Fegyvertokok, fegyvermarkolatok, kiegészítők
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan
Re: Fegyvertokok, fegyvermarkolatok, kiegészítők
Ezt a dotot használta már valaki? Az irányzékkép miatt érdekes:
https://www.optics-trade.eu/en/holosun- ... m_store=en
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
Sajna nem, csak a nyálamat csorgattam. Tecc. Arra vigyázni kell, hogy a ACCS célkeresztben csak egy bizonyos lőszertípushoz, lövedéksúlyhoz, adott csőhosszból pontosak az alsó pontok (ugye csak a háztetőt lövik be, az tuti mindig jó) - de ezt nyilván tudod , ha ilyesmiben gondolkodszFortitu írta: ↑2021.05.24. 15:04 Ezt a dotot használta már valaki? Az irányzékkép miatt érdekes:
Milyen fegyverre, kaliberre, csőhosszra gondoltad? Légyszi oszd meg a tapasztalataidat, ha belevágsz. Szajgára nézegettem annó - -a 300BLK ballisztikája miatt szokták 7,62x39 -re is ajánlani - de nem mertem, hátha nem lesz az igazi. Pl nekem 104-és van, és annak a szokásosnál rövidebb a csöve. Ez már rögtön 2 eltérés - 300BLK vs 7,62x39, lövedéksebesség 415 vs 350 mm-és csőből - szóval Lebeszéltem magamat. A mildottal, és hasonlókkal tökörészni kell, de univerzális (BTW az sem vettem még...).
16” .223 Rém AR-re viszont gondolkodás nélkül megvenném a hozzá valót. Itt “csak” attól kell tartani, hogy a legolcsóbb lőszer, amit az ember reálisan be tud szerezni, az nagyjából ugyanolyan-e, mint amire a tervezőmérnök a gyárban gondolt
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
Nem igazán értem a felvetett problémádat. Ki kell tapasztalni, hogy a te fegyvereddel, a te lőszereddel melyik pontot milyen távon kell használni. A tájékoztatóban van néhány irányadó példa:Petya357 írta: ↑2021.05.24. 18:27 Sajna nem, csak a nyálamat csorgattam. Tecc. Arra vigyázni kell, hogy a ACCS célkeresztben csak egy bizonyos lőszertípushoz, lövedéksúlyhoz, adott csőhosszból pontosak az alsó pontok (ugye csak a háztetőt lövik be, az tuti mindig jó) - de ezt nyilván tudod , ha ilyesmiben gondolkodsz
Milyen fegyverre, kaliberre, csőhosszra gondoltad? Légyszi oszd meg a tapasztalataidat, ha belevágsz. Szajgára nézegettem annó - -a 300BLK ballisztikája miatt szokták 7,62x39 -re is ajánlani - de nem mertem, hátha nem lesz az igazi. Pl nekem 104-és van, és annak a szokásosnál rövidebb a csöve. Ez már rögtön 2 eltérés - 300BLK vs 7,62x39, lövedéksebesség 415 vs 350 mm-és csőből - szóval Lebeszéltem magamat. A mildottal, és hasonlókkal tökörészni kell, de univerzális (BTW az sem vettem még...).
16” .223 Rém AR-re viszont gondolkodás nélkül megvenném a hozzá valót. Itt “csak” attól kell tartani, hogy a legolcsóbb lőszer, amit az ember reálisan be tud szerezni, az nagyjából ugyanolyan-e, mint amire a tervezőmérnök a gyárban gondolt
https://www.optics-trade.eu/download/Ho ... sTrade.pdf
200 méterre lőttem a Skorpiómmal (9x19), most Holosun 407 van rajta, és kb lehetetlen a sima ponttal megmondani, hogy mennyivel is tartok fölé. Zora volt a spotterem, függőleges irányban szórtam, de szélességben elvileg a legtöbb lövés rajta lett volna a célon, ami így nem volt. Csak gondolkodom hangosan, de igazából a 407-es elférhet a sörétesen, vagy talán egész jó árban el is lehetne adni akár, mert sörétesre is jobb talán egy olyan irányzékkép, mint ami az 507-es kör+pontja, vagy ez még jobb, mert slugnál hasznosak a segédpontok.
mod.: Ja és egy lehajtható nagyítóval mögötte is valószínűleg tök jól használható kombó lehet.
