3 tár jár. Az irányzék oké, de nem nagy dolog cserélni.TotoHU írta: ↑2021.02.15. 11:33 19X: kapsz egy menő hype-olt külsőt, tríciumos acél irányzékot, 3 tárat a csomagban.
Ha Sima Glock-ot veszel sportra, esélyesen egyből veszel hozzá tartalék tárat, cseréled az irányzékot, stb. Ezen meg ezek eleve ott vannak a csomagban. És rohadt jól néz ki - ami mondjuk szubjektív.
Ismerősöm szintén sportfegyver vásárlás előtt áll, nála 19X a befutó a fentiek miatt.
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
az mp9 ennyire sz@r fegyver hogy soha senki nem veszi szamitasba?
ingyom bingyom tálib-e?
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Én 2-vel vettem újonnan, itthon. Amúgy nem reklamálok, mert nem a márkaképviseleten vettem hanem a Szenes Iván téren, és újonnan is k...a jó áron volt, nem is írom le mennyi. Lehet hogy ez volt az ára a nagyon speciális árnak, -1 tár a csomagban. (De ez még ezzel együtt is nagyon jó ár volt)
Az irányzéknál nem a csere a nagy kunszt, hanem a 30-40K HUF-os ára, amennyibe újonnan kerül egy gyári Glock tríciumos irányzék. Ez pedig a 19X-en gyárilag ott van.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára TotoHU 2021.02.15. 13:36-kor.
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
pedig nem rossz stukker, en szeretem.
Ha akarom kicsi, ha akarom nagy a nyele...
Ha akarom kicsi, ha akarom nagy a nyele...
ingyom bingyom tálib-e?
Nem csípi oda az ujjad?
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
ingyom bingyom tálib-e?
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
Nem, de nem is tud annyit mozulni hogy becsipje
ingyom bingyom tálib-e?
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
SW MP9c
ez egy baromi jó stukker, nagyon jó szórással.
Sőt, a M2.0 verziói még jobbak.
De itthon nehéz hozzáférni, pótalkatrész, irányzékok, tárak stb meg sztem úgy kb. egész Európában nem egyszerű.
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
Olasz tarat, usabol, az angol brownellsen keresztul lehetett venni, de most hogy a hulye angolok kileptek nem tudom mi lesz...
ingyom bingyom tálib-e?
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Sziasztok,
van egy S&W 686 Stainless Steel Matt revolverem, abban szeretnék segítséget kérni, hogy (akinek van hasonló - nem fekete revolvere), mivel tisztítja? Nem az általános tisztításra, hanem a dob első részén, és a csőfarnál megjelenő "égéstermék" eltűntetésére (sima fegyverolaj nem hozza le).
Köszönöm előre is!
üdv
van egy S&W 686 Stainless Steel Matt revolverem, abban szeretnék segítséget kérni, hogy (akinek van hasonló - nem fekete revolvere), mivel tisztítja? Nem az általános tisztításra, hanem a dob első részén, és a csőfarnál megjelenő "égéstermék" eltűntetésére (sima fegyverolaj nem hozza le).
Köszönöm előre is!
üdv
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
Ezer eve nyertem egy versenyen egy soretes puskahoz valo tisztito cuccot. Suru feher trutyi, darab rongyra egy par csepp es tokeletesen lehozza.
Maci22hun írta: ↑2021.02.15. 14:26 Sziasztok,
van egy S&W 686 Stainless Steel Matt revolverem, abban szeretnék segítséget kérni, hogy (akinek van hasonló - nem fekete revolvere), mivel tisztítja? Nem az általános tisztításra, hanem a dob első részén, és a csőfarnál megjelenő "égéstermék" eltűntetésére (sima fegyverolaj ezt nem hozza le).
Köszönöm előre is!
üdv
ingyom bingyom tálib-e?
- gaijin
- Veterán
- Kapcsolat:
brownells dajcsland? https://www.brownells-deutschland.de/ep ... llFacets=1
tapasztalataim szerint sokkal normálisabbak, mint az angolok.
gaijin (gaidzsin) - JKL
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
Ott sok mindent nem talaltam amit az angoloknal igen, raadasul dajcs cimem nincs ahova rendelni lehetne.
gaijin írta: ↑2021.02.15. 14:38 brownells dajcsland? https://www.brownells-deutschland.de/ep ... llFacets=1
tapasztalataim szerint sokkal normálisabbak, mint az angolok.
ingyom bingyom tálib-e?
