gvass1 írta: ↑2018.07.11. 06:05
felOFF
Alapvetoen igazad lenne abban, hogy a huzzunk a pitsaba onvedelem utan eros leegyszerusites. A civilizalt vilag sok reszen igazad is lenne, sot.
De sajnos a nagy budos magyar valosagban nem az. Mert itt mi tortenik:
1. vedekeztel nem halalos eszkozzel es kocsival vagy, kihivod a gestapot,
BIZTOSAN ellened indul eljaras, ami 97%-os esellyel a vegen garazdasagert elitelessel, felfuggovel, buntetett elolelettel fog zarulni
2. vedekeztel nem halalos eszkozzel es kocsival vagy, eltunsz.
Itt VAN ESELYED, hogy:
- a tamadod nem hiv rendort
- nem emlekszik a rendszamodra (leolvasni mar nem tudja gazzal fejloves utan)
- ha van szemtanu rosszul latta, meg sem nezte
- nincs terfigyelo, vagy eppen szar, vagy olyan szogben van, hogy nem latta a rendszamot
Ha ezek nem teljesulnek es elkapnak, akkor ugyanott vagy: ellened indul eljaras, ugyanazt kapod, mintha ott maradtal volna.
De egy gazpisztolyozosdi/dezodorozas miatt nem fog kiemelt nyomozocsoport dolgozni rad, van egyeb dolguk.
Hát....izé.... Most komolyan, ezek ahhoz hasonló érvek, mint amiket a pórul járt, kirabolt, megtámadott emberek próbálnak kényszerből egy kaptafára húzni, ha ők nem akarnak önvédelmi cuccot venni, hordani ennek ellenére, továbbra sem. "Áh, úgysem tudom én azt időben elővenni.", vagy "Áh, mennyi az esélye annak, hogy újra megtámadjanak.", vagy "Jaj ezt is egész jól megúsztam, akkor meg minek.", stb....
Vagy ennyi erővel akár adhatnál olyan tanácsot is a vevőidnek, hogy nyugodtan tegye bele a 20 éves gáztöltényt is a szénné kopott, izzadságtól megrozsdásodott akadozó revolverébe és reménykedjen, mert előfordulhat, hogy működik és hatásos.
Szóval ezek, hogy hátha nem működik a térfigyelő, vagy hátha nincs ott senki, vagy reménykedjen, hogy aki ott van az se látja jól, nem jegyzi meg a rendszámát, stb.... ezek nekem nem érvek. És bár igaz, hogy szoktam lottózni, valójában nem nagyon hiszem, hogy bármilyen téren is a szerencsében való bízás kellene, hogy mozgassa az egyszeri átlagembert bármilyen területen is. Szóval nem állítom, hogy nem lehetnek olyan helyzetek, ahol tényleg jobb, ha elmenekül az önvédekező, de én annak, hogy akkor minden lehetséges esetre ezt a kaptafát húzzuk, nem vagyok a híve....sőt.... Esélyed meg mindenre van, vagy akár az ellenkezőjére is.