Ez nem illik a startpatronosba, de az élesbe sem tenném
chucky írta: ↑2022.11.02. 18:12
Most nem típushibákra vagyok kíváncsi
Mindegy...........
Szerintem azért egészen jól általánosítható.
Egy tipikus, (nem sz.rrá tuningolt), átlagos éles fegyver sokezer lövést bír ki, sok évig, nulla javítással. És vannak márkák, amik szerencsétlenebbek, mint az átlag.
A saját - múlt, vagy jelenlegi - fegyvereimről viszont nagyon is konkrét dolgokat tudok mondani.
A SIG-Sauer P229 öntöltő pisztolyommal lőttem több, mint 10 ezret,amikor eltört a helretoló rugó. Heti egy 50-eses doboz lőszerek számolva ez 4 év (a való életben 10+ év, mert általában nem azzal löttem) Ja és már használtan vettem.
A Taurus 669 revolveremmel is qrvaélet, hogy löttem vagy tízenötezret, vagy még többet - soha, semmit nem kellet rajta javítani - és ezt a fegyvert is már használtan vettem. Igaz, főleg eadcuttert lőttem - de azért kapott teljes töltetű magnumot is rendesen.
Az MCM-em néhány száz lövés után kezdett rakoncátlankodni - de vegyük figyelembe, hogy ez egy 50 éves fegyver, aminek ki tudja hányadik tulajdonosa vagyok. Újonnan ezek is megbízhatóak voltak
Saiga MK- 104 újonnan vettem, eddig legalább 2000, korrozív sz.r , ellenben meglehetősen bika szlovák lőszer ment végig rajta - mondanom sem kell, hogy nem kellet javítani - de ez egy AK
A Chiappa Rhino D40 s-ben mennyi lehet - 2000-3000, zömében gyengébb töltet - még bejáratós
- mondanom sem kell, hogy nulla baja volt
A Shadow -1 rendelkezik egy konszrukciós hibával, ami minden CZ75 fegyverre jellemző - szokott törni a szánakasztó. Állítólag 3000 lövésenként. Az enyém én mennyi lehet - 5000? még nem tört el. Más baja sem volt
Ja jut eszembe volt egy sima, leharcolt CZ75-öm - azzal nem tudom mennyit lőttem, de nem kellet javítani.
KolArms Phoenix - ennek néha fel-fel akadt a szánakasztója akkor is, amikor nem kellett - leragasztottam , és így jó (tudom, igénytelen..) egy szebb világban ezt bizony javítani kéne - nem X lövés után, hanem még a gyárban
Ez utóbbi fegyver - vicik-vacak de olcsó és a célnak megfelelő slovák “studentski projekt” ahogy egy cseh youtuber leszólta - az egyetlen, amit ugyanabba a kategóriába sorolnék, mint néhány nemhalálos csodát, mert
Nem túl szép
“Kell vele kicsit foglalkozni, és akkor jó lesz”
Wow Perazzi sohase lesz
De azért teszi a dolgát, és odab.sz
Remélem, hogy ez segített