Szia,Fortitu írta: ↑2021.05.24. 18:40 Nem igazán értem a felvetett problémádat. Ki kell tapasztalni, hogy a te fegyvereddel, a te lőszereddel melyik pontot milyen távon kell használni. A tájékoztatóban van néhány irányadó példa:
https://www.optics-trade.eu/download/Ho ... sTrade.pdf
200 méterre lőttem a Skorpiómmal (9x19), most Holosun 407 van rajta, és kb lehetetlen a sima ponttal megmondani, hogy mennyivel is tartok fölé. Zora volt a spotterem, függőleges irányban szórtam, de szélességben elvileg a legtöbb lövés rajta lett volna a célon, ami így nem volt. Csak gondolkodom hangosan, de igazából a 407-es elférhet a sörétesen, vagy talán egész jó árban el is lehetne adni akár, mert sörétesre is jobb talán egy olyan irányzékkép, mint ami az 507-es kör+pontja, vagy ez még jobb, mert slugnál hasznosak a segédpontok.
mod.: Ja és egy lehajtható nagyítóval mögötte is valószínűleg tök jól használható kombó lehet.
Probléma csak akkor adódik, ha valaki komolyan szeretné venni, amit a gyártó sugall - hogy az eső pötty az valóban 300 m-én pontra hord, a második 400m, stb. Ha ezt elengedjük, akkor nincs semmi problléma. Sőt,bármilyen más segédpontos irányzék is megteszi, pl egy mildotos LPVO, vagy egy pont-szálkereszt red dot, mint pl ez itt (ilyen van a Saigán): A felső két célkereszt a kedvencem - lehet a pöttyőt, a kérészt alsó szárának a tetejét, és az alját is használni a célzáshoz . Erre az ACSS is ugyan olyan jó. Vagy egy mildot-is LPVO. Bármi, amin segéd vonalak, vagy plusz pöttyök vannak.
A ACSS azt ígéri, hogy az adott pötty, adott lőszerrel konkrétan pontra hord majd azon a távolságon. Ami nálam valszeg nem ott lesz, mert a rövidebb cső miatt picit lassabb a lövedék, nem pontosan úgy esik. A pont ott lesz, rengeteget segít, de akkor is fölé-, vagy alá kell majd tartani. Ezt - hogy “legyen mivel célozni messzire” - pedig a mostani, “keresztben kör, - közepén pöttel”, vagy a “keresztben pötty” irányzék beállítása in is tudják. Ha nem lenne semmilyen alternatíva, csak egy szem piros pont - na akkor valóban segítene egy ACSS, mert a nem a pontosan a fegyveremhez kalibrált második-harmadik pötty még mindig jobb, mint a semmilyen
De így, hogy majd ki kell tapasztalni - már nem éri meg, mert nem jelent radikális javulást a már meglévő alternatívához képest. remélem, hogy így érthető a hozzászólásom.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
+1Petya357 írta: ↑2021.05.25. 00:37
Szia,
Probléma csak akkor adódik, ha valaki komolyan szeretné venni, amit a gyártó sugall - hogy az eső pötty az valóban 300 m-én pontra hord, a második 400m, stb. Ha ezt elengedjük, akkor nincs semmi problléma. Sőt,bármilyen más segédpontos irányzék is megteszi, pl egy mildotos LPVO, vagy egy pont-szálkereszt red dot, mint pl ez itt (ilyen van a Saigán):
95307D49-98A9-451B-A17F-F1BF63C41925.jpeg
A felső két célkereszt a kedvencem - lehet a pöttyőt, a kérészt alsó szárának a tetejét, és az alját is használni a célzáshoz . Erre az ACSS is ugyan olyan jó. Vagy egy mildot-is LPVO. Bármi, amin segéd vonalak, vagy plusz pöttyök vannak.
A ACSS azt ígéri, hogy az adott pötty, adott lőszerrel konkrétan pontra hord majd azon a távolságon. Ami nálam valszeg nem ott lesz, mert a rövidebb cső miatt picit lassabb a lövedék, nem pontosan úgy esik. A pont ott lesz, rengeteget segít, de akkor is fölé-, vagy alá kell majd tartani. Ezt - hogy “legyen mivel célozni messzire” - pedig a mostani, “keresztben kör, - közepén pöttel”, vagy a “keresztben pötty” irányzék beállítása in is tudják. Ha nem lenne semmilyen alternatíva, csak egy szem piros pont - na akkor valóban segítene egy ACSS, mert a nem a pontosan a fegyveremhez kalibrált második-harmadik pötty még mindig jobb, mint a semmilyen
De így, hogy majd ki kell tapasztalni - már nem éri meg, mert nem jelent radikális javulást a már meglévő alternatívához képest. remélem, hogy így érthető a hozzászólásom.
Nekem is parasztvakításnak tűnik.
AMI ilyesmi nekem bejött az az, amivel pár éve lőttem egy sajtórendezvényen (és azóta több komolyabb távcsőgyártó is felvette palettájára a technológiát): a távcsőre a lőszered ballisztikai paramétereit feltöltöd bluetoothal telefonos applikációból, megadod a aktuális szélerősséget és irányt, ráteszed a célra, a lézertávmérő megméri a távot, majd képez neked a szemed elé egy új, módosított irányzójelet.
