Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan

gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Fortitu írta: 2024.10.26. 16:40 Petya, gázspré(k) - ilyen egyszerű, és olcsó a megfejtés.
20 g alatti, nem-paprika. Mert barnakönyves nem kockáztathatja, h hatékonyabbat találjanak nála.

Az meg azért erősen soványka egy jó gp-hez képest elsődlegesként.

---
Btw: legolcsóbb sztem a dress-code változtatása, hogy iwb-tokban beférjen egy snubbie.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Marv
Fórumtag
Fórumtag

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: Marv »

gvass1 írta: 2024.10.26. 14:27 imho:
3. Dobtengely
18. Tok
21. kakasrugó
Köszönöm!
Marv
Fórumtag
Fórumtag

Marv írta: 2024.10.26. 12:32 Sziasztok, szeretnék nyomtatni magamnak egy ilyen robbantott ábrát Röhm RG59-ről. Próbáltam megkeresni/lefordítani/kitalálni az alkatrészek helyes elnevezését, több-kevesebb sikerrel. Tudtok kérlek segíteni a lista kijavításában?
Ha valaki másnak is érdekes, akkor részemről nyugodtan nyomtassa ki, remélem Röhm-nek is belefér a "fair use"-ba az eredeti robbantott ábra felhasználása. IKEA 320x320mm-es aluminium keretbe terveztem, úgy van a kifutó.

Mockup:
rohm_rg59_exploded_view_mockup.png
Nagy felbontás:
rohm_rg59_exploded_view.png
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

gvass1 írta: 2024.10.26. 16:49 20 g alatti, nem-paprika. Mert barnakönyves nem kockáztathatja, h hatékonyabbat találjanak nála.

Az meg azért erősen soványka egy jó gp-hez képest elsődlegesként.

---
Btw: legolcsóbb sztem a dress-code változtatása, hogy iwb-tokban beférjen egy snubbie.
Persze, és még olcsóbb lenne elmenni favágónak, a kockás flanel ing alá pedig egy MK5K is elfér :lol:

Vato, Fortitu - nem vagyok teljesen hülye - a gázspré a mostani megoldás , ezt szeretném upgradelni ;)

A beteg megoldás -meg az USAba járós időszakban vettem egy univerzális bokatokot, mert csak, és milyen jó kész beletenni egy Makarovot (nem volt jó - túl nehéz, max PPK viselhető így kényelmesen)

Minden hátránya ellenére meg mindig jobb egy hülye helyen a GP, mint a spré+semmi, és vannak előnyei is - pl egy átlagos motozást is túlél. 8-) Na majd kipróbálom, mennyire kényelmetlen egy HW88-al. Lehet, hogy a másik lábam rá is kell kötni valamit ellensúlyának, hogy ne sántítsak :lol:
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2024.10.26. 20:00 Persze, és még olcsóbb lenne elmenni favágónak, a kockás flanel ing alá pedig egy MK5K is elfér :lol:

Vato, Fortitu - nem vagyok teljesen hülye - a gázspré a mostani megoldás , ezt szeretném upgradelni ;)

A beteg megoldás -meg az USAba járós időszakban vettem egy univerzális bokatokot, mert csak, és milyen jó kész beletenni egy Makarovot (nem volt jó - túl nehéz, max PPK viselhető így kényelmesen)

Minden hátránya ellenére meg mindig jobb egy hülye helyen a GP, mint a spré+semmi, és vannak előnyei is - pl egy átlagos motozást is túlél. 8-) Na majd kipróbálom, mennyire kényelmetlen egy HW88-al. Lehet, hogy a másik lábam rá is kell kötni valamit ellensúlyának, hogy ne sántítsak :lol:

A bokatoknál imho az iwb tokra betűrt ing is kényelmesebb és gyorsabb rántást tesz lehetővé, és full észrevehetetlen HW88 méretű fegyvernél.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.10.26. 20:37 A bokatoknál imho az iwb tokra betűrt ing is kényelmesebb és gyorsabb rántást tesz lehetővé, és full észrevehetetlen HW88 méretű fegyvernél.
Mindkettőt kiorobàlom. Mindkettőnél hátràny a pocak :roll: :D
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

Petya357 írta: 2024.10.26. 20:50 Mindkettőt kiorobàlom. Mindkettőnél hátràny a pocak :roll: :D
Van az a klipsz megoldás, amikor a klipsz és a tok közé lehet betűrni az inget. Ekkor csak a klipsz látszik, és az ing is rendesen betűrhető.
https://frontlineholsters.wordpress.com ... -tuckable/
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Fortitu írta: 2024.10.26. 21:04 Van az a klipsz megoldás, amikor a klipsz és a tok közé lehet betűrni az inget. Ekkor csak a klipsz látszik, és az ing is rendesen betűrhető.
https://frontlineholsters.wordpress.com ... -tuckable/
Ilyen kéne, csak klipsz nélkül 😂

A Spyderco folderemet övön belül hordom (a kés a nadrágon belül, mélyen ültetve, a klipszet pedig részben takarja az öv, csak egy kicsi látszik belőle). De így is kérdezte már kolléga, hogy “ez mi, lépésszámláló?”. Az b.meg, lépesszámláló… okos eszköz, igen sokoldalúan használható
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

Petya357 írta: 2024.10.25. 23:14
Erre a célra (öltönyhöz, zsebben) marad a határozottan nagyobb HW88. Vagy a meg nagyobb Zoraki 906.az élet küzdelem
#elsővilágbeliprobléma :)
Record Model 15-9?
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: zora »

Petya357 írta: 2024.10.26. 20:00

Z 9 0 6 - szívesen

Mert akkor már inkább belefér tűzkésszé tenni / csőre rántani egy amúgy kényelmesen rejthető, lapos pisztolyt, mint előbányászni bármit, amit a hátadra vagy a heréid alá szigszalagoztál.

Végig kell gondolnod, mik az igényeid. Ha megfelelőnek erzed a bokatokot, akkor megfelelő volna egy táska féle is, amit mindig a kezed ügyében tartasz munka közben, haza induláskor pedig berakod egy belső tokban az övedbe / simán a kabátzsebedbe.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

zora írta: 2024.10.26. 22:35 Z 9 0 6 - szívesen

Mert akkor már inkább belefér tűzkésszé tenni / csőre rántani egy amúgy kényelmesen rejthető, lapos pisztolyt, mint előbányászni bármit, amit a hátadra vagy a heréid alá szigszalagoztál.

Végig kell gondolnod, mik az igényeid. Ha megfelelőnek erzed a bokatokot, akkor megfelelő volna egy táska féle is, amit mindig a kezed ügyében tartasz munka közben, haza induláskor pedig berakod egy belső tokban az övedbe / simán a kabátzsebedbe.
Egy Zoraki így is, úgy elfér a portfolióban. sőt, Vato emlékeim szerint olyan tokot is gyártott már, ami lehetővé teszi a biztonságos cocked-and-locked viselést.
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2024.10.26. 22:41 Egy Zoraki így is, úgy elfér a portfolióban. sőt, Vato emlékeim szerint olyan tokot is gyártott már, ami lehetővé teszi a biztonságos cocked-and-locked viselést.
Igen, az is tök jó megoldás. Mive én elefántként mozgok a porcelánboltban, félnék ettől a megoldástól, hogy letöröm a kakast viselés közben.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Egen, a bokatokkal szemben kb. a levett szánnal, kivett tárral szállított pisztoly összerakása is közel gyorsabb lehet:-))

Ha már cső ALÁ töltve hordás is opció, akkor ott van a filléres (33.900-) Ekol Botan, ami szintén 6 db 9 mm PAK kapacitású tárral, de sokkal kisebb, mint a Zoraki 906.

https://www.onvedelmibolt.hu/termek/ekol-botan-fekete/

Kép

---

FélOFF

"A Spyderco folderemet övön belül hordom (a kés a nadrágon belül, mélyen ültetve, a klipszet pedig részben takarja az öv, csak egy kicsi látszik belőle). De így is kérdezte már kolléga, hogy “ez mi, lépésszámláló?”. Az b.meg, lépesszámláló… okos eszköz, igen sokoldalúan használható"

Ezt viszont már erősen túlzásnak érzem, egy 8 centinél rövidebb zsebkés hordását ugyan miért kritizálhatja bárki? A zsömlét majd kettéharapom? A kenyeret az ujjammal kenem meg? A zsugorfóliát a kulcsommal nyissam ki?

Heteró magyar férfinál a zsebkés az DEFAULT, hahó!

ON
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Marv írta: 2024.10.26. 19:52 Ha valaki másnak is érdekes, akkor részemről nyugodtan nyomtassa ki, remélem Röhm-nek is belefér a "fair use"-ba az eredeti robbantott ábra felhasználása. IKEA 320x320mm-es aluminium keretbe terveztem, úgy van a kifutó.