Német Brownells szállít ide. Bár szerintem alapból a Brownells tolla vastagon fog, de legalább sok cucca van és szállít ide.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Mert ahhoz is gigantikus szuport és alkatrészbázis van országszerte
Ilyen egzotikumokat imho ne ajánlgassunk már kezdő lövésznek, mert ez szopatás.
Szia,Maci22hun írta: ↑2021.02.15. 14:26 Sziasztok,
Köszönöm előre is!
üdv
WD40-et használók, de léteznek ennél zúzósabb szerek.
Amit viszont - a konkrét csodaszertől függetlenül, szinte mindennel - ajánlok, az a bronzkefe. Fémről jobban viszi a ráégett szennyeződést, kormot, mint a fogkefe, de még nem bántja az acélt.
A másik általános jó gyakorlat az az “áztatás”. Miután befújtam, a fődarabot állni kell hagyni 5-10-15 percig, hogy hasson a szer - és csak utána takarítani.
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
Asszem kinyitottad Pandora szelencéjét - mindhárom jó fegyver, komoly rajongótáborral. A “próbáld ki” talán a legjobb tanács, ami eddig többször is elhangzott. Ami jobban kézreáll, azt válaszd. Egyikkel sem tudsz nagyon mellényúlni!
Tipp: A Budapesti Celeritas lőtéren szerintem van mindegyik - érdemes lehet befizetni egy élménylövészetre, és kipróbálni, nem csak képen nézegetni.
Személy szerint nekem a háromból a P10C jön be. Illetve még a SIG 320 is szóba jöhetne - most gondolkodom én is strikeres pisztolyon sportra, a DA/SA fegyverem mellé, és ez a kettő van a rövid listán.
P320, na az amim tuttti nem lesz. Nekem nem kell olyan pisztoly, amiről csak azért spórolták le a billentyűbiztosítót, hogy ne nézzen ki úgy mint egy Glock messziről se, aztán leejtve agyonlő valakit. Tudom-tudom javítottak rajta... Nem tudom, de sejtem, hogy van hozzá biztosítós billentyű, azzal szódával kategória nálamPetya357 írta: ↑2021.02.15. 21:50 Asszem kinyitottad Pandora szelencéjét - mindhárom jó fegyver, komoly rajongótáborral. A “próbáld ki” talán a legjobb tanács, ami eddig többször is elhangzott. Ami jobban kézreáll, azt válaszd. Egyikkel sem tudsz nagyon mellényúlni!
Tipp: A Budapesti Celeritas lőtéren szerintem van mindegyik - érdemes lehet befizetni egy élménylövészetre, és kipróbálni, nem csak képen nézegetni.
Személy szerint nekem a háromból a P10C jön be. Illetve még a SIG 320 is szóba jöhetne - most gondolkodom én is strikeres pisztolyon sportra, a DA/SA fegyverem mellé, és ez a kettő van a rövid listán.
Nem akartam belemenni vallási kérdésekbe, de 99%-ban ha strikeres pisztyolt vesz az ember, akkor valami átgyúrt Glockot vesz, akkor meg már egyszerűbb az eredetinél maradni. Holosunból se ezt venném, amit haver rendelt ebayről Viccet félretéve, ebben a kategóriában a lövő tudásán fog múlni az eredmény, a pisztoly tudja amit kell.
Dani23Fortitu írta: ↑2021.02.15. 22:09 P320, na az amim tuttti nem lesz. Nekem nem kell olyan pisztoly, amiről csak azért spórolták le a billentyűbiztosítót, hogy ne nézzen ki úgy mint egy Glock messziről se, aztán leejtve agyonlő valakit. Tudom-tudom javítottak rajta... Nem tudom, de sejtem, hogy van hozzá biztosítós billentyű, azzal szódával kategória nálam
Nem akartam belemenni vallási kérdésekbe, de 99%-ban ha strikeres pisztyolt vesz az ember, akkor valami átgyúrt Glockot vesz, akkor meg már egyszerűbb az eredetinél maradni. Holosunból se ezt venném, amit haver rendelt ebayről
Holo.jpeg
Viccet félretéve, ebben a kategóriában a lövő tudásán fog múlni az eredmény, a pisztoly tudja amit kell.
Még egy szempont a választáshoz - ha nem szeretnél állandó beszólásokat a “szektásoktól” - csakis az eredeti Tupperware! Semmi más....
Szia,
Köszi a tippet, az van is itthon, megpróbálom egy áztatásos verzióval, hogy lejön-e szépen
Köszi a tippet, az van is itthon, megpróbálom egy áztatásos verzióval, hogy lejön-e szépen
Petya357 írta: ↑2021.02.15. 21:33 Szia,
WD40-et használók, de léteznek ennél zúzósabb szerek.