Azzal megcélzod és lősz. Még nekem is sikerült 400 méterről mellalakot meglőni, pedig LKNBF vagyok.
Mondjuk ez akkor olyan 2-3 milla között volt.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Ja hát igen, a dotok helyzetét valóban nem tudod magadhoz állítani, de ugye ha más lőszert használsz, ezek már akkor sem lesznek egészen pontosak. Ha kiismered a konkrét lőszerrel, akkor szerintem igenis hasznos megoldás. Egyéb megoldásokat, mint kör, meg szálkereszt még nem próbáltam, de ez a dotos megoldás jobban "adagolhatónak" tűnik.Petya357 írta: ↑2021.05.25. 00:37
Szia,
Probléma csak akkor adódik, ha valaki komolyan szeretné venni, amit a gyártó sugall - hogy az eső pötty az valóban 300 m-én pontra hord, a második 400m, stb. Ha ezt elengedjük, akkor nincs semmi problléma. Sőt,bármilyen más segédpontos irányzék is megteszi, pl egy mildotos LPVO, vagy egy pont-szálkereszt red dot, mint pl ez itt (ilyen van a Saigán):
95307D49-98A9-451B-A17F-F1BF63C41925.jpeg
A felső két célkereszt a kedvencem - lehet a pöttyőt, a kérészt alsó szárának a tetejét, és az alját is használni a célzáshoz . Erre az ACSS is ugyan olyan jó. Vagy egy mildot-is LPVO. Bármi, amin segéd vonalak, vagy plusz pöttyök vannak.
Ez meg a sci fi kategória.gvass1 írta: ↑2021.05.25. 06:29 +1
Nekem is parasztvakításnak tűnik.
AMI ilyesmi nekem bejött az az, amivel pár éve lőttem egy sajtórendezvényen (és azóta több komolyabb távcsőgyártó is felvette palettájára a technológiát): a távcsőre a lőszered ballisztikai paramétereit feltöltöd bluetoothal telefonos applikációból, megadod a aktuális szélerősséget és irányt, ráteszed a célra, a lézertávmérő megméri a távot, majd képez neked a szemed elé egy új, módosított irányzójelet.
Azzal megcélzod és lősz. Még nekem is sikerült 400 méterről mellalakot meglőni, pedig LKNBF vagyok.
Mondjuk ez akkor olyan 2-3 milla között volt.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
majd leesik ennek is az ára elfogadható szintre.
A mai red dotok és lézerirányzékok elődjei is 10-20-30 éve mennyibe kerültek ugye.
SŐT: most hogy nézem, már egészen le is van esve, 4000 euró alá az ilyesminek. Kínai gyártásból lesz ez negyede se:
https://www.frankonia.de/p/swarovski-op ... ene/198849
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
A burris eliminator mar regota letezik es nem is tul draga
ingyom bingyom tálib-e?
Nyomtatható lőlapok.Fekete fehérben A/3-as méretben kiválóak
Ha nem gyakorolsz,akkor hiába vagy felkészült és tök mindegy miket viselsz...
Ahh köszi, k.urva jók!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⢿⣿⡿⠟⢻⣿⣿⡟⠛⠛⠛⠉⠙⠛⠋⠀⠈⠉⠀⠈⠉⠁
⢸⣿⠿⠟⠋⠉⠀⢀⣾⡿⠉⠀⠈⠸⣿⣧⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⠁⠀⠀⠀⠀⠹⣿⣷⣤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Ezeket szerintem be kéne rakni fáljba és rögzíteni valahova, vagy egy kimondott lőlapnyomtatós topikot csinálni neki, mert ez tök jó így összeszedve!
Urak!
Tud esetleg valaki olyan forrást, ahol nem horror áron kapható CZ P09/CZ P10F-hez tartalék tár?
Tud esetleg valaki olyan forrást, ahol nem horror áron kapható CZ P09/CZ P10F-hez tartalék tár?
Megjöttek a Polenartól rendelt szemüvegeink. Elsőre kiba jó cucc. Maszk fölé felvéve sem párásodott be, legalábbis pár perc alatt. Airsoftra is kiváló, nagy a látótér, mindenhol remekül takar.
https://polenartactical.com/shop/mobile ... ty-eyewear
Mennyibe került rendelve?Fortitu írta: ↑2021.06.09. 09:36 Megjöttek a Polenartól rendelt szemüvegeink. Elsőre kiba jó cucc. Maszk fölé felvéve sem párásodott be, legalábbis pár perc alatt. Airsoftra is kiváló, nagy a látótér, mindenhol remekül takar.
