hello, nekem 3 ilyenem is van.
az elsőt kb 5-6 éve vettem, ez olyan, mint amit beillesztettél képnek: a beállító csavarok nem olyan robosztusak, mint a weboldalon található képeken, hanem sokkal kisebbek, olyan műszercsavar-méretűek. illetve van egy csavar, amivel fixálni kell őket. már nem gyártják ezt a típust, Minidot I. hibátlanul működik egy CZ512-n (22LR), amióta megvettem. én steel challange-en használtam. a lányom idén gyorsponton, nem nagy kihívás neki I. osztályú minősítést lőni. automatikusan be- és kikapcsol fényre - sötétre.
a második 3 éves, szintén hibátlanul szolgált egy 9*19-es karabélyon, illetve szolgál fél éve egy konverziós-pisztoly-karabély-átalakítón, steel és IDPA versenyeken. ez Minidot II. bumpszli állító csavarokkal működik, nem kell fixálni, tartja a beállítást. nem kapcsol be automatikusan, a fényerőszabályzóval kell. sötétre automatikusan kikapcsol.
a harmadik 2,5 éves. amikor megvettem nem működött az oldalirányú beállítás -> gar.csere. utána flottul működött egy 9*19-es pisztolyon. egészen addig, míg tavaly a lőtéren egy hevesebb mozgás következtében az oldalamon a pisztollyal, rajta a dottal felborítottam egy asztalt. ennek hatására a reddotból red-bidot lett, ketté vált a függőleges tengely mentén a pont. elküldtem javításra, egy ponttal érkezett vissza, de azóta nem tartja a beállításokat, megbízhatatlan, visszaküldeni nem akarom, az első javítás is közelítette a gazdasági totálkárt.
szóval egyrészt bevált: steelre, gyorspontra, plinkelni jó.
viszont IDPA-ra nem vennék megint, ahol előfordulhat, hogy mozgás hevében odavered valahová. és önvédelmire sem vennék, napi viselésre - ha lehetne, nem mintha velem együtt tömegeket érintene.