Amit viszont - a konkrét csodaszertől függetlenül, szinte mindennel - ajánlok, az a bronzkefe. Fémről jobban viszi a ráégett szennyeződést, kormot, mint a fogkefe, de még nem bántja az acélt.
A másik általános jó gyakorlat az az “áztatás”. Miután befújtam, a fődarabot állni kell hagyni 5-10-15 percig, hogy hasson a szer - és csak utána takarítani.
Szia,
Személyes tapasztalatot tudok megosztani, Glock17 gen4-em volt, nagyon jó fegyver, nagyon kézre állt, viszont nekem a sütésre nagyon kellett figyelnem, nehezen szoktam meg (bár a gen5-nél úgy tudom finomítottak valamennyit rajta). Próbáltam egyik ismerősöm CZ P10C pisztolyát nyílt irányzékkal (OR verziót reddot-al is), nagyon kezes, és nekem a sütése is jobban tetszett. 19X-el is lőttem, többcélú pisztoly, jó választás ha a sütés megfelelő számodra, és van hozzá jópár extra, amit említettek is itt már. CZ-hez és Glockhoz van alkatrész, könnyebb beszerezni, van Sig Sauerem is, ahhoz most nehezebb bármit is venni, inkább csak német webshopokból tudsz rendelni.
Saját “káromon” tanultam meg, hogy fegyvert csak kipróbálás után szabad venni, mert ha nincs meg a “kémia” akkor gond van!
Üdv
Személyes tapasztalatot tudok megosztani, Glock17 gen4-em volt, nagyon jó fegyver, nagyon kézre állt, viszont nekem a sütésre nagyon kellett figyelnem, nehezen szoktam meg (bár a gen5-nél úgy tudom finomítottak valamennyit rajta). Próbáltam egyik ismerősöm CZ P10C pisztolyát nyílt irányzékkal (OR verziót reddot-al is), nagyon kezes, és nekem a sütése is jobban tetszett. 19X-el is lőttem, többcélú pisztoly, jó választás ha a sütés megfelelő számodra, és van hozzá jópár extra, amit említettek is itt már. CZ-hez és Glockhoz van alkatrész, könnyebb beszerezni, van Sig Sauerem is, ahhoz most nehezebb bármit is venni, inkább csak német webshopokból tudsz rendelni.
Saját “káromon” tanultam meg, hogy fegyvert csak kipróbálás után szabad venni, mert ha nincs meg a “kémia” akkor gond van!
Üdv
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Ismerősöm szokta mondani, amikor pisztolyokról beszélgetünk: "Igen, az piszkosul jó pisztoly, valóban. Egy baja van csak, hogy nem Glock."
Igen, vallásos.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
A műanyagtokos pisztolyok mottója: "Mindannyian Siegfried F. Hübner és Gaston Glock köpönyegéből bújtunk elő"
+10 000
Pont ma reggel voltam halálboltban lőszert venni, és ha már ott jártam, kikértem megfogdosni egy teljes méretű , gyári red dotos SiGSauer 320-at. Eddig 320-ből csak tuningolt versenyfegyver volt a kezemben, az nagyon tetszett, és egy ideje szemezgetek vele. De a gyári példánynak már nagyon nem tetszett a sütése - talán még a gyári Glockoknál is rosszabb volt ... csalódás. A kompakt verziónak is pontosan ugyanolyan pocsék a sütése, de még sokkal kényelmesebben állt a kezemben, mint a full size. Nem gondoltam volna, mert a teljes méretű is kényelmes. Az irányzék zseniális, mindkettőnél. Kikapcsolt red dottal (Romeo) is remekül használható a fix irányzék, co-witness módra. Ez már kapásból 3 dolog, amit nem tudtam volna
reálisan felmérni kézbevétel nélkül, max tippelni - ami vagy bejön, vagy nem. Sokszázezer forint, és sok hetes adminisztratív procedúra mellet már valóban nem mindegy, hogy van-e kémia...
Ha van rá mód, próbálni kell, és saját véleményt alakítani ki. Már az ókori rómaiak is megmondták, hogy “fegyvert kézbevenni necesse est!”
Budapesten, és környéken, MOST hol lehet vállalható minőségű 9x19-et venni olcsón?
Eddig általában a Frommerben vettem STV Skorpiót - az utolsó egy évben min 3000 darab kiment, probléma mentesen, és 1000 db esetén csak 70 Ft. /db. Szóval ez volt az alapértelmezett üzemanyag.