IMG_20210609_093311.jpg
https://polenartactical.com/shop/mobile ... ty-eyewear
Ott a link, 15,95. A posta összesen ~16 eur volt, de többen rendeltünk, szétdobtuk. Nem tudom ha csak egy szemcsit rendelsz, olcsóbb-e, nem hiszem. Munkatársam is le akarta nyúlni, szólj ha rendelni akarsz, összeállhattok.
Fortitu visszajelzése alapján fellelkesedve engem is érdekelne egy ilyen szemcsi (scratch resistant? anti-fog? - a jelenlegi egyiket sem tudja). Szívesen beszálllok ha rendelnél HCZoli, természetesen a szállítást szétosztva.
Szia!
Nem terveztem rendelni, egyrészt mert van ilyenem, másrészt kb ennyiért lehetett venni itthon is.
Csak kíváncsi voltam csak, hogy mekkora az árkülönbség.
Én is kérdezném, mert közben más is érdeklődött, hogy szeretne rendelni, legyen nekik infó.
És tényleg! Köszönjük.
Ez jó hely - tucatnyi színben, kilométernyi paracordot vásároltam tőlük anno, amikor még a “mindent is befonok” korszakomat éltem
Igen, erre gondoltam.
Sziasztok!Tudtok nekem Hw88-hoz zsebtokot ajánlani?
Nem sikerült. Erre a fórumra beregisztrált, de nem aktiv.
Megvan a száma régről, írok neki majd egy sms-t, hogy kerested. De aztán lehet már teljesen visszavonult.
Üdv! Zoraki 914-hez keresek tokot. Milyet ajánlotok hozzá? eBay, Wish forrás is lehet.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Méretileg a Beretta PX4 tok jó hozzá.
Pl.: Falco A501, Falco C501, az önvi boltban.
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
F.sza lett nagyon. Ráadásul “nem-KKVE”
Hogyan kurtítottad meg? Egészen professzionális lett az összkép. Grat.
Dremel speedclic 38mm-es korong
a hegye elég bitang lett így, konzerv / sörös doboz bontásra approved
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
kisebb rádiusszal még univerzálisabb tok lett belőle spré, tartalék dob vagy akár gyorstöltőt is bele lehet tenni!
(patronok nem esnek ki, picit meg kell nyomni az oldalukat kombinált fogóval oválisra és így beleszorulnak a dobba, lövés után potyognak ki csak.)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
A maga egyszerűségében zseniális!vato írta: ↑2021.08.09. 15:07 kisebb rádiusszal még univerzálisabb tok lett belőle spré, tartalék dob vagy akár gyorstöltőt is bele lehet tenni!
IMG_3372.jpg
IMG_3365.jpg
IMG_3378.jpg
(patronok nem esnek ki, picit meg kell nyomni az oldalukat kombinált fogóval oválisra és így beleszorulnak a dobba, lövés után potyognak ki csak.)
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
lámpát is fogja ezzel a rádiusszal
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Perfekt!!vato írta: ↑2021.08.09. 15:07 kisebb rádiusszal még univerzálisabb tok lett belőle spré, tartalék dob vagy akár gyorstöltőt is bele lehet tenni!
IMG_3372.jpg
IMG_3365.jpg
IMG_3380.jpg
egy még egyszerűbb tok azt hiszem ennél már nincs tovább (felfogatás: övbujtatón át kell fűzni a tartót majd úgy bele a flakont, dobot, gyorstöltőt stb..a középső képen látszik is)vato írta: ↑2021.08.09. 15:07 kisebb rádiusszal még univerzálisabb tok lett belőle spré, tartalék dob vagy akár gyorstöltőt is bele lehet tenni!
IMG_3372.jpg
IMG_3365.jpg
IMG_3380.jpg
((de lehet flat paracorddal tenni rá egy kis karikát/bujtatót így az öv bármely részén elhelyezhető lesz,
a fekvő helyzethez meg 4 lyuk kell rá és 2 flatparacord bujtató))
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Sziasztok,
Màsodik szèriàs (amd forma) home defenderre van valakinek ötlete,hogyan lehetne egypontos slinget rögzíteni?
Màsodik szèriàs (amd forma) home defenderre van valakinek ötlete,hogyan lehetne egypontos slinget rögzíteni?
Annak milyen a válltámasza?
Nagyon egyszerűen megoldva a tok és a válltámasz találkozásánál betekerni paracorddal és egy fület csinálni amibe bele lehet akasztani az egypontos sling karabinerét Pont jó a rögzítési távolság és gyorsan vállhoz lehet emelni.
De ha rendesen akarod,akkor muszáj valami bilincset keresni rá.
-
- Fórumtag
Nemsokára érkezik hozzám egy Sig MPX Co2 (nem behajtható válltámasz a patron tartó rész miatt) és érdeklődnék, milyen kemény tokot ajánlanátok hozzá. Perspektivikusan red dot lenne rajta, illetve letekerve hangtompító,és 1-2 patron menne mellé. 90-esekkel szemezgettem ezért, a hangtompító toldattal 67 cm körül lenne a hossza (szélessége fekve).
