Janusz írta: ↑2023.03.09. 21:17
Köszönöm a hozzászólásokat és a tanácsokat! Jó lenne olyantól tanulni, aki már ennyire ismeri a részleteket.
Csatoltam a mai eredményemet! 2023-03-09.jpg Pl. az a fránya 3-as, ha nem lenne....!
Azért ez egészen bíztató!
Vélemény:
A fegyver, lőszer hibátlan
A fegyver jól van belőve
Lőni TUDSZ. Meseszép szórása van a találatok legjobb 50%kának. 7 a belső fehérben. Ez random LKNBF nek nem jön össze VÉLETLENÜL
DE:
Random, durva, szinte biztosan sütési hibák. Nem kevés. Ha megtanulod “nem ellőni” ezeket a hibákat, akkor csoda fog történni. Mert nagyon jókat már most is tudsz lőni, azt szerencsére nem kell megtanulni. Hogy kiküszöbölő a legdurvább hibákat, meg kell találni az okát.
Szerintem nem a beállás - ha valaki billeg, nem stabil, akkor egy sávban csúsznak szét a találatok, neked nincs ilyened
Gyanus: a fogás. Ez meg kell nézni. Hogy mennyire stabil. Hogy mindig pontosan ugyanúgy fogod-e, vagy ahogy sikerül, minden sorozatnál máshogy. Ezt tök jól kehet látni kiemelt versenyen ahol próba + 3 lőlapra lőnek. Ha hol jó, hol nem jó az 5 ős sorozat, akkor általában nem konzisztens a fogás
Nagyon gyanus: a kapkodás úgy általában. Ha félsz, hogy kifogysz az időből, vagy esetleg el akarod kapni “na pont most tökéletes a célkép” pillanatot picit remegő kézzel - úgy berántja az ember, mint a sicc, valamelyik irányba random (túl)kompenzál. Érzed a lövés pillanatában, ha nagyon mellé ment?
Teszt: egyszer lőjél olimpiai/ISSF/ MSSZ pontlövő módra, amikor lövésenként van egy perc (=gyk korlátlan idő). Ha lassan, kicélozva radikálisan kevesebb a durva hiba, akkor sanszos, hogy valami kapkodás áll a háttérben. Gyógyír: ütemben lőni, egyenletesen, és nem foglalkozni a kisebb remegéssel. A találat ugyan nem lesz 13-as, de vállalható marad - ha a célfeketén vándorol az irányzék, akkor a célfeketén is lesz az a találat. Ha gyorsan próbálsz kompenzálni, akkor berántod, és sokkal nagyobb hibát viszel be ellenkező vagy akármilyen irányban mint a pici célzási hiba lett volna. Na ebből lesznek a 3asok…
Aztán lehet még vagy 10+ másik dolog, légzés, célkép, stb - ehhez ott kell lenni , és nézni a lövőt.
/ okoskodás OFF.
Mondani mindig könnyebb, mint csinálni
a fórumtársak majd úgyis kijavítanak, ha valami ökörséget írtam.
Hajrá! Csak így tovább.