Volt.
Már nincs, és nem is lesz. Magtech van, 79 Ft , 1000 db-os kiszerelésben. Az sem biztos, hogy sokáig. Állítólag ország szerte, sőt az égész világban lőszerhiány van, mert “az amerikaiak felvásároltak minden készletet”. Or so they say...
Erről tudni valami konkrétat? Tényleg 9 m Para hiány van kishazánkban?
És a gyakorlati oldalát tekintve - ennél olcsóbban tudtok 9x19 forrást? Most vettem egy kartonnal, de az gyorsan elfogy. köszi.
Eddig általában a Frommerben vettem STV Skorpiót - az utolsó egy évben min 3000 darab kiment, probléma mentesen, és 1000 db esetén csak 70 Ft. /db. Szóval ez volt az alapértelmezett üzemanyag.
Volt.
Már nincs, és nem is lesz. Magtech van, 79 Ft , 1000 db-os kiszerelésben. Az sem biztos, hogy sokáig. Állítólag ország szerte, sőt az égész világban lőszerhiány van, mert “az amerikaiak felvásároltak minden készletet”. Or so they say...
Erről tudni valami konkrétat? Tényleg 9 m Para hiány van kishazánkban?
És a gyakorlati oldalát tekintve - ennél olcsóbban tudtok 9x19 forrást? Most vettem egy kartonnal, de az gyorsan elfogy. köszi.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Egy modern vadászpuska ballisztikája egy elöltöltősből - hát, tulajdonképpen megoldható: CVA Paramount elöltöltős “szupervadászpuska”
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/cva-par ... daszpuska/
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/cva-par ... daszpuska/
Re: Adás-vétel
B7-es kispuska...no comment.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Re: Adás-vétel
PLÍZ OLVASSUK MÁR EZT EL, minden kategorizálási kérdésre benne van a válasz:
http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/a-fegy ... ozlemenye/
Köszi a válaszokat. Az a helyzet, hogy anno megjelenésekor átfutottam az egyébként nagyon hasznos írást, csak most megzavart, hogy az adás-vétel topicban szereplő hirdetésben, ami egyébként a téma kiindulási pontja volt, az eladó fórumtárs úgy írta, hogy még B7-es kategóriájú "jóvilági" darabok. Ezt értettem félre, gondolva, hogy a peremgyújtású öntöltő puskákkal is volt baszkodás. De már látom, hogy azzal szerencsére még minden oké. Sajnos beidegződés, hogy az ember mindig először a legrosszabbra gondol..
- Shrinkwrap
- Veterán
Helló!
Tudja valaki melyik most a teljes hosszra legrövidebb ismétlő rendszerű sörétes típus az itthoni piacon? (Fabarm STF 12 ? Kel-Tec KSG?)
Köszi!
Tudja valaki melyik most a teljes hosszra legrövidebb ismétlő rendszerű sörétes típus az itthoni piacon? (Fabarm STF 12 ? Kel-Tec KSG?)
Köszi!
Sörétespuska, babapisztoly, sixshooter és cpc/blackops spec "eszköz" rajongó. Szeretném ha az összes transzvesztita csápszexfetisiszta házaspár saját gonosz, fekete plazma halálkvantumsugárvetőjével védhetné meg a mutáns varázsgomba telepeit.
Használom évek óta.
Először jól beáztatom olajba.
Átkefézem. Féktisztítóval átmosom alaposan.
Retektől függöen ismétlem a folyamatot. Kiszárítom.
Végül a fém részeket alaposan beolajozom.
Lakkot nem bántja. Viszont a fém részeken foltosan szárad. Nem zavar,mert amúgy is megsimezem olajos ronggyal.
Először jól beáztatom olajba.
Átkefézem. Féktisztítóval átmosom alaposan.
Retektől függöen ismétlem a folyamatot. Kiszárítom.
Végül a fém részeket alaposan beolajozom.
Lakkot nem bántja. Viszont a fém részeken foltosan szárad. Nem zavar,mert amúgy is megsimezem olajos ronggyal.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Hülyenevű új Walther, a P99 termékvonal legfrissebb állomása - Performance Duty Pistol
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/walther ... ty-pistol/
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/walther ... ty-pistol/
[*]
Nézz be a gazdagréti Vadászkürt boltba, nekik van jó áron Magtech.
Ha jól emlékszem 1000 db esetén 70 Ft/db.
De alapból is 76 Ft/db ha minden igaz.