Nekem a jégkrémes boltból van pont ilyenhez egy 820x300x80 mm méretű szivacsos koffer (cikkszám SC1604). Akkor fér el kényelmesen dottal, ha a tárat kiveszem belőle tároláshoz, meg mellé van dobva egy második tár. Nem tudom milyen hosszú a tompi, de lehet, hogy még feltekerve is beleférne.manbearpig írta: ↑2021.09.09. 08:22 Nemsokára érkezik hozzám egy Sig MPX Co2 (nem behajtható válltámasz a patron tartó rész miatt) és érdeklődnék, milyen kemény tokot ajánlanátok hozzá. Perspektivikusan red dot lenne rajta, illetve letekerve hangtompító,és 1-2 patron menne mellé. 90-esekkel szemezgettem ezért, a hangtompító toldattal 67 cm körül lenne a hossza (szélessége fekve).
- montecarlo
- Fórumtag
Egypontos szíj Zalánra
Egypontos fegyverszíjat keresgélek Zalánra.
Jól látom, hogy ezeknek azért van egy flexibilis részük (bungee), hogy alapban ne lógjon le annyira a fegyver, vállhoz emelve viszont kifeszüljön a "határáig" és így nyújt végülis egy stabil távolságot a válltól, pótolva a válltámaszt?
A másik dolog, amit néztem, hogy a szíjtartó furatának átmérője elég kicsi (3 mm), de ezt majd élőben rápróbálom, melyik szíj rögzítése jó hozzá.
https://www.airsoftplaza.hu/taktikai_eg ... rsz%C3%ADj
https://www.airsoftplaza.hu/airsoft_ms2 ... =sz%C3%ADj
Jól látom, hogy ezeknek azért van egy flexibilis részük (bungee), hogy alapban ne lógjon le annyira a fegyver, vállhoz emelve viszont kifeszüljön a "határáig" és így nyújt végülis egy stabil távolságot a válltól, pótolva a válltámaszt?
A másik dolog, amit néztem, hogy a szíjtartó furatának átmérője elég kicsi (3 mm), de ezt majd élőben rápróbálom, melyik szíj rögzítése jó hozzá.
Re: Egypontos szíj Zalánra
Esetleg egy kulcskarika?montecarlo írta: ↑2021.09.21. 12:33 Egypontos fegyverszíjat keresgélek Zalánra.
213750928_887790815446745_3207161111000806018_n.jpg
Fizetett bér-Troll.
nagyjából igenmontecarlo írta: ↑2021.09.21. 12:33 Egypontos fegyverszíjat keresgélek Zalánra.
paracord zsinórból csinálj egy karikát a lyukba, így nem fog csattogni sem a fegyverszíj karabínere a puskához.montecarlo írta: ↑2021.09.21. 12:33
213750928_887790815446745_3207161111000806018_n.jpg
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
- montecarlo
- Fórumtag
Én is paracordot használok a fegyvereimen. Kis karika bowline csomóval.
- montecarlo
- Fórumtag
Beszereztem-felszereltem, jól tart a csomó is, köszönöm az ötletet.
Próbálgatás után a tapasztalataim, hangosan gondolkodom:
- nem bungee-s szíjat vettem, mert úgy gondoltam idegesített volna, ha járás közben jojózik
- ha úgy állítom be a szíjat, hogy vállhoz véve a fegyvert pont kifeszüljön a szíj a megfelelő távolságban, akkor nagyon szűkre kell állítanom, eléggé bevág hónaljban: - ha kényelmesen nagyra állítom, akkor célzásnál nem nyújt segítséget, nem feszül ki - bal hónalj alatt látjátok, hogy van egy gyorsállító hurok, pont erre való; a végletekig be kell szűkíteni a gyorsállítóval és a másik csatnál is a legrövidebbre kell vennem, hogy kifeszüljön célzásnál
- megoldásnak annyi jutott eszembe, hogy ezt a részt ha rövidebbre szabom, akkor közelebb kerül hozzám a fegyver és kevésbé kell beszűkíteni magamon a hevedert Amúgy nagyon kommandósnak érzem magam vele, jó érzés állásban a markolatra, azaz végső soron magamra támaszkodnom
- nem bungee-s szíjat vettem, mert úgy gondoltam idegesített volna, ha járás közben jojózik
- ha úgy állítom be a szíjat, hogy vállhoz véve a fegyvert pont kifeszüljön a szíj a megfelelő távolságban, akkor nagyon szűkre kell állítanom, eléggé bevág hónaljban: - ha kényelmesen nagyra állítom, akkor célzásnál nem nyújt segítséget, nem feszül ki - bal hónalj alatt látjátok, hogy van egy gyorsállító hurok, pont erre való; a végletekig be kell szűkíteni a gyorsállítóval és a másik csatnál is a legrövidebbre kell vennem, hogy kifeszüljön célzásnál
- megoldásnak annyi jutott eszembe, hogy ezt a részt ha rövidebbre szabom, akkor közelebb kerül hozzám a fegyver és kevésbé kell beszűkíteni magamon a hevedert Amúgy nagyon kommandósnak érzem magam vele, jó érzés állásban a markolatra, azaz végső soron magamra támaszkodnom
Még azt kipróbálhatod, hogy mindkét karabínert a puskához akasztod be.montecarlo írta: ↑2021.09.25. 12:17 Beszereztem-felszereltem, jól tart a csomó is, köszönöm az ötletet.