Mockup:
rohm_rg59_exploded_view_mockup.png

Nagy felbontás:
rohm_rg59_exploded_view.png

Szerintem ez tök hasznos, IMHO rakd be felül a kezdőknek szóló topikba is, hogy lássák mennyi és milyen alkatrész van egy alap, egyszerű DA/SA revolverben.
(És miért NE szereljék szét!:-))
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.10.27. 06:40

---

FélOFF

"A Spyderco folderemet övön belül hordom (a kés a nadrágon belül, mélyen ültetve, a klipszet pedig részben takarja az öv, csak egy kicsi látszik belőle). De így is kérdezte már kolléga, hogy “ez mi, lépésszámláló?”. Az b.meg, lépesszámláló… okos eszköz, igen sokoldalúan használható"

Ezt viszont már erősen túlzásnak érzem, egy 8 centinél rövidebb zsebkés hordását ugyan miért kritizálhatja bárki? A zsömlét majd kettéharapom? A kenyeret az ujjammal kenem meg? A zsugorfóliát a kulcsommal nyissam ki?

Heteró magyar férfinál a zsebkés az DEFAULT, hahó!

ON
Nyilván senkinek semmi köze hozzá, de akkor sem szeretem mutogatni. Soha, semmit. Nincsenek farkasos és hiúzos felvarróim, irredenta matricák az autón, nem viselek “a hideg, halott kezemből csavarják ki a fegyvert” feliratos pólót, nem járok bociruhában, a fegyvereket nem taktikai molle táskában hordom, und so weiter. Nem erdekel az “önkifejezés”.

Qrvára nem izgat a polgárpukkasztás sem, (ezt már vagy 15 éve kinőttem), és mások “megnevelése”, kioktatása (ebben eleve nem hiszek, hogy segítene). De a munkahely - szerintem - nem a legjobb hely a önkifejezéshez. Különösen, hogy nem a magam, hanem a munkáltatóm nevében járok el, látogatók rendezvényeket, tartok beszédeket. eközben megbámulnak és lefényképeznek. Néha bekerül az újságba - és nem a Kaliberbe . Ez érdeklődés mértéke - sajnos - meghaladja a megszokottat 8-)

Civilben sem szeretem a feltűnősködést, de sokkal jobban lesz.rom - ma reggel versenyre pl így megyek:
IMG_1228.jpeg
Gyk semi-open carry kés, multitool, és spré, mert funkcionális, és abban a környezetben senkit sem érdekel. Utcán pedig takarja a fedőruházat

És munkában sem nem kritizálja senki, nem kell kiforgatni a szavaimat - csak kíváncsiskodnak. A kíváncsiak sírjaival pedig már lassan kezd tele kenni a sírkert….;)

Az eredeti kérdésem hordmódra vonatkozott - mindent, ami ebben segít, hálás köszönettel fogadok . De életmód -, és öltözködési tanácsokkal köszi, már jól állok 8-)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Petya357 2024.10.27. 07:29-kor.
WildBear23
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

Hát szerintem is felejtős a bokatok.
Nehéz belőle elővenni, fel kell húzni hozzá a nadrágszárat. Vagy lehajolsz/letérdelsz a támadó előtt, vagy fél lábon kell egyensúlyozni.
Egy normális minőségű, gyorsan rántható gázspray többet ér.
A következő lépés egy megbízható, gyorsan rántható gázpisztoly, RG59, HW, Pitbull.
Értem én, hogy Petya szereted a kihívásokat ;) de egy 8mm-es öntöltő GP bokatokban.. hááát.. max. olyan szituációs játéknak jó, mint hogy egy ismerősünk a dzsekije alá rejtett egy lupara Keresztapát, és úgy ment este sétálni. ;)
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2024.10.27. 07:28
Értem én, hogy Petya szereted a kihívásokat ;) de egy 8mm-es öntöltő GP bokatokban.. hááát.. max. olyan szituációs játéknak jó, mint hogy egy ismerősünk a dzsekije alá rejtett egy lupara Keresztapát, és úgy ment este sétálni. ;)
Én találkoztam olyannal, akinél egy riasztósított Vz26 volt ugyanígy:-)))

Kép
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2024.10.27. 07:27 Nyilván senkinek semmi köze hozzá, de akkor sem szeretem mutogatni. Soha, semmit. Nincsenek farkasos és hiúzos felvarróim, irredenta matricák az autón, nem viselek “a hideg, halott kezemből csavarják ki a fegyvert” feliratos pólót, nem járok bociruhában, a fegyvereket nem taktikai molle táskában hordom, und so weiter. Nem erdekel az “önkifejezés”.
Nem kioktatásnak szántam, bocs.

De nem is tekinthető szerintem önkifejezésnek egy zsebkés kb. 3-4 centis klipsze (hiszen lehat az bármi, lépésszámláló, vagy akár toll is).

Nyilván fegyvert, fegyver alakú dolgot (meg politikai meggyőződést) NEM mutogatunk, de ezekhez képest szerintem a kulturált zsebkés (nem harci kés!) teljesen más, társadalmilag is akceptáltabb kategória.

A GÁZSPRAY-viselés kapcsán viszont sokan nem tudják: azt is kötelező REJTVE viselni, különben KKVE szabsértés!

KKVE
"5. § Jogszabály eltérő rendelkezése hiányában gázspray közterületen, nyilvános helyen – ideértve az ott lévő járművek belső tereit is –, valamint közforgalmú közlekedési eszközön csak tokban, dobozban, zárt tároló eszközben vagy ruházat alá rejtve birtokolható (szállítható)."

Forrás: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0300175.kor
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: AndyA »

gvass1 írta: 2024.10.27. 07:40 Nem kioktatásnak szántam, bocs.

De nem is tekinthető szerintem önkifejezésnek egy zsebkés kb. 3-4 centis klipsze (hiszen lehat az bármi, lépésszámláló, vagy akár toll is).

Nyilván fegyvert, fegyver alakú dolgot (meg politikai meggyőződést) NEM mutogatunk, de ezekhez képest szerintem a kulturált zsebkés (nem harci kés!) teljesen más, társadalmilag is akceptáltabb kategória.

A GÁZSPRAY-viselés kapcsán viszont sokan nem tudják: azt is kötelező REJTVE viselni, különben KKVE szabsértés!

KKVE
"5. § Jogszabály eltérő rendelkezése hiányában gázspray közterületen, nyilvános helyen – ideértve az ott lévő járművek belső tereit is –, valamint közforgalmú közlekedési eszközön csak tokban, dobozban, zárt tároló eszközben vagy ruházat alá rejtve birtokolható (szállítható)."

Forrás: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0300175.kor
Én kb. a hatodik Teve utcai vizitemnél döbbentem rá (meg mondjuk az ajtónálló is :-) ), hogy a Leatherman Toolt le kell adni megőrzésre, mert van benne egy késpenge is, ugyebár.
vato
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: vato »

Petya357 írta: 2024.10.27. 07:27 Nyilván senkinek semmi köze hozzá, de akkor sem szeretem mutogatni. Soha, semmit. Nincsenek farkasos és hiúzos felvarróim, irredenta matricák az autón, nem viselek “a hideg, halott kezemből csavarják ki a fegyvert” feliratos pólót, nem járok bociruhában, a fegyvereket nem taktikai molle táskában hordom, und so weiter. Nem erdekel az “önkifejezés”.

Qrvára nem izgat a polgárpukkasztás sem, (ezt már vagy 15 éve kinőttem), és mások “megnevelése”, kioktatása (ebben eleve nem hiszek, hogy segítene). De a munkahely - szerintem - nem a legjobb hely a önkifejezéshez. Különösen, hogy nem a magam, hanem a munkáltatóm nevében járok el, látogatók rendezvényeket, tartok beszédeket. eközben megbámulnak és lefényképeznek. Néha bekerül az újságba - és nem a Kaliberbe . Ez érdeklődés mértéke - sajnos - meghaladja a megszokottat 8-)

Civilben sem szeretem a feltűnősködést, de sokkal jobban lesz.rom - ma reggel versenyre pl így megyek:

IMG_122.jpeg

Gyk semi-open carry kés, multitool, és spré, mert funkcionális, és abban a környezetben senkit sem érdekel. Utcán pedig takarja a fedőruházat

És munkában sem nem kritizálja senki, nem kell kiforgatni a szavaimat - csak kíváncsiskodnak. A kíváncsiak sírjaival pedig már lassan kezd tele kenni a sírkert….;)

Az eredeti kérdésem hordmódra vonatkozott - mindent, ami ebben segít, hálás köszönettel fogadok . De életmód -, és öltözködési tanácsokkal köszi, már jól állok 8-)
Szerintem vegyel tenyleg egy zvi-t ;) minden mas kompromisszumos a te esetedben, igy hogy ragaszkodsz a fegyveralaku peppervetőhöz, itt a link:

https://www.russ-guns-de.net/steel-eagl ... black-grip
IMG_2896.jpeg
Badboyz-os ha snassz lenne a fekete 😉
IMG_2898.jpeg