Szia,Petya357 írta: ↑2021.02.16. 23:27 Budapesten, és környéken, MOST hol lehet vállalható minőségű 9x19-et venni olcsón?
Volt.
Már nincs, és nem is lesz. Magtech van, 79 Ft , 1000 db-os kiszerelésben.
Nézz be a gazdagréti Vadászkürt boltba, nekik van jó áron Magtech.
Ha jól emlékszem 1000 db esetén 70 Ft/db.
De alapból is 76 Ft/db ha minden igaz.
Sorozatlövő shotgun.De inkább az alakja ami megfogott.Jó kis móka lenne
https://www.youtube.com/watch?v=_68B0Qw0478
https://www.youtube.com/watch?v=_68B0Qw0478
Ha nem gyakorolsz,akkor hiába vagy felkészült és tök mindegy miket viselsz...
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Újabb gigarevolver, nyilván nem a mi piacunkra (legfeljebb vezető elvtársaknak vadászat közben vaggyesznó ellen, sokadikönvédelminek:-))))
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/taurus- ... unter-460/
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
ÚJ VIDEÓ! CHIAPPA CBR-9 Black Rhino 9 mm Luger – 2. rész
http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok ... er-2-resz/
és
http://www.fegyvervideo.hu/chiappa-cbr- ... er-2-resz/
http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok ... er-2-resz/
és
http://www.fegyvervideo.hu/chiappa-cbr- ... er-2-resz/
Apropó: kis közösségünkben van valaki, akinek volt szerencséje a Taurus Raging Hornethez?gvass1 írta: ↑2021.02.19. 07:08 Újabb gigarevolver, nyilván nem a mi piacunkra (legfeljebb vezető elvtársaknak vadászat közben vaggyesznó ellen, sokadikönvédelminek:-))))
Köszönöm @Roberto68 - eddig ez a legjobb ár. Hétfőn keresem őket.
Közben megnéztem a weboldalukon, alapáron 74 Ft, 1000 db-nál 70 Ft, tényleg ez most a legjobb ár.
Asszem veszek én is pár dobozzal amíg még van náluk, mikor arra jártam nem volt nálam a könyvem...
Már csak hasonló jó áras 38 spec wad cutter kellene, ha vki tud ilyet kérem dobjon rám egy üzenetet.
Az engem is érdekelne (nem is muszáj wadcutter legyen)
Forgalmaz valaki itthon HK USP-t?
Nem igazán találtam sehol.
Nem igazán találtam sehol.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Sztem az USP már rég nincs gyártásban, huszonéves típus.
A HK importőre a Milipol Zrt.
Köszi!
Tudom, hogy nem egy mai darab, ettől függetlenül nekem nagyon tetszik.
Azt, hogy gyártják-e nem tudom, germánoknál árulja még jó pár bolt.
Tudom, hogy nem egy mai darab, ettől függetlenül nekem nagyon tetszik.
Azt, hogy gyártják-e nem tudom, germánoknál árulja még jó pár bolt.
Köszi a linket, lehet felhívom.
Elsősorban újat szeretnék.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Azért próbálj ki egy P30-at vagy VP9-et (SFP9) is! Ezerszer kényelmesebb, modernebb pisztolyok.
Köszönöm a tippeket, tudom, hogy van ennél sokkal modernebb, szinte minden szempontból jobb pisztoly.
Igazából nem tudnék sok racionális érvet felsorakoztatni, miért szeretnék ilyet más modernebb helyett.
Szimplán nagyon tetszik, ma volt alkalmam vele lőni, ami csak megerősítette bennem a vágyakozást
Igazából nem tudnék sok racionális érvet felsorakoztatni, miért szeretnék ilyet más modernebb helyett.
Szimplán nagyon tetszik, ma volt alkalmam vele lőni, ami csak megerősítette bennem a vágyakozást
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
Naaaa, azert annyira nem sz@r
ingyom bingyom tálib-e?
Nekem HK45C-m van, és imádom. Számomra egy "nagy" klasszikus.tvsmaci írta: ↑2021.02.20. 21:40 Köszönöm a tippeket, tudom, hogy van ennél sokkal modernebb, szinte minden szempontból jobb pisztoly.
Bavarian Tactical Systems Kft.
https://bavariantactical.hu
https://www.facebook.com/Bavarian-Tacti ... 2831499810
https://bavariantactical.hu
https://www.facebook.com/Bavarian-Tacti ... 2831499810
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
azért ergonómiában a HK45c egy baromi nagy előrelépés az USP-hez képest!