- ha úgy állítom be a szíjat, hogy vállhoz véve a fegyvert pont kifeszüljön a szíj a megfelelő távolságban, akkor nagyon szűkre kell állítanom, eléggé bevág hónaljban:
2021-09-25 11.54.18.jpg2021-09-25 11.54.40.jpg
- ha kényelmesen nagyra állítom, akkor célzásnál nem nyújt segítséget, nem feszül ki
2021-09-25 11.57.13.jpg
- bal hónalj alatt látjátok, hogy van egy gyorsállító hurok, pont erre való; a végletekig be kell szűkíteni a gyorsállítóval és a másik csatnál is a legrövidebbre kell vennem, hogy kifeszüljön célzásnál
- megoldásnak annyi jutott eszembe, hogy ezt a részt ha rövidebbre szabom, akkor közelebb kerül hozzám a fegyver és kevésbé kell beszűkíteni magamon a hevedert
2021-09-25 11.54.18_22222222222.jpg
Amúgy nagyon kommandósnak érzem magam vele, jó érzés állásban a markolatra, azaz végső soron magamra támaszkodnom
2021-09-25 12.01.07.jpg
2021-09-25 12.11.48.jpg
Igaz, hogy akkor másképp ál, de próba-Cseresznye.
Fizetett bér-Troll.
- montecarlo
- Fórumtag
Jó a tipp, úgy megfelelő a hossz! Viszont a jobboldali szíj hozzáér az arcomhoz így, ahogy más szögben megy előre.
Rövidebbre vetetem ezt a részt, és akkor gyárias lesz Köszi mindenkinek
Azért írtam, hogy próba cseresznye.montecarlo írta: ↑2021.09.25. 16:59 Jó a tipp, úgy megfelelő a hossz! Viszont a jobboldali szíj hozzáér az arcomhoz így, ahogy más szögben megy előre.
2021-09-25 11.54.18_22222222222.jpg
Így legalább kiderült, hogy a karikázott rész fele a megfelelő rövidítés.
Fizetett bér-Troll.
Re: Fegyveres szaksajtó, szakirodalom
Ezeket (ha arra gondolunk) lehet kapni gördeszkás boltokban.
A deszkás változat ragasztóval jól tart, de nehéz leszedni.
A "gunwrap" nem annyira tapad, sűrűn kell cserélni, de nem hagy nyomot.
Köztes megoldás a bandázs szalag, hokisok használják az ütőre.
Fizetett bér-Troll.
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
Köszi a válaszokat!
Azt hiszem, hogy ezt kipróbálom:
https://csuszasgatloszalag.hu/termek/2
Lakkozott bükkfa előagy, nincs rajta cápázás vagy bármiféle recézés és emiatt mocskosul csúszik, egy ideje szenvedek vele. De nem szeretném emiatt átalakítani, a lényeg, hogy a gyári állapot bármikor "visszakapható" legyen a szalag lehúzásával.
Lakkozott bükkfa előagy, nincs rajta cápázás vagy bármiféle recézés és emiatt mocskosul csúszik, egy ideje szenvedek vele. De nem szeretném emiatt átalakítani, a lényeg, hogy a gyári állapot bármikor "visszakapható" legyen a szalag lehúzásával.
Ha a karabinert simán a paracord hurokba csatolod, az nem segít? Teljes hossz nem nyúlik, a hurok viszont nagyobb lesz.montecarlo írta: ↑2021.09.25. 12:17
- ha úgy állítom be a szíjat, hogy vállhoz véve a fegyvert pont kifeszüljön a szíj a megfelelő távolságban, akkor nagyon szűkre kell állítanom, eléggé bevág hónaljban:
- bal hónalj alatt látjátok, hogy van egy gyorsállító hurok, pont erre való; a végletekig be kell szűkíteni a gyorsállítóval és a másik csatnál is a legrövidebbre kell vennem, hogy kifeszüljön célzásnál
- megoldásnak annyi jutott eszembe, hogy ezt a részt ha rövidebbre szabom, akkor közelebb kerül hozzám a fegyver és kevésbé kell beszűkíteni magamon a hevedert
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Glockomat ezzel erdesittettem, nekem bevalt, es olcso:cujoe írta: ↑2021.09.26. 09:20 Köszi a válaszokat!
https://www.praktiker.hu/epitkezes-laka ... ag-25mmx4m
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
- montecarlo
- Fórumtag
Jó a tipp, úgy megfelelő a hossz! Viszont a jobboldali szíj hozzáér az arcomhoz így, ahogy más szögben megy előre.
