Petya357 írta: ↑2024.11.13. 22:35
Gratula! Jó cucc a HDM.
Kb mindegy mit.
Nem kell direkt fegyverlámpa, elég egy jobb fajta zsemlámpa. + szerelék. Csak legyen tailcap kapcsolója (nem oldalt legyen a gomb, hanem hátul!) amit a képen látsz oldalt az csak a fényerőállító - jobban örülnék, ha egyáltalán nem lenne. A ki-be kapcsolás a lámpa hátulján található.
Semmilyen extra funkciót (szroboszkóp, SOS beacon, anyámkínja) nem ajánlok - csak egy ki-, és be mód. Szerencsés esetben pillanatkapcsolóval, amit ha nem nyomsz be tökig, akkor is világít, és ha elengeded, akkor nem. Kattanásig benyomva úgy marad.
Valami kínai noname , de jól működik. 1000 lumen több, mint elég.
IMG_1345.jpeg
A rögzítéséhez távcső szerelek egyik felet használtam, gyorsan oldható Picatinny. Mivel a lámpa colos, az éppen elérhető szerelék pedig 30mm-es volt, balkáni megoldásként egy bőr darab került beépítésre
szerintem ez a legolcsóbb rig, ami már alkalmas.
Kicsit ellentmondok neked (de amúgy egyetértünk). Én Olight M23-at (már szerintem nem gyártják) preferáltam, hozzá gyártott mágneses szerelékkel és kábeles pillanatkapcsolóval. De persze legtöbbször átrakom a sima tailcap kapcsolót és zseblámpaként használom (de ugyanúgy rajta van a mágneses szerelék, olyankor a bejárati ajtó zsanérra csapom fel, hogy kéznél legyen. Tudja a bekapcsolom/kikapcsolom módot, meg ha kicsit nyomom be, akkor a pillanatkapcsolót. (Ha nagyon akar az ember okoskodni, akkor előhozható még a tompított meg a strobi, kb úgy mint az egéren a sima meg a duplaklikk, szóval nem kell programozni, de alapból csak bekapcs/kikapcs).
Amiért preferálom: megvan 8 éve, azóta volt kimosva (benne maradt a kabátzsebben, még vizesen kivéve is azonnal bekapcsolt, működött, teljesen vízálló), ejtettem bele a kutya táljába, sárba, hóba, kicsi de nagy fényereje van, akkumulátoros, amit elég ritkán kell tölteni, ütöttem vágtam dobáltam, semmi baja, eleve erre lett gyártva, nem kell bőrdarabbal kiékelni, mindene összepasszol, és egy mozdulat levenni a fegyverről (bírja a brennekét, azt direkt kipróbáltam). A stroboszkópot hagytam volna csak ki a tervezéskor, az szerintem felesleges, de a többi része az egyszerű, letisztult és funkcionális. (Egyébként vannak hozzá előtét lencsék, sárga, zöld, piros, azokat se használtam soha, térképhez mondjuk egy kék jó lenne, de olyat nem vettem
)
Egyetlenegy hátránya, hogy már 8 éve is kb 50 ezerből raktam össze ezt magamnak (minden darabja külön vásárolható volt, de azt hiszem volt valami vadász-szet is belőle, hasonló elemekkel). Szóval drága volt, de megérte.
Szóval kb mindenben egyetértünk, amiben nem: szerintem a no-name-től van azért ami tényleg jobb, és eleve fegyverlámpában is van, ami egyszerű, nem elbonyolított 28-zenés digitális óra
.
mod: én egyébként gumis keresztapán tartottam a sarokba beállítva, nem hdm-en (és ott is vetekedett az ára a puska árával, szóval sajnos tényleg drága, de nekem ez a zseblámpám is… na meg eladtam a keresztapát, azóta a 870-re rakom fel, de az offtopic)