Siman elszórsz ennyi lovet kevesbe fontos dolgokra mint az önvedelem..😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⢿⣿⡿⠟⢻⣿⣿⡟⠛⠛⠛⠉⠙⠛⠋⠀⠈⠉⠀⠈⠉⠁
⢸⣿⠿⠟⠋⠉⠀⢀⣾⡿⠉⠀⠈⠸⣿⣧⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⠁⠀⠀⠀⠀⠹⣿⣷⣤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
vato
Veterán
Veterán

vato írta: 2024.10.27. 09:01 Szerintem vegyel tenyleg egy zvi-t ;) minden mas kompromisszumos a te esetedben, igy hogy ragaszkodsz a fegyveralaku peppervetőhöz, itt a link:

IMG_2896.jpeg

Badboyz-os ha snassz lenne a fekete 😉
IMG_2898.jpeg

Ha meg ez se lenne slimfit a zsebben akkor ezt a hordmodot is meg lehet fontolni😅 behajolni sem kell bokáig a rablovicsnak😉😄
IMG_2897.jpeg
IMG_2897.jpeg (213.04 KiB) Megtekintve 5627 alkalommal
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
WildBear23
Veterán
Veterán

vato írta: 2024.10.27. 09:01 Szerintem vegyel tenyleg egy zvi-t ;) minden mas kompromisszumos a te esetedben, igy hogy ragaszkodsz a fegyveralaku peppervetőhöz, itt a link:

IMG_2896.jpeg

Anno hozattam be ZVI Night Hawk-ot egy fórumtársnak, drága volt már akkor is, de az egy valóban jó minőségű, relatíve megbízható cseh öntöltő.
vato
Veterán
Veterán

WildBear23 írta: 2024.10.27. 09:19 Anno hozattam be ZVI Night Hawk-ot egy fórumtársnak, drága volt már akkor is, de az egy valóban jó minőségű, relatíve megbízható cseh öntöltő.
Elesfegyver minoseg:) te is innen hoztad?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2024.10.27. 09:19 Anno hozattam be ZVI Night Hawk-ot egy fórumtársnak, drága volt már akkor is, de az egy valóban jó minőségű, relatíve megbízható cseh öntöltő.
De ezt a verziót már sajnos nem hozhatod be, nem vizsgáztathatod itthon gáz-riasztónak! A tokról levehető cső miatt 2023.01.01. után nem gp.

Kép

Ha a ptb használati jog lejár, akkor .de-ben sem fogják tovább forgalmazni ebben a formában.
WildBear23
Veterán
Veterán

vato írta: 2024.10.27. 09:19 Elesfegyver minoseg:) te is innen hoztad?
Valamelyik német webshoppal beszéltem le.
Futárral elküldték.
gvass1 írta: 2024.10.27. 09:27 De ezt a verziót már sajnos nem hozhatod be, nem vizsgáztathatod itthon gáz-riasztónak! A tokról levehető cső miatt 2023.01.01. után nem gp.

Ha a ptb használati jog lejár, akkor .de-ben sem fogják tovább forgalmazni ebben a formában.
Az új, ptb-s gázriasztót nem csak szemlézik?
vato
Veterán
Veterán

WildBear23 írta: 2024.10.27. 09:35 Valamelyik német webshoppal beszéltem le.
Futárral elküldték.

Bar most licitalós oldalon itthon van ujszerű zvi öccáz fixert.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2024.10.27. 09:35 Valamelyik német webshoppal beszéltem le.
Futárral elküldték.

Ha amúgy szemmel láthatóan okés, ismert típus, akkor igen. De a gr megfelelőségi vizsga próbajelet (A a háromszögben) ez nem kaphatja meg! (Helyette kap szemlét, B-kat tűzfegyverként, amire meg nem kaphatsz engedélyt. Kuka.)

http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/miert- ... -2023-ban/
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

gvass1 írta: 2024.10.27. 09:27 De ezt a verziót már sajnos nem hozhatod be, nem vizsgáztathatod itthon gáz-riasztónak! A tokról levehető cső miatt 2023.01.01. után nem gp.

Kép

Viszont volt ebből olyan fajta, ami nem szétszedhető, olyan nem kapható valahol?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

zora írta: 2024.10.27. 11:22 Viszont volt ebből olyan fajta, ami nem szétszedhető, olyan nem kapható valahol?
Az 15+ éve volt, mi hoztuk be.
WildBear23
Veterán
Veterán

Meg is van, 2019 -ben, 6 éve hozattam be.
Akkor szemlézték. Úgy emlékszem, nem lehetett kivenni a csövet.
Steel Eagle.jpg
Steel Eagle1.jpg
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2024.10.27. 11:35 Meg is van, 2019 -ben, 6 éve hozattam be.
Akkor szemlézték. Úgy emlékszem, nem lehetett kivenni a csövet.

Steel Eagle.jpgSteel Eagle1.jpg
ugyanaz a PTB, mint a gyártó oldaláról linkelt fotón.

2023.01.01.-ig nem is volt követelmény a cső kivehetetlensége, lásd számos élekonverzió kivehető csővel.

De már tilos, linkeltem erről cikket, ott a végén a követelményrendszer. Rengeteget szopunk vele kereskedőként.😵
Trailm
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Trailm »

13×50 bam és hasonlók lesz még valaha forgalomban ?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Trailm írta: 2024.10.27. 12:32 13×50 bam és hasonlók lesz még valaha forgalomban ?
Ebben a topikban fel sem tehető a kérdés!
Trailm
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2024.10.27. 12:36 Ebben a topikban fel sem tehető a kérdés!
Miért is ? Folyadéksugár , nem ?
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: qqriq »

ruszki
Trailm írta: 2024.10.27. 12:39 Miért is ? Folyadéksugár , nem ?
ingyom bingyom tálib-e?
fzsombor
Újonnan regisztrált felhasználó

Hozzászólás Szerző: fzsombor »

Elvittem vizsgaztatni oreg kis Z917-em. Igy kaptam vissza. Meg szerencse hogy beleneztem, lett volna tomegoszlatas a szobaban.
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender2.jpg
A repedt szan is elgondolkodtato: vajon lottek vele es utana mondtak, hogy ez igy jo lesz? Termeszetesen a tanusitvanyt megkapta :)
WildBear23
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2024.10.27. 11:44 ugyanaz a PTB, mint a gyártó oldaláról linkelt fotón.

2023.01.01.-ig nem is volt követelmény a cső kivehetetlensége, lásd számos élekonverzió kivehető csővel.

De már tilos, linkeltem erről cikket, ott a végén a követelményrendszer. Rengeteget szopunk vele kereskedőként.😵
Akkor a PTB-963, vagy PTB-1089 mehet itthon?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2024.10.27. 15:41 Akkor a PTB-963, vagy PTB-1089 mehet itthon?
Fogalmam sincsen.

Én a német importőr honlapján levő fotón levő, kiszedett csövű példányt látom csak, AZ biztosan elhasal, nem kap itthon EU-s gr-próbajelet.

(A PTB jelzés vagy időtartamra, vagy darabszámra szól, aztán meg kell újítani. Amit vagy lehet azonos műszaki tartalom mellett, vagy sem.

A 69/2019 EU hatályba lépése óta az összes PTB-s gp meg kell, hogy feleljen annak is, de már előtte is kb. 20 évvel mind megfelelt gyakorlatilag. Ez a ZVI cucc egy fura anomália.)
WildBear23
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2024.10.27. 16:46 Fogalmam sincsen.

Én a német importőr honlapján levő fotón levő, kiszedett csövű példányt látom csak, AZ biztosan elhasal, nem kap itthon EU-s gr-próbajelet.

(A PTB jelzés vagy időtartamra, vagy darabszámra szól, aztán meg kell újítani. Amit vagy lehet azonos műszaki tartalom mellett, vagy sem.

A 69/2019 EU hatályba lépése óta az összes PTB-s gp meg kell, hogy feleljen annak is, de már előtte is kb. 20 évvel mind megfelelt gyakorlatilag. Ez a ZVI cucc egy fura anomália.)
Akkor itthon nem csak szemlézik?
Én amit behozattam a fórumtársnak DE_ből, azt szemlézték.
Nincs benne alapból EU-s próbajel?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2024.10.27. 16:58 Akkor itthon nem csak szemlézik?
Én amit behozattam a fórumtársnak DE_ből, azt szemlézték.
Nincs benne alapból EU-s próbajel?
Előbb linkeltem, plíz olvasd el! Új magyar gp próbajel van 2023.01.01.-től. Nem csak szemlézik, értelemszerűen!

http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/miert- ... -2023-ban/

Az erre nem kerülhet rá, ha kivehető csövű. Anélkül meg kuka.
Marv
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.10.27. 06:53 Szerintem ez tök hasznos, IMHO rakd be felül a kezdőknek szóló topikba is, hogy lássák mennyi és milyen alkatrész van egy alap, egyszerű DA/SA revolverben.
(És miért NE szereljék szét!:-))
Köszi, bedobtam. Jaja :) először én is videóztam telefonnal a folyamatot szétszedés közben, nehogy ne tudjam összerakni őket. Úgy tapasztaltam, hogy Alfát kicsit könnyebb összerakni, mint Röhm-öt, csak ahhoz nem találtam ilyen szép robbantott ábrát. Keserű szétszedésre még nem vettem rá magam.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Marv írta: 2024.10.27. 19:12 Köszi, bedobtam. Jaja :) először én is videóztam telefonnal a folyamatot szétszedés közben, nehogy ne tudjam összerakni őket. Úgy tapasztaltam, hogy Alfát kicsit könnyebb összerakni, mint Röhm-öt, csak ahhoz nem találtam ilyen szép robbantott ábrát. Keserű szétszedésre még nem vettem rá magam.
Köszi, szép munka volt a magyarított pószter/alátét! 🤝
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2024.10.27. 15:41 Akkor a PTB-963, vagy PTB-1089 mehet itthon?
Na, a honlapjukra rácsekkolva:

"STEEL EAGLE Kal. 9mm P.A.K. (ZVI) PTB-1089

CNC Vollstahl Lauf mit Patronenlager, Schlitten & Innenteile
CNC Griffstück aus ALU (wie bei Originalpistole) und mit Holzgriffschallen

Erstmalig auf dem Markt mit beweglichem Lauf!"

Szóval eszerint a PTB-1089 is kivehető csövű.
chucky
Forumtag
Forumtag

Hozzászólás Szerző: chucky »

fzsombor írta: 2024.10.27. 13:30 Elvittem vizsgaztatni oreg kis Z917-em. Igy kaptam vissza. Meg szerencse hogy beleneztem, lett volna tomegoszlatas a szobaban.
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender2.jpg

A repedt szan is elgondolkodtato: vajon lottek vele es utana mondtak, hogy ez igy jo lesz? Termeszetesen a tanusitvanyt megkapta :)
NA és mit mondtak mivel tesztelték? :roll:
Elég fura mert a Bruni GAP sok száz lövés után ledugózott csővel is csak a 2. lövésre repedt el a szán elején!
Ha nem gyakorolsz,akkor hiába vagy felkészült és tök mindegy miket viselsz... 8-)
fzsombor
Újonnan regisztrált felhasználó

Hozzászólás Szerző: fzsombor »

chucky írta: 2024.10.28. 08:43 NA és mit mondtak mivel tesztelték? :roll:
Elég fura mert a Bruni GAP sok száz lövés után ledugózott csővel is csak a 2. lövésre repedt el a szán elején!
Hat, mivel lejart a tanusitvany :lol:
Sajnos semmit nem mondtak, csak itthon kibontas utan vettem eszre.
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

Petya357 írta: 2024.10.27. 07:27 Az eredeti kérdésem hordmódra vonatkozott - mindent, ami ebben segít, hálás köszönettel fogadok . De életmód -, és öltözködési tanácsokkal köszi, már jól állok 8-)
Szia,

Egy talan megfogadhato oltozkodesi tanacs: tepozar bolyhos oldala a nadrag belsejebe varrva, tepozar karmolos oldala a jhook helyett az IWB tok kulsejere.

Nyilvan lassabban lehet felvenni ezt a tokot, mint egy "rendes" IWB-t, de ugyse tokfelveteli idore optimalizalsz.

Bel
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

bel írta: 2024.10.28. 16:13 Szia,

Egy talan megfogadhato oltozkodesi tanacs: tepozar bolyhos oldala a nadrag belsejebe varrva, tepozar karmolos oldala a jhook helyett az IWB tok kulsejere.

Nyilvan lassabban lehet felvenni ezt a tokot, mint egy "rendes" IWB-t, de ugyse tokfelveteli idore optimalizalsz.

Bel
Köszi szépen , közösségi ötletelés rúlz - kezd alakulni ez a láthatatlan IWB vonal ! :)
chucky
Forumtag
Forumtag

fzsombor írta: 2024.10.28. 14:32 Hat, mivel lejart a tanusitvany :lol:
Sajnos semmit nem mondtak, csak itthon kibontas utan vettem eszre.
Akkor azért nem kaptál új kártyát..... :mrgreen:
Fizetni is kellett érte? :shock:
Ha nem gyakorolsz,akkor hiába vagy felkészült és tök mindegy miket viselsz... 8-)
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Sziasztok

Teszteltem egy mély-rejtest lehetővé tevő IWB tokot - ezt a példányt Sega készítette, és HW88/SA88-hoz való - köszi Poresz a kölcsöntokért!

na ez a jó irány inges nyakkendős viselethez zakó nélkül. Még a bele nem való Pitbullt is elfogadhatóan rejtette, és meglepően kényelmes viselet. Egy SA88 teljesen láthatatlanná tehető így.
IMG_1260.jpeg
A hátránya az, ahogy Gvass1 írta - rántás után gyk lehetetlen visszatenni úgy, ahogy volt , ez egy út a mosdóba (nadrágszíj kicsatol, revolver visszatesz, ing és nadrág gondosan eligazít, öv becsatol) , de teljesen vállalható kompromisszum . Addig is zsebre lehet vágni. Minden más megoldásnál jobb efféle dressz kódhoz.

A rántás sokkal gyorsabb, mint gondoltam - majd lemerem shot timerrel, mennyi időt veszít ez ember egy OWB+zakó hoz képest. Csak annyi benne a trükkös, hogy vagy két kéz kell hozza (gyenge kéz inget elhúz, erős kéz ránt), vagy egy kézzel is tök jól működik de két mozdulat - szerencsére mindkét technika kivitelezhető igen gyorsan.

A bokatokot is kipróbáltam (volt egy, nem kellett venni) - na ez irány még annál is felejtősebb, mint amit írtátok. Pontosan, ahogy WikdBear23 megjósolta. A bokatoknál valóban még a táska is sokkal jobb megoldás, jól írta Zora

Köszönöm a segítséget mindenkinek. Ha kihagytam valaki - bocs! Ezért is jó hely ez a fórum - mert az emberek segítenek,az együtt gondolkodás pedig működik.

Probléma megoldva. Most már csak találni kellene valakit, aki csinál ilyen bőrtokot :roll: tipp? A mester azt halottam, nem vesz fel új megrendelést.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2024.10.30. 10:26 Sziasztok

Teszteltem egy mély-rejtest lehetővé tevő IWB tokot - ezt a példányt Sega készítette, és HW88/SA88-hoz való - köszi Poresz a kölcsöntokért!

na ez a jó irány inges nyakkendős viselethez zakó nélkül. Még a bele nem való Pitbullt is elfogadhatóan rejtette, és meglepően kényelmes viselet. Egy SA88 teljesen láthatatlanná tehető így.

Nem teljesen ehhez kapcsolódik, de ahogy a HW88 Super Airweight jelzését írtad, ismét felidéződött bennem. Hogy mennyire furcsa, hogy a Weihrauch menedzsmentjét még nem vitte el a BfV, hiszen sikerült egyazon fegyver esetében szerepeltetni:
- 88-as szám
- SA rövidítés
- Gas
- majd vhogy a PTB-je 888 lett.
:-)))
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.10.30. 10:37 Nem teljesen ehhez kapcsolódik, de ahogy a HW88 Super Airweight jelzését írtad, ismét felidéződött bennem. Hogy mennyire furcsa, hogy a Weihrauch menedzsmentjét még nem vitte el a BfV, hiszen sikerült egyazon fegyver esetében szerepeltetni:
- 88-as szám
- SA rövidítés
- Gas
“Bauer, ebbű’ meg baj lesz !” :lol:
BeHappy
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: BeHappy »

gvass1 írta: 2024.10.30. 10:37 Nem teljesen ehhez kapcsolódik, de ahogy a HW88 Super Airweight jelzését írtad, ismét felidéződött bennem. Hogy mennyire furcsa, hogy a Weihrauch menedzsmentjét még nem vitte el a BfV, hiszen sikerült egyazon fegyver esetében szerepeltetni:
- 88-as szám
- SA rövidítés
- Gas
Ez hatalmas! :lol: :lol: :lol:
Poresz
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Poresz »

Petya357 írta: 2024.10.30. 10:26 Teszteltem egy mély-rejtest lehetővé tevő IWB tokot - ezt a példányt Sega készítette, és HW88/SA88-hoz való - köszi Poresz a kölcsöntokért!
[…]
Köszönöm a segítséget mindenkinek. Ha kihagytam valaki - bocs! Ezért is jó hely ez a fórum - mert az emberek segítenek,az együtt gondolkodás pedig működik.
Szívesen. :)
Petya357 írta: 2024.10.30. 10:26 A hátránya az, ahogy Gvass1 írta - rántás után gyk lehetetlen visszatenni úgy, ahogy volt, ez egy út a mosdóba (nadrágszíj kicsatol, revolver visszatesz, ing és nadrág gondosan eligazít, öv becsatol), de teljesen vállalható kompromisszum. Addig is zsebre lehet vágni. Minden más megoldásnál jobb efféle dressz kódhoz.
1. Szerintem erre egy kydex, de egyébként ugyanígy IWB deep cover J-hook tok a megoldás.
2. Ha rántani kell, akkor hangos lesz, és akkor már teljesen mindegy.

A J-hook hátránya - ha nem is túl jelentős -, hogy ha nem szorítja az öv - magyarul: letoljuk a gatyánkat -, akkor némileg elmászhat a helyéről. Ezért jobban szeretem a klipszes Szega-féle tokot. De az ing alá rejtés lehetősége miatt a J-hook tok nélkülözhetetlen a készletből.

A két kialakítás előnyeinek egyesítésére Szega sajátkezűleg átalakított*, sőt, PVC idomból is hajlított klipsszel megoldotta, hogy a tokjai "tuckable"-k és "deep cover"-ek legyenek. Amikor a két tokot rendeltem tőle, ezek pecheme nem voltak választható lehetőségek.

* Ahol ezeket gyártják - kitaláltátok: Kína - nem tombol polgári fegyverviselés tébolya, ezért ők úgy gondolták, egy rögzítőfurat elég.
Petya357 írta: 2024.10.30. 10:26 A bokatokot is kipróbáltam (volt egy, nem kellett venni) - na ez irány még annál is felejtősebb, mint amit írtátok. Pontosan, ahogy WikdBear23 megjósolta. A bokatoknál valóban még a táska is sokkal jobb megoldás, jól írta Zora.
A bokatok az, amivel nem vagyok hajlandó bonyolítani az életem. Egészen halvány elképzelésem van, hogy ez a csizmaszárba tömködött bicska, kés, nyeles kézigránát, pisztoly továbbélése, csak azt nem értem, miért nem hagyták kimúlni? Kiment a csizmaviselés a férfidivatból, és hirtelen elfogta őket a vágy, hogy a bokájukra erősítsenek valamit?
Petya357 írta: 2024.10.30. 10:26 Probléma megoldva. Most már csak találni kellene valakit, aki csinál ilyen bőrtokot :roll: tipp? A mester azt halottam, nem vesz fel új megrendelést.
+1
Azonnal rendelnék kettőt. Ja, nem: hármat.

Szega visszavonult, és nem abbahagyta, hanem befejezte. Lassan két, ha nem három éve beszéltem vele telefonon. Nagyon szeretném rábírni arra, hogy a régi kék éterbe veszése után - emlékeztek még a Late Night Tok-Show-ra? :) - legalább a tokjairól készített fényképekből legyen egy ihletadó SzeGaléria az ügyeskezűeknek, némi leírással, hogy mi micsoda.
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2024.10.30. 10:26 Sziasztok

IMG_1260.jpeg

A hátránya az, ahogy Gvass1 írta - rántás után gyk lehetetlen visszatenni úgy, ahogy volt , ez egy út a mosdóba (nadrágszíj kicsatol, revolver visszatesz, ing és nadrág gondosan eligazít, öv becsatol) , de teljesen vállalható kompromisszum . Addig is zsebre lehet vágni. Minden más megoldásnál jobb efféle dressz kódhoz.

A rántás sokkal gyorsabb, mint gondoltam - majd lemerem shot timerrel, mennyi időt veszít ez ember egy OWB+zakó hoz képest. Csak annyi benne a trükkös, hogy vagy két kéz kell hozza (gyenge kéz inget elhúz, erős kéz ránt), vagy egy kézzel is tök jól működik de két mozdulat - szerencsére mindkét technika kivitelezhető igen gyorsan.

A bokatokot is kipróbáltam (volt egy, nem kellett venni) - na ez irány még annál is felejtősebb, mint amit írtátok. Pontosan, ahogy WikdBear23 megjósolta. A bokatoknál valóban még a táska is sokkal jobb megoldás, jól írta Zora

Probléma megoldva. Most már csak találni kellene valakit, aki csinál ilyen bőrtokot :roll: tipp? A mester azt halottam, nem vesz fel új megrendelést.
Esetleg viselve is egy fotó?
Roti is nagyon jó tokokat készít, meg Coop is foglalkozik ilyesmivel. Roti telószámát megírom privi, ha köll...
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

jó ha van írta: 2024.10.30. 23:12 Esetleg viselve is egy fotó?
Roti is nagyon jó tokokat készít, meg Coop is foglalkozik ilyesmivel. Roti telószámát megírom privi, ha köll...
Ez nem ing, csak egy garbó, ami sokkal rosszabbul rejt. A fegyvernek látszó tárgy is nagyobb, és a markolat is nagyobb rajta, , mint kéne.
IMG_1261.jpeg
Robi fiam fotózta. Közelről. És azt hitte, hogy ez csak a tök, üresen. Nem vette észre a pitbullt. Úgy kellet megmutatnom, hogy de :o Szóval - szerintem - működik a rejtés ;)
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2024.10.30. 23:24 Ez nem ing, csak egy garbó, ami sokkal rosszabbul rejt. A fegyvernek látszó tárgy is nagyobb, és a markolat is nagyobb rajta, , mint kéne.

IMG_1261.jpeg

Robi fiam fotózta. Közelről. És azt hitte, hogy ez csak a tök, üresen. Nem vette észre a pitbullt. Úgy kellet megmutatnom, hogy de :o Szóval - szerintem - működik a rejtés ;)
A tök HW88-hoz való, egy Pitbull túl nagy bele. És így is elfogadhatóan rejt, és nem kényelmetlen.
IMG_1277.jpeg
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2024.10.30. 23:24 Ez nem ing, csak egy garbó, ami sokkal rosszabbul rejt. A fegyvernek látszó tárgy is nagyobb, és a markolat is nagyobb rajta, , mint kéne.

IMG_1261.jpeg

Tényleg hatékonynak látszik a lopakodó "tök"... :lol:
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

ÚJ VIDEÓ! Retay Xpro és Xtreme gázpisztolyok (9 mm PAK, 14+1)

https://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideo ... m-pak-141/

és

https://www.fegyvervideo.hu/retay-xpro- ... m-pak-141/

Resizer_17304392828461.jpg
(Miért rontja le ennyire a képminőséget a fórummotor?)
tornas78
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: tornas78 »

Petya357 írta: 2024.10.25. 23:14 Sziasztok!

Teszteltem az RG9 pocket carry koncepciót.

A jó hír: qrva jól néz ki, dzsémszbondos, és nagyon nagyon kicsi, lapos. Eddig ez az első GR, amit valóban tudok öltöny nadrág zsebben hordani . Nehezen hihető, hogy mi a rákért nem gyártanak ilyet, és 30+ éves gyűjteménye darabokat kell vadasznom eGunon :roll:
IMG_0901.jpeg

A rossz hír - nem működik jól. :( 10 lövésből (CS és PV vegyesen) volt 4 akadály. DABan light strike, adogatási hiba, minden. Ha ezt az arányt 4x jobbra javítom, akkor sem lesz önvédelemre elfogadható a megbízhatósága.

Próba-szerencse. Nem volt drága. Meg kellett próbálni. Nem bántam meg 8-)

Amit időközben megtanultam, hogy a 8mm kaliber nem csak kihalófélben van, hanem vadonban gy.k. kihaltnak tekinthető, csak állatkertben tenyésztik, mint a pandát . Riasztó sehol , CS és PV még jobb helyeken is vagy van, vagy nem. Az Önvedrlmi volt az jó hely, ott VAN.

Ha van, akkor is brutálisan drága 700 Ft+ darabja (elfekvő készletben volt a Fronnerben 400 Ft körüli darabáron egy 10-és doboz, az utolsót vettem meg, soha nem lesz többet kategória)

Erre a célra (öltönyhöz, zsebben) marad a határozottan nagyobb HW88. Vagy a meg nagyobb Zoraki 906.az élet küzdelem
#elsővilágbeliprobléma :)
Szia!

Úgy néz ki, hogy a fagyisnál és az M3-nál is most éppen kapható a 8 mm Knall riasztó töltény. Egy próbát megérhet, ha még érdekel a dolog.

https://www.m3vadaszbolt.hu/GECO-8mm-PA ... to-tolteny
https://magnumvadasz.hu/termek_reszlete ... _22987/356'
Mindenki vár valamit...
WildBear23
Veterán
Veterán

Petya357 írta: 2024.10.25. 23:14 Sziasztok!

Teszteltem az RG9 pocket carry koncepciót.
Esetleg amit érdemes még megnézni:
- Röhm Twinny Derringer: lapos, megbízható, 9mmRBlanc, de csak kétlövetű és SA;
- Micromax: picike forgó, 9mm PAK, ötlövetű, SA, de gyakorlással jól használható. Nekem volt az eredeti acél-alu, de sajnos eladtam. Volt 9mmRBlanc utángyártása, meg a törökök is lemásolták.

Öltönynadrág zsebébe ezeket tudom elképzelni.

Vagy ezt. ;)
20241101_091610.jpg
vato
Veterán
Veterán

WildBear23 írta: 2024.11.01. 09:18 Esetleg amit érdemes még megnézni:
- Röhm Twinny Derringer: lapos, megbízható, 9mmRBlanc, de csak kétlövetű és SA;
- Micromax: picike forgó, 9mm PAK, ötlövetű, SA, de gyakorlással jól használható. Nekem volt az eredeti acél-alu, de sajnos eladtam. Volt 9mmRBlanc utángyártása, meg a törökök is lemásolták.

Öltönynadrág zsebébe ezeket tudom elképzelni.

Vagy ezt. ;)

20241101_091610.jpg
Es ebből a fégből gyártottak gazos verziot is, ha jol emlekszem, de ritkabb a feher hollonal is :/

Egy gazos derringer viszont megfontolando lehet zsebbe viseleshez szerintem is.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Trailm
Veterán
Veterán

tornas78 írta: 2024.11.01. 08:16 Szia!

Úgy néz ki, hogy a fagyisnál és az M3-nál is most éppen kapható a 8 mm Knall riasztó töltény. Egy próbát megérhet, ha még érdekel a dolog.

M3 nem reális a készletinformáció , nem egyezik a webshoppal , érdemes odaszólni , én mentem már oda hiába ...
Fagyisnál általában reális a készlet .
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

vato írta: 2024.11.01. 09:26 Es ebből a fégből gyártottak gazos verziot is, ha jol emlekszem, de ritkabb a feher hollonal is :/

A FÉG GR90 megfizethetetlen gyűjtúi kincs, nem zsebből rántós-eldobos önvédelmi gp:-)

A Röhm Noris Twinny csodás kis ékszer, nekem is van, és tényleg zsebbe való, de elsődlegesnek azért nem az igazi, nem csak a mindössze 2 lövés miatt, hanem mert mindkettő lövés előtt fel kell húzni kézzel a kakast.
Szóval ott már tényleg lehet, hogy pariban van az önvédelmi értéke egy jobb gázspray-vel.

Videó róla:
https://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideo ... derringer/

Kép

(Nemgumis, nem azért van mellette, csak viccbűl.)
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

tornas78 írta: 2024.11.01. 08:16 Szia!

Köszi! Fagyist nézem.
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

gvass1 írta: 2024.11.01. 10:23 A FÉG GR90 megfizethetetlen gyűjtúi kincs, nem zsebből rántós-eldobos önvédelmi gp:-)

A Röhm Noris Twinny csodás kis ékszer, nekem is van, és tényleg zsebbe való, de elsődlegesnek azért nem az igazi, nem csak a mindössze 2 lövés miatt, hanem mert mindkettő lövés előtt fel kell húzni kézzel a kakast.
Szóval ott már tényleg lehet, hogy pariban van az önvédelmi értéke egy jobb gázspray-vel.

Videó róla:
https://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideo ... derringer/

Kép

(Nemgumis, nem azért van mellette, csak viccbűl.)
Ha már belefér az SA felhúzás, akkor újra Z906- nál járunk, ami méretben, súlyban, kezelhetőségben talán jobb, minr a derringer.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

zora írta: 2024.11.01. 11:14 Ha már belefér az SA felhúzás, akkor újra Z906- nál járunk, ami méretben, súlyban, kezelhetőségben talán jobb, minr a derringer.
Retay P114?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

AndyA írta: 2024.11.01. 11:30Retay P114?
Nincs belőle EU-s kivitel, különben hoznám be.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

vato írta: 2024.11.01. 09:26 Es ebből a fégből gyártottak gazos verziot is, ha jol emlekszem, de ritkabb a feher hollonal is :/

Sziasztok! A zsebnél meg jobb jobb megoldásnak bizonyult a deep cover IWB tok -ez a probléma meg lesz oldva . Így akár hatlövetű forgó is viselhető. Alu Pitbull pl.

Sok vita szokott lenni a súlyról - “kit érdekel plusz harminc deka”, “ne legyél hópehely”, sőt a “f.szomon is elviszem azt a plusz súlyt” (sic!) :? :lol: is elhangzott egy baráti eszmecsere során. Nekem az a tapasztalatom, hogy a rejtést nagymértékben ronthatja a magas súly. Minél jobban húzza a nadrágot / zsebet, annál jobban látszik. Ez hasonlóan fontos, mint a méret.

De a mély rejtéses belső tok nagyon jó lesz. Alu revkóval kifejezetten jó lopakodó kombináció.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.11.01. 11:41 Nincs belőle EU-s kivitel, különben hoznám be.
Neviccőj, tőled vettem az oktogoni halálboltban...
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

AndyA írta: 2024.11.01. 13:13 Neviccőj, tőled vettem az oktogoni halálboltban...
Pre-2023.01.01.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.11.01. 14:01Pre-2023.01.01.
Úgy lehet...
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2024.11.01. 11:46
Sok vita szokott lenni a súlyról - “kit érdekel plusz harminc deka”, “ne legyél hópehely”, sőt a “f.szomon is elviszem azt a plusz súlyt” (sic!) :? :lol: is elhangzott egy baráti eszmecsere során. Nekem az a tapasztalatom, hogy a rejtést nagymértékben ronthatja a magas súly. Minél jobban húzza a nadrágot / zsebet, annál jobban látszik. Ez hasonlóan fontos, mint a méret.

Nagyon jó meglátás. Nem véletlen, hogy gyakorlatilag az egész szolgálati/önvédelmi pisztolypiac MŰANYAGTOKOSSÁ vált az utóbbi 20 évben.

De természetesen a magyar kedvesvevő még mindig sokszor ott tart, hogy a "sújjj a mekbizTahóság lyele".

Kép
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.11.03. 07:22 Nagyon jó meglátás. Nem véletlen, hogy gyakorlatilag az egész szolgálati/önvédelmi pisztolypiac MŰANYAGTOKOSSÁ vált az utóbbi 20 évben.

De természetesen a magyar kedvesvevő még mindig sokszor ott tart, hogy a "sújjj a mekbizTahóság lyele".

Kép
Hejesen: nagybUretta. :D
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: RatRace »

Nagymaroktáras parabellum magnum, de. Beretta is tetszik
:lol:
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

Fég fanokhoz kérdés:
GRP9, amin a K048 beütő van, az kb mikori gyártás lehet?
Fizetett bér-Troll.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

RatRace írta: 2024.11.03. 17:15 Fég fanokhoz kérdés:
GRP9, amin a K048 beütő van, az kb mikori gyártás lehet?
1996-1997 környéke kb.
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

gvass1 írta: 2024.11.03. 17:16 1996-1997 környéke kb.
Köszi, akkor ez korai darab.
Fizetett bér-Troll.
WildBear23
Veterán
Veterán

Petya357 írta: 2024.11.01. 11:46 Sziasztok! A zsebnél meg jobb jobb megoldásnak bizonyult a deep cover IWB tok -ez a probléma meg lesz oldva . Így akár hatlövetű forgó is viselhető. Alu Pitbull pl.

Persze, a súly is fontos, de tapasztalataim szerint a szélesség a legfontosabb (az mondjuk 2-es szorzóval esik latba), aztán a súly (1x szorzó), és legkevésbé a hossz számít (0,5x szorzó).

IWB tokban azért egy RG59/Pitbull méretű revolver jól viselhető, de kis elszántsággal egy RG89/Alfa/Revenge méretű is.
Nadrágzsebben nekem egy késen kívül semmi nem kényelmes, gázspray sem, max a kis cingár 15 milliliteres.
Dzseki zsebében viszont jó a gázspray, mert könnyű.

(A viselésen azt értem, hogy éveken keresztül, szinte mindig nálad van. Alkalmi viselésre, egyszer-egyszer nyilván bármi mehet, pl. Onesta. :)
Hasonló megfontolásból kettőnél több önvédelmi eszköz viselését nem tartom reálisnak.
Persze, jó lenne ha támadás esetén minden nálad lenne a Jézuskától a géppuskáig, de a realitás az 1db spray + valami.
Egy normális minőségű, gyorsan előrántható spray az alapja az önvédelemnek.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2024.11.03. 21:32 Persze, a súly is fontos, de tapasztalataim szerint a szélesség a legfontosabb (az mondjuk 2-es szorzóval esik latba), aztán a súly (1x szorzó), és legkevésbé a hossz számít (0,5x szorzó).
Ezek a szorzók szerintem egyén-, és hordmód függőek. Pl egy OWB tokban zakóval, vagy kockás inggel a szélesség nem faj annyira , de a hossz kicsit jobban zavar (mert kilóghat) , IWB tokban pedig tényleg az van, amit leírtál.
WildBear23 írta: 2024.11.03. 21:32
(A viselésen azt értem, hogy éveken keresztül, szinte mindig nálad van. Alkalmi viselésre, egyszer-egyszer nyilván bármi mehet, pl. Onesta. :)
Hasonló megfontolásból kettőnél több önvédelmi eszköz viselését nem tartom reálisnak.
Persze, jó lenne ha támadás esetén minden nálad lenne a Jézuskától a géppuskáig, de a realitás az 1db spray + valami.
Egy normális minőségű, gyorsan előrántható spray az alapja az önvédelemnek.
Vastag +1 mindenre

Ár/erték/hatékonyság arányban, az egy ezresre jutó áldás mértékében a spré verhetetlen.

A spet ráadásul végső esetben nem kár kicseszni a kukába, amikor olyan helyre muszáj menni az embernek, ahol “nem kéne”, de nincs lehetőség előtte letenni. Volt már ilyen eset a praxisomban.. 🥺

“esemény után” dettó, fájdalom-, és (névhez köthető)!sorszám mentesen , gondolkodás nélkül meg lehet válni tőle (ilyen szerencsére még nem volt).
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2024.11.03. 22:02 Ezek a szorzók szerintem egyén-, és hordmód függőek. Pl egy OWB tokban zakóval, vagy kockás inggel a szélesség nem faj annyira , de a hossz kicsit jobban zavar (mert kilóghat) , IWB tokban pedig tényleg az van, amit leírtál.

Főszabályként a magas és vékony emberek szerint a hosszúkás fegyvert nem nehéz rejteni, az alacsonyabb és kövérkés emberek szerint meg a vastagabbat nem olyan nehéz, mert körbe tudják őket folyni.:-))
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.11.04. 06:54 Főszabályként a magas és vékony emberek szerint a hosszúkás fegyvert nem nehéz rejteni, az alacsonyabb és kövérkés emberek szerint meg a vastagabbat nem olyan nehéz, mert körbe tudják őket folyni.:-))
Mimetikus polialloid/T1000, Bruce Lee, ès most Petya357. Mind folyékony… Véletlen? Aligha..
IMG_1309.jpeg
;)
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

ÚJ CIKK! Mivel FÚJ LE a germán Polizei?
Avagy a Technische Richtlinie (TR) Reizstoff-Sprühgeräte (RSG) mit OC/PAVA részletes elemzése!

http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/mivel- ... n-polizei/

Kép
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

ÚJRA ÉRKEZETT AZ ÖNVÉDELMI BOLTOKBA a nagy kedvenc német pepperspray:

KO Pfeffer FOG a Ballistoltól!

Vékony flakon: 3000-
https://www.onvedelmibolt.hu/termek/ko- ... spray-fog/

Vastag falon: 3500-
https://www.onvedelmibolt.hu/termek/ko- ... -20-gramm/

GÁZSPRAY ALOLDALUNK: https://www.onvedelmibolt.hu/termekkate ... ika-spray/

*** WWW.ONVEDELMIBOLT.HU ***

Kép

Kép
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: swordmanus »

Keserű HDM tulajokat kérdeznék, ki milyen lámpát mókolt fel rá? Lett egy ilyen a háznál...
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

swordmanus írta: 2024.11.13. 21:44 Keserű HDM tulajokat kérdeznék, ki milyen lámpát mókolt fel rá? Lett egy ilyen a háznál...
Gratula! Jó cucc a HDM.

Kb mindegy mit. Nem kell direkt fegyverlámpa, elég egy jobb fajta zsemlámpa. + szerelék. Csak legyen tailcap kapcsolója (nem oldalt legyen a gomb, hanem hátul!) amit a képen látsz oldalt az csak a fényerőállító - jobban örülnék, ha egyáltalán nem lenne. A ki-be kapcsolás a lámpa hátulján található.

Semmilyen extra funkciót (szroboszkóp, SOS beacon, anyámkínja) nem ajánlok - csak egy ki-, és be mód. Szerencsés esetben pillanatkapcsolóval, amit ha nem nyomsz be tökig, akkor is világít, és ha elengeded, akkor nem. Kattanásig benyomva úgy marad.

Valami kínai noname , de jól működik. 1000 lumen több, mint elég.
IMG_1345.jpeg
A rögzítéséhez távcső szerelek egyik felet használtam, gyorsan oldható Picatinny. Mivel a lámpa colos, az éppen elérhető szerelék pedig 30mm-es volt, balkáni megoldásként egy bőr darab került beépítésre :roll:

szerintem ez a legolcsóbb rig, ami már alkalmas.
Blekk Rájgó
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Blekk Rájgó »

swordmanus írta: 2024.11.13. 21:44 Keserű HDM tulajokat kérdeznék, ki milyen lámpát mókolt fel rá? Lett egy ilyen a háznál...
Ilyet, most épp nincs készlete

https://www.akku-elem.hu/xtar-b20-pilot-sportlampa.html

Szorosan belement a távcső-szerelékbe, mintha ide gyártották volna. A lámpa még megvan, fegyver már nincs.
Sparrow
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Sparrow »

Petya357 írta: 2024.11.13. 22:35 Gratula! Jó cucc a HDM.

Kb mindegy mit. Nem kell direkt fegyverlámpa, elég egy jobb fajta zsemlámpa. + szerelék. Csak legyen tailcap kapcsolója (nem oldalt legyen a gomb, hanem hátul!) amit a képen látsz oldalt az csak a fényerőállító - jobban örülnék, ha egyáltalán nem lenne. A ki-be kapcsolás a lámpa hátulján található.

Semmilyen extra funkciót (szroboszkóp, SOS beacon, anyámkínja) nem ajánlok - csak egy ki-, és be mód. Szerencsés esetben pillanatkapcsolóval, amit ha nem nyomsz be tökig, akkor is világít, és ha elengeded, akkor nem. Kattanásig benyomva úgy marad.

IMG_1345.jpeg

A rögzítéséhez távcső szerelek egyik felet használtam, gyorsan oldható Picatinny. Mivel a lámpa colos, az éppen elérhető szerelék pedig 30mm-es volt, balkáni megoldásként egy bőr darab került beépítésre :roll:

Kicsit ellentmondok neked (de amúgy egyetértünk). Én Olight M23-at (már szerintem nem gyártják) preferáltam, hozzá gyártott mágneses szerelékkel és kábeles pillanatkapcsolóval. De persze legtöbbször átrakom a sima tailcap kapcsolót és zseblámpaként használom (de ugyanúgy rajta van a mágneses szerelék, olyankor a bejárati ajtó zsanérra csapom fel, hogy kéznél legyen. Tudja a bekapcsolom/kikapcsolom módot, meg ha kicsit nyomom be, akkor a pillanatkapcsolót. (Ha nagyon akar az ember okoskodni, akkor előhozható még a tompított meg a strobi, kb úgy mint az egéren a sima meg a duplaklikk, szóval nem kell programozni, de alapból csak bekapcs/kikapcs).

Amiért preferálom: megvan 8 éve, azóta volt kimosva (benne maradt a kabátzsebben, még vizesen kivéve is azonnal bekapcsolt, működött, teljesen vízálló), ejtettem bele a kutya táljába, sárba, hóba, kicsi de nagy fényereje van, akkumulátoros, amit elég ritkán kell tölteni, ütöttem vágtam dobáltam, semmi baja, eleve erre lett gyártva, nem kell bőrdarabbal kiékelni, mindene összepasszol, és egy mozdulat levenni a fegyverről (bírja a brennekét, azt direkt kipróbáltam). A stroboszkópot hagytam volna csak ki a tervezéskor, az szerintem felesleges, de a többi része az egyszerű, letisztult és funkcionális. (Egyébként vannak hozzá előtét lencsék, sárga, zöld, piros, azokat se használtam soha, térképhez mondjuk egy kék jó lenne, de olyat nem vettem :-D )

Egyetlenegy hátránya, hogy már 8 éve is kb 50 ezerből raktam össze ezt magamnak (minden darabja külön vásárolható volt, de azt hiszem volt valami vadász-szet is belőle, hasonló elemekkel). Szóval drága volt, de megérte.

Szóval kb mindenben egyetértünk, amiben nem: szerintem a no-name-től van azért ami tényleg jobb, és eleve fegyverlámpában is van, ami egyszerű, nem elbonyolított 28-zenés digitális óra :-D.

mod: én egyébként gumis keresztapán tartottam a sarokba beállítva, nem hdm-en (és ott is vetekedett az ára a puska árával, szóval sajnos tényleg drága, de nekem ez a zseblámpám is… na meg eladtam a keresztapát, azóta a 870-re rakom fel, de az offtopic)
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Sparrow írta: 2024.11.14. 07:59 Kicsit ellentmondok neked (de amúgy egyetértünk). Én Olight M23-at (már szerintem nem gyártják) preferáltam, hozzá gyártott mágneses szerelékkel és kábeles pillanatkapcsolóval. De persze legtöbbször átrakom a sima tailcap kapcsolót és zseblámpaként használom (de ugyanúgy rajta van a mágneses szerelék, olyankor a bejárati ajtó zsanérra csapom fel, hogy kéznél legyen. Tudja a bekapcsolom/kikapcsolom módot, meg ha kicsit nyomom be, akkor a pillanatkapcsolót. (Ha nagyon akar az ember okoskodni, akkor előhozható még a tompított meg a strobi, kb úgy mint az egéren a sima meg a duplaklikk, szóval nem kell programozni, de alapból csak bekapcs/kikapcs).

Amiért preferálom: megvan 8 éve, azóta volt kimosva (benne maradt a kabátzsebben, még vizesen kivéve is azonnal bekapcsolt, működött, teljesen vízálló), ejtettem bele a kutya táljába, sárba, hóba, kicsi de nagy fényereje van, akkumulátoros, amit elég ritkán kell tölteni, ütöttem vágtam dobáltam, semmi baja, eleve erre lett gyártva, nem kell bőrdarabbal kiékelni, mindene összepasszol, és egy mozdulat levenni a fegyverről (bírja a brennekét, azt direkt kipróbáltam). A stroboszkópot hagytam volna csak ki a tervezéskor, az szerintem felesleges, de a többi része az egyszerű, letisztult és funkcionális. (Egyébként vannak hozzá előtét lencsék, sárga, zöld, piros, azokat se használtam soha, térképhez mondjuk egy kék jó lenne, de olyat nem vettem :-D )

Egyetlenegy hátránya, hogy már 8 éve is kb 50 ezerből raktam össze ezt magamnak (minden darabja külön vásárolható volt, de azt hiszem volt valami vadász-szet is belőle, hasonló elemekkel). Szóval drága volt, de megérte.

Szóval kb mindenben egyetértünk, amiben nem: szerintem a no-name-től van azért ami tényleg jobb, és eleve fegyverlámpában is van, ami egyszerű, nem elbonyolított 28-zenés digitális óra :-D.

mod: én egyébként gumis keresztapán tartottam a sarokba beállítva, nem hdm-en (és ott is vetekedett az ára a puska árával, szóval sajnos tényleg drága, de nekem ez a zseblámpám is… na meg eladtam a keresztapát, azóta a 870-re rakom fel, de az offtopic)
Sparrow, ez jogos - az éles AKmra , pláne éles pisztolyra én sem noname sz.rt teszek :lol: de nem mertem egy olcsó, nulla visszarugású gumisra egy olyan riget ajánlani, ami megduplázza az árát :roll:

Nyilván ha már úgyis van egy profi cucc vadászatra, begyakorolt ad, megszoktad, és már van - akkor tök okos ezt az otthonvédelmi eszközön tartani.

A mágnesessel nincs tapasztalatom , mindig szkeptikus voltam -de túl sokan dicsérik, nyilván ha jó egy .308 Win puskát akkor csak jó lesz egy Keserűre 8-) szerzek egyet!

A távkapcsolóval viszont van tapasztalatom, es nem ajánlom HDMre. Egy HDMet máshogy használ az ember , mint égy vadászpuskát. Sokkal rövidebb, kényelmesen eléred a lámpát csövön. Nem is kell nagyon precíz lövést leadni lesről messzire - az hogy az elő agyon mártást minimális hatással van a gyakorlati pontossága. Viszont a Keserű pumpás , minden drót ami belelóghat valamibe, nagy eséllyel bele is fog :roll:

Kipróbáltam egy Convoy làmpával, le is szereltem . Nyilván egy Godfatheren ez nem probléma - nem kell rejszolni :lol: de egy pumpás HDMen sajnos nem előny. Lehet veje együtt élni , de segíteni nem segít, es potenciálisan zavaró lehet. Ráadásul többe kerül.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2024.11.14. 08:58 Sparrow, ez jogos - az éles AKmra , pláne éles pisztolyra én sem noname sz.rt teszek :lol: de nem mertem egy olcsó, nulla visszarugású gumisra egy olyan riget ajánlani, ami megduplázza az árát :roll:

Nyilván ha már úgyis van egy profi cucc vadászatra, begyakoroltad, megszoktad, és már van - akkor tök okos ezt az otthonvédelmi eszközön tartani.

A mágnesessel nincs tapasztalatom , mindig szkeptikus voltam -de túl sokan dicsérik, nyilván ha jó egy .308 Win puskát akkor csak jó lesz egy Keserűre 8-) jól hangzik, szerzek is egyet!

A távkapcsolóval viszont van tapasztalatom, es nem ajánlom HDMre. Egy HDMet máshogy használ az ember , mint égy forgó-tolózáras vadászpuskát. Sokkal rövidebb, kényelmesen eléred a lámpát csövön. Nem is kell nagyon precíz lövést leadni lesről messzire - az hogy az elő agyon matatást minimális hatással van a gyakorlati pontossága. Viszont a Keserű pumpás , minden drót ami belelóghat valamibe, nagy eséllyel bele is fog :roll:

Kipróbáltam egy Convoy làmpával, le is szereltem . Nyilván egy Godfatheren ez nem probléma - nem kell rejszolni :lol: de egy pumpás HDMen sajnos nem előny. Lehet veje együtt élni , de segíteni nem segít, es potenciálisan zavaró lehet. Ráadásul többe kerül.
vato
Veterán
Veterán

Petya357 írta: 2024.11.14. 08:58
nekem bejött, és elég ösztönös volt vele a villogás :D
hdm1.png
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

vato írta: 2024.11.14. 09:49 nekem bejött, és elég ösztönös volt vele a villogás :D

hdm1.png
Aha, akkor ez a trükk - a rövid kábel! Házilag heftelted, vagy eleve ilyen rövid volt?

A Convoy gyári megoldás egy hosszú “telefonzsinór”, ami többet árt mint segít.
vato
Veterán
Veterán

Petya357 írta: 2024.11.14. 10:12 Aha, akkor ez a trükk - a rövid kábel! Házilag heftelted, vagy eleve ilyen rövid volt?

A Convoy gyári megoldás egy hosszú “telefonzsinór”, ami többet árt mint segít.
Mar nem emlexem, de igy keprol nezve szerintem én röviditettem. De gyarilag is vannak rovid kabeles kapcsolok, AR-eket is igy szerelik sokszor.
IMG_3067.png
(A nitecore eleg jo ar/erteku cucc volt anno es adtak hozza sokmindent 2x ezer forintert)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: swordmanus »

Petya357 írta: 2024.11.13. 22:35 Gratula! Jó cucc a HDM.

IMG_1345.jpeg

Köszi mindenkinek! Két csodát rendeltem. Egy vékony toll lámpát fém klippel egy ezresért, meg egy másikat, amihez még csőre való szerelékféleség is volt, az volt valami kétezer. Majd ha megjöttek, megsasolom, mi jobb.
chucky
Forumtag
Forumtag

18650 vagy hasonló Lítium akkus lámpákkal érdemes szerelni a fegyvereket főleg télen!
Nekem a lézer meg a lámpa 20 perc után lefáradt mínusz fokokban ceruzaelemmel.
A Lítium akkus bírja mint állat :mrgreen: 8-)
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

chucky írta: 2024.11.15. 09:26 18650 vagy hasonló Lítium akkus lámpákkal érdemes szerelni a fegyvereket főleg télen!
Nekem a lézer meg a lámpa 20 perc után lefáradt mínusz fokokban ceruzaelemmel.
A Lítium akkus bírja mint állat :mrgreen: 8-)
+1

Na ez viszont tényleg jó pont, elfelejtettem leírni . 2024-ben már nem sok értelme van ceruzaelemes megoldást választani. Sokkal magasabb a 18650 kapacitása . Minden szempontból jobb.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

ÚJ TERMÉK az Önvédelmi Boltban!

Retay PM - azaz, költséghatékony és elérhető 9 mm PAK, Makarov-klón gázpisztoly: 49.900- Ft (MKH benne van)
https://www.onvedelmibolt.hu/termek/retay-pm/

A szovjet Makarov PM pisztoly egészen élethű másolata (bár a szánakasztó egy picit illúzióromboló), lapos, könnyen rejthető gázpisztoly. 9 mm PAK, 8+1, csőretöltve-bebiztosítva-fesztelenítve viselhető (biztosítója ellenkezőleg működik, mint az igazié!), DA/SA elsütőszerkezet, működő szánakasztó. Acél cső, acélbetétes kakas, acél rakétalövő toldat.
RETAY PM sajat foto.jpg
Mert IZH-79-8 már sosem lesz újonnan elérhető:-(((

*** WWW.ONVEDELMIBOLT.HU ***
G.D
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: G.D »

chucky írta: 2024.11.15. 09:26 A Lítium akkus bírja mint állat :mrgreen: 8-)
Az én lítium akksis fejkamerámnak a mostani időjárásban kb. feleannyi az üzemideje mint a nyári melegben volt.
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
chucky
Forumtag
Forumtag

G.D írta: 2024.11.15. 15:36 Az én lítium akksis fejkamerámnak a mostani időjárásban kb. feleannyi az üzemideje mint a nyári melegben volt.
Abba nem fér bele egy 3000mAh-ás akksi :roll:
WildBear23
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2024.11.15. 14:25
Mert IZH-79-8 már sosem lesz újonnan elérhető:-(((
Beszüntették a gyártását? :(
Vagy "csak" a háború, és az új szabályozás miatt?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2024.11.15. 16:11 Beszüntették a gyártását? :(
Vagy "csak" a háború, és az új szabályozás miatt?
Tripla is.😉
Válasz küldése