Rövidebbre vetetem ezt a részt, és akkor gyárias lesz
Rövidebbre vetetem ezt a részt, és akkor gyárias lesz
Nem lehet, hogy a szög jó, csak az arcod nagy?montecarlo írta: ↑2021.09.26. 11:17 Jó a tipp, úgy megfelelő a hossz! Viszont a jobboldali szíj hozzáér az arcomhoz így, ahogy más szögben megy előre.
- Chuck Norris
- Moderátor
Ne a fegyversajtós topikot posztoljátok tele ilyenekkel légyszi, pont annyi energia átpakolni a választ a megfelelő topikba, mint nekem most.vato írta: ↑2021.09.26. 10:05 Glockomat ezzel erdesittettem, nekem bevalt, es olcso:
https://www.praktiker.hu/epitkezes-laka ... ag-25mmx4m
Köszi!
Minden Star Wars filmben főszerepet játszottam.
Én voltam az erő.
Én voltam az erő.
Pumpással amúgy is csípőből kell lőni
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
- montecarlo
- Fórumtag
Nov 20-ra gyúrok vele! Megvolt egy ideje már a kengyeltartó Atlaséktól, külön mentem el érte, miután a puskát vettem.
A verseny adta meg a löketet, hogy becsavarjam a markolatba és nézzek szíjat. Mondjuk kinézetre is tetszett mindig.
A verseny adta meg a löketet, hogy becsavarjam a markolatba és nézzek szíjat. Mondjuk kinézetre is tetszett mindig.
nekem is gyengéim az ilyen kurta sörényesek, vicc hogy ezt a maverick 88-at valami 70ezerért vettem de már nincs meg (Zalán meg ~220 )montecarlo írta: ↑2021.09.26. 16:50 Nov 20-ra gyúrok vele! Megvolt egy ideje már a kengyeltartó Atlaséktól, külön mentem el érte, miután a puskát vettem.
pistolgrip_shotgun.jpg
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
- montecarlo
- Fórumtag
Nagyon tetszenek nekem is ezek a behajtható válltámaszok!
Én 180-ért vettem boltban/újan, de a 70-hez képest az se kutya...
Én 180-ért vettem boltban/újan, de a 70-hez képest az se kutya...
- montecarlo
- Fórumtag
-
- Fórumtag
Re: Zalán hegedűtok
Gratula, ügyes! Ez jut róla eszembe: https://www.youtube.com/watch?v=iC8LGHYOBhM, a régi klasszkus .
Vagy valami hasonló.Blekk Rájgó írta: ↑2021.10.02. 21:27 Gratula, ügyes! Ez jut róla eszembe: https://www.youtube.com/watch?v=iC8LGHYOBhM, a régi klasszkus .
montecarlo írta: ↑2021.10.02. 19:23 Ez is elkészült!
Előtte
Előtte 1.jpgElőtte 2.jpg
Utána:
Utána1.jpgUtána2.jpgUtána4.jpg
Stílusos:))
Ezzel a grippel kíváncsi lennék hogy mutatna ( nem tudom hogy passzolhat e rá), meg egy ilyen hegyes kupakkal (jól jöhet ha kifogyna a munício/elakadna a csúzli)
Szekrenytaras verzioval:
De ez is aranyos:)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
- montecarlo
- Fórumtag
Kinezetre nekem is tetszik ez a bird head grip! Ezzel olyan szögben fognám mint a puskát. A pumpálásnak sztem jobban ellen lehet tartani egy pisztolymarkolattal, nekem a HDM2-n is bejött az ADM markolata.
vato írta: ↑2021.10.03. 16:03 Stílusos:))
Ezzel a grippel kíváncsi lennék hogy mutatna ( nem tudom hogy passzolhat e rá), meg egy ilyen hegyes kupakkal (jól jöhet ha kifogyna a munício/elakadna a csúzli)
2BCE98F4-2335-4E8E-BAFC-4944C5D092BF.jpeg
Szekrenytaras verzioval:
13FF1628-05C2-4C07-B18B-6DAE7F98C828.jpeg
De ez is aranyos:)
EEF04F34-8D1D-4DA0-B3A5-C93422DD1711.jpeg
A dőlésszöge miatt ez a markolat hirtelen felkapni és pirítani - aprítani nagyon alkalmas, csípőből lövéshez is jó, de hosszabb ideig szem előtt célon tartani elég kényelmetlen.montecarlo írta: ↑2021.10.03. 20:50 Kinezetre nekem is tetszik ez a bird head grip! Ezzel olyan szögben fognám mint a puskát. A pumpálásnak sztem jobban ellen lehet tartani egy pisztolymarkolattal, nekem a HDM2-n is bejött az ADM markolata.
- montecarlo
- Fórumtag
Áhá, erre nem gondoltam. Én mindig szemhez emelem, mint ha lenne tusája.
Most lôttem vele harmadszor, kipróbáltam az egypontos fegyverszíjat jobb vállra dobva, nagyon bejött.
Nyomták a pofámat a csatjai, dobtam rá egy bandanát. Kényelmes kis pofadék, így olyan gerillás
Most lôttem vele harmadszor, kipróbáltam az egypontos fegyverszíjat jobb vállra dobva, nagyon bejött.
Nyomták a pofámat a csatjai, dobtam rá egy bandanát. Kényelmes kis pofadék, így olyan gerillás
Hegedűlök - tecc, és nekem is bevált - senki sem sejti, hogy nem koncertre tartaszmontecarlo írta: ↑2021.10.03. 21:02 Áhá, erre nem gondoltam. Én mindig szemhez emelem, mint ha lenne tusája.
20211003_203507.jpg
Bandana - jó ötlet, és ha már a feelinget kell azonosítani - olyan drogdíleres
Elvileg a kydex tok újra formázható.Tehát ha veszek egy használt kydex Glock tokot és felmelegítem,akkor kisimul és belerakhatok egy Glock-ot formázó gázriasztót majd újra préselem.Senki nem csinál ilyet
Kisimul, csináltam már újra elb.aszott tokokat párat
De ha már szegecselve volt akkor egyszerűbb ha veszel egy kydex lapot aztan abbol gyartasz tokot, YT-on van sok jo video.
Ha csak pár helyen szorul a tok akkor, azokat a helyeket kell csak melegiteni (vizes ronggyal körbetekerni a nem melegitendő részt). Bar ha bem vagy gyakorlott akkor cserebe konnyen el lehet toszni, megégeted a kydexet stb:D
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Ja.vato írta: ↑2021.10.14. 15:48 Kisimul, csináltam már újra elb.aszott tokokat párat
De ha már szegecselve volt akkor egyszerűbb ha veszel egy kydex lapot aztan abbol gyartasz tokot, YT-on van sok jo video.
Ha csak pár helyen szorul a tok akkor, azokat a helyeket kell csak melegiteni (vizes ronggyal körbetekerni a nem melegitendő részt). Bar ha bem vagy gyakorlott akkor cserebe konnyen el lehet toszni, megégeted a kydexet stb:D
Meg mondjuk egy nem hazai, kisipari gyártmányú kydex tok (pláne vámáfauefa-val súlyosbítva) az simán olyan árban van mint a GP amit beleraknál...
Gondoltam,hogy szívás 25-ért csinálták az Alfa tokot ami örök darab.vato írta: ↑2021.10.14. 15:48 Kisimul, csináltam már újra elb.aszott tokokat párat
Pont nálad láttam az adásvételben tokot és onnan jutott eszembe ez a képtelenség
25-ért???? O.o anyagktg nagyon max egy 5ös.. amugy arultam egyet 5 ezer korul g020ra hasznalt iwb tokot, kutyának se kellett:D
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Igen, de az itthoni, kisipari gyártmány (a használhatóságából nyilván semmit nem von le, 20+ db hasonló van már az ismeretségi körben és eddig senkit sem hallottam rájuk panaszkodni).
Nem is tudtam Ránéztem és az ugrott be,hogy újramelegítve milyen lenne másik tipushoz
19-ért nyomják a CZ,1911 stb tokokat.Extrákkal 25 lett
Zoraki tok meg asszem 23 volt.
Sziasztok. Láncra lógatható lövésálló fém cél beszerezhető valahol ?
Sziasztok. Hawke és Akah ávcsövekről van tapasztalat ?
Hawke céltávcső Vantage 6-24x50 IR AO MilDot 1" főleg ami érdekelne .
Hawke céltávcső Vantage 6-24x50 IR AO MilDot 1" főleg ami érdekelne .
Önvédelmi boltokban már nincsenek jóféle bőrtokok, csak gyöngyvászon? Honlapon nem találtam.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Minőségi bőrtok = üzleti öngyilkosság.
-
- Fórumtag
-
- Veterán
- Kapcsolat:
Van elképzelésed, miért